agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Vildan Sönmez / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/18243.htm)

Vildan Sönmez 17-06-2010 11:47

Ayşe Hanım, Bauhause'dan aldım kaktüs ve sukulentler için yazıyor üzerinde.
Markasına baktım Vilmorin.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu (Mesaj 659751)
Vildan Hanım bahsettiğiniz kaktüs besinini biraz açabilir misiniz? Her çiçeğe verilen sıvı bitki besinleri olur mu ****.

Vildan Sönmez 17-06-2010 21:12

2 Eklenti(ler)
Bu yıl kaktüslerimin en çiçekli yılı oldu, mazur görün... :o:o:o
Huernia çiçeklerim ikiledi, üç ve dört yolda..

Vildan Sönmez 17-06-2010 21:17

1 Eklenti(ler)
Tavaresia barklyi
Ben de suradayım dedi bu gün...

günebakan 17-06-2010 21:37

Hergün bir çiçek açıyorlar harika bunlar :)

Hhatice 17-06-2010 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 659663)
Siz ve çiçeğiniz, harikasınız;)

Kesinlikle katılıyorum Güngör hanım .

mrmusti 18-06-2010 09:11

Tavaresianın çiçeğide çok güzeldir ama Huernia boleana bir başka güzel.

sevim.K 18-06-2010 10:33

O sonuncu tırtıklı gövdeli ne güzelmiş öyle;) "Çook çalışmam lazım çok yetmeyecek Vildan hanımcım anlaşıldı. Çook istemem lazım çok diye birkaç yerde mendil açmam lazım bu çiçekleri gördükçe:o;):D

eminetirsi 20-06-2010 18:24

oof. çok güxeller vildan hanım..

asumandilek 20-06-2010 23:23

Hey maşallah... Allah arttırsın inşallah.. :))

Vildan Sönmez 23-06-2010 21:25

1 Eklenti(ler)
Efendim, kendileri bir tomurcuk daha büyütüyorlar.

Vildan Sönmez 23-06-2010 21:29

1 Eklenti(ler)
Milli büyümemekte direniyor. Geçen yıl çiçek açtı yaprak vermedi. Bu yıl yaprakları çok güzel çiçek yok.

Vildan Sönmez 29-06-2010 20:55

3 Eklenti(ler)
Son tomurcuğumuz da bu gün açmış, ben yine göremedim, yarın işe mi götürsem acaba ?

günebakan 29-06-2010 22:47

Çok güzel bunlar Çiçekli çiçekli :)

Vildan Sönmez 30-06-2010 20:41

1 Eklenti(ler)
Ahtapot kaktüs tek tek açmakta kararlı. 2. çiçeğimiz..

sevim.K 30-06-2010 21:31

Neyse hadi bütün bu güzelliklerin içinde benim millilerimin çiçeği hiç bitmiyor diye avutayım bari kendimi;) yoksa çatlayıvericem artık:o

Faruk 30-06-2010 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 666256)
Ahtapot kaktüs tek tek açmakta kararlı. 2. çiçeğimiz..

Vildan hanım bu bitki kaktüs mü sukkulent mi acaba? Daha çok sukkulent gibi geldi bana. Nasıl çoğaltılıyor acaba???

Vildan Sönmez 30-06-2010 22:19

Haklısınız sukulent olmalı. Bir göbekten ince kollar çıkıyor. Bunlardan çoğaltılıyor olabilir, o zaman göbek yapması zor. Ya da göbekten yavru verebilir. Şimdilik bilmiyorum. Bazı arkadaşlara dallarından gönderdim, sanırım tutturamadılar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 666310)
Vildan hanım bu bitki kaktüs mü sukkulent mi acaba? Daha çok sukkulent gibi geldi bana. Nasıl çoğaltılıyor acaba???

oki_1655 01-07-2010 01:37

Ufak ama çok güzel çiçekleri var.Vildan abla sizdeki sihir mi büyü mü bilemiyorum ama bütün bitkiler elinizde canlanıyor resmen..

skaraca 01-07-2010 09:16

Merhabalar Vildan hanım,

Uzun bir süredir sayfanızı ziyaret ediyor, yorum yazmıyordum. Ancak ahtapot kaktüsle ilgili deneyimim nedeniyle hem size hem arkadaşlara bilgi olması bakımından yazmak istedim.

Evet, sizin göndermiş olduğunuz ahtapot kaktüsünün kolları, gerçi kargo macerası nedeniyle de olabilir ama köklenmedi ve kurudu.

Daha sonra ise sayın Gül Batur hanım hem ahtapot kaktüsünün kollarından hemde crisdata formunda gelişmiş orta kısmından gönderdi. Kollar ilk önce tutacak gibi görünüyordu ama bir süre sonra sararıp kurudular. Ancak orta kısmı ise gayet güzel köklendi ve gelişmeye başladı. Köklendi diyorum, çünkü bir ara elimden yere düşürdüm, toprağı döküldü o nedenle gördüm. Hatta ilk ekime göre biraz daha derine diktim bu nedenle. Burada ilk fotoğrafta ahtapotla ilgili fotoğraf var. Fotoğrafta bulunan kol sonra kurudu. Şu anda yok.

Gül hanımın ahtapot kaktüsünün orta kısmı farklı bir şekilde crisdata formunda geliştiği için o bölgedende gönderebilmişti ve tuttu. Sizin ahtapot kaktünün orta kısmı ise daha önceki fotoğraflarında gördüğüm üzere yaklaşık 5-6 cm çapında dairesel bir yapıda ve kollar buradan çıkıyor. Orta kısımdan pek ayırma imkanınız yok.

zeynepdincer.k 01-07-2010 16:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 666324)
Haklısınız sukulent olmalı. Bir göbekten ince kollar çıkıyor. Bunlardan çoğaltılıyor olabilir, o zaman göbek yapması zor. Ya da göbekten yavru verebilir. Şimdilik bilmiyorum. Bazı arkadaşlara dallarından gönderdim, sanırım tutturamadılar.

Merhabalar arkadaşlar
Bitkinin adı euphorbia caput-medusae
http://www.flickr.com/photos/20699359@N00/3249064043/

Kollardan köklendirmek zor ya da zahmetli olabilir. Uzun yolculuk için köklü çelik olursa daha kolay tutar. Daldan köklendirmek için; öncelikle içindeki sütün akması durmalı (euphorbia trigona da aynı şekilde köklendiriliyor), daha sonra kopan yerin kabuklanması beklenmeli, kabuk için biraz serin ve gölge bir yerde bekletilmeli (kaktüs köklendirme ile aynı uygulama) sonrasında toprağa direkt dikilmeli. Gölgede kalma kaydı ile en az üç gün sulanmamalı. Daha sonrasında hafif püskürtme ile iki günde bir sulanmalı.

Vildan Sönmez 05-07-2010 22:40

2 Eklenti(ler)
Taner Bey'den 3 lithops aldım. Biri çok küçük, biri enişteme hediye gidecek...

Vildan Sönmez 05-07-2010 22:42

2 Eklenti(ler)
Pazar Günü Bauhause'da 2 tomurcuklu kaktüs görünce dayanamadım aldım. Biri bu gün açmış, harika bir rengi var. Yine ben işteyken :mad::mad:

günebakan 05-07-2010 22:48

Rengi gerçekten çok güzelmiş Vildan hanım'cığım. Güle güle büyütün:)

Faruk 06-07-2010 01:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 668356)
Pazar Günü Bauhause'da 2 tomurcuklu kaktüs görünce dayanamadım aldım. Biri bu gün açmış, harika bir rengi var. Yine ben işteyken :mad::mad:

Hayırlı olsun Vildan hanım. Ne kadar şanslısınız tomurcuklu olarak çıkmış karşınıza. Benim de kırmızı açan kaktüsünüze benzer kaktüsüm açmak üzere. Rengi de sizinkinin rengine benzerse değmeyin keyfime...;)

Vildan Sönmez 06-07-2010 08:05

Artık yeni kaktüs almamaya kararlıyım da, eniştem litops istiyordu, ona alırken kendime de aldım, Bauhaus'ta kaktüslere öylesine bakarken tomurcuklu iki minik gördüm dayanamadım.
Benim aynı türden farklı yaşlarda yumru kaktüslerim hiç açmadı daha..

Vildan Sönmez 13-07-2010 20:14

2 Eklenti(ler)
Kaktüslerim bu ara çiçekli değil ama tomurcuklar var bazılarında.
Bu arada Huernıa biraz dinlendikten sonra yeniden atağa geçti:D

kartalpin 13-07-2010 21:34

Vildan Hanım'a

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 668472)
Artık yeni kaktüs almamaya kararlıyım da, eniştem litops istiyordu, ona alırken kendime de aldım, Bauhaus'ta kaktüslere öylesine bakarken tomurcuklu iki minik gördüm dayanamadım.
Benim aynı türden farklı yaşlarda yumru kaktüslerim hiç açmadı daha..

Sevgili Vildan Sönmez, Kaktüs sevdası sardıktan sonra "yeni kaktüs almamaya kararlıyım" demeyin... Alırsınız...

Ben 60. kaktüsümü aldıktan sonra bu sözü vermiştim bugün 350 çeşide yaklaştım. Bir dönem çok sigara içerdim, bir gün karar verdim içmeyeceğim dedim ve 10 yıldır sigara içmiyorum.

Ama Kaktüs almamak bırakılamıyor:)) Neyse ki kaktüs bağımlısı olmak sağlığa zararlı değil...

Sevgiyle kalın

Vildan Sönmez 13-07-2010 23:00

1 Eklenti(ler)
Sayın kartalpin, kaktüs almama kararımdan dönmeye razıyım. Zaten de sık sık sık bu konuda döneklik yapıyorum.:o:o
Ah bir de dönmemecesine sizin gibi sigara içmemeye karar verebilsem....
Kutluyorum irade gücünüzden dolayı...

Sizin için:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartalpin (Mesaj 672085)
Sevgili Vildan Sönmez, Kaktüs sevdası sardıktan sonra "yeni kaktüs almamaya kararlıyım" demeyin... Alırsınız...

Ben 60. kaktüsümü aldıktan sonra bu sözü vermiştim bugün 350 çeşide yaklaştım. Bir dönem çok sigara içerdim, bir gün karar verdim içmeyeceğim dedim ve 10 yıldır sigara içmiyorum.

Ama Kaktüs almamak bırakılamıyor:)) Neyse ki kaktüs bağımlısı olmak sağlığa zararlı değil...

Sevgiyle kalın

günebakan 13-07-2010 23:22

Vildan hanım kaktüslerinizi çok kıskanıyorum benimkiler bu sene çiçeklerini göstermeyecekler sanırım. Neyse ki sizinkiler var da göz ziyafeti yapıyoruz:)

Vildan Sönmez 14-07-2010 00:00

Sizinkilerin de zamanı gelir merak etmeyin. Ben de bu yılki kadarını hiç görmedim doğrusu, sanırım ilk kez bu yıl besin takviyesi yaptım onun etkisi de vardır herhalde.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 672139)
Vildan hanım kaktüslerinizi çok kıskanıyorum benimkiler bu sene çiçeklerini göstermeyecekler sanırım. Neyse ki sizinkiler var da göz ziyafeti yapıyoruz:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025