![]() |
Bu güzel çiçekleri bizlere görsel bir şölen havasında sunmanızı tebrik eder ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
|
Bu türün çiçeklerine hayran kalmamak mümkün değil. Sayın Sdurul çok haklı. Sizde gelişen formu ile 19. yüzyıl Londra sokak lambalarını hatırlattı bana. Gövdenin ışığa uzanışı çok hoş bir hava katmış.
|
Gerçekten çok özel ve güzel bir bitkiymiş maşallah diyorum. Ellerinize yüreğinize sağlık.
|
Çok çok güzel. Birden çok çiçek aynı anda açınca görsellik de o derece artıyor. Tüm çiçekler aynı anda açmış, sizi kutluyorum olağanüstü görünüyor.
|
Çok güzel ilkdefa gordüm.
|
Beynim bu sayfadan uzak dur dese de gözlerim hep arıyor işte ;) Maşallah !!!
|
Sayın SDurul, teşekkürler ziyaretiniz için.
Sayın sariefe teşekkür ederim. Çiçek açtıkları zaman sayfamda yer bulacak birçok bitki var özellikle de bir Conophytum bombardımanı yakında sayfamda olacak. Sayın serilaaa, ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler. Sayın PlentyPlant teşekkürler, birer ikişer açmıştı ama 5 tane açtığı halini özellikle kaçırmadan çektim. Gerçekten sokak lambası gibi. Kokusu da diğer stapeliadlar gibi. Sayın zafer1326, yorumunuz için teşekkürler, sizler de sağolun. Sayın zenfree, teşekkürler çok sağolun. Sayın sevim4, teşekkürler ziyaretiniz için. Sayın gülenmelek çok teşekkürler ziyaretiniz için. |
Hernekadar çiçek delisi olsamda bu sitede hiç birşey bilmiyormuş gibi oluyorum, eğer yanlış değilse tespitim -yani sizin bilginizin yanında- ben bir yorumda bulunmak istiyorum, kaktüs ve sukulentlerin dünyadaki en ilginç ve gösterişli çiçek açtıklarını düşünüyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Sayın AizoaceaeFAN ekteki Lithops.. türleri hk yardımcı olurmusunuz. bu türlerde yeni çiçeklendi dostlarla ikilemdeyiz de .
|
Tek kelimeyle muhteşem.
Büyük bir zevkle sayfaları gezerken epey bir zaman geçmiş. Bide bunlar için harcanan emeği düşününce... helede Erzurum gibi soğuk bir memlekette büyük bir başarı gerçektende. |
Her ne kadar doğayla son derece uyumlu dış yüzey renklerini beğensemde bir türlü ısınamadım lithopslara. Ama Ceropegia stapeliiformis var. serpentinanın çiçeğine aşık oldum.
Yanlış hatırlamadıysam Mustafa beyde eklemişti bu güzel çiçek fotoğrafını. O zamanda hayranlıkla balmıştım bu bitkiden bulmak, bulupta almak gerek diye:) Emeklerinize sağlık. Teşekkürler bu güzellikleri sunduğunuz için. |
Ceropegia stapeliiformis var. serpentina usta bir elden çıkmış yapma çiçek gibi. Teşekkürler, ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
Sayın truva38, teşekkür ederim yorumunuz ve ziyaretiniz için. Sayın sevim.k, ben teşekkür ederim yorumunuz için. Zannedersem Taner beyde bir ara bu bitkiden vardı. Satışta mı bilemiyorum. Sayın lir, çok teşekkürler çok sağolun. |
Galiba tükenmişti, sormak lazım:)
|
[QUOTE=;867568]Sayın akstel ilk resim Lithops schwantesii ikincisi ise Lithops bromfieldii.
Sayın AizoaceaeFAN Yanıt için teşekkür ederim. Lithops schwantesii türü hk ikileme devam üç arkadaşımızda sekiz saksı bir araya koyuyoruz. Sanki hepsinin babaları ayrı gibi :) İkilem netleşmedi ilginç olan hepsinin üreticisi sanırım büyük üretici Taner Bey. Bu işi çözse çözse o çözer tam olarak…!! |
[QUOTE=ankstel;867940]
Alıntı:
Sayın ankstel, Lithops schwantesii'nin 33 çeşidi vardır ve bunlar Cole numarasıyla numaralandırılmıştır. Genel olarak hepsi schwantesii ancak subspecies yani alt türleri farklı. Birebir hangi tür olduğunu anlamak için lithopslarla ilgil tam resimli sitelere veya yabancı lithops kitaplarına bakmanız lazım. (örn. S.Hammer veya D.T Cole ' ün lithops kitapları.) Büyük üstad Taner bey'in de bu 33 schwantesi'yi birebir tanımlaması oldukça güç. Çok özel gözlem ve bilgi gerektiriyor. Sadece Cole numara sistemiyle numaralandırılmış 416 adet farklı lithops var. Bu da sadece Cole numaralandırma sisteminde . Bu ve bunun gibi pek çok meşhur Lithops üretici ve araştırmacısının kendi çaprazladığı ve numaralandırdığı binlerce farklı lithops var. Bunları birebir ezbere bilen dünyada bir kişi bile olduğunu tahmin etmiyorum. Ben bile yıllardır uğraştığım halde bazen türleri dahi karıştırabiliyorum kaldı ki bir bakışta (L. schwantesii için) bu lithops kesinlikle budur demek çok çok büyük bir ustalık ister. |
Tek kelime ile muhteşem.avize abajur gibi.Çok enteresan.Kokusu var mı?
|
Efendim,ne diyeyim bilemedim.Acaba siz gerçekmisiniz?şaştım kaldım,tek tek baktım,bu kadar çeşit nasıl olur.ayrıca düzen,tertip,temizlikde cabası.sizi tebrik ediyorum.o milyonlarca tohumdan yetişenler ne oluyor,satıyormusunuz ya da niye satmıyorsunuz.hiç taş kaktüsüm olmadı.edinmem şart oldu.paylaşımınız için teşekkürler.
|
Sayın ankstel, Lithops schwantesii'nin 33 çeşidi vardır ve bunlar Cole numarasıyla numaralandırılmıştır. Genel olarak hepsi schwantesii ancak subspecies yani alt türleri farklı. Birebir hangi tür olduğunu anlamak için lithopslarla ilgil tam resimli sitelere veya yabancı lithops kitaplarına bakmanız lazım. (örn. S.Hammer veya D.T Cole ' ün lithops kitapları.) [/QUOTE]
Sayın AizoaceaeFAN ayrıntılı açıklamanız ikilemi sonlanırdı Yanıt için teşekkür ederim. Zaten konuştuğumuz dostlarda yılların Kaktüs sukkulent koleksiyoneri arkadaşlar tabii kimsede sizin gibi bir Lithops çeşidi yok. net bir isimlendirme için ustalıktan öte bir şey gerekiyor sanırım. Belki otopsi yapmak gerekecektir parça alınarak..:) |
Kim ne derse desin, Ceropegia stapeliiformis bir doğa harikası.
|
Sayın Aizoaceaefan,
hepsi çok ayrı güzellikte, nefes kesici. Avonia quinaria özellikle çok başka ... Teşekkürler. |
Hepsi birbirinden güzel ama Ceropegia stapeliiformis var. serpentina ayrı bir güzel:) Teşekkürler
|
Alıntı:
Yanıt için teşekkür ederim. Zaten konuştuğumuz dostlarda yılların Kaktüs sukkulent koleksiyoneri arkadaşlar tabii kimsede sizin gibi bir Lithops çeşidi yok. net bir isimlendirme için ustalıktan öte bir şey gerekiyor sanırım. Belki otopsi yapmak gerekecektir parça alınarak..:)[/QUOTE] Sayın ankstel, çözüme katkım olduysa memnun olurum. Kaktüs ve sukulent koleksiyonerleri için bu bitkilerin ülkemizde 5-10 yıllık mazisi var. Bilmemeleri gayet normal. Ben yurtdışından getirttiğim kitaplarla bu işi geliştirmeye devam ediyorum. Aklınıza herhangi birşey takılırsa cevaplamaktan menmum olurum. Saygılarımla. |
5 Eklenti(ler)
Sayın Oğuzhan, teşekkürler, kokusu diğer stapeliadlar gibi kötü malesef.
Sayın nuray topçu, teşekkür ederim, evet gerçeğim. Biraz fazla hobiden öte oldu bu bitki sevgisi bendeki. Tertip düzen olmasa o güzellikleri kaybolur gider. Hem sayıca çok olmaları sebebiyle hem de kendi alışkanlığım gereği hep düzen ve tertip vardır balkonumda. Henüz milyon tane olmadı ama 5000 i geçen sayıda lithops ve diğer mesemb bitki filizi şu an balkonumda yatıyor. Satmayı düşünmedim hiç. İleride büyüdüklerinde yer kalmazsa balkonda, birşeyler düşünürüm artık. İlginize teşekkür ederim. Sayın mrmusti, teşekkürler. Gerçek bir baş yapıt gibi çiçekleri. Bir yaratılış mucizesi. Gösterişsiz bir bitkiden muhteşem bir çiçek. Sayın jezebel teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Sayın günebakan, ziyaretiniz için teşekkür ederim. Artık sözün kısası 'Yalancı Kaya'larla yani Pseudolithos'larla başbaşa bırakıyorum. Balkonumdaki Pseudolithoslar... Pseudolithos miguirtinus Pseudolithos caput-viperae Pseudolithos sphaericus... |
5 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
....
|
5 Eklenti(ler)
.....
|
Bu güzelliklere başka ne denilebilirki MUHTEŞEM,ellerinize yüreğinize sağlık....
|
Bizi şaşırtmaya devam ediyorsunuz. Hem bu kadar sağlıklı hem de çiçek açıyorlar, bence de MUHTEŞEM.
|
Hey Allahım, internet, sevgi, sihirli parmaklar, emek ve fotoğraf makinası olmasa nereden bileceğiz veya göreceğiz böyle güzellikleri. Yine bakakaldım fotolara. Paylaştığınız için teşekkürler ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025