![]() |
Tohum kesesinden çok kuşburnuya benziyor.
|
Sevgili Vildan hanım kaktüs ve sukulentleriniz de diğer çiçekleriniz gibi çok sağlıklı ve güzel, ellerinize sağlık, sevgiler:)
|
Fatih tohumları Avrupada kanser tedevavisinde kullanılan ilaçlara katılıyormuş diye duymuştum Almanyaan gelen bir kaktüs kolleksiyoncusundan. Ben kolleksiyonumu çoğalttıktan sonra her kaktüsün tohumlarından kurumadan mutlaka yrim. Tattları da çok hoş, tavsiye ederim. Hele mammliiariaların.....
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl Kasım Ayında çiçek açan bu çiçeğimi gözaltına almaya başladım artık..
|
2 Eklenti(ler)
Aynı türden olduğunu sandığım iki sukulentim daha var. Üçü birbirinden farklı ortak yanları yaprak kıvrımlarında minik yavrular oluşturmaları.
|
1 Eklenti(ler)
Zafer İnandıklı arkadaşımızdan gelen bir gecelık gelin yeni dallar verdi. Saksısı da küçük geliyor, karar veremiyorum saksıyı şimdi mi baharda mı büyüteyim..
|
2 Eklenti(ler)
Tner Bey'den aldığım iki sukulent ağır ağır büyümeye devam ediyor.
|
2 Eklenti(ler)
Aşılı kaktüsler çok ilgimi çekmese de Koçtaş'ta tepesinde 6-7 tomurcuğu görünce almıştım. Eve geldiğimde tüm çiçekleri dökülmüştü.
Şimdi tekrar tomurcuk yaptı. İnşallah açtığını da görürüm. |
Çok güzel vildan hanım.
|
Güleriz ağlanacak halimize. Siz de yaşayın.
Alıntı:
|
Marnierananın çiçekleri çok güzeldir Vildan hanım,
Bir gecelik gelinin saksısını baharda değiştirin. |
yeniler çok güzeller Vildan hanım güle güle büyütün:)
|
Vildan hanım sizin balkonda hazine saklıymış:p Kaktüs ve sukulent aşığı olarak sayfanızı nasıl okuduğumu siz tahmin edin:cool:
|
:p:p Sevgili cenan ben de canım sıkıldıkça dolaşıyorum kaktüsü sukulenti bol sayfalarda. Malum şu sıralar ne sera görüyorum ne de alışveriş merkezlerine gidebiliyorum. Yalovaya gittim fuarda bir standta kaktüslere yapılan işkenceyi görünce sinir oldum almadım söylene söylene uzaklaştım.
|
Nasıl işkence Sevim Hanım?
|
Ben tahmin edeyim: yapıştırma ya da iğneyle saplanmış yapma çiçekler olabilir mi Sevim Hanım ?
|
Vildan hanımcım yapıştırma çiçeklerden nefret etsem de napalım olmuyor işte deniyorlar diyordum. Kaktüsleri meksikalı gibi yapmışlardı. Tepelerinde şapka gözler, bıyıklar falan:mad:. Hayretler içinde izledim. Bir de kapış kapış alıyorlar nedir bu rezalet demeden.
Söylenmelerimi duyan bir bayan haklısınız yapmasalar iyi olurdu ama çok eğlenceli değil mi alıyoruz işte dedi:mad: |
Vildan Hanım çok güzeller hergün sizin sayfanıza mutlaka bakıyorum. Güle güle büyütün...
|
1 Eklenti(ler)
PlentyPlant arkadaşımızın Mustafa Bey2in muhteşem Orbeopsis lutea'sına önerdiği askılı saksıyı ben stepliamda uygulamıştım. Daha küçük ama yine de saksıyı sarıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Dur durak yok, hem bende olmayan bir tür hem de 2.5 tl olunca Bauhause'dan benimle eve geliverdi.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da öyle...
|
Yeni evlerine hoş gelmişler. İyi günlerde büyüsünler.
|
Yeni güzeller hoş gelmişler Vildan hanım'cığım:)
|
Şimdi İstanbul'da, Antalya'da filan olmak vardı. Adana'dan Mersin'in diğer ucuna kadar girip çıkmadığım çiçek satıcısı ve sera kalmadı neredeyse ama keçiboynuzu (harnup) yemek gibi oluyor: Bir gram bal için 1 kg odun çiğniyorsunuz.
Bitkilerinizin kendi sadelikleri içinde güzelliklerini görmek hoş oluyor Sayın Vildan Sönmez. Not: Önerdiğim "sarkıtma" işi biraz da fantezi idi ama sonucunun ne hoş olabileceğini gözlerimle gördüm. Bahara girerken bazı türlerime buna benzer iyilikler düşünmeliyim galiba. :) |
1 Eklenti(ler)
6 Tohum kesesi sağlıklı bir şekilde büyüyor.. Bu defa ekmeyi de deneyeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Sedum AJ bir yandan son çiçeklerini açarken bir yandan da tohuma gidiyor. Geçen yıl kendi saksısına bıraktığım geçkin çiçek saplarından yeşermişti, ancak soğuklarda ihmal ettiğimden yaşamadılar.
|
1 Eklenti(ler)
Steplia desmetiana, yazık ki açamayacak gibi görünüyor, tomurcuklarda sararma var.
Yine de kendimi avutuyorum demek ki açma eğilimli bir çiçek, bu sene olmazsa seneye inşallah... |
internette satılan karışık kaktüs ve sükulent tohum paketleri var.onlardan deneyen varmı acaba.merak ettim.sonuç nasıl olur ki.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen gün aldığım yenilerden sonuncusu.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025