![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Günebakan, huernia çeşitleri ama çiçek açmadan kim, hangisi ayırmak çok zor.;)
|
Alıntı:
Sevgili Yenigine, bol beğenilerinizi aldım. Çok teşekkür ederim. ;) |
O zaman çiçek açana kadar bekleyeceğiz:)
|
3 Eklenti(ler)
Stapelia divaricata ancak açacak.İlk kez açacağı için merakla bekliyorum.
Eklenti 584412 Lepismium houlletianum, Paul Shirley'den almıştım. O da ilk kez açacak. 2 yıl oldu bana geleli. Bol tomurcuğu var. Rhipsalis türü olduğu için küçük çiçekleri var. Aşağı doğru bakan beyaz çiçeklerle donanacak inşallah.;) Eklenti 584413 Eklenti 584414 |
5 Eklenti(ler)
Lithopsumun biri buruşmaya başlarken fikir değiştirip açmaya karar vermiş. Yarım yamalakta olsa açmışlar işte.
Eklenti 585578 Eklenti 585579 Stepalia'nın çiçeği bugün açtı. Çiçeği yakından koklamak aklıma gelmedi, fotoğraf çekerken de koku duymadım. 1 tl iriliğinde bir çiçeği var, fazla gösterişli değil. Eklenti 585580 Lepismium'da tomurcuklar epey belirginleşti. merakla bekliyorum... Eklenti 585581 Eklenti 585582 |
5 Eklenti(ler)
Birkaç tane de genel görüntülerden ekleyelim...;)
Henüz hava sıcaklığı sıfıra düşmediği için her şey dışarıda, adeniumları içeri almam gerek. Eklenti 585584 Eklenti 585585 Eklenti 585586 Eklenti 585587 Eklenti 585588 |
Sayın sakdag,en son resimdeki yılan kaktüsü çıldırmış olmalı hepside birbirinden güzeller maşallah
|
2 Eklenti(ler)
Stapelianın ilk açan çiçeği hala duruyor, bayağı uzun ömürlü çiçeği... Açan çiçekler çoğaldı bu arada.
Eklenti 586610 Eklenti 586611 |
2 Eklenti(ler)
Lepismium'un çiçeklerini ancak bu kadar açık yakalayabildim. İnternetteki görsellerde daha fazla açmış halleri var. Güneş batınca çiçekler kapanıyor. 2-3 günlük ömürleri var çiçeklerin.
Eklenti 586612 Eklenti 586613 Bu arada bu bitkiye lav taşında bakıyorum. |
Ama bu stapelia çok ama çok güzel, bayıldım. :D
|
Maşallah , maşallah...
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Balkonunuz her zamanki gibi harika..
|
4 Eklenti(ler)
4 yıl sonra tohumdan yetişen adeium ilk çiçeğini açacak inşallah. Belli olan tek şey beyaz veya sarı renk olmadığı... Gerçek renk için beklemeye devam.
Eklenti 601045 Sedum palmerinin son hali. Eklenti 601046 Aloe verada açtı. Eklenti 601047 Hollandadan aldığım atlaslar çok çok hızlı olmasa istikrarlı şeklide büyümeye devam ediyor. Bakalım bu bahar çiçek görebilecek miyim? Eklenti 601048 |
Yine her zamanki gibi muhteşem balkonun tatlım, bayıldım ;)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sedum ya da sukulentlerle hic isim olmazdı. Bu basliktaki sayfalara bile girmezdim. Hangi ara sevmeye basladim, sukulent sayfalarını gezip fotografları gördükçe iç gecirmeye basladim bilmiyorum. Sayfanizdaki tum fotograflar harika.
|
2 Eklenti(ler)
Adeniumda son durum; dördüncü tomurcuk açmak üzere. Arkada kaldığı için görünmüyor.
Eklenti 605745 Soldaki ilk açan eski çiçek, sağdaki dün sabah açmıştı. Renk tonları arasındaki farka dikkat...;) 2 saksı adeniumum daha var, onlarda hiç açmadı henüz. ama tomurcuklanma yok şu an... Eklenti 605746 |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
mammillaria surculosa, limon çiçeği kokulu çiçeklerini sunmaya başladı.
Eklenti 607741 Eklenti 607742 değişik mammillaria türleri... Eklenti 607743 Eklenti 607744 Eklenti 607745 |
5 Eklenti(ler)
Echinopsis cajamarca ilk kez açacak, yavru ağzı bekliyorum rengini. birde miniş yavrusu var.
Eklenti 607746 Bu da başka bir tür, geçen sabah hava çok serindi ,işe giderken sulamıştım. ertesi gün baktım çatlamış. Eklenti 607747 Sevgili Lusoari, bak bunu tanıdın mı... Daha yavruyken yavrulamaya başladı. Eklenti 607748 Adeniumda son durum. Eklenti 607749 orkide resmen çiçekten yıkılıyor. Eklenti 607750 |
2 Eklenti(ler)
Güler atlasta tomurcukta ancak kabuklu bitle başımız dertte. ne yaparız nasıl kurtuluruz bilmiyorum. şu çiçeklenme bittikten sonra diş fırçasıyla dallarını tek tek yıkamayı düşünüyorum.
Eklenti 607751 Veeeeee.... Nihayet, balık kılçığında tomurcuk göründü bu sene. Bu pembe-bordo çiçeklisi galiba...;) Eklenti 607752 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Sakdağ gözünüz aydın, balık kılçığı atlasınızı çok merak ettim çok zor açılan bir türmüş, çiçeklerini açmış halinin fotoğraflarını bizimle paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
|
Alıntı:
Geçen yılki bu mesajım da olduğu gibi uyuz atlas Tele ann yine tomurcuk çıkarıp yine döktü tomurcuklarını... Neyse pek üzülmedim. Başka beklediğim güzel tomurcuklar var.... kendi bilir, ister açsın ister açmasın.:mad: |
5 Eklenti(ler)
Güler atlasın bugünü...
Eklenti 612165 bu dal bir ay önce rüzgardan kopmuştu. tomurcuk suda büyüdü ve açtı. Eklenti 612166 balık kılçığı tomurcuğu büyümeye devam... Eklenti 612167 bu da sahibinde hiç açmamış atlas. ne renk açtığı belirsiz. İşin kötüsü annesi geçen kış ölmüş. Bu tek dal tek umudumuz artık. Eklenti 612168 silvestrii çok neşeli değil bu sene... çiçekten yıkılmıyor... Eklenti 612169 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025