![]() |
Ne kadar da saydam, tomurcuğun iç taraftaki kısmı bile görünüyor. Çok çok güzel gerçekten. İnsan buna bitki demez ki ilk gördüğünde, jel gibi duruyor ;)
|
Tek kelime ile mükemmel. Ellerinize sağlık.
|
Harikalar, bu cinslerle pek ilgilenmesemde bu ikisini çok beğeniyorum, bunlardan bir tanesi kırmızı değilmiydi, ikiside açmış tohum alabilicekmisiniz çok merak ediyorum.
|
Bitkinin ismini Conophytum burgerleri diye okuyan tek ben değilimdir umarım.. :)
Ayrıca tomurcuklanma evresi çok ilginçmiş.. |
Nihayet aramızdasınız. Özledik valla. Hoşgeldiniz...
|
Alıntı:
Altıncı ayda bir mesajınız var. Beşinci aydan beri aktif değilsiniz. Çok fazla tohum, yeni bitkiler almıştınız. Onların bakımları nedeniyle bir süre uzak kaldığınızı düşünüyorum. Bu forum, kaktüs ve sukulentlerim bölümü siz olmadan olmaz sn AizoaceaeFAN. Hem sizde görüp tanıyacağımız çok fazla güzellik var. Hemde sizden öğreneceklerimiz.:) |
Sayın gülenmelek ilginize teşekkürler, çok değerli ve ender büyütülebilen bir conophytum. Yetiştirilmesi çok sabır ve emek istiyor. Kendisi de dediğiniz gibi şeffaf bir bitki.
Sayın zafer1326 ilginize teşekkürler, sağolun. Sayın nesli6, tozlaştırdım inşaallah tohum verirler. Bu bitkiler kışın dormancy(kış uykusu) döneminde turuncudan-kırmızıya dönen bir renk alırlar. Yazın tekrar yeşil renge dönerler. Sayın selis, 'ler' ekini ayırma işaretini unutmuştum düzelttim. İlginize teşekkürler. Sayın sonerordo, kışın tekrar kırmızıya dönecektir. Saydam oluşları ve diğer conophytumlardan büyük, iri ve nadir bulunmalarından ötürü kıymetliler. Sayın mrmusti (Mustafa bey) teşekkür ederim, çok sağolun artık aranızdayım yeniden. Sayın Sevim.K teşekkür ederim iyi niyetiniz ve dilekleriniz için. Biraz ara verdim hem yazın bitki bakımı biraz zorlaşıyor bu vakti onlara biraz kaydırdım hem de tekrar bir heves ve şevk geliyor ara verince. Biraz uzaklaşmak iyi oldu. Dediğiniz gibi bir sürü yeni bitki ve tohum görücüye çıkmaya hazırlanıyor, yakında hepsini sizlere sunacağım. Ben naçizane bilgilerim ve tecrübelerimle forumdaki herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, sizin gibi değerli büyüklerim varken birşeyler öğretmek değil de bilgi paylaşmak ancak olabilir. Saygılar selamlar... |
Tekrar hoşgeldiniz Sayın Aizoaceafan.
İki yıl önce yine sizin sayfalarınızda tanıyıp hayran kaldığım Conophytum burgerilerin çiçekleriyle dönmeniz çok daha hoş oldu. Bitkilerinize ve emeklerinize hayran olmamak mümkün değil. |
Sayın Aizoaceafan yokluğunuzda inanın gözlerimiz sizi aradı.bu uzun aradan sonra gözlerimiz bayram edecek inşallah.Lithops ların açma dönemi artık bol bol çiçekli lithopsları nızı görürüz umarım. Tekrar aramıza hoşgeldiniz....
|
Kutlarım sizi beyfendi gerçeken emeginize saglık..
emek bu işte !!! |
Hoşgeldiniz. Sizin gibi ustaları izlemek bize şevk veriyor. Bu sayfaları -kendi adıma konuşayım- benim gibi acemilere bırakmayın lütfen.:)
|
tek kelimeyle harikasınız.
|
Sayın Aizoaceaefan,
günlerdir sayfalarınıza bakıyorum . Önerilerinizi çaktırmadan not aldım. Tüm paylaşımlarınız için teşekkürler. Bizi fotoğrafsız ve bilgisiz bırakmayın lütfen. Hatta günlük kaktüs ve bilgilerini bize sunabilirseniz , çok seviniriz. Sağlıcakla kalın. Not: Muthişsiniz.... |
Sayın PlentyPlant teşekkür ederim. Artık sayfamı tekrar sahiplendim ve ara ara bitki fotoğraflarını yüklemeye ve bilgiler vermeye devam edeceğim. C.burgeri'leri ne kadar aradığımı bilemezsiniz. Malesef satılmıyor açık artırmalarda dahi satan yok. Tesadüf yabancı bir beyefendi benim bu bitkiyi çok aradığımı söylediğimden etkilenmiş ve bana çok pahalı da olsa temin etmemi sağlamıştı. Şimdi tozlaştırdım ve tohum kapsülü olgunlaşıyor. Seneye artık yüzlerce C.burgeri tohumu çimlendiririm inşaallah.
Sayın Hatice Tarhan biraz özletmek istedim sayfamı, merakla bekleyen siz değerli forum takipçilerine tüm bitkilerim ve çiçekleriyle (özellikle de bu forumda pek olmayan Conophytum ve Lithopsların çiçekleriyle) ara ara karşınızda olacağım. Takip ettiğiniz için çok teşekkürler. Sayın ankstel teşekkürler, emeksiz hiçbir iş malesef hayat bulmuyor. Sizler de sağolun. Sayın zenfree, üstadlık henüz ulaşamadığım bir merhale. Umarım forumdaki değerli büyüklerim gibi o ustalık seviyesine gelebilirim. Çabalarım, denemelerim ve araştırmalarım sürüyor bu yönde. Sizlerden de çok öğreneceklerimiz var. Bilgi istendikçe paylaşılmalı bana da bu yönde ne düşerse sayfamda veya diğer kullanıcıların sayfalarında veya diğer forum konu başlıklarında paylaşmaktan mutlu olurum. Tekrar teşekkürler. Sayın elifsena teşekkür ederim. Sayın lir, sayfamı takip etmenize ve beğenmenize sevindim. Bitkiler ve bilgiler inşaallah devam edecek bu sayfadan. Sizlerde sağlıcakla kalın, teşekkürler . |
5 Eklenti(ler)
Muhteşem çiçekleriyle Avonia quinaria ssp. alstonii...
|
5 Eklenti(ler)
...
|
41. sayfada 41 kere maşallah !!! Sizin elinizde hepsi çiçekleniyor ;) En son fotoda yanında duran da çok değişik ve güzel. Onun adı nedir acaba ?
|
Harkulede görünüyor. İğne oyası gibi. Çiçekler uzun kalıyor mu? Bir sürü de tomurcuk var.
|
Çok güzel çiçekleri var, ışıl ışıl. Bu kaktüsler insanı hayrete düşürüyor. Sevgiler...
|
Harikasınız sayın AizoaceaeFan. İnsan bu güzellikler karşısında ne diyeceğini bilemiyor. Yalnızca Maşallah diyorum.
|
Alıntı:
Niyeyse güzel koktuklarını da düşünüyorum.. |
Bu ne hoş Alstonii görüntüsü böyle. Eve gidince benimki ile biraz konuşmam gerekecek. Artık açsa bile, bu güzel kraliçe fotoğrafının üzerine fotoğraf eklemem. :)
|
Çok güzel açmış çiçeğiniz..valla nerden buluyorsunuz bu bitkileri bilmiyorum ama ağzım açık izliyorum sayfanızı. 'aaa böyle bitkilerde mi varmış' diye geçiyor içimden
|
Çok güzeller.Nerden buluyorsunuz.Harikalar..
|
Avonianız gerçekten çok güzel çiçeklenmiş sayın AizoaceaeFAN. Çiçek sayısı fazlaca ve canlılıkları muhteşem. Ne kadar süre dayandılar acaba? Darısı benimkilerin başına ;)
|
5 Eklenti(ler)
Sayın gülenmelek teşekkürler. Yandaki bitki Pseudolithos. Onun da çiçekl hallerini yakında sayfamda görebileceksiniz.
Sayın zenfree teşekkürler, çiçekler birkaç gün açık kalıyor. Kokuları da var ama keskin değil. Araya yağmurlu günler girmişti diğer tomurcuklar malesef açamadı. Sayın lir teşekkürler, daha bir çok farklı bitki yakında sayfamda olacak. Sayın zafer1326 çok sağolun, sizlerin çiçeklerine de maşaallah. Sayın selis gerçekten muhteşemler, kokuları da var ama çok değil. Sayın PlentyPlant iyi bir çiçeklenme dönemi geçirdi. Sizin alstonii'nin seneye böyle açacağına eminim. Yerini garipsemiştir seneye mutlaka coşacaktır. Sayın funda teşekkürler, araştırıp buluyorum. Çok özel bitkiler için uğraşıyorum artık. Yakında yenileri eklenecek. Sayın Oğuzhan teşekkürler, yeni ve farklı bitkiler tanıtmaya devam edeceğim. Sayın sonerordo teşekkürler yorumunuz için, 'apple gren'ler çiçekte açtılar. Yakında resimlerini yükleyeceğim. Sayın sariefe teşekkürler, birkaç gün açık kaldılar. Öğleden sonra açıp akşam bitene kadar açık kalıyorlar. Darısı sizin bitkilere. Şimdi çok özel bir Ceropegia türünün çiçekleriyle sizleri baş başa bırakıyorum. Keyifli seyirler... Ceropegia stapeliiformis var. serpentina |
5 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
....
|
Çok güzel sayın Aizoaceaefan. Avizeye benzettim. Paylaşım için teşekkürler.
|
Daha birine doymadan diğeri geliyor ;) Bu bitkinizin çiçekleri de çok güzelmiş üstadım. Kutlarım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025