![]() |
Sebebini bilmiyorum fakat lithops larda ayrı bir gizem var.Ellerinize ,yüreğinize sağlık, üzerlerinden çiçekleri eksilmesin....
|
Yani şimdi sondan ikinci resimdeki gibi. Sanırım bu çoğalmış hali. Ben daha ayırma işlemleri yapabilmem için çok gözlem yapmam gerek. Uzunca bir süre hatta.
|
Sayın Aizoaceaefan,yeni türleriniz çok güzel ama bir tanesi var ki bayıldım doğrusu Mammillaria bocasana gerçekten harika bir tür sizinki internetteki benzerlerinden bile daha güzelmiş güle güle büyütün hatta hızla büyütüp, çoğaltıp ;) fotolarını bizlerle paylaşmanızı diliyorum, harikalar;)
|
Hepside birbirinden harika, hele yurt dışından getirttiğinizi söylediğiniz stapeliadları merakla bekliyorum. Benim yurt dışı imkanlarım müsait olmadığı için bulabildiklerimle yetiniyorum. Sizinkileri de büyük bir heves ve heyecanla bekliyorum.
|
Sayın Hatice Tarhan, ayse_afyonlu ve nesli6 teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
Sayın ayse_afyonlu, lithopslar her yıl genelde 1 veya 2 başlı yaprak vererek çoğalıyorlar. Bazen 3 baş bitki bile çıkabiliyor tek bitki içinden. Tamamen bitkinin genetik yapısı ve beslenmesiyle ilgili. Sayın nesli6, bu mamillaria bocasana için çok uğraştım ve sonunda alabildim. Geçekten benzerlerine göre formu tam olması gerektiği gibi. İnşallah büyür, çoğalır ve çiçeklenir. |
Alıntı:
Huernia pillansii Orbea cooperi Piaranthus comptus Huernia McCoy sp. Stapeliopsis pillansii Huernia zebrina. Bugün saksılarına ekip resimlerini çekeceğim. Yarın büyük ihtimalle sayfama yüklerim. İnşallah bu yıl çiçek verirler, ben de sizlerle paylaşırım. |
Sayın Aizoaceaefan,
Özelden yazacaktım ama mesaj gitmiyor. İnternet alışverişlerinden çekiniyorum. Sizin daha önce kaktüs ya da sukulent aldığınız güvenilir bir site adı verebilir misiniz ? |
5 Eklenti(ler)
Sayın Aizoaceaefan,
Siz bitkileri eklemeden ben olası çiçek fotoğraflarını ekleyeyim. Arkadaşlar yeni bitkilerinizin çiçeğinin nasıl olacağını görmüş olurlar böylece... Eklenti 190770 Eklenti 190771 Huernia pillansii Eklenti 190772 Huernia Zebrina Eklenti 190773 Orbea Cooperi Eklenti 190775 Piaranthus comptus |
1 Eklenti(ler)
|
Lithopsların doğumları, serpilmeleri bir başka. Her resmi dakikalarca inceliyorum. Sayfalarınızı boş bırakmayıp paylaştığınız için teşekkür ederim Sayın Aizoaceaefan.
|
Sayın Vildan Sönmez, ben daha çok seralarla bağlantı kurup öyle alışveriş yapıyorum. Ancak online alışveriş olarak ebay internet sitesinden de aldığım oluyor. Güvenilir satıcılardan çok çeşitli bitkiler alabilirsiniz.
Sayın skaraca yüklediğiniz resimler için teşekkür ederim, evet aynen eklediğiniz resimlerdeki bitkiler bana gelenler. Ben de yakında resimlerini yükleyeceğim. İnşaallah böyle çiçeklerini görürüz hep beraber. Sayın PlentyPlant teşekkür ediyorum. Yükleyeceğim daha çok lithops resmi var. Hepsini birden tüketmemek için ara ara yüklüyorum. Eksik olmayın. |
Şu Lithopsları bir türlü memnun edemiyorum; bendekiler acınacak hal alıyorlar gün geçtikçe. Sizin Lithopslarınıza baktıkça içim açılıyor, tükenmez sizin güzel Lithops resimleriniz yükleyin de bendekilere göstereyim utanırlar belki. Bu arada nerede eksik yapıyorum diye ilgili yazıları baştan sona okuyorum bakalım ne olacak. Ellerinize sağlık hep böyle canlı ve keyifli kalsınlar.
|
Selamlar
Güney Afrika, İtalya ve özellikle de Amerika'dan sipariş verdiğim 250 tür bitkinin tohumlarını ekmekle ilgilendiğim için zamanında cevap veremedim sayın selenn. 3 gün uğraşıp yaklaşık 15 saatimi vererek ve 14 kap içine, her bir türü ortalama 20 tohumdan 5000 tohum ektim. (170 Lithops, 30 conophytum, 20 oftalmophyllum, 10 kaktüs, 20 diğer sukulentler) Hali hazırda daha önce ektiğim 4000 civarı lithops ve conophytum fideleri şu anda büyüyorlar. Çoğunluğu 1.5 yaşında ve daha bir nohut büyüklüğündeler. Bu ektiklerimin çoğunluğu elimde olmayan türlerdi. Şimdi lithops ve conophytumlarda istediğim büyüklükte bir tür sayısına ulaştım. Darısı bu bitkileri seven herkesin başına. Ektiğim kaplara ait resimleri yakında yükleyeceğim.
Sayın selenn teşekkür ederim. Ben lithopsları çok tecrübeler sonrasında balkonumun camına en yakın yerine koydum, o da yetmedi bir sene sonra ışık sistemiyle takviye yaptım. Doğadaki ışık istegini ancak yakalayabildim. Su, gübre ve havalandırma problemleri de cabası. Bu olmazsa olmazlardan herhangi birini eksik yaptığınızda malesef formu bozulup ölüyor. O yüzden kaktüs bakımı lithops bakımından kat kat kolay. |
Fotoğraflarınızı gördükçe zaten çok net anlaşılıyor ama rakamlar da işin içine girince titizliğinize, araştırmacılığınıza ve sabrınıza tekrar tekrar hayran kalıyor insan. Siz bu sayfaları hiç "resimsiz" ve bir o kadar önemlisi, "yazısız" bırakmayın Sayın AizoaceaeFAN.
Tohumları bir kenara bırakıyorum ama bitki getirme konusundaki deneyiminize dayanarak bir sorum olacaktı: Son getirdiğiniz Mammillaria ve Haworthia türlerinizi gözönüne alınca, bitkileriniz bu kış koşullarında nasıl donmadan gelebildiğini merak ediyorum. Görüştüğüm satıcıların hemen tümü selülozik ambalaj kullanıyorlar. Üç ay kadar önce Portekiz'den aldığım türlerin yarısı (kat be kat gazetelere sarılı olmalarına rağmen) uçak bagajında dondular. |
Alıntı:
Sorunuza gelince sayın PlentyPlant, mesela daha 2 gün önce Tayland'dan 2 farklı pseudolithos türü getirttim. Bitkiler hava kabarcıklı naylona sarılı ve strafor köpükle kaplı sert-kalın bir kolinin içinde 1 haftada geldi. Amerika'dan getirttiğim conophytumlar ise sert bir plastik kutunun içinde peçeteye sarılı bir halde hava kabarcıklı zarfla geldi. Daha önce aldığım sizinde bahsettiğiniz Mammillaria ve Haworthia ise kalın sert bir koli içinde kat kat peçeteye sarılı gelmişlerdi. Aslında satıcının insiyatifinde herşey. İyi bir iletişimle bu sorunu çözebilirsiniz. Donma olayı gerçekten bir risk ama bunu göze alıyorum. Çok şükür donma problemiyle ölen bitkim olmadı. |
5 Eklenti(ler)
Yeni ektiğim tohumlar ve tohumdan yetişen lithopslarım...
|
5 Eklenti(ler)
...
|
Pıtır pıtır, mantar gibi, ne güzel çıkmışlar öyle.. Ellerinize sağlık..
|
Sn. AizoaceaeFAN o lıthopslarınızın sadece 1 kare kutuda olanını calmak ıstıyorum mumkun mudur ? :)
Umarim benimde olurlar .simdi bu kucuk sevimli seyler kac yillik oldular acaba? |
Sayın aysahay teşekkürler,
Sayın sevgice1981 teşekkürler, her bir kap içindeki türler kendi orjinal Cole numaralarına göre ekildi. Yani herbir kutu farklı türler içeriyor. Hiçbiri birbirinin aynı değil. O yüzden her bir kap benim için altın değerinde. Bunların tamamı 1 yaşındalar. |
5 Eklenti(ler)
Yaklaşık 2 yaşındaki lithops fideleri, 1 yaşındaki conophytum fideleri ve 120 tür conophytum koleksiyonum.
|
5 Eklenti(ler)
...
|
İnanamıyorum bu nasıl bir emeğin ürünüdür böyle...:eek:
Sizi tebrik ediyorum keşke mesajlara bir de alkış efekti eklenebilseydi sayfanız alkış kıyamet yıkılırdı :p |
Sayın a1919 teşekkür ediyorum bu içten sözleriniz için. Emeğimin karşılığını Allah'a çok şükür alıyorum. Umarım büyürler ve hep birlikte çiçek açtıklarını da görebiliriz.
|
5 Eklenti(ler)
Uyku dönemine girmelerine az bir süre kala conophytumlarımdan bazılarının son halleri...
|
5 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
1.resim Karışık lithops tohumları.
2.resim Lithopslar içinde özel bir yeri olan Lithops coleorum ve Lithops lesilei albinica. 3.resim Eylülde aldığımdan beri biraz daha büyüyen Testudinaria ( Dioscorea ) elephantipes. 4.resim Hızla büyüyen Mammillaria luethyi. 5.resim Üzerinde sürekli tohum oluşturan keseleri ve saksı içinde kendi üzerindeki tohum kesesinden çıkarıp tohumunu ektiğim Frailea mammifera. |
5 Eklenti(ler)
Kışın yaprak uçlarını kızartan Titanopsis calcarea.
Haworthia'nın en güzel türlerinden biri: Haworthia cooperii. Koleksiyonuma yeni eklenen epeyce büyük 2 adet Pseudolithos migiurtinus ve yanında daha önce sayfama eklediğim Pseudolithos cubiforme. Koleksiyonuma yeni eklediğim diğer 2 bitki: Trichocaulon clavatum (Larryleachia clavatum) ve Trichocaulon cactiforme (Larryleachia cactiforme). |
Hepsi çok güzeller, emeğinize sağlık....
|
Sayın AizoaceaeFAN,
Cevabınıza teşekkür ederim. Sizin de dediğiniz gibi zor bitkiler Lithopslar ama maşallah sizin yeni yetişenler de diğerleri de son derece sağlıklar. Gelişmelerini buradan izlemek çok keyifli umarım yeni ektiğiniz tohumlarda sağlıkla gelişir ve resimlerini görebiliriz. Bu arada Lithopslardan bahsederken Conophytum, Pseudolithos ve en sevdiğim tür olan Mammillaria luethyii'den de bahsetmeden geçemeyeceğim. Ellerinize sağlık herbiri birbirinden güzel ve ne kadar emek verdiğiniz fotoğraflarınızdan belli oluyor. Bitki sayısı arttıkça bakımları, toprak değişimleri ve sulamaları oldukça zaman alıyor ve yorucu oluyor ama bütün yorgunluğun mükafatı herhalde bu sağlıklı halleri. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025