agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Aizoaceaefan / sukulent ve kaktüslerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21141.htm)

Vildan Sönmez 21-12-2011 21:30

İsimsiz beyaz güzele:

Papatya gibisin beyaz ve ince
Eziliyor ruhum seni gorunce
İsmin dudaklarimi yakiyor neden
Nedir bu cektigim senin elinden

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN (Mesaj 889075)
.....

AizoaceaeFAN 21-12-2011 21:35

Vildan hanım teşekkür ederim bu güzel şiir için.
Sizin için adını vereyim beyaz çiçekli conophytumun : Conophytum pellucidum pardicolor.

selcuk44 21-12-2011 22:58

İyi Akşamlar,İlk açtığınız günden beri sayfanızı defalarca okudum bitkilerinizi imrenerek seyrettim ve hatta bazılarını bulmak için internette saatlerce dolaştım .Allah kolaylık versin çok başarılısınız.

Ben son zamanlarda özellikle fl ayağı 'nızdaki gelişmeleri çok yakından takip ediyorum zira ben de epey zorlukla 3 adet fil ayağı(Testudinaria elephantibes) ve biri bayağı büyük, ikisi küçük üç adet de Eupherbaia Obesa aldım.

Bakımları hakkında klasik bilgilerim var onları uyguluyorum.

Tekrar bu konuda başarılarınızdan dolayı sizi kutlar ve sağlıklar dilerim.

Not Resimlerini 28 aralıktan sonra kısmet olursa yayınlıyacağım.

Emre Kuzu 22-12-2011 18:49

Sayın AizoaceaeFAN 'Dioscorea elephantipes' nasıl büyüdümü biraz daha? :)

PlentyPlant 23-12-2011 21:18

Uzun bir aradan sonra paylaştığınız bu muhteşem güzellikler için teşekkür ederiz Sayın AizoaceaeFAN. Hakikaten "şiirsel" görüntüler hepsi.

mrmusti 24-12-2011 17:07

Hepside kitap gibi maşşallah. Sayfalarını çevir çevir oku.

sakdag 30-12-2011 11:02

Lithops leslei venteri

1 Eklenti(ler)
Sayın Aizoaceaefan (isminiz çok zor yazılıyormuş bu arada) , bitkilerinizin hayranıyım ben de herkes gibi. Hatta ilk lithopsumu sizin sayfalarınızdan özenerek aldım. Taner bey'den sipariş verdim , lithopsum yanında bir yavruyla geldi, ben bunun farklı bir tür olduğunu sanıyorum. Anne lithops buruşmaya başladı, tecrübelerinize dayanarak sormak istiyorum, bebek lithopsumun gelişimi nasıl olacak, o da diğeri gibi buruşup kabuk değiştirecek mi yoksa bu işlem belli bir gelişme döneminden sonra mı gerçekleşiyor.

Eklenti 261848

jineop 30-12-2011 13:36

1 Eklenti(ler)
Sayın AizoaceaeFAN, Conophytumlara bittim. Kalbler çiçek açmış sanki...

AizoaceaeFAN 01-01-2012 00:13

5 Eklenti(ler)
Sayın selçuk44 ve sayın Emre Kuzu, yorumlarınız için teşekkürler. Selçuk bey benim dioscorea'm (testudinaria) iri bir ceviz tanesinden daha büyük bir halde. Çıkıntıları artık çok belirgin. Yakında resimlerini sayfamda görebilirsiniz ama önce conophytum ve lithops resimlerini yüklemem lazım.

Sayın PlentyPlant, teşekkür ederim. Sizin kadar açıklayıcı ve özenli resimler yükleyemiyorum malesef zamanım yok. Ama mesembler hakkında isteyen herkese bilgilerimi paylaşabilirim. Çok sağolun.

Sayın mrmusti(Mustafa bey), çok sağolun. Sizin sayfalarınızdaki bitkilerin ta kendileri şiir gibi.

Sayın sakdag, teşekkür ederim. Lithops sevdirip sizin almanıza vesile olmuşsam çok mutlu olurum. Sevgili Taner beyin pek çok bitkisinin yanında içinde küçük yavru bitkiler gelebilir. Lithops saksısında da lithops yavrusu olması çok doğal ve şans işi. Sevgili Taner bey onları çıkarmadan yolluyor herkese. Yavru lithopslar büyüklerinden farklı olarak katı bir susuzluk dönemi geçirmezler. Yetişkinlerin aksine 1 yıl içinde defalarca yaprak tazeleyebilirler. Bunu gözlemleyerek bitkinin ihtiyacı olduğunu anlayarak ancak sulama yapabilirsiniz. Bu gözlem de tecrübe işi. En basitinden yaprak değişiminden bir müddet sonra az biraz su verebilirsiniz.

Sayın lir teşekkür ederim. Daha sırada ne conophytumlar var...

Ve şimdi sıra geldi çok özel iki conophytumuma;

_ Conophytum obcordellum v. ceresianum

_Conophytum lydia

Hayırlı seneler herkese...

AizoaceaeFAN 01-01-2012 00:14

5 Eklenti(ler)
...

AizoaceaeFAN 01-01-2012 00:15

5 Eklenti(ler)
.....

zafer1326 01-01-2012 16:14

2012 nin güzelleri harika. Yeni yılınız sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli olsun sayın Aizoaceaefan.

AizoaceaeFAN 04-01-2012 18:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafer1326 (Mesaj 894429)
2012 nin güzelleri harika. Yeni yılınız sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli olsun sayın Aizoaceaefan.

Zafer bey çok sağolun, teşekkür ederim. Sizlerin de yeni yılı hayırlı ve uğurlu olsun.

zenfree 05-01-2012 16:03

Conophytum obcordellum v. ceresianum' un şekli ve rengi çok değişik ve güzel. İnsanda hayret ve hayranlık uyandırıyor. Yine harika türler. 2012'ye çok güzel bir başlangıç olmuş. İyi seneler.:)

Spectra 05-01-2012 17:01

çok hoş bıtkıler cogunu ılkkez goruyorum cok canlı renklerı varmıs:) Saygılar

AizoaceaeFAN 06-01-2012 21:23

5 Eklenti(ler)
Sayın zenfree, teşekkürler. 2012 herkese hayırlı ve uğurlu olur inşaallah. Conophytumlar başka bir alem, insan seyre daldıkça yaratanın kudretini düşünmemek mümkün değil. Yeni resim ve bitkiler yakında sayfamda olacak.

Sayın spectra bu bitkileri ilk kez görmenize vesile olduğum için sevindim, teşekkürler.

Sırada iki yeni conophytum ve muhteşem çiçekleri...

Conophytum pubescens ve Conophytum pageae

AizoaceaeFAN 06-01-2012 21:24

5 Eklenti(ler)
...

AizoaceaeFAN 06-01-2012 21:24

5 Eklenti(ler)
....

sevim4 07-01-2012 10:12

Sayın AizoaceaeFAN,nekadar güzeller ellerinize sağlık.

AizoaceaeFAN 13-01-2012 21:33

5 Eklenti(ler)
Sayın Sevim4 çok teşekkür ederim yorumunuz için. Beğenmenize sevindim.

Ortaya karışık Conophytumlar...

AizoaceaeFAN 13-01-2012 21:33

5 Eklenti(ler)
Conophytumlara devam...

AizoaceaeFAN 13-01-2012 21:34

5 Eklenti(ler)
Devam...

selenn 13-01-2012 21:41

Tam bir görsel şölen. Muhteşemler, bize söyleyecek tek şey bırakıyorsunuz. Ellerinize sağlık...

emily14 13-01-2012 21:48

Ben sizin sayfanızı öööyle ağzım açık seyrediyorum :)
ne kadar değişik ve ilginç türler ve ne kadar keyifliler, mutlular, size bolca dua ediyorlardır bence :D
ama en çok merak ettiğim bu türler doğada nasıllar?
netten baktım ama hep sera fotoğrafları var.
Sevgili Aizoaceaefan Siz de hiç doğal ortamlarına ait fotoğraflar var mı?

mrmusti 14-01-2012 11:19

Ellerine, emeklerine sağlık...

zenfree 16-01-2012 18:41

Bitkilerinizin özellikleri ve bakımı konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadığım için, yeterince emeklerinizi takdir edemediği düşünüyorum. :) Sadece çok güzeller demek size ve bitkilerinize haksızlık gibi geliyor. Emeklerinizi ve bitkilere olan sevginizi çok takdir ediyorum.

PlentyPlant 20-01-2012 19:17

Fotoğrafları nasıl çektiğinizin ne önemi var Sayın Aizoaceaefan. Şu güzelliklere hayran olmamak mümkün mü? Bitkilerinizin fotoğraflarda yaptığı gibi, ben de şapkamı çıkartıyorum karşınızda. Gönlünüz, emekleriniz dert görmesin.

pulibet 21-01-2012 02:21

Hayranlık

Saat 2 de yatmam gerekiyordu ama işte saat kaç görüyorsunuz.:o
Önünüzde saygıyla eğilmemek mümkün değil.
Sizi tebrik etmek isterim. Ne kadar büyük bir uğraş verdiğiniz belli.
Yaptığınızın büyük bir hizmet olduğuna inanıyorum.
Her yeni bitkiniz bana yaradılış mucizesini hatırlatıyor. Bunun için ayrıca teşekkürler.
Hayran kitlenize beni de ekleyin lütfen. Başarılarınızın devamı dileğiyle.

ykolko 26-01-2012 12:01

Sayın Aizoaceaefan Öncelikle azminiz ve emeğiniz için tebrik ediyorum,sayfalarınızı incelemem iki gün sürdü,sayenizde bir çok nadide türle tanışmış oldum,ayrıca yetiştirmiş olduğunuz türler hakkında,aralarda vermiş olduğunuz,çok önemli bilgiler içinde çok teşekkür ederim.
Ben şuanda ön araştırma devresinde olan öğrenci amatör olarak,Conophytum'larla ilgili yabancı sitelerden aldığım bir bilgiyi doğrulamak istiyorum,Conophytum'lar doğada,genellikle,(Kurak bölgeler) yüksek kayalıkların,kuzey doğu yönünde kaya aralarında rastlanan bir türmüş ve sizinde dediğiniz gibi,yazın uykuya yatan,kışın büyüme sürecine giren bir bitki.bu bitkinin,sıvı ihtiyacının büyük bir bölümünü,genelde dağlara sabahları oturan sis ve çiğ tarafından karşılandığı,bu durumda bizlerin,Conophytum'lara uzaktan sprey yardımı ile çok ince sisleme yapmamız ve bu sisleme yaptığımız PH'ı düşük suyun içine, azot oranı düşük, çok seyreltilmiş, yaprak besini koyarak uygulamamız sizce doğru olurmu?
Koleksiyonunuzun sağlık ve azminizle büyümesini dilerim.

AizoaceaeFAN 28-01-2012 18:54

5 Eklenti(ler)
Sayın selenn, çok teşekkür ederim yorumunuz için, conophytumlar daha başlangıç. Lithopslara ise daha hiç geçmedim. Sayfam resimlerle dolacak yakında.

Sayın emily14, sözleriniz için teşekkür ederim. Bitkilere iyi bakınca onlar da beni çiçekleriyle mutlu ediyorlar. Karşılıklı bir paylaşım var onlarla aramda.
Conophytumların doğal resimleri çok sitede yok ama S.Hammer ve C.Rodgerson'un beraber yazdıkları ve resimledikleri doğadaki tüm conophytumları ve kültür ortamında çaprazlanarak üretilen tüm conophytumları gösteren dev bir eser var ancak Türkiye'de yok. Yurt dışından çok özel getirttim kendime ama bazı sitelerde doğal fotoğrafları mevcut. Biraz detaylı arayınca bulabilirsiniz.

Sayın mrmusti sonsuz teşekkürler, darısı sizin balkona bunlardan 3-5 tane koyup sizi de bu bitkilere başlatmaya.

Sayın zenfree, bu güzel sözleriniz beni gayet mutlu ediyor. Bu bitkilerle ciddi uğraşan Türkiye'deki tek isim olan sevgili Taner beyden sonra bu bitkilere merak salan ve titizlikle dünyanın dört bir yanından toplayan hatta yabancı basım conophytum ve lithops yetiştirme ve tanıtma kitaplarını uzun aramalar sonucu edinen benim heralde. (Hepsi Taner beyle tanışmam sayesinde oldu. Ona buradan kucak dolusu sevgiler). Zira küçük balkonumu kaktüs ve sukulentlerin yanında en nadir lithops ve conophytumlara ayırmış bulunuyorum. Sevgili Taner beyde bile 25-30 tür kadar conophytum varken ben bu sayıyı 250 nin üzerine çıkardım hala edinmek istediğim çok nadir onlarca conophytum var ancak hepsini birden bulmak zor, bulsamda inanın çok pahalı oluyorlar. Bu nadir conophytumları bulup toplayabilmek için hem senelerimi hemde epeyce bir para harcadım. Mutluyum çünkü 5-10 yıl sonra bu bitkiler Türkiye'de popüler olmaya başlayınca o zaman bu bitkilerin ne kadar zor büyütüldüğünü herkes anlayacak. İnanın kaktüs büyütmek ten kat be kat daha zor bu bitkiler. Herbiri asıl vatanları olan topraklardaki koşulları istiyorlar. Herbirinin sulama sıklığı ve bakımları farklı. Çok yorucu ama bir o kadar da zevkli. Türkiye için bir ön ayak olabilirsem bu bitkilere heves edenler için; bu beni yıllar sonra kendi emeklerimin de bir yerde karşılığı olacaktır.

Sayın PlentyPlant, çok sağolun, ben sizin fotoğraf çekimlerinizi çok beğeniyorum. Daha iyisini hak ediyor bu bitkiler, ama ben bu kadar becerebiliyorum çekmeyi. Teşekkürler.

Sayın pulibet, çok teşekkür ediyorum. Beğenmenize sevindim, uykunuzu kaçırmanızı istemezdim ama ben de bu bitkilerle tanışınca günlerce uykusuz kalmıştım. Nereden bulup nasıl yetiştireceğim diye uykusuz gecelerim çok olmuştur. Ben bu bitkilerle forumda conophytum ve lithopslara merak salan herkese bir önayak olabilme amacındayım. Ülkemizde kaktüs kadar tanınmayan bu bitkilerin yaygınlaşması için bir hizmet yapıyormuşum gibi düşünmeniz beni mutlu etti. İnşaallah bu hizmetin karşılığı güzel olur da bu forumda conophytum ve lithopslar üzerine derin konuşup tartışacağımız arkadaşlarımız çoğalır.

Sayın ykolko, sayfalarımı baştan son okuyup takip etmeniz beni sevindirdi. Zevk aldıysanız ve faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Conophytumlar dahil tüm kaktüs ve sukulentler genel anlamda doğada sisten kaynaklı suyu gözeneklerinden emerek hayatta kalırlar. Bu conophytumlar için bilhassa yaz dönemi için geçerlidir. Güneşi,n direkt değmediği sıcak günlerde günde bir kaç kez spreylemek iyidir. Çünkü bu kış ve sonbahar dönemi conophytumların aktif büyüme dönemidir. Şubat sonu uykuya dalacaklar ve mayıs sonuna hatta haziran ortasına kadar sulanmasalar iyi olur çünkü eski yapraklarını çekecekler. Ancak şubata kadar 2-3 haftada bir sulamak ve sık sık spreylemek oldukça faydalıdır. Spreyleme yaparken sadece su kullanınız. İçine besin koymayın. Besini gözeneklerden değil kökleri vasıtasıtyla normal sulamayla hazirandan sonraki ilk bir ay içinde kullanın.

Sırada iki müthiş conophytum ve çiçekleri var. Birincisi Conophytum minimum 'wittebergense' desenleri ve canlı rengiyle ender bir conophytumdur ( bunu bulmam ve almam pek kolay olmadı), ikincisi ise Conophytum verrucosum onunda baş kısmının berraklığı ve çiçeklerinin güzelliği bambaşka.
(Not:Unutmadan conophytumların çiçekleri lithopslarınkinin aksine çok güzel kokarlar. Bu çiçekler de baharat-karanfil-tarçın karışımı bir kokuya sahiptirler.)
Birinci resimdeki Conophytum geceleri çiçeğini açıyor, ikincisi ise öğleyin açıp akşam üstü kapatıyor.
Not: Conophytumların gece çiçek açan türleriyle gündüz çiçek açan türleri mevcuttur. Fakat bütün lithopslar her zaman öğleden sonra açıp akşam üstü kapanırlar.

Conophytum minimum 'wittebergense' ve Conophytum verrucosum ...

Conophytum minimum 'wittebergense'

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025