![]() |
Sayın plantyplant, Ahtapot kaktüsüm, adeta bebekliğini bildiğim için çok değerli. Aldığımda henüz göbeği belli blirsizdi. Çiçek açarsa seviniriz hep beraber, yok açmazsa kurtuldu ya der gelecek yılı bekleriz.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sağolun Güngör hanım, görsellerde aratınca bu fotoğraftakine çok benziyor gerçekten. Çiçekleri de çok güzelmiş.
Alıntı:
|
Sağolasın Zenfree, çiçeği açarsa da kesinleştirmiş olacağız, sayende.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
858 deki kaktüsü Taner Bey'in sayfasında buldum sanırım.
Sulcorebutia ArenaceaNe dersiniz ? 1.fotoğraf benim kaktüsüm, 2.fotoğraf Taner Bey'den |
Ben çok başarısızım tür adlarını tespit etmede ama benziyor Vildan hanımcım. Bende de olacaktı öyle kaktüs. Eğer doğruysa bende adını öğrenmiş olurum:)
|
Ben de öyle Sevim Hanım. Bazen benzetsem de yazmıyorum yanlış olur diye. Ama bu diken şekli, dizilişi, tomurcuğu ve tepesindeki çukurlukla aynı gibi geldi .
|
Bence tam isabet Vildan Hanım.:)
Ahtapotu özel bir ilgi ile izleyenlerden biri de benim. Ara sıra görmek istiyoruz. Son haliyle ananasa benziyordu.:) |
1 Eklenti(ler)
Zenfree ve takipçileri için ahtapotum bu gün .
|
2 Eklenti(ler)
Ananas benzeri gövdesi gençliğinde yeşildi, şimdi ahşap benzeri bir rekte üstten ve yakından...
|
Vildan hanım, akrobat yavaş yavaş eski günlerine dönme hazırlığında... Umarım daha gür ve güzel bir şekilde gelişimini tamamlar.
|
2 Eklenti(ler)
İki yeni kaktüsümü koruma amaçlı olarak orkide saksısı içine aldım. Kendileri ve tomurcukları o kadar küçük ki bir kazaya kurban gitsinler istemedim.
|
Öyle görünüyor Sayın skaraca kendini kurtardı ya bu bile yeterli.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Vildan Hanım siteye bir süredir giremedim, bu akşam bir girdim ki başlığınıza takılıp kaldım.
Sukulent şöleni gibi peşpeşe sağlıklı bitkilerinizin fotoğrafları. Yeni bitkileriniz de eminim diğerleri gibi çok güzel gelişip çiçeklenecek. Ahtapotun artık çiçeğini göreceğiz siz endişe etmeyin. Bu kadar istek üzerine açmazsa ayıp eder:) |
Merhaba Vildan Hanım, 854 no'lu mesajınızdaki bitkinin Bergeranthus olduğunu düşünüyorum, muhtemelen Bergeranthus vespertinus. 881 no'lu mesajınızdaki ikinci bitki ise bir Echidnopsis olmakla birlikte Echidnopsis cereiformis olması yüksek olasılık.
|
Sevgili vildan hanım ellerine saglık baştan sona gezdim çok güzeller ahtapot harika görünüyor maşallah
|
1 Eklenti(ler)
Sanırım Echinopsis'ten sonra en büyük çiçeğim açacak. Hatta en sarı olan.
Başlıyor... |
1 Eklenti(ler)
7 nolu mesajda 2007 de ektiğim zamandaki fotoğrafı görülen kaktüsüm ilk kez çiçek veriyor.Hani derler ya sabreden derviş....
|
Sevgili Vildan hanım, gözünüz aydın. Sabreden derviş muradına ermiş derler, ya da benim gibi eremeden, .... Atlas ve amaryllislerden ve hoyalardan bu yıl da çiçek göremiyorum.:mad: Ama sizlerin çiçek açan bitkilerini görünce, kendimin gibi seviniyorum.;)
|
Tamam işte arkadaşım, sabredince oluyor, geçen yıl bu zamanlar çiçekli olanlarda bu yıl tık yok, ben de onları bekliyorum..
Erememek yok.. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Eşim nöbette ben işteyken açarsa fotoğraf çekecek. Ama iki gündür açmadı, biraz güneş çıksa keşke.
|
1 Eklenti(ler)
Bu günkü kaktüs teftişim sırasında 16 nolu mesajdaki fotoğraftan sonra hiç fotoğrafını çekmediğimi farkettim. Yaprak uçlarında birer diken var. 2007 den beri bende ve hiç çiçek açmadı.
|
Sarıefe'nin Mammillaria longimamma'sına benziyor.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=227 |
1 Eklenti(ler)
Tam isabet zenfree. İnternette çiçekli fotoğrafını buldum, sanki bu yıl açacak içime doğuyor dermişim. Ah biraz güneş açsa...
|
Godot'yu Beklerken'e döndük.:)
|
Gelir mi, gelir :)
|
Sayın mrmusti'nin Mammillaria sphaerica'sına da benziyor.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=885 (Aynı başlıkta 2.sayfada da fotografı var. |
Benzerlikleri var. Sphaericanın diken sayısı daha fazla, daha sık ve birbirlerine daha yakın.
Bu longimamma.. Alıntı:
|
Orkide saksısına koyduğum kaktüslerden uzun olanın tomurcukları döküldü, tombul olanın ise tomurcukları matlaştı, açamıyacak sanırım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025