agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Aizoaceaefan / sukulent ve kaktüslerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21141.htm)

Ayşe Yıldız 16-06-2010 21:45

her birinin ayrı bir anatomisi var kimisinin her yerinde diken varken kimisinin tek sıraya dizilmiş dikenleri ne kadar ilginç.

hulyam 17-06-2010 09:26

Söyleyecek söz bile bulamıyorum,ağzım açık balkonunuzdaym yarım saattir;)
Ellerinize ve emeğinize sağlık.

AizoaceaeFAN 17-06-2010 09:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 659510)
Sayın AizoaceaeFAN 88. mesajınızdaki ilk fograftaki kaktüs çok ilginç geldi bana. İlk defa görüyorum. O kaktüsün baş kısmındaki nedir acaba?

Faruk bey o kaktus bir melocactus. Gerçekten çok ilginç bir bitki. Baş kısmı kendiliğinden oluşuyor, fesi andıran bir görüntüsü var. Çiçeklerini de bu tepe kısmından veriyor.
Sayın hulyam teşekkür ederim yorumunuz için.

AizoaceaeFAN 17-06-2010 10:09

5 Eklenti(ler)
Dün öğleden sonra ilk çiçeğini açan Huernia ?.
Daha 4 tomurcuğu açmayı bekliyor..

saydemir 17-06-2010 15:55

Sayın AizoaceaeFAN, huernianızın cinsi boleana mı acaba gerçekten? Çünkü ben angolensis' benzettim. Vildan hanımında bir boleanası vardı sanırım forumda açmış ve çiçek rengi farklı. Ayrıca bendeki angolensis'in de sizdeki gibi üzerindeki tırtıkları vida gibi kıvrılarak uzuyor. Taner bey'in sitesinde de resimleri var gerçi. Ordaki resimlerden de sizinki angolensis e benziyor. :)
Bu arada cok güzel açmış, benimki açmadı daha bende sabırsızlandım.

AizoaceaeFAN 17-06-2010 16:32

Sayın saydemir valla ben de kararsız kaldım şimdi ama etiketinde öyle yazıyor.
Aslında tam türü Huernia schneideriana X Huernia angolensis. Yani bir çapraz huernia bu. Çünkü ne tam angolensis ne de schneideriana. İkisininde çiçeğinden esintiler var çiçeğinde.

Hhatice 17-06-2010 16:59

Sevgili AizoaceaeFAN Ben de sizlere özendim 4 tane lithops aldım.Umarım öldürmeden yaşatıp çiçeklerini görürüm .Bakımları kaktüs ve sukulent gibi mi? farklı mı?

AizoaceaeFAN 17-06-2010 17:13

Sayın Hhatice güle güle büyütün, kaktüs ve sukulentlere göre ayrıldığı noktalar var. Forumda Lithops konu başlığı altında benim ve diğer arkadaşların bilgi paylaşımları genişçe var. Buradan kısaca yine bahsedeyim: Ekim - Kasım gibi çiçek açtıktan sonra susuz uyku dönemine girerler. Nisan - Mayıs gibi yeni yaprak görününce sulamaya başlanır. Mayıs - Haziran arası gübre verilir.

Vildan Sönmez 17-06-2010 21:45

Bu bordo kırmızı çiçeğin albenisi daha fazla, benim çiçeğim sade ve açık sarı.
Sizin çiçeğinizden belirgin farkı da dediğiniz gibi dallarındaki tırtıkların hafif spiral şeklinde uzanması.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saydemir (Mesaj 660042)
Sayın AizoaceaeFAN, huernianızın cinsi boleana mı acaba gerçekten? Çünkü ben angolensis' benzettim. Vildan hanımında bir boleanası vardı sanırım forumda açmış ve çiçek rengi farklı. Ayrıca bendeki angolensis'in de sizdeki gibi üzerindeki tırtıkları vida gibi kıvrılarak uzuyor. Taner bey'in sitesinde de resimleri var gerçi. Ordaki resimlerden de sizinki angolensis e benziyor. :)
Bu arada cok güzel açmış, benimki açmadı daha bende sabırsızlandım.

Hhatice 18-06-2010 00:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN (Mesaj 660093)
Sayın Hhatice güle güle büyütün, kaktüs ve sukulentlere göre ayrıldığı noktalar var. Forumda Lithops konu başlığı altında benim ve diğer arkadaşların bilgi paylaşımları genişçe var. Buradan kısaca yine bahsedeyim: Ekim - Kasım gibi çiçek açtıktan sonra susuz uyku dönemine girerler. Nisan - Mayıs gibi yeni yaprak görününce sulamaya başlanır. Mayıs - Haziran arası gübre verilir.

Teşekkür ederim .Ben daha detaylı arayayım formda verdiğiniz bilgilere bakayım .Kışın içeri almak gerekiyor mu ? Güneşi sever mi ?Bunları bilmeme lazım .Belki seri üretime geçerim .Size rakip olurum :)

AizoaceaeFAN 18-06-2010 11:05

Sayın Hhatice hanım rakip olmak bir yana sevinirim bilakis. Bu bitkilerin güzelliğini daha fazla kişinin farketmesi, büyütme çabası beni de mutlu eder.
Daha çok lithops demek; daha çok lithops resmi ve de çiçekleri demek.

AizoaceaeFAN 18-06-2010 14:53

5 Eklenti(ler)
Bunlar da özel bitkilerimden..

1. Frithia
2. Gibbaeum
3. Bijlia
4. Ruscia
5. Pleiospilos nellii royal flush.

PlentyPlant 18-06-2010 15:10

Sayın AizoaceaeFAN! Koleksiyonunuzu ve onları sağlıklı tutmak için yaptıklarınızı büyük bir keyifle izliyorum. Bildiğim kadarıyla yurtdışı da dahil olmak üzere bitki ve tohum getirtiyorsunuz. İzniniz olursa, birşey sormak istiyorum: Canlı bitki ve tohum konusunda (ayrı ayrı) Türkiye'nin gümrük rejimi açısından sıkıntı yaşanıyor mu?. Bizim gümrükçüye sordum, kesin bir cevap bulamadı o da. (Tohumdan kaktüs ve sukulent yetiştiriyorum ama yurtiçindeki türler ve firmalar çok sınırlı)

AizoaceaeFAN 18-06-2010 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 660655)
Sayın AizoaceaeFAN! Koleksiyonunuzu ve onları sağlıklı tutmak için yaptıklarınızı büyük bir keyifle izliyorum. Bildiğim kadarıyla yurtdışı da dahil olmak üzere bitki ve tohum getirtiyorsunuz. İzniniz olursa, birşey sormak istiyorum: Canlı bitki ve tohum konusunda (ayrı ayrı) Türkiye'nin gümrük rejimi açısından sıkıntı yaşanıyor mu?. Bizim gümrükçüye sordum, kesin bir cevap bulamadı o da. (Tohumdan kaktüs ve sukulent yetiştiriyorum ama yurtiçindeki türler ve firmalar çok sınırlı)

Sayın plantyplant ben bireysel olarak kendim için alıyorum; satma amacım ve de bu işi ticarete dökme amacım yok. Bunun içindir ki sıkıntı yaşamadım. Ne tohum ne de canlı bitki konusunda gümrükte bir problem olmadı ki 2-3 güne kadar kargolarım geldi. Her ülkenin kendi gümrük şartları var, bazı ülkeler bitki sertifikası gibi, bitki ithalat izinleri gibi şeyler istiyorlar bildiğim kadarıyla. Ben az az, sık sık istediğim için ve dolayısıyla kargo boyutları 1kg yi bile geçmediği için (istediğim bitkiler zaten küçücükler :)) gümrükten yana bir sıkıntım olmadı.
Yani istediğiniz boyut ne kadar küçük olursa o kadar az sıkıntı yaşarsınız. Tohum konusunda daha rahat olabilirsiniz kaktüs ve sukulentler için.

PlentyPlant 18-06-2010 16:18

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Benim de ticari amacım yok elbette ama alım yapılan firmanın keseceği fatura, gümrükte farklı izlenim bırakabilir diye endişelenmiştim. Anlaşılan, gümrükçülerin hoşgörüsü :) sayesinde sorunsuz geçebilecek miktarlarda alım yapılacak.

AizoaceaeFAN 26-06-2010 17:18

4 Eklenti(ler)
Nihayet huerniam diğer 3 çiçeğini de açtı.

sevim4 26-06-2010 19:18

Sayın AizoaceaeFAN, çok güzel açmış ellerine sağlık.

Faruk 26-06-2010 23:51

Huernia, leş kaktüsüne çok benziyor. Ben çok karıştırıyorum ikisini. Arada ki fark çiçeklerden mi anlaşılıyor sadece? Peki çiçeksiz aşamada nasıl ayırt edebiliyoruz???

AizoaceaeFAN 28-06-2010 13:45

5 Eklenti(ler)
Sayın sevim4 teşekkür ederim.
Faruk bey çiçeklerinden ayırt edilebilir, çiçeksizken; huernialar stapelialara göre daha belirgin dikensi çıkıntılara sahip, stapelialara dokunduğunuzda kadifemsi bir yapıları varken huernialarda bu yok ve stapelialar gibi fazla boylu ve iri değiller.

Bu sabah açan Astrophytum asterias...

AizoaceaeFAN 30-06-2010 13:12

5 Eklenti(ler)
Bu gün açan kaktüs çiçeklerim...

Faruk 30-06-2010 14:40

Sayın AizoaceaeFAN ben kaktüslerde sulamayı bir türlü ayarlayamıyorum. Nasıl bir çözüm yolu bulabilirim? En son 2 tane kaktüsümü dipten çürüttüm. Gerçi çürüyen kısımları temizledim ve kalan parçaları köklendirdim ama gene de sulama periyotlarını ayarlayamıyorum. Ayrıca sayın AizoaceaeFAN kaktüslerde nü tür bir gübre kullanmalıyız ve gübreleme periyotlarını nasıl ayarlamalıyım? Çevremde kaktüsler için satılan özel sıvı besinler bulamıyorum. Buna eşdeğer olarak kullanabileceğim farklı gübre isimleri önerebilir misiniz???

AizoaceaeFAN 02-07-2010 10:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 666148)
Sayın AizoaceaeFAN ben kaktüslerde sulamayı bir türlü ayarlayamıyorum. Nasıl bir çözüm yolu bulabilirim? En son 2 tane kaktüsümü dipten çürüttüm. Gerçi çürüyen kısımları temizledim ve kalan parçaları köklendirdim ama gene de sulama periyotlarını ayarlayamıyorum. Ayrıca sayın AizoaceaeFAN kaktüslerde nü tür bir gübre kullanmalıyız ve gübreleme periyotlarını nasıl ayarlamalıyım? Çevremde kaktüsler için satılan özel sıvı besinler bulamıyorum. Buna eşdeğer olarak kullanabileceğim farklı gübre isimleri önerebilir misiniz???

Faruk bey sulama işi çok tecrübe gerektiriyor. Zamanında bende birçok bitkiyi fazla veya sık sulamadan ötürü çürüttüm. Ama sulamanın net bir zamanı veya sulama sıklığının net bir tarihi yok. Herşey sizin bulunduğunuz ortamdaki koşullara bağlı. Sıcaklık, havalandırma süreniz (bitkilerin açık veya kapalı ortamda olması), nem, bitkilerinize güneş ışınlarının geliş açısı-geliş süresi, toprak karışımınızın özelliği (yeterli geçirgenlikte olması) vs... Yani anlayacağınız bu koşulları uzatabiliriz. Hepsi sizin gözlem ve tecrübe kazanmanızla ilgili. Zamanla bu tecrübeye haiz olacağınıza eminim. Yoksa ben size şu kadar zamanda sulayın veya şu sıklıkta su verin diyemem. Bitkilerinizi iyi gözlemlerseniz ne zaman suya ihtiyaçları olduğunu mutlaka size belli edeceklerdir; Büzüşme, küçülme, dalların sarkması, kırışma gibi durumlar sulamanın zamanının geldiğini gösterir (tabi mevsim şartları içindeyse.)
Gübre konusunda hazır satılan sıvı besinleri kullanıyorum. Eğer yaşadığınız yerde bulamıyorsanız internetten sipariş verin derim. Kulaktan duyma bu bitkilere başka bitkilerde kullanılan gübre ve benzeri şeyler vermenizi tavsiye etmem.
Gübrelemeyi ben kaktüsler için baharla başlatıp yazın ortalarına kadar sürdürüyorum.

AizoaceaeFAN 02-07-2010 10:20

5 Eklenti(ler)
Bunlar da bu günün kaktüs çiçekleri.

Faruk 02-07-2010 10:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN (Mesaj 666970)
Eğer yaşadığınız yerde bulamıyorsanız internetten sipariş verin derim. Kulaktan duyma bu bitkilere başka bitkilerde kullanılan gübre ve benzeri şeyler vermenizi tavsiye etmem.
Gübrelemeyi ben kaktüsler için baharla başlatıp yazın ortalarına kadar sürdürüyorum.

Cevabınız için çok teşekkür ederi sayın AizoaceaeFAN. İnternetten gübre siparişini daha önce akıl edemedim. Belitmeniz iyi oldu...

sevim.K 03-07-2010 12:56

Grup fotoları harika. Çiçekler bir yandan, değişik gövdeler bir yandan tam bir ziyafet:)

AizoaceaeFAN 03-07-2010 13:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 667442)
Grup fotoları harika. Çiçekler bir yandan, değişik gövdeler bir yandan tam bir ziyafet:)

Sevim hanım teşekkür ederim. Elimden geldiğince güzel çekmeye çalışıyorum. Resim boyutları daha büyük yüklenebilseydi çok daha geniş açılardan çok daha fazla bitkiyi çekip yüklerdim. Bu kadarla yetineceğiz artık.

AizoaceaeFAN 06-07-2010 12:27

4 Eklenti(ler)
Bugünün çiçekleri mammilariadan, açması an meselesi olan Tavaresia ve Frithia ise sırada.

Faruk 07-07-2010 00:56

Kaktüsleriniz çiçekli olmasa dahi her halleriyle çok bakımlı ve çok güzeller...

AizoaceaeFAN 07-07-2010 09:03

Teşekkürler Faruk bey, özenerek ilgileniyorum, biraz da titizim hem temizlik hem de düzen konusunda. Sonuç; bu soğuk memlekette bile pekçoğuna çiçek açtırabildim. Daha nice tomurcuklar sırada, inşallah onlarda açar.

AizoaceaeFAN 07-07-2010 12:14

5 Eklenti(ler)
Birkaç lithops ve conophytumum...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025