![]() |
1 Eklenti(ler)
Fotoğraftaki küçük sürgünde belli olmuyor, yaprakları bildiğimiz aloeden daha geniş,daha kısa ve çok dolgun. Uçları toprağa doğru eğiliyor.
|
Alıntı:
|
Güzel ve bereketli bir tatil yaptık anlaşılan Vildan hanımcım. Güle güle büyütün kaktüs ve sukulentlerinizi.
İyi yıllar diliyorum size, sevgiler:) |
Vildan Hanım hepsi çok güzeller. Güle güle büyütün.:) Bu mesajdaki ilk fotograftaki bitkinin Crassula erosula 'Campfire' olduğunu düşünüyorum.
|
Yanılmıyorsunuz sevgili zenfree http://www.agaclar.net/forum/892463-post1169.htm Crassula Campfire, sevgili Taner bey, serasını ziyaretimde hediye etmişti bana da çok hoş bir kızıllığı var :D
|
Kalanchoe marmorata ablam.
Alıntı:
|
Vildan hanım'cığım yeni sukulentler çok güzel görünüyor güle güle büyüt. Kıbrıs tan dönüş muhteşem olmuş:)
|
Sevgili arkadaşlarım,
Artık gittiğim her yerde gezmenin yanı sıra çevreyi kaktüs ya da sukulent görür müyüm diye gözler oldum. Sanırım terasta tekyıllık bitkilerin yerini sukulentler alacak zamanla... |
Aynı hastalıktan bende de oluştu Vildan hanım, ama insanların kaktüs ve sukulente ilgisi çok az, pek verimli çalışamıyorum buralarda. :)
Yanlız bir bahçe gördüm, sahibi kaktüsçü galiba en az 50-60 çeşit kaktüsü var, kış gelince içeri almış sanırım, yazın dışarda sergiliyor, baharda bir ziyaret yapacağım :) Kimbilir belki o da ağaçlar.net'li çıkacak.... :) |
Sevgili Vildan hanım ellerinize sağlık, çok güzel türleriniz var ve çok bakımlı gözüküyorlar.
Sizdeki hastalık bendede var otobüsle bir yere giderken gözlerim milletin balkonlarında kalıyor, beni görenler bu kadın anormal herhalde diyordurlar:))) |
Sakdağ, nerede bu bahçe ? Enez deme sakın :p:p:p
Alıntı:
|
Sevgili musbet, bir noktadan sonra ne derlerse desinler deyip geçiyoruz. Hele kaktüs meraknıı garipsiyor insanlar.
Alıntı:
|
Alıntı:
Yok Vildan Hanım, keşke Enez olsa, merak etmeyin geçen gittiğimde Enez merkezi kaktüs taramasından geçirdim, sahili de size bırakıyorum :) Kaynana topuzu , kaynana dili, C.silvestrii, Echeveria ve Euphorbia millii'den başka bir şey yok. Bahsettiğim bahçe Balıkesir'de. |
2 Eklenti(ler)
Rhipsalis horrida
Yeni dallar diye düşündüğüm gelişim artık iyice belirdi, çok hoş bir pembe, tomurcuklar geliyor.... Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Aşkın gözyaşı'nın açması gecikince sanırım soğuktan etkilendi çok sayıda çiçek açtı, ancak geçen yıllara göre biraz daha cılız..
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili zenfree, toplantıda verdiğin nohut ve fındık, sanırım tuttular;);)
|
Rhipsalis harika çiçeklerini iyice açınca daha bir güzel görünecek arkadaşım:)
|
Vildan Hanım, çok miniklerdi, sizi kutluyorum.:)
|
Vildan Hanım özellikle Rhipsalis horrida çok güzel tomurcuklanmış. Çiçeklerini açsada görsek ;)
|
Vildan hanım bendeki aşkın gözyaşı hala tomurcukta ve devasa bişey oldu çıktı yalnız tomurcuklar neredeyse 2 aydır bekleşmede bu satten sonra da açarmı bilmem..Bu sene yılbaşım ve aşkın gözyaşı beni bekletmeye şartlandılar:)
|
Merak etmeyin açacak onlar. Ancak tomurcukları oldukça dayanıklı olduğundan bekletiyor bizi...
Alıntı:
|
Sabah evden çıkarken baktım, açanlar vardı. Renk pembeden uçuk saıya dönüyor, yılbaşı çiçeğine benzer, çok zarif. Net olduysa akşama yükliyeceğim....
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Haftasonuna çiçek kalırsa günışığında fotoğraf çekerim kısmetse....
|
Vildan Hanım çok güzeller, koku var mı?
|
Çok hoş gözüküyor Vildan hanım'cığım. Umarım uzun süre çiçekli kalır:)
|
Vildan Hanım tek kelimeyle muhteşem .
|
Feriha Hanım, Günebakan, Gül Hanım, gerçekten çok zarif. Akşam saatlerinden itibaren Koku alamadım. Bir kaç küçük tomurcuk hafta sonuna kalırsa gündüz de koklarım.
|
3.fotoğraf harika, bu sedefli renklere bayıldım doğrusu...
Tomurcuklu hallerindeki gibi 4'lü gruplar halinde açtığını hayal etmiştim...Tek tek açıyor galiba... |
Vildan Hanım kutlarım. Çok şirin gözüküyor. Ben de özellikle 3. sıradaki makroyu beğendim. Budamalarla elde edeceğiniz çelikleri aynı saksıda değerlendirerek daha gür bir bitki oluşturduğunuzda çok daha güzel bir görüntüsü olacağına eminim. Sağlıklı bitkiler dilerim.
|
Harika bir çiçekmiş, çok beğendim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025