![]() |
5 Eklenti(ler)
1. resim Stomatium alboroseum
2,3,4,5 Avonia çeşitleri ....... |
5 Eklenti(ler)
Cintia knizei
Crassula mesembryanthemopsis Dioscorea elephantipes(Testudinaria elephantipes)........ |
5 Eklenti(ler)
Dioscorea elephantipes
Euphorbia neohumbertii........... |
5 Eklenti(ler)
Mammillaria
Uebelmannia pectinifera.............. |
Tek kelimeyle muhteşem of of bu ne güzellik ya...
|
Hepside birbirinden güzel, ellerine sağlık Sayın AizoaceaeFAN...
|
Aman allahım bunlar ne böyle bayıldım..
|
Bakımlı ve hoş koleksiyonunuzu keyifle izliyoruz Sayın AizoaceaeFAN. Emekleriniz ve paylaşımlar için teşekkürler.
|
aman Allah'ım daha neler göreceğiz bakalım
|
Ascleplerde dahil hepsi çok güzeller. Sulcorebutianın tam adını öğrenebilir miyim:confused:
|
Şok şok şok. Güzelliklerini geçtim, bazılarına bakarken kendimi sualtı belgeseli izliyormuş gibi hissettim.
669/1-2 667/2-3-4 Bu türlere sahip olmak ve yaşatmak ciddi bir şey. Kutlarım sizi. |
Sayın burak alkan, ezo, mrmusti(Mustafa bey) çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için.
Sayın Plentyplant, sayın yağ-mur teşekkür ediyorum. Keyifle izlemeye devam edebilirsiniz sırada çok güzel ve çok uzakalardan gelen conophytum ve bazı kaktüsler var. Yakında onları da ekleyeceğim. Sayın Sevim.K teşekkürler, Turuncu çiçekli olan Sulcorebutia'dan bahsediyorsunuz sanırım. Etiketine bakıp yazarım yarın. Sayın Vildan Sönmez teşekkür ediyorum. Bahsetiğiniz türler gerçekten de zor bulunan türler. Hele Avonia türleri. insanı baktıkça büyülüyor. Kısmet inşaallah sağlıklı yetiştirebilirim ve bu türlerin çiçeklerini sizlerle paylaşabilirim. |
Sayın kardeşim, siz bakın büyütün, çiçek açtırın, biz izlerken de keyif alırız.
Alıntı:
|
Ben dün akşam mesaj yazmıştım son yüklenen fotoğrafları gördükten sonra ama demek ki yanlışlıkla kayıt yapmadan sayfayı kapatmışım ve bu nedenle mesajım yayınlanmamış.
Sadece izlemekle yetiniyorum. Çünkü söylenebilecek şeyler zaten söylenmiş durumda ve aynı şeyleri tekrar etmek gereksiz. Sıcak bölgelerde yapılabilecek birşey, Erzurum gibi 2600 rakımda ve Türkiye'nin en soğuk illerinden birisinde sizin tarafınızdan gerçekleştiriliyor. Bu durumu ifade edebilmek için sözcükler yetersiz bence. Çok yakında sizde yurtdışındaki kolleksiyonerler gibi sayılı ve görüşlerine başvurulan birisi olacaksınız umarım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ediyorum sn AizoaceaeFAN çok güzel çiçekleri var. Aslında internette gördüğüm truncu çiçekli kaktüsün adını arıyorum. Aynısı olup olmadığından emin değilim.
|
Alıntı:
|
Sayın sevim.K, resimdeki kaktüs büyük ihtimalle Lobivia.
|
Görsellerden baktığımda iki isimle bu resmi buluyorum Sayın AizoaceaeFAN. Rebutia Pygmaea ve Rebutia Pallida. İkisinden birisi olmalı.
|
Sayın Ayşe Yıldız, bahsettiğiniz bitki ile Lobivia birbirinin sinonimi.
Rebutia Pallida = Lobivia pygmaea = Mediolobivia pygmaea = Echinopsis pygmaea hepsi aynı bitki. |
Sayın AizoaceaeFAN bunların saksıda yaşayan bitkiler olduğuna emin misiniz? Deniz canlılarını andırıyorlar.. :))
|
Sayın aysahay, nice ilginç bitkiler var ama bunlar benim ulaşabildiklerim. Çiçekli hallerini eklediğimde daha da şaşıracaksınız.
|
.... emeklerinize sağlık.... sayfalarınızın tamamını gezdim.... tebrikler....
|
Alıntı:
Nediyelim, kaktüs ailesi derya-deniz. |
5 Eklenti(ler)
Koleksiyonumdan bir kaç özel kaktüs...
_Aztekium hintonii _Mammillaria luethyi _Tephrocactus geometricus _Pelecyphora aselliformis |
5 Eklenti(ler)
...
|
Emeğine, ellerine sağlık Sayın AizoaceaeFAN.
Hepside çok güzel, fakat favorim Pelecyphora aselliformis. |
Alıntı:
Benim de:) |
Hepsi de çok güzel. Tephrocactus geometricus dikenli bir futbol topuna benziyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025