![]() |
5 Eklenti(ler)
Conophytum verrucosum
|
Sevgili AizoaceaeFAN,
kitabı bayaa aradım ancak çok güzel bir journal buldum. 81. volume tamamı sizin ismini verdiğiniz yazarlar tarafından yazılmış. 2006 dan bu yana tüm ciltlerini DVD olarak satıyorlar. Amerika menşeili, bir arkadaşım sorup bilgi verecek. Kısmetse geldiğinde istediğiniz bölümleri paylaşırım sizinle. Pek çok farklı türü de içeriyor. Alabilirsem sanıyorum ağaçlar netin kaktüs ve sukulent aşıklarına iyi bir kaynak olacak. Sizin kitabın adını öğrenebilirmiyim, çünkü bu iki isime ait birsürü kitap çıkıyor. Becerebilirsem ondan da bir tane getirtebilirim. Bilgiler için çok teşekkürler. EMEL |
Sayın emily14 kitabın ismi : Dumpling and His Wife: New Views of the Genus Conophytum. Şimdiye kadar yazılmış en kapsamlı kitap bence. 400 sayfa ve büyük resimlerle dolu.
|
Alıntı:
|
Bu nasıl muazzam bir koleksiyondur yahu? Sizi tebrik ederim. Nazarım değmez ama ben yinede maşallah diyeyim. Bir daha diyeyim; maşallah, maşallah, maşallah...
İnanın sayfanızın tamamını inceleyemedim. Zira yarın devam edeceğim buna emin olun. Çok güzel kaktüsleriniz var. Samimi söylüyorum beni gerçekten heyecanlandırdınız. Hele ki #154 numaralı mesajınızdaki kaktüsünüze diyecek kelime bulamıyorum... Tebrikler, saygılar, alkışlar.... |
Sayın dokuzuncu, teşekkürler, yorumlarınız için çok sağolun.
|
Sn Aizoaceaefan hepsi ayrı güzel ve emeklerinzi bosa cıkarmamislar. Valla bende hepi tpu 80 saksi var ama boylesi ilgi gosteremiyorum tebrik ederim. Merak ediyorum ayni turden epey var elinizde satıs yapmayacak misiniz.? Cevapladiysaniz da kacirdiysam kusuruma bakmayin sormadan edemedim:))
|
5 Eklenti(ler)
Sayın COYOTE, teşekkür ederim sözleriniz için, şimdilik satış düşünmüyorum. Hepsi daha çok küçükler ve beni bunaltacak yer sıkıntısı vermiyorlar. Ama ileride düşünebnilirim.
Sayın jezebel, teşekkür ederim. Tohumdan kaktüs uygulaması çok yaptım. Şimdi 1-1.5 yaşındalar ama o kadar küçükler ki bunların çiçek açması en az 3-4 yıl sürer. Ümidinizi kırmadan devam etmeniz dileklerimle. Şimdi yepyeni resimler ve en nadide conophytumlardan bir tanesi de aralarında olan 3 conophytumumun resimleri... 1 Conophytum limpidum 2 Conophytum obcordellum 3 Conophytum maughanii (ender ve nadide bir türdür, C.burgeri gibi, conophytumlar içinde en iri bitkilerden ikincisidir.) |
5 Eklenti(ler)
Conophytum maughanii
|
5 Eklenti(ler)
Conophytumlara devam....
|
5 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
.....
|
5 Eklenti(ler)
......
|
5 Eklenti(ler)
........
|
Çok güzeller...
Ben de hafta hafta içi 2 tane lipthos almıştım. Bu sabah birinin iyice ayrıldığını farkettim. Öyle mutlu oldum ki. Sabah güneşi görünce coştu sanırım benimki. Sizinkiler gibi oluşlarını da görürüm umarım. |
Bu güzellikler için teşekkürler. Maşallah hepsi de çiçekli ve keyifli. Son fotograftaki "çarkıfeleğe" hayran oldum.:)
|
Conophytumlar bambaşka bir alem ve siz de onların dilinden çok iyi anlıyorsunuz. Ne diyelim siz yetiştirin biz de hayranlıkla izleyelim. Kutlarım sizi...
|
Ben canım artık birşey yazmak istemiyor. Ne yazılabilir ki? Siz böyle sürdürün, biz de çayımızı alıp keyifle seyredelim.
|
Sayın AizoaceaeFAN, ellerinize sağlık, buradan seyretmesi bile çok keyifli ;)
Bu arada izninizle bir şey sormak istiyorum. Kaktüsler kışın sulanmaz, ama özellikle lithopslar hiç sulanmaz, ölürler deniyor ya; 921. mesajınızın ilk fotoğrafındaki bitki sulanmış mı acaba ? Fotoğraf güncelse sulama işlemini nasıl yapıyorsunuz, tüyo verirseniz sevinirim. Yok güncel değil önceden çekilmiş ise o zaman sulanmış olması normaldir diyeceğim ;) |
Sayın elta, Teşekkürler. İnşaallah büyüdüklerin görürsünüz ama mutlaka yetiştirme bilgilerini okuyun derim Lithops konu başlığından.
Sayın zenfree, Çok sağolun, Çiçeği açmayan conophytumum olmadı desem yalan olmaz. Lithopslardan daha verimliler çiçek konusunda. Çiçek boyutu,rengi ve şekli yöüyle de çok değişken olmaları beni lithopslardan bir adım daha fazla onlara kaymaya itiyor. Ama her halükarda Tüm mesembler içinde Lithops ve conophytumlar her zaman başta geliyor benim için. Sayın Vildan Sönmez, çok teşekkür ederim. Dillerinden anlamam yıllarımı aldı. Kendileri yetiştirilmesi bakımından zaten çok zor bitkiler, bir de bunları Erzurum soğuğundan korumak beni bir hayli yordu ama meyvelerini almak yıllar sonrasına nasip işte. Çok sabır ve çok emek istiyor. Sayın PlantyPlant, ziyaretiniz için teşekkürler. Sizler keyifle izleyin bende daha bir sürü resim var eklenecek. Sayın gülenmelek, Teşekkür ederim. Sulanmış olarak gördüğünüz bitki ve son 2 sayfamda olanların çoğu Conophytum. Yani başka bir tür bitki çeşidi. Lithops değiller. Bunların sulama peryotları lithopslardan çok farklı. Asıl büyüme zamanları sonbahar ve kışın. Lithopsların ise ilkbahar ve yaz. Yani siz lithopslarınıza sakın su vermeyin İlkbahara kadar. |
hepsi çok ğüzel valla ne diyeyim tohum göndermek isterseniz yok demem kabul ederseniz adresi özelden verebilirim.teşekkürler
|
Bize yine görsel bir şölen sunmuşsunuz. Teşekkürler.
|
922. mesajdakiler sanki deniz altı anemonlarına benziyor. Hani elini uzatınca pat diye kapananlar varya onlara... Muhteşem güzellikte çiçeklere sahip... Ellerinize, sevginize sağlık Sevgili AizoaceaeFAN :)
|
bu sayfada gezinmek bana iyi geliyor..
|
En son yalancı kayalarda kalmışım ne ayıp. Ama mazeretim vardı affederler beni bu güzellikler:)
Teker teker fotoğraflara bakıp bu güzellikleri sindirmeye çalışacağım. Emeklerinize sağlık sn AizoaceaeFAN.:) |
5 Eklenti(ler)
Sayın kızılelma teşekkür ederim,
Sayın pulibet daha nice güzel resimler yolda, teşekkürler. Sayın emily14,teşekkürler, conophytumların çiçeklerine; lithopsların ise kendilerine hayranım. Beğenmenize sevindim. Sayın nuray topcu, teşekkürler takip ettiğiniz için. Sayın Sevim hanım, teşekkürler, baya zaman ara vermişsiniz demekki. Ben yaklaşık 2 aydır conophytumlara yönelik resimler ekledim. Daha pekçoğunu zamanım az olduğundan sık yükleyemiyorum. Beğenmenize sevindim. Şimdilik conophytumlara kısa bir ara verip Lithopsların muhteşem bölünme resimlerini ekleyeceğim. Onların bu muhteşem yaprak değiştirme mevsiminde en güzel kareleri seçip bir kaç hafta yayınlayacağım. İlk etapta kendi ektiğim tohumlarımın ve balkonumun bir kısmında bulunan mesemblerimin genel görüntülerini paylaşıyorum. Devamı gelecek... Keyifli seyirler... Lithopslarım.... |
5 Eklenti(ler)
Lithopslarım....
|
5 Eklenti(ler)
Lithopslarım.....
|
5 Eklenti(ler)
Lithopslarım.....
|
Gerçekten muhteşem.
Yazmadan yapamıyacağım, bana doğumu hatırlattı, acaba doğum sancısı hissediyorlar mı? (bilmem bu mesajı silsem mi..?) Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025