![]() |
5 Eklenti(ler)
Resimlere devam..
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
|
5 Eklenti(ler)
Devam ediyorum..
|
5 Eklenti(ler)
Ve son;)
|
Sayın Aizoaceaefan, bizi yine mest ettiniz. Bu resimlerin üstüne daha ne denebilir ki? Hayırlı muvaffakiyetler.
|
Bu muhteşemlik Erzurum gibi bir yerde yapılabiliniyorsa bunun tek bir açıklaması tek bir kelime ile yapılır. AŞK...
AizoaceaeFAN, çok çok cok teşekürler |
Kaktüs ve sukkulentlere aşık olmak ve onları muhteşem çiçekleriyle aşka getirmek bu olsa gerek. Onlara bakan elleriniz dert görmesin AizoaceaeFAN...
|
5 Eklenti(ler)
Sayın oguzhansev, değerli görüşlerinize teşekkür ederim.
Sayın kartalpin ve Faruk bey, bence gerçek sevgi ve aşkla bitkilerin ruhuna hitap edilebilir. Onlar, ancak o zaman bizlere gerçekten mutlu olduklarını bu muazzam çiçekleriyle hissettirebiliyorlar. Yüreğinize sağlık. Saygı ve sevgiler sunuyorum hepinize.. Bugün 5 tomurcuğunu da aynı anda açan minik kaktüsüm.. |
Sayın AizoaceaeFAN bu eklediğiniz kaktüsün tür ismini biliyor musunuz? Çok güzel çiçeklenmiş.;)
|
Evet bu kaktüsün türünü ben de öğrenmek isterim. Gövde rengi, dikenleri çok güzel. Çiçeklerine hayran oldum:)
|
mükemmel görünüyor hepsi :) hangi biri için yorum yapacağımı şaşırdım. ellerinize sağlık...
|
Maşşallah, çok güzel çiçeklenmiş,
Turbinicarpus laui yanılmıyorsam. |
5 Eklenti(ler)
Sayın Faruk bey, Sevim hanım, Jojoba çiçeği ve Mustafa bey çok teşekkürler.
Sayın Jojoba çiçeği hepsi için yorum yapabilirsiniz, teşekkürler. Faruk bey ve Sevim hanım sanırım Mustafa beyin dediği gibi Turbinicarpus. Tam tür ismini bilmiyorum ama. Bugünün çiçekli bitkileri... |
Sayın AizoaceaeFAN, İsimlerini hatırlıyamadıysanız Son iki bitki Stultitia tapscottii, önceki Huernia angolensis..
Alıntı:
|
Alıntı:
|
muhteşemler.. özellikle 154 nolu mesajdaki resimler. Bende krem açanı var. pembesini görmüştüm, şimdi de bunu.. yapmayın böyle, aklım kalıyo, ;) yavrularınız olursa şimdiden talibim :)
|
Sayın AizoaceaeFAN,
154 nolu mesajınızdaki kaktüs resminizin, Taner abimin kolleksiyonundan bulduğum ismi echinopsis Al-Kırmızı. Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bugün açan bitkilerim...
Mammillaria lar Huernia Frithia Delosperma Turbinicarpus... |
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Şimdilik son...
|
Kesinlikle maşallah demek gerekiyor. Parmak ısırttırıyorlar:)
|
Alıntı:
|
Sayın AizoaceaeFAN,
Huernianızın ikinci ismi boleana, Frithia diye yazdığınız bitkinin yapraklarının üzeri pütür pütür ise Frithia, Ben pek pütür göremedim. Sanırım Fenestraria. İsterseniz Taner abime resmini gönderirseniz size yardımcı olmaktan sakınmaz. Alıntı:
|
Evet Sayın AizoaceaeFAN,
Benim çiçek açan ile karşılaştırdım, Turbinicarpus laui. Alıntı:
|
Alıntı:
Bitki Frithia pulchra, dediğiniz gibi pütürlü yüzeyi var. Ben yurtdışından getirttim bu frithia yı. Taner bey de malesef yoktu. Elimde 6 frithia cinsi bitki ( Frithia humilis 3, Frithia pulchra 3) ve 9 tane de Fenestraria cinsi bitki var (Fenestraria aurantiaca 5, Fenestraria rhopalophylla 4). Zaten fenestraria sarı ya da beyaz çiçek açtığından frithia dan ayrılıyor bu yönüyle.. Saygılar... |
Sayın AizoaceaeFAN, olurmu öyle şey, bildiklerimizi paylaşıyoruz. Benim hocam Taner abim. Ne biliyorsam ondan öğrendim, Allah razı olsun ve sizlerle birliktede paylaşıyoruz. Taner abimin elindeki frithialar da öldü maalesef arayıp duruyor. Bir tanesini kurtarabilmiş sanırım pulchra o da. 20 gün önce oradaydım, ufacık bir şey. Gözü gibi bakıyor büyüsün diye..
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bu kadar emek karşısında ne denebilir ki; maşallah...
|
Sayın Satı Uğurtan ve sayın yağ-mur çok teşekkürler.
Mustafa bey yorumlarınızı ve katkılarınızı her zaman beklerim, saygılar... |
Lithopslar ve conophytumlar yavaş yavaş çiçek vermeye başladı. Bir kaç resim ekleyelim. Devamı gelir inşallah.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025