![]() |
Sayın acemifüsun teşekkür ediyorum, resimleri paylaşmaya devam edeceğim.
Mustafa bey, tabi ki Taner bey Türkiye için bence büyük bir şans, ondan öğreneceğimiz çok şey var. Taner bey bu siteye fazla uğramadığı için bilgi ve tecrübe olarak kaktüs ve diğer sukulentler konusunda bilgi alabileceğimiz en tecrübeli kişi sizsiniz. Mesembler konusunda da herkesin sorularını ve öğrenmek istediklerini tecrüblerim ve bilgilerim doğrultusunda yanıtlamaktan memnun olurum. |
Sevgili AizoceaeFAN size bir sorum olacaktı kaktüsler ve sukulentler konusunda bilginizden faydalanmak istiyorum. Benim mamillaria cinsi kaktüsüm tomurcuk oluşturdu ben su vermiyorum şu an kaktüslerime ama tomurcuk veren kaktüse su vermeli miyim sizce? Cevaplarsanız sevinirim saygılar...
|
Alıntı:
|
429 daki ilk sukulenttin ismini merak ettim.Yurt dışından mı aldınız.?Her zamanki gibi çok güzeller maşallah .
|
Bilgilendirdiğiniz için size teşekkür ederim.
|
Sayın AizoaceaeFAN,
Ellerinize sağlık, bitkilerinizin genel görünüşünden belli ki çok emek harcanmışsınız. Erzurum gibi soğuk bir iklime sahip bir il ve kaktüs-sukulentleri düşününce insanın bu güzelliklere inanası gelmiyor. Zira ben Almanya'da o kadar zorlanıyorum ki ve bazen bitkiler yetersiz ışıktan formlarını kaybedebiliyorlar. Sayfanızı keyifle inceledim. Herşey çok güzel, ellerinize sağlık. |
Alıntı:
|
Sayın AizoaceaeFAN haftasonu ben de bir lithops sahşbş oldum. Üstelik ortasında da tomurcuğu var. Pencerenin önüne koydum ve pencerenin önünde aynı zamanda kalorifer var. Sitede biraz araştırma yaptım ama sulama konusunda ne yapmam gerektiğine emin olamadım. Kış boyunca su vermemeli miyim? Bulunduğu ortam oldukça sıcak olabilecek bir yer. Ya da yerini mi değiştirmeliyim? Şimdiden teşekkürler...
|
Sayın Hhatice, Sayın selenn'in de belirttiği gibi o bitki Lithops schwantesii.
Sayın selenn teşekkür ediyorum yorumlarınıza. Ben de sizin sayfanızdaki bir çok bitkiden heveslenmiş ve satın almıştım. Soğuklardan inanın bende çok zorlanıyorum. Balkona kalorifer takılı artı sıcaklık sağlayan lambalar var. Çok şükür eksiye inmiyor balkon. Ben de yetersiz ışık için lamba sistemi kurdum balkona. Sayın a1919, lithopslar kışın sulanmazlar. İlkbaharda sulama başlar. Forumdaki Lithops konu başlığında ayrıntılı olarak bilgileri bulabilirsiniz. Işığı bol cam kenarı ideal. Ayrıca çok sıcak ortamda olmamalı. Yoksa bitki kış mevsimine girdiğini anlamayıp yeni yaprak oluşturmaya başlamayabilir. Tomurcuğu ise bu mevsimde bence artık açmaz, malesef öylece kalır. Çok zor bir ihtimal açması. |
Kusura bakmayın tekrar sorumla rahatsız edicem ama Ankara şartlarında kapalı balkonda durması uygun olur mu? Evin içinden balkona çıkartsam ama balkonda herhangi bir ısıtma vs. yok. Camları açılmayan büyükçe bir balkon.
|
Balkon +5 dereceden soğuksa koymayın. 20 dereceden fazla sıcakta da durmasın.
|
Alıntı:
|
Estağfurullah sayın Sarıefe, bu bitkilerle haşır neşiriz yıllardır. Tecrübe ve bilgi birikimimle cevap verirsem her ikisi de mesemb familyasından ve su ihtiyaçları benzer. Aslında en zor bakılabilecek mesemb türlerinden biri Pleiospilos. Kaybetme riski fazla olan bir bitki. Ancak pleiospiloslar lithopslar gibi kışın tamamen susuz bırakılmazlar. Bitkide yumuşama hissederseniz ayda bir ılık ve kireçsiz su ile çok az olmak şartıyla sulanabilirler. Yeter ki suyu fazla kaçırmayın ve 10 derecenin altında bir sıcaklıkta yetiştirmeyin.
|
Bilmeden zor bir işe kalkışmışım anlaşılan. Bu sabah az miktarda oda sıcaklığında içme suyu verdim. Hala pencerenin önünde duruyor ve 10 derecenin altına düşecek bir yer değil. Umarım bu işin üstesinden gelebilirim. Bana bu konuda bilgi veren herkese çok teşekkür ederim. Gelişmeleri paylaşırım :)
|
Sayın AizoaceaeFAN, 428. mesajda ilk resimdeki Lithopsun üzerindeki bir tohum kapsülü sanırım. Öyle değilse bile bu çiçek sapının kendi düşmesini mi bekliyorsunuz yoksa kuruduğundan emin olunca siz mi müdahale ediyorsunuz. Bunu bilmem çok işime yarayacak.
|
Alıntı:
İşte benim için en büyük problem evimde balkon olmaması. Balkona alternatif olabilecek bitkilerimi muhafaza edebileceğim bodrum katta bir yerim var. Bir kısım bitkilerimi sonbaharda buraya alıyorum diğerlerini de ev içerisine. İşte sonbahar sonu gibi bizim sıkıntımız başlıyor. Evdekiler kaloriferin ısısından rahatsızlar. Petekleri mümkün olduğunca kıssam da bitkilere uygun ısıya düşüremem. Bodrumda ise ışık oldukça yetersiz. Bu sorunu bir aydınlatma sistemi ile çözmeyi düşündük. Bitki sayısı oldukça fazla olduğundan raf sistemi uyguladık. Bitki lambaları edinmeyi düşündüm. Birkaç kaynaktan araştırma yaptım fakat açıkçası teknik olaylar devreye girince işin içinden çıkamadım. Sizin aydınlatma için kurduğunuz sistemi merak ettim. Biraz bilgi verebilir misiniz? Aslında aydınlatma sorununu halledersem ev içerisindense bodrum kat çok daha kullanışlı olacak. |
Sayın ayse_afyonlu, Ekim-Kasım gibi çiçeğini açan lithopsun tohum kapsülü o. İçinde tohum olup olmadığı tohum kapsülünün şişkinliğinden anlaşılır. Tamamen kuruduğunda bu kapsüldeki tohumları alabilirsiniz. Bu da yaklaşık 1 yıla denk gelir.
Sayın selenn, benim kullandığım 100 wattlık spot natura (11 tane aynı anda yanıyor), mandallı spotlara takılılar. Dışardan dikkat çekmeyecek bir yerim olsaydı hazır kitlerden alırdım (1000watt lık balast+reflektör sistemi). Alışveriş sitelerinde mevcut bu kitler. |
Sayın AizoaceaeFAN, kolleksiyonunuz kesinlikle muhteşem. ayrıca eşimin memleketinde böyle güzellikleri yetiştirebildiğiniz için de ayrıca tebrik ediyorum :)
ben de tohumdan lithops yetiştirmeye heveslendim. ilk denemem bu. yeni çimlenmeler oldu ama sanırım çimlendikten sonra öldürmeden büyütmesi çok zormuş. bu konuda sizin ilk önce yetişmiş birlithops alıp bakmayı tavsiye ettiğinizi okumuştum bir yerde. bende buna karar verdim. sanırım bu konuda taner bey en doğru adres. yalnız sizden birşey talep ediyorum. bu konudaki tecribenize dayanarak bana bakımı olay, çabuk üreyen lithops türlerinden önerebilir misiniz? onları alayım ki öldürmeyeyim.. |
4 Eklenti(ler)
Sayın esmasalim, Lithops aucampiae ve Lithops hookerii yapıları daha sert olduğundan dış etkenlere karşı biraz daha dayanıklı ama sulama konusunda bütün lithopslar gibi hassalar.
Yurt dışından getirttiğim ve şu ana kadar ki koleksiyonumun en nadide parçalarından biri olacak olan ilk bitkimi tanıtmak istiyorum. Çok değerli ve çok zor bulduğum bir bitki. İnternetten ismini yazıp çok enteresan bir çiçeği olduğunu görebilirsiniz. Pseudolithos cubiforme... |
5 Eklenti(ler)
Koleksiyonumun diğer ender iki bitkisi...
Larryleachia cactiforme ( Sinonim: Trichocaulon cactifome ) Eulychnia spiral... |
Sayın Aizoaceaefan, aslında sayfalarınızın hepsini inceleme fırsatım olmadı okadar güzel türler var ki yavaş yavaş ilerliyorum son eklediğiniz türlerde çok güzeller özellikle Larryleachia cactiforme leri çok beğendim bir arada harika duruyorlar maşallah. İnşallah çiçeklendiklerinide görebiliriz.
|
Hayırlı olsun sayın AizoaceaeFAN; hepsi çok güzeller sonuncu kozalağa benziyor :)
|
Sayın AizoaceaeFAN,
Üçüde süper, birbirinden güzel, Güle güle büyütün. |
Kocaman, kocaman olduklarınıda görürüz inşallah.
|
Sayın nesli6 çok sağolun. Larryleachia lar muhteşem çiçeklere sahiptirler. Kısmet olur ölmezsek bu yıl çiçekte açarlarsa mutlaka resimlerini eklerim.
Teşekkürler sayın lionstone, dediğiniz gibi Larryleachia'nın boğumlu yapısı kozalağı andırıyor. Mustafa bey çok teşekkür ediyorum, tekrardan eski neşenizle sizi burada görmek büyük keyif benim için. Sayın ayse_afyonlu çok sağolun. Hepsinden sizlerinde olur inşaallah. |
İşte bunlar nefis olmuş Sayın AizoaceaeFAN.
Sizin sayfanız her zaman zevkle, hayranlıkla izlediğim sayfalar arasında oldu ama bu siteye üyeliğimden beri ilk kez, gerçekten ilk kez kıskandığım an budur. Hedefimde yaklaşık 50 özel tür vardı ve bulmuştum ama kış bastırınca yurtdışı satışlar durdu ve bahara rezerve edildiler. Bu listenin üç üyesini birden sayfanızda görmek çok mutlu etti beni. Ellerinizde sağlıcakla büyüyeceklerinden hiç kuşku duymuyorum. |
Pseudolithos cubiforme yapı olarak ilginçmiş. Doğal olarak bu formu almış olduğu mümkün değil gibi görünüyor. Japonların küp şeklinde yetiştirdikleri karpuz ve elmalar gibi. Ama demekki böylesi de varmış.
İkinci Larryleachia cactiforme den sanki sitede bir başlık altında gördüm gibi ama belki benzer bir formda olabilir. Kozalak hakkında da ilk yazdıklarım gibi düşünüyorum. Gerçekten kaktüs-sukulent dünyası barındırdığı bitki türleri ile bir derya imiş. Yeni bitkilerinizi güle güle büyütünüz sayın AizoaceaeFAN. |
Sayın AizoaceaeFAN, iki yıl önce işlerim nedeni ile tüm çiçeklerimi dağıttım ve siteye de uğramıyordum. Dün yeniden, unuttuğum şifremi alıp siteye girdim. Size ait bölümü 4 saattir inceliyorum ama bitiremedim. Sanırım sizin sayenizde yeniden evime bu kez kaktüsler girecek. Balkonunuz harika daha doğrusu muhteşem. Tebrikler ve teşekkürler.
|
Öncelikle lamba sisteminiz konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. En kısa zamanda araştıracağım.
Gelelim asıl güzelliklere; yani koleksiyonunuza yeni katılan 3 nadide türe. Çok muhteşemler gerçekten. Dilerim gelişmiş hallerini de görürüz. Şuanda onlara bakınca neler hissettiğinizi tahmin ediyorum. Ben sahip olmayı çok istediğim bir türe kavuşunca çocuklar gibi heyecanlanıyorum. Güle güle yetiştirin yeni bitkilerinizi. |
Yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün. Sayenizde mutluluk hormonu salgıladık. Benim favorim Pseudolithos cubiforme. Çiçeklerini görmek dileğiyle...
Saygılar... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025