![]() |
Sayın zenfree, umutyolcusu, PlentyPlant, ayse_afyonlu, SDurul, mrmusti, sevim.K, fund@, acemifüsun güzel yorumlarınız için çok sağolun. Katüslerde bir değişim olmuyor ama elimden geldiğince mesemblerin kış boyu geçirdikleri değişimi özellikle de lithops bölünmelerinin resimlerini eklemeye çalışacağım.
Sevgi ve saygılarımla... |
Harikasınız hele Erzurum gibi iklimi malum bir yerde bunu başarmanız takdire şayan ;)
|
Hepsi de birbirinden güzel bizim de kaktüslerimizin çiçek acmasını dört gözle bekletiyorsunuz:)
|
Teşekkürler sayın bettyycim, sayın günebakan.
|
5 Eklenti(ler)
Selamlar, çiçeklenmenin bittiği bir zamanda bazı bitkilerimin resimlerini paylaşmak istedim. Sayfayı tümden unutmamak için keyifli seyirler...
Not: Her resimde o bitkinin adı yazmaktadır. (Kayıtlı kullanıcılar için.) |
5 Eklenti(ler)
Devamı.
|
5 Eklenti(ler)
Devamı..
|
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
Lipthoslar, çok ilginç ve güzeller. Emeklerinize sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Devamı....
|
5 Eklenti(ler)
Devamı.....
|
5 Eklenti(ler)
Devamı......
|
5 Eklenti(ler)
Devamı.......
|
5 Eklenti(ler)
Devamı........
|
Bunlar harika Sayın AizoaceaeFan.. Rowleynus ne güzel olmuş ve de ne güzel açmış öyle.. Hepsi muhteşem..
|
5 Eklenti(ler)
Devamı.........
|
hepsi çok güzeller maşallah emeklerinize sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Devamı..........
|
5 Eklenti(ler)
Devamı...........
|
Teşekkürler sayın SDurul, aysahay, serkan istanbul. Ara ara bitkilerimin resimlerini yüklemeye devam edeceğim. Biraz zaman geçsin Türkiye'de bulamadığım ve yurtdışından yakında gelecek olan 7 ender bitkimin resimlerini paylaşacağım.
|
Off bunların hepsi de harika görünüyor hele de seneciolara ve sukulentler bayıldım muhteşemler sayın Aizoaceafan:)
|
Sayfalarınızı gerçekten özlemeye başlamıştım Sayın AizoaceaeFAN. Bu hafta sonu sayfanıza mesaj yazmayı düşünüyordum ki, bir avuç güzellik sundunuz bize. Keyif için teşekkür ederim.
|
Sayın Aizoaceafan, Senecıolar şelale gibi olmuş, bir de çiçeklenmiş ki harika.
Lithopsların yeni yaprak doğumu büyüleyici, en az çiçekleri kadar güzel. 436/3 deki çiçeğiniz gökdelenleri andırıyor. Yeni kaktüslerinizi heyecanla bekliyoruz. Yurt dışından sitelerden mi, arkadaşlarınıza siparişle mi getirtiyorsunuz ? (BEN İSİMLERİNİ GÖREMİYORUM) |
Sayın AizoaceaeFAN, sayfanızı yeni farkettim. 12, 11, 1,2,3,... derken soluğu mesaj penceresinde aldım. Sizi ve size destek olan eşinizi bu güzelliklere, onlara yakışır şekilde baktığınız için kutluyorum. Bizimle paylaştığınız ve gözlerimize bayram ettirdiğiniz içinde çok teşekkür ediyorum. Maşallah hepsi birbirinden güzeller. Bir sonraki sayfada ne göreceğim diye heyecanla tüm sayfaları bir çırpıda gezdim. Bundan sonrada takip etmeye devam edeceğim. Size ve eşinize sağlık ve başarılar dilerim.
Saygılarımla... |
Sayın günebakan teşekkür ederim.
Sayın PlentyPlant sizin teşviklerinizle elimizdeki bitkilerin çiçeksiz hallerini de yayınlamaya başladık. Size de teşekkür ederim. Sayın ayse_afyonlu senecio rowleyanusların çiçekleri gerçekten büyüleyici. Hele tarçın/karanfil karışımı kokuları muhteşem. Sayın Vildan Sönmez 436/3 teki bitki Haworthia truncata. Çok değişik bir gelişim gösteren bitki. Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptığınızda her resim kendi bitkisinin adını taşıyor. Yurt dışında birçok ülkedeki seralarla bağlantı kurup kendim getirtiyorum. Avusturalya, A.B.D, Almanya, Macaristan ve hatta Güney Afrika Cumhuriyeti'nden bile tohum ve bitki siparişlerim oldu. Biraz pahalıya geliyor bitkiler nakliyeden dolayı ama olsun. Türkiye'de mümkün değil bulamayacağım türler. Sevgili Taner bey bile tohumdan yetiştirme yaptığından (bitki çeşidi konusunda Türkiye'de tek geçtiğim seraya sahip olmasına rağmen), bu bitkilerin tohumlarını bulup yetiştirecek olsa bile her bir tür için 3-5 bitkiyi geçmez çünkü tohumlar neredeyse tane hesabıyla satılıyor ve çok pahalı ve de onun büyümesini beklersek yıllar geçmesi lazım. Ayrıca bu bitkilerin tohumları bile dünya piyasasında açık arttırmayla satılıyor malesef. Yani istediğiniz anda istediğiniz paraya alma şansınız bile yok. Kısacası zahmetli oluyor, hem araştırıyorum nerede ne satılıyor diye hem sera sahipleriyle yazışma trafiği hem de bayağı zaman harcıyorum.. Umarım yakında sağlıklı gelirler ve resimlerini eklerim. Sayın sarıefe teşekkür ediyorum güzel duygu ve düşünceleriniz için. Kendi çapımda amatör olarak özel bitkileri toplayıp ( özellikle mesembleri ) bir küçük koleksiyon yapma hevesi ile devam ediyorum bu hobime. |
Hepsine içten bir maşallah.Gördüğüm kadarıyla lithopslarda yeni doğum başlamış.En zevkli tarafı(benim için) çiçek göremesemde bu doğuma şahit olmak.
|
Alıntı:
|
Sayın Fatih hepimizin bitkilerine nazar değmesin inşaallah. Ben de en çok bölünme zamanını seviyorum lithopsların.
Sayın sarıefe amatörüm çünkü yetiştiricilikte hala bilmediğim pek çok püf noktası var. Hala yetiştirmediğim ve/veya yetiştiremediğim bir çok ender bitki varken, yetiştiricilikte kazanacağım çok tecrübe varken ve de önümde Taner bey ve Mustafa Remzi bey gibi üstadlar varken dilim varmıyor bu işte ustayım demeye. Ancak mesembler konusunda pekte mütevazi değilim. Mesemblerde Taner beyden sonra Türkiye'de en çok bitki ve çeşide sahip olduğumu düşünüyorum (200 e yakın cins 500 e yakın tür ve 4000e yakın bitki). Hala daha da tür sayısını artırmaya çalışıyorum. Darısı hepinizin başına... |
Sayın AizoaceaeFAN inşallah yeni bitkilerinize de sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz:) Bu güzelleri de bizimle paylaştığınız için teşekkürler:)
|
Sayın AizoaceaeFAN,
Güzel iltifatınızdan mutluluk duydum. Üstatlık konusunda daha çok fırın ekmek yememiz lazım. Lithopslar ve mesembler konusunda ise elinize su dökemem, gerçek üstat konusundada Taner abimi tek geçerim. Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025