agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Aizoaceaefan / sukulent ve kaktüslerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21141.htm)

ankstel 15-01-2011 10:09

Sayın AizoaceaeFAN,

Bunlar nefis Üçüde süper, birbirinden güzel, Sizin sayfanız her zaman zevkle, hayranlıkla izlediğim sayfalar arasında oldu sizi kutluyorum Ellerinizde en sağlıklı şekilde büyüyeceklerinden hiç kuşku duymuyorum Güle güle büyütün.
.

sevim.K 15-01-2011 10:42

İnternette vaaaavv diye diye çiçeklerine baktım. Sizinkilerinde çiçeklerini bu özenli bakımlarla en kısa sürede görebiliriz umarım:)

AizoaceaeFAN 15-01-2011 11:23

Sayın Plentyplant teşekkürler. Sizinde bu bitkilerden almak ve büyütme isteğiniz çok hoş. Umarım en kısa zamanda alırsınız. Bizler de sizin sayfanızdan bu güzel nadide türleri seyrederiz.
Sayın skaraca yorumlarınız için teşekkürler ama bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Pseudolithos cubiforme ve Larryleachia cactiforme tamamen doğal bitkilerdir, habitatlarında bu formdadırlar. Bu tür çok zor yetişen ve çok zor bulunan türleri bir kaba koyup şekillendirmek çok anlamsız olur zaten. Larryleachia cactiforme (Trichocaulon cactifome) sitede sayın ilkin tarafından ilk kez tanıtılıyor (kaktüs çeşitleri konu başlığında var), yalnız; bu bitkiyi aradığını ve almak istediğini yazıyor. Ben bu bitkiye çok uzun zahmetler sonucu ulaştım, sanırım Türkiye'de bu bitki şu ana kadar kimsede yoktu.
Teşekkürler sayın unal, sizi yeniden bu bitki sevdasına cesaretlendirdiysem ne mutlu bana.
Sayın selenn çok teşekkür ediyorum, gerçekten büyük bir tutkuyla bu bitkileri yetiştirdiğim için ender türleri bulup alınca daha bir mutlu oluyorum. Darısı sizlere inşaallah.
Sayın sariefe, mutluluk verdiğim için çok sevindim. İnşaallah sizler de istediğiniz her bitkiyi bulusunuz.
Sayın ankstel çok sağolun, benim sayfamı severek takip edenlere teşekkürlerimi sunuyorum.
Sayın sevim.K, Pseudolithos ve Larryleachia o muhteşem çiçeklerini inşallah açarlar da ben de resimlerini paylaşırım.
Sayın sonerordo, bitkiler 7 tane birazdan onları da yükleyeceğim. Larryleachia ların üçünü bir sayıyorum.

AizoaceaeFAN 15-01-2011 11:57

5 Eklenti(ler)
Diğer ender 4 bitkinin resimleri...

Muhteşem dikenli yapısıyla Mammillaria theresae,

Haworthia cinsi bitkilerden en sevdiğim Haworthia maughanii,

Astrophytumlar içinde desenlerini ve tüylerini çok sevdiğim Astrophytum asterias supetrcabuto,

ve en sevdiğim mammillari türü olan dikensiz ve çok şirin olan Mammillaria bocasana Fred...

AizoaceaeFAN 15-01-2011 11:57

5 Eklenti(ler)
Devamı..

umutyolcusu 15-01-2011 12:56

Hepsi birbirinden güzel ve değişik.İyiki bizi bu güzelliklerle buluşturuyorsunuz.Güle güle büyütün inşaallah.Ayrıca bizi kırmayıp fotoğraf eklemeye devam ettiğiniz için teşekkürler:)

acemifüsun 15-01-2011 14:38

Maşallah çok güzeller Sn.Aizoaceaefan. Ellerinizde kimbilir nasıl gelişecekler, ne güzel çiçeklenecekler:) Güle güle büyütün:)

fund@ 15-01-2011 15:31

Yeni bitkilerinizin hepsi çok güzel ve ilginç..kayıpsız büyütmenizi ,beklediğiniz çiçeklerini en kısa zamanda görmenizi dilerim

sariefe 16-01-2011 00:42

Maughanii, supercabuto ve bocasana. Bunların manevi bakıcısı olabilirim. Su, vitamin, saksı ya da toprak ne lazımsa yolliyim ;) Gerçekten büyüleyiciler. Şu anda bayrağı ileriye taşıyan kişi olarak sizi görüyorum sayın AizoaceaeFAN. Arkadan gelmeye çalışacağım. Lütfen devam.

Saygılarımla...

AizoaceaeFAN 16-01-2011 12:39

Sayın umutyolcusu, acemifüsun, fund@ ve sariefe çok teşekkürler.
Hepsinden zamanla sizler de edinirsiniz inşaallah. Sayın sariefe artık özel türlerle koleksiyonu artırma hevesindeyim. Çok bitkidense az ama öz bir koleksiyon için uğraşıyorum. Manevi bakıcılık fikrini aklımın bir kenarına yazdım:) .Çok zor edindiğim bu bitkileri en iyi şekilde büyütmek için çabalıyorum. Bütün kaktüs ve sukulent severlerin fikir ve önerilerine her zaman açığım.

aysahay 16-01-2011 18:23

Ay bu yenilere bayıldım. Hepsi birbirinden güzeller.. Hayırlı olsun..

Vildan Sönmez 16-01-2011 18:35

1 Eklenti(ler)
Bize bu güzellikleri tanıttınız, sağolun güle güle büyütün. Dediğinizi yaptım ve internette şu gelişmiş halini buldum.
Dilerim sizinkinin de böyle yavruları ve çiçekleri olur, biz de görürüz sayenizde...

sevgice 17-01-2011 00:31

Sayın AizoaceaeFAN lıthops lar la ılıgı tohumdan buyutme cımlendırme gıbı bılgılerınıza nasıl ulasırız ben bulamadım. lınkı buraya eklermısınız basdan bu yana nasıl cımlendıler ve gerısı ıcın olan ıslemlerı merak edıyorum da.satıcıların dedıgı gıbı tohumdan buyutmek kolaymı degılmı.

tesekkurler

sariefe 17-01-2011 01:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN (Mesaj 742661)
...Sayın sariefe artık özel türlerle koleksiyonu artırma hevesindeyim. Çok bitkidense az ama öz bir koleksiyon için uğraşıyorum. Manevi bakıcılık fikrini aklımın bir kenarına yazdım:) .Çok zor edindiğim bu bitkileri en iyi şekilde büyütmek için çabalıyorum. Bütün kaktüs ve sukulent severlerin fikir ve önerilerine her zaman açığım.

Eğer ileride bir sera kurmak gibi bir planınız yoksa çok yerinde bir karar. Yaptıklarınız, yapacaklarınızın teminatı olacak diye düşündüğüm için bitkilerinize layığı ile bakacağınıza şüphem yok. Sadece bu değerli bitkileri hatta mevcut diğerlerini onlara yakışır daha güzel saksılarda yetiştirmeyi düşünmüyor musunuz diye merak ediyorum. Nasıl bir bonsai için özel bir bonsai saksısı vardır. Sizde nadide bitkilerinize özel bir saksı düşünmez misiniz?

sevim.K 17-01-2011 06:25

Özel türlere yönelmek çok doğru aslında imkan varsa. Succulent ve kaktüsler çok büyük bir dünya ve almanın sınırı yok. Kolay bulunabilen türler amatör kaktüsseverlerin almaktan mutlu olduğu türler ama koleksiyoner olmak farklı. Daha özel olan daha eşsiz olan daha az bulunan ya da bulunması çok zor olan türlere yönelmek.:)

Bu arada benimde bir tane Astrophytum asterias super cabutom oldu:) Tabi sizin aldığınız bayaa gelişmiş, yavruları var. Benim bir tane miniminiş. İnşallah sağlık içinde büyütebilirim:)

AizoaceaeFAN 17-01-2011 10:09

Sayın aysahay çok teşekkürler, sağolun.
Sayın Vildan Sönmez, sizlerde sağolun. Çok harika bir resim bulup eklemişsiniz. Ellerinize sağlık. İnşaallah bu halini hep birlikte görebiliriz.
Sayın sevgice1981, malesef derli toplu olmadığı için tek bir link veremiyorum. Ancak Kaktüs ve sukulentler ana başlığı altında ilk konu olan sayın Sevilay'ın yazdığı lithops yetiştiriciliği adlı çeviri ve lithops konu başlığını başından itibaren okumalısınız. Satıcının dediği gibi tohumdan yetiştirmek çok meşakkatli.
Sayın sariefe, sera kurma planım var ama teraslı bir eve sahip olursam olacak inşaallah. Ancak satış amaçlı olmayacak. Tüm ender kaktüs ve sukulentlere yöneleceğim o zaman. Saksılarımı içi sırlanmamış seramik kare saksı bulsam elbette değişirim. Ancak bu öyle kolay olmayacak gibi çünkü iki bine yakın bitki için çok maliyetli ve değiştirmek haftalarımı alır. Kısmetse olur ilerde ama şimdilik plastik kare saksılar gelişimleri için en uygun.
Sayın sevim.K, her türden almaya kalksam bana Taner beyin serası kadar alan lazım olur, malesef yerim olmadığı için en nadide bitkilere yöneliyorum artık. Sizin de Astrophytum asterias supercabutonuz hayırlı olsun güle güle büyütün.

dileknş 17-01-2011 13:32

Sayın AizoaceaeFAN sayfanızı gezmek büyük bir keyif.Çok farklı türleri sayenizde görebilme şansı buldum.Emeğinize sağlık.Hepsini güle güle büyütmenizi dilerim.

selenn 17-01-2011 17:24

Bu başlığa zamanım elverdiği sürece uğramak beni dinlendiriyor. Bitkilerin hepsi birbirinden güzel ve bakımlılar. Nadir bulunan türlere ait son eklediğiniz fotoğraflar da hakikaten sahip olunası güzellikler. Erzurumdaki iklimde bu bitkileri bu halde muhafaza etmek her yiğidin harcı değil. Sizin tecrübenize ve verdiğiniz emeğe son derece saygı duyuyorum. Bir fincan kahvemi alıp 5 dakika bile bu başlığı dolaşsam dinlendiğimi hissediyorum.

mrmusti 17-01-2011 17:25

Sayın AizoaceaeFAN,
Haworthia harikaymış, Güle güle büyütün..

zeynim 17-01-2011 20:23

Bende kaktüs ve sukulent hayranıyım. Sizin kolleksiyonunuzu çok beğendim.Lithopslarınız çok güzel ve sağlıklı. Bende Taner beyden aldım ama benim lithopslarım bu kadar sağlıklı değil böyle güzel olsaydılar resimlerini basardım.
Yakında kaktüslerimin resimlerini basarım.

sevgice 18-01-2011 00:01

Neden su en son resimdeki kaktuslerin yanlarinda madeni para var. Bunu baska cesitlerinde de gormusdum baska sitelerde.sebebini bilen varmi ?

tesekkurler.

a1919 18-01-2011 07:35

Sayın sevgice1981 madeni para bitkinin boyutunu anlatabilmek için konuluyor. Yani paraya göre ne kadar büyüklükte olduğunu gözümüzde canlandırabilmek için.

AizoaceaeFAN 18-01-2011 09:14

Sayın dilekş, zeynim, sevgice1981, a1919 görüşleriniz için çok teşekkür ederim.
Sayın Mustafa bey, H. maughanii gerçekten çok istediğim bir türdü. Malesef Taner beyde olmadığından şimdiye kadar bulamamıştım. İnşallah büyür ve bol yavru verir.
Sayın selenn, sayfamı keyifle takip etmeniz, bu uğraş için verdiğim emeğin karşılığı olunca bende mutlu oluyorum. Teşekkürler. Yetiştirme konusunda gerçekten daha ılıman bir yerde olsaydım bu kadar zorluk çekmezdim. Ancak azmederek bol güneşte büyüyen bu bitkileri güneşin oldukça eğik geldiği bir yerde büyütmeyi ve hatta bol bol çiçek açtırmayı başardım inşaallah.

cey 27-01-2011 11:49

Merhaba AizoaceaeFAN,
Sayfanıza büyük bir zevkle bakıyorum,bende sizden ve diğer sukulent/kaktüs meraklısı dostlardan imrendim ve sonunda dayanamadım Taner beye siparişler verdim (Ankara'da da her çeşidi bulmak çok zor), yapılan yorumların yardımıyla yetiştirmeye çalışıyorum ancak aldığım sukulentlerimin arasında olan Conophytum Jucundum Maximum(Gratum) yerinde sallanıyor, acaba onu çıkarıp bir daha diksem mi yoksa hiç dokunmasam mı bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim, rüyalarıma bile girmeye başladı:)

AizoaceaeFAN 27-01-2011 14:15

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cey (Mesaj 748207)
Merhaba AizoaceaeFAN,
Sayfanıza büyük bir zevkle bakıyorum,bende sizden ve diğer sukulent/kaktüs meraklısı dostlardan imrendim ve sonunda dayanamadım Taner beye siparişler verdim (Ankara'da da her çeşidi bulmak çok zor), yapılan yorumların yardımıyla yetiştirmeye çalışıyorum ancak aldığım sukulentlerimin arasında olan Conophytum Jucundum Maximum(Gratum) yerinde sallanıyor, acaba onu çıkarıp bir daha diksem mi yoksa hiç dokunmasam mı bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim, rüyalarıma bile girmeye başladı:)

Sayın cey, öncelikle teşekkür ederim. Bu bitkilere merak salıp yetiştirmenizi kutluyorum. Bakımı Lithopslardan daha zor ve daha farklı olan conophytumlar ( örneğin sulama peryotları ve gübreleme peryotları birbirine neredeyse tam zıt) ince bir kök yapısıyla birbirine bağlıdır. Size tavsiyem toprağını biraz tümsek yapıp conophytumu da içe doğru gömerseniz bitki artık daha sağlam olur. Sağlıklı büyütmeniz dileklerimle..

Şimdi işyerimdeki bazı lithopslarımın yaprak değiştirme döngülerine ait resimleri ekliyorum. Çok kısa bir zaman sonra, sipariş verdiğim nadir birkaç conophytum yurtdışından gelecek. Bir kısmı geldi fakat tamamını saksılayıp fotoğraflarını öyle yayınlayacağım. Ayrıca stapeliad türü çok farklı çiçekleri olan bitkiler de geldi. İçinde Huernia zebrina da var. Hepsini en kısa zamanda sayfama ekleyeceğim. Sevgilerimle...

AizoaceaeFAN 27-01-2011 14:16

5 Eklenti(ler)
Devamı

AizoaceaeFAN 27-01-2011 14:16

5 Eklenti(ler)
Devamı.

AizoaceaeFAN 27-01-2011 14:17

5 Eklenti(ler)
Devamı..

Ayşe Yıldız 27-01-2011 14:45

Lithopslar, yandan sürgün verirler mi? Yoksa sadece yeniden içten büyüyenlerden mi çoğalıyorlar? Çok ilginçler doğrusu.

AizoaceaeFAN 27-01-2011 16:18

Sayın ayse afyonlu, lithopslar içinden kendi yapraklarını yenileyerek çoğalırlar. Kökü soğanlı bitki olmadığından kökten sürgün vermezler. Bazen bitkinin içinden değil de kenarından yeni yaprağın çıktığı görülebilir ancak bu yandan çoğalabiliyor anlamına gelmez. Ana bitkiyi bazen yandan delip yeni yaprak çıkarabilirler. Lithopsları üretmenin iki yolu vardır: Birincisi tohumdan, ikincisi ise uygun yerinden ana bitkiden koparıp tekrar köklendirmekle. İkinci yöntem tecrübe ve bilgiye dayanıyor. Taner beyden öğrendiklerim ve kendi okuduklarımla ben de denemeler yaptım ama bu yöntem gerçekten çok zor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025