agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Aizoaceaefan / sukulent ve kaktüslerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21141.htm)

AizoaceaeFAN 26-05-2011 16:43

5 Eklenti(ler)
Ceropegia armandii

Vildan Sönmez 26-05-2011 19:20

Perulu iştah açıcı bir salkım üzüm sanki, Ceropegia armandii ise kömürleşmiş gibi.
Bir de çiçek açarmı? Açar. (internette baktım, fener mi desem, kral tacı mı, çok değişik çiçekleri var.)

Sağolun daha neler göreceğiz bakalım...

nesli6 26-05-2011 19:52

Peperomia harika! Yine çok beğendiğim, ender ve aradığım bir tür, bulmak kolay olsa Haworthialar gibi küçük bir Peperomia koleksiyonu da, yapardım aralarında nadir bulunan ve çok güzel türleri var. Güle güle büyütün sayın Aizocaceaefan.

zenfree 26-05-2011 23:47

Ender bulunan bitkileri sayenizde tanımış oluyoruz. Google'dan bile iyisiniz.;) Zira bir çok bitkinizin görselleri google'da çok az. Bu güzellikleri tanıttığınız için çok şanslıyız. Teşekkürler.

AizoaceaeFAN 27-05-2011 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 811021)
Perulu iştah açıcı bir salkım üzüm sanki, Ceropegia armandii ise kömürleşmiş gibi.
Bir de çiçek açarmı? Açar. (internette baktım, fener mi desem, kral tacı mı, çok değişik çiçekleri var.)

Sağolun daha neler göreceğiz bakalım...

Teşekkürler sayın Vildan Sönmez, Ceropegia armandii 'nin gövdesi kertenkele derisi gibi. Rengi de muhteşem. Çiçek de açarsa tamam olur.
Peperomia ise çok aradığım bir türdü. Tohumdan 2 kere denedim ama çıkmadı. Sonunda kendisini buldum. Yeni bitkiler tanıtmaya devam edeceğim.

AizoaceaeFAN 27-05-2011 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nesli6 (Mesaj 811058)
Peperomia harika! Yine çok beğendiğim, ender ve aradığım bir tür, bulmak kolay olsa Haworthialar gibi küçük bir Peperomia koleksiyonu da, yapardım aralarında nadir bulunan ve çok güzel türleri var. Güle güle büyütün sayın Aizocaceaefan.

Sağolun sayın nesli6, umarım sizde bulursunuz. Gerçekten çok güzel bir bitki. Peperomia nın diğer türlerini de araştırıyorum. Etli yapraklı birkaç türü daha var. Kısmet, bakalım bulabilecekmiyim.

AizoaceaeFAN 27-05-2011 10:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 811252)
Ender bulunan bitkileri sayenizde tanımış oluyoruz. Google'dan bile iyisiniz.;) Zira bir çok bitkinizin görselleri google'da çok az. Bu güzellikleri tanıttığınız için çok şanslıyız. Teşekkürler.

Sağolun sayın zenfree, elimden geldiğince yine yeni bitkilerle devam edeceğim.
Takip ettiğiniz için teşekkürler.

nesli6 28-05-2011 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN (Mesaj 811445)
Sağolun sayın nesli6, umarım sizde bulursunuz. Gerçekten çok güzel bir bitki. Peperomia nın diğer türlerini de araştırıyorum. Etli yapraklı birkaç türü daha var. Kısmet, bakalım bulabilecekmiyim.

Özellikle Peperomia graveolens ın yaprakları çok güzel bence ama oda oldukça zor bulunan bir türe benziyor.

şenol dalkıran 28-05-2011 14:33

Özellikle sukulentlerinizi izliyorum hem siz hemde ülkemiz bu türleri kazanmış oluyor,bol bol elinizdeki çoğaltmanızı dilerim.

bıcırık 28-05-2011 14:47

Muhteşemler...Ellerinize sağlık...

AizoaceaeFAN 31-05-2011 13:07

5 Eklenti(ler)
Sayın nesli6 sizin bahsettiğiniz bitkiye benziyor ama benim aradığım diğer bir Peperomia ise Peperomia asperula. Umarım siz de bulursunuz.
Sayın şenol dalkıran teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Takip etmenize sevindim.
Sayın bıcırık çok sağolun.

1 hafta içindeki gelişmeler...

Özellikle Sulcorebutia raushii 'Apple Green' in mor çiçekleri gerçekten çok canlı.

AizoaceaeFAN 31-05-2011 13:08

5 Eklenti(ler)
...

AizoaceaeFAN 31-05-2011 13:10

5 Eklenti(ler)
....

AizoaceaeFAN 31-05-2011 13:11

5 Eklenti(ler)
Son iki resim Sulcorebutia raushii 'Apple Green'...

yağ-mur 31-05-2011 14:04

gözlerimiz bayram etti yine,çok güzeller,emeğinize sağlık

mrmusti 31-05-2011 17:36

Sayın AizoaceaeFan, Mesaj 769, dördüncü resimdeki Huernianın hangi cinsi, bende olmıyan bir cins gibime geliyor. Aramaya başlasam iyi olacak.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN (Mesaj 813867)
....

sevim.K 31-05-2011 19:27

Şu sayfalara takılıp hayran hayran bakmıyormuyum uyuşmuş gibi bazan bende kendime şaşıyorum:eek: Çiçekler müthiş. Ama sadece çiçekler değil kaktüslerin sukulentlerin kendileri, dokuları görünüşleri de müthiş.

Teşekkürler sunumlarınız için sn AizoaceaeFan:)

AizoaceaeFAN 01-06-2011 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağ-mur (Mesaj 813908)
gözlerimiz bayram etti yine,çok güzeller,emeğinize sağlık

Sayın yağ-mur teşekkürler çok sağolun.

AizoaceaeFAN 01-06-2011 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti (Mesaj 814031)
Sayın AizoaceaeFan, Mesaj 769, dördüncü resimdeki Huernianın hangi cinsi, bende olmıyan bir cins gibime geliyor. Aramaya başlasam iyi olacak.

Mustafa bey bitki Huernia McCoy sp. Ben yurt dışından almıştım. Küçücük olmasına rağmen çiçek açtı.

AizoaceaeFAN 01-06-2011 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 814086)
Şu sayfalara takılıp hayran hayran bakmıyormuyum uyuşmuş gibi bazan bende kendime şaşıyorum:eek: Çiçekler müthiş. Ama sadece çiçekler değil kaktüslerin sukulentlerin kendileri, dokuları görünüşleri de müthiş.

Teşekkürler sunumlarınız için sn AizoaceaeFan:)

Sayın sevim.K ben teşekkür ederim bu güzel sözleriniz için.

sariefe 02-06-2011 09:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN (Mesaj 813865)
Sayın nesli6 sizin bahsettiğiniz bitkiye benziyor ama benim aradığım diğer bir Peperomia ise Peperomia asperula...

Sayın AizoaceaeFAN aradığınız yetişkin bitki mi bilmiyorum ama ebay' da tohumu şu an satışta. Son fotoğraflarda da turuncu çiçek çok hoş, Trichocaulon cactiforme ise ayrı bir güzel.

zenfree 03-06-2011 00:16

Büyüleyici güzellikteler.:)

Oğuzhan 03-06-2011 21:46

Süper kolleksiyon.İnsan sayfanızda kaybaluyor.Büyülü bir sayfa :)

AizoaceaeFAN 08-06-2011 11:16

Sayın sariefe, teşekkür ediyorum. Peperomia'ya bakmak için zamanım pek olmuyor bu ara. Bilgilendirdiğiniz için sağolun. Sizinde yeni bitkilerinizin resimlerini merakla bekliyorum.

Sayın zenfree ve sayın Oğuzhan, yorumlarınız ve sayfamı takip ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

PlentyPlant 05-07-2011 09:49

Burası uzun süredir sessiz kaldı Sayın AizoaceaeFAN. Sadece yoğun işleriniz veya uzun bir tatil nedeniyle olduğunu umuyorum. Güzel çiçekleriniz ve türlerinizle bekleyenleriniz var.

şenol dalkıran 05-07-2011 22:03

Bende Conophytum burgeri lerin son durumunu merak ediyorum.

Oğuzhan 23-08-2011 23:06

Liphtoslar nasıl bir sulama yapıyorsunuz.Birkaçtanesini kaybettim.Düzenli olarak mı suluyorsunuz.

gülenmelek 15-09-2011 23:22

Sayın AizoaceaeFAN (yine kopyala-yapıştır yaptım :D) ; bana lithops konusunda yardımcı olduğunuzda ilgili olduğunuzu anlamış ama bu kadar ilgili olabileceğinizi tahmin etmemiştim ;)
Sayfalarınızı tesadüfen gördüm ve ne demeliyim ki ? Azminize, sabrınıza, sevginize, titizliğinize ........ hayran kaldım. Eşinize sevgilerimi gönderiyorum, size yardım ve desteğinden dolayı. Size de saygılarımı.

(Bir soru; evinize küçük çocuğu olan misafir geliyor mu ve bu güzellikleri o miniklerden nasıl koruyorsunuz ? ;) Benim lithopslarımı ucundan tuttuğu gibi topraktan çıkarıvermişti bir minik ;) )

AizoaceaeFAN 20-09-2011 17:27

5 Eklenti(ler)
Tüm forum kullanıcılarına selam ve sevgilerimle; ara verdiğim sayfama tekrar resim yüklemeye karar verdim.
Tabii bu başlangıç Kral Conophytum burgeri ile olur dedim. Sayın şenol dalkıran sizin merakınızı da gidermiş olacağım bu sebeple.
Sayın PlentyPlant artık tekrar buradayım,
Sayın Oğuzhan, benim konu başlığımı baştan sona okuma fırsatınız olursa veya Lithops konu başlığını okuyabilirseniz orada bir çok kere bu sorulara cevap verdim.
Sayın gülenmelek ilginize teşekkür ederim. Evime çocuklu misafir geldiğinde o balkon kapısını kapalı tutuyorum.

İşte Türkiye'deki tek yetişkin Conophytum burgeri'ler...

AizoaceaeFAN 20-09-2011 17:29

5 Eklenti(ler)
Conophytum burgeri çiçekleri....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025