![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Echinopsisim bu gün açmış. Akşam eve geldiğimde kapanmıştı. Bir önceki çiçekler ikinci gün de açılmıştı. Yarın eşim fotoğraf nöbetinde:D
|
1 Eklenti(ler)
Ahtapot kaktüsün genel görünümü, kollar havaya kalktı...
|
Çok güzel. Benim ahtapotum çok ince uzantı verdi yukarıya doğru. Ama ne zaman yeni kolları olur onu bilemiyorum tabi.:)
|
Sevim Hanım ortasında bir göbek oluştu mu ?Bütün kollar oradan çıkıyor.
Ben Mehtap Gürbüz'den aldığımda göbek vardı ve minik minik 5-6 kol vardı. |
Tamam bundan sonra takip edeyim.:)
|
Vildan Hanım bütün çiçeklerinize bakmaya doyamıyor insan. Hepsini güle güle büyütün.
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar kötü haber, Satı Hanımın kaktüsüne benzer kaktüsümün fotoğrafını çektim, diğer yüzüne baktığımda açık kahverengi bozulma başladığını gördüm. İlgili başlığa da ekliyeceğim, bakalım ne yapmak gerekecek.
|
Sevgili Vildan Sönmez;
Kaktüsleriniz ve sukulentlariniz Muhteşem.Ellerinize sağlık.Bende bir kaktüs meraklısı olarak nerde görsem kesinlikle filizlerinden koparırım(İtiraf ediyorum bazende sormadan alıyorum);)Ablamın bir lafı var "çalınan çiçekler daha iyi tutarmış" sanırım aklımda bu halen yer almış;) Saygılar. |
Alıntı:
Sevgili Vildan hanım, çok üzüldüm umarım kurumaz, kurursada canınız sağolsun, bende devamı var nasıl olsa sevgiler. |
Vildan Hanım çiçeklerinizin hepsi çok güzel. Tebrikler.
|
1 Eklenti(ler)
Satı Güngör kardeşlerin hediyesi minik dal sedum askılı saksıyı kaplamak üzere...
(Eğri durduğunu şimdi farkettim, çıkıp düzelteyim hemen) |
2 Eklenti(ler)
Autumn Joy rötarlı geliyor bu yıl. Geçen yıl bu zamanlarda çiçekleri açmıştı..
|
1 Eklenti(ler)
Bu ara çiçekli kaktüsüm yok ama Sempervivum çiçek gibi görünüyor gözüme...
|
1 Eklenti(ler)
Akşam güneşinde sedum:
|
Aa benim sempervivumlarımın bozulmadan önceki hali gibi ne güzel:)
|
Bozulur mu bilmem ama ben şimdilik dallarının kırılmasından korkuyorum.
|
Bence hepsi de çok güzel görünüyor Vildan hanım:)
|
Saplarda kuruma olmadığı sürece dallar kopmuyor Vildan hanım oldukça dayanıklı. Benim sempervivumum tahminim yirmi sene oldu. O kadar çoğaldı, o kadar yavruladı ki dağıttığım miktarı hatırlamıyorum. Aşırı sıcaklarda maalesef bozuldu. Şimdi iki tane var büyüsünler diye gözlerine bakıyorum:)
|
Arkadaşlar sempervivumun o uzanan yavrularından alsak toprağa batırsak köklenir mi acaba?. Ben bir yerde gördüm 2 yavrusunu koparıp batırdım ama daha yeni. Merak ediyorum köklenirmi diye...
|
Evet köklenir:)
|
Sevim Hanım'ın dediği gibi, köklenir arkadaşım, ben de kırılan olunca toprağa daldırıyorum, isteyen olunca vermesi kolay oluyor.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yaklaşık 5 yaşında olmalı Ayşe Hanım.
Aldığımda sadece kol uzantıları vardı. Alıntı:
|
İnşallah köklenir de bir an önce benim de sempervivumum var derim.. Teşekkürler cevaplar için...
|
2 Eklenti(ler)
Sedum, Autumn Joy tomurcukları açılıp, renklenmeye başladı.
|
2 Eklenti(ler)
Bu yaz Schwarzkopf'um iyice kötüleşmişti, son çare hepsini kırıp yeniden ektim. Sanırım canlanıyorlar...
|
1 Eklenti(ler)
Ahtapot kaktüsün göbeği ve yeni tomurcuklar. Ama ters giden bir şeyler var çok tomurcuk verecek gibi olup sadece bir kaç tanesi açıyor.
|
Çok güzel vildan hanım.
|
3 Eklenti(ler)
Minik çiçekler kendini gösterdi. Ahtapotum durup durup açıyor. İyi ki almışım, Mehtap Hanım'a selamlar...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025