![]() |
Yine tüm güzellikler burada:) Maşallah.
Lava taşını nereden temin edebilir acaba? |
ayy bu ne güzellik:eek:,yanlış isim vermeyeyim 692 de 3.fotonun yanındaki güzellerden var mı? daha başka görüntü;)
|
Ama olmadı ki :( Bir adaya düşsen yanında hangi dört kaktüsü götürmek isterdin deselerdi bu dördünü sayardım. Dördüde çok güzel ama... Aztekium hintonii bir yana diğerleri bir yana. Maşallah diyim de nazar değmesin. İyi günlerde büyütün sevgili AizoaceaeFAN. Darısı başıma..
Saygılarımla... |
Benim için tüm kaktüslerin ve sukulentlerin vazgeçilmezliği var, hepsini benim için özel kılan bir nokta var ama bu Mammillaria luethyii nedendir bilmem çok özel. Belki de çok uzun zaman aradıktan sonra bulmamdan kaynaklandı. Geçen sene bulduğum fuarda luethyii'yi görünce maden bulmuş gibi sevince satıcının bana tuhaf bakışlarını unutamıyorum hala.
Sizinkiler de çok güzel hakikaten. Ama Aztekium da ayrı bir güzellik. Gövdesinin tırtıklı yapısı çok hoş ve farklılık katıyor. Her zamanki gibi ellerinize sağlık, bize yine güzellikler sunmuşsunuz sayın AizoaceaeFAN. |
Sayın mrmusti ve sevim.K teşekkür ediyorum. Benim de özenerek büyüttüğüm bir kaktüs Pelecyphora aselliformis.
Sayın zenfree teşekkür ederim. Tephrocactus üst üste top top büyüyerek yükseliyor. Çok güzel bir görüntüsü var. Sayın Orkun Kırcı teşekkürler. Lava taşını Antalya'daki sevgili Taner beyden temin edebilirsiniz. Sayın yağ-mur teşekkürler, o bahsettiğiniz bitkinin resimlerini ilerki günlerde yükleyeceğim. Sayın Sarıefe teşekkür ediyorum. Sizdeki bu düzen ve intizamla yetiştirdiğiniz kaktüsler arasına temennimdir ki en kısa zamanda bu 4 kaktüste eklensin. Sayın selenn o Mammillaria luethyi yi ilk sizin sayfanızda görüp sonra çok aramıştım. Sizin sayenizde o bitkiyi tanımış oldum. Uzun bir arayış sonunda buldum. Artık benim de özel bitkilerimden. Aztekium ise çok özel bir kaktüs. Nadir bulunuyor seralarda. Çok şükür onada kavuşmuş oldum. Darısı sizlere. |
Sayın Aizoaceaefan, yeniler yine çok güzeller Aztekium hintonii ayrı bir güzel ve ender güle güle büyütün.
|
Sayın AizoaceaeFAN, yeni türleriniz hayırlı olsun. 4-5 tane çok beğendiğim türler dışında diğerlerini ilk kez görmüş oldum sayenizde. Özellikle 667. mesaj 2. kaktüs ve 669. mesajın 1. ve 2. kaktüsleri çok enteresan. Yeni türler edinmenize çok sevindim. Ülkemde de böyle türlerin olduğunu bilmek güzel.
İnşallah çoğaltırsınız sağlıkla. Belki yıllar sonra ( Bu işin ticaretini yapmak isterseniz eğer) sizden satın alma imkanımız olur inşallah. |
Sayın AizoaceaeFAN yeni kaktüslerinizi sağlıkla büyütün, hepsi ayrı güzel ve özel:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın nesli6 teşekkür ediyorum. Aztekium hintonii ye gözüm gibi bakıyorum.
Sayın Ayşe Yıldız çok teşekkür ediyorum. Dilerim sizler de en kısa zamanda bu bitkilere ulaşırsınız. Kim bilir belki çok ilerde sadece özel bitkiler üretip bunları özellikle arayanlara verebilirim. O da yıllar sürer. Sayın acemifüsun teşekkür ediyorum. Darısı tüm kaktüs severlere. |
5 Eklenti(ler)
Bugün sabah balkona girdiğimde karşıma çıkan çiçekler:
_Gymnocalycium _Echinopsis _Sulcorebutia arenacea (üzerinde bir sürü tomurcuk daha var ) _Mammillaria theresae (bana göre en güzel mammillaria çiçeği) |
5 Eklenti(ler)
Sulcorebutia arenacea
|
5 Eklenti(ler)
Mammillaria theresae
En sevdiğim Mammillaria çiçeği... |
Güzel, güzel, hepsi güzel... Mammillariada güzel.
Ama Sulcorebutia arenacea'nın sol tarafındaki tomurcuk gibi olan daha açacak mı, açmış hali o mu? Daha önce bu kaktüsün fotoğrafını yayınladığınızda tomurcuklar yoktu sanıyorum. |
Ahh ahh, Theresae 3 yıl önce yine bir kış günü beni terkedip gitmişti, gidiş o gidiş, artık buralardan izlemekle yetiniyorum. Hepside harikalar Sayın AizoaceaeFAN, eline, emeğine, gönlüne sağlık.
Alıntı:
|
Harika görüntüler. Sulcorebutia arenacea'nın tomurcukları ne kadar çok. Maşallah.:) Mammillaria theresae büyüleyici. Bu ayın yarışma konusuna da çok uygun.:)
Bende de minik bir Echinopsis var. Büyümesini bekliyorum. Umarım çiçeklenit. En inanılmaz çiçekler onlarmış gibi geliyor bana. |
Sulcorebutia arenacea harika çok beğendim.
|
Ellerinize,emeklerinize sağlık.Çok güzel -özellikle Echinopsis- çiçeklenmişler.Echinopsis Kokusu hala burnumda.Belki bu yılda beni sevindirmek isterler.Çok harika bir kokusu vardı.Diğer açtığında birkez benim için koklar mısınız?
|
Sulcorebutia tomurcukları daha açmadan başımızı döndürüyor.
Mammillaria theresae çiçeği çok güzel de dikenleri de çiçek gibi. Bu dikenlerin yakın çekim fotoğrafı varsa rica etsem... |
Beyaz çiçekli echinopsis çok güzel çiçek:)
|
Mammillaria theresae muazzam güzellikte. Sulcorebutianın bol çiçekli halini görmek lazım. 10 çiçekli bir gösteri olabilir. Sayın AizoaceaeFAN benim gibi kaktüs severler için bu fotoğraflar çok değerli. Daha neler göreceğimizi merakla bekliyorum. Paylaşım için teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Echinopsislerin çiçekleri hem büyük hemde aromatik kokulu. Umarım sizin bitkinizinde çiçeğini görürüz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025