agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Vildan Sönmez / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/18243.htm)

Vildan Sönmez 04-12-2011 19:18

1 Eklenti(ler)
Datça'dan, Derya Hanım'ın serasından aldığım echeveria, biraz farklı, yapraklarının kenarları hafif dikenli gibi...

zenfree 04-12-2011 19:28

Vildan Hanım çok güzelmiş. Ancak yaprak uçları bana aeonium türlerini çağrıştırdı. Aeonium haworthii veya a.decorium olmasın?

sevim4 04-12-2011 19:31

Vildan hanım ellerine sağlık muhteşem.

Vildan Sönmez 04-12-2011 19:35

Vallahi bu iki türü hep karıştırıyorum. Sen nasıl ayırıyorsun?
Ayrıca söyliyeyim, Datça'dan Aeonium arboreum "SCHWARZKOPF" 3 dal aldım ve ektim ;);)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 885001)
Vildan Hanım çok güzelmiş. Ancak yaprak uçları bana aeonium türlerini çağrıştırdı. Aeonium haworthii veya a.decorium olmasın?

zenfree 04-12-2011 19:45

Ayırma şeklim, içime doğuyor desem.:)) Şaka tabi, yaprak uçları tırtıklı ve yaprak dizilimleri daha farklı ve bir dal üzerinde uzuyorlar. Ayrıca bu türün bir benzeri de bende mevcut. Şıvartzkof'a memnun oldum güle güle büyütün. Bu arada palmeriye her sonbahar aşık oluyorum.:)) Sizdeki de süper.

Vildan Sönmez 10-12-2011 16:26

2 Eklenti(ler)
Autum Joy, önümüzdeki yıl için hazırlanmaya başladı...

Vildan Sönmez 10-12-2011 16:41

3 Eklenti(ler)
Rhipsalis horrida

627 nolu mesajda Derya Hanım'dan aldığım hali bulunan rhipsalisi Bu hafta içinde kapalı balkona almıştım. Daha ılık oluşu iyi geldi herhalde. Uçlarında yeni oluşumları ilk kez görüyorum. Yeni dallar mı geliyor, yoksa çiçek mi Açacak ?

cemo 10-12-2011 17:11

Autum joy un dalında oluşan tomurcukları aldım diktim Vildan. Sendekiler yerde de bıcır bıcırlar. Harika bişey, birsürü autum olacak desene bu sene.;)
Sabah gidip diplerine bakayım, belki bıcırdamıştır benimki de:))

Vildan Sönmez 10-12-2011 17:34

Hoşgeldin Cemo.( Askerimiz iyiydi maşallah. Bu tertipte bizden bir kuzucuk, önce Kastamonu, oradan Bingöl'e gidiyor. Hepsine hayırlı teskereler kardeşim.)

O bıcırıklar topraktan çıkmıyor. Yaşlandıkça, toprağın üzeri adeta tahta gibi bir katman oluşturdu.

günebakan 10-12-2011 17:41

Rhipsalis horrida harika görünüyor Vildan hanım'cığım çiçekte açacak olması harika. Güle güle büyüt arkadaşım:)

cemo 10-12-2011 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 886719)
Hoşgeldin Cemo.( Askerimiz iyiydi maşallah. Bu tertipte bizden bir kuzucuk, önce Kastamonu, oradan Bingöl'e gidiyor. Hepsine hayırlı teskereler kardeşim.)

Hayırlı teskereler dilerim şimdiden kuzumuza. Neresi olduğu değil önemli olan. Oradaki komutanlar önemli bence. İnan, Tuna benden rahatmış:)) Keşke daha önce gidip görseydim içim daha rahat olurdu.

İçinizi rahat tutun, sağlıkla gidip gelsin kuzunuz canım.

sakdag 10-12-2011 19:31

Rhipsalisin çiçeklerini merakla bekliyoruz Vildan Hanım, çok ilginç bir bitkiymiş..

Vildan Sönmez 21-12-2011 22:31

Sevgili sakdağ, çiçeğim gelişiyor diye avunacağım artık. Ogüzel pembe oluşumlar çiçek değilmiş, her biri ikişer, üçer yeni dallar veriyor.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 886742)
Rhipsalisin çiçeklerini merakla bekliyoruz Vildan Hanım, çok ilginç bir bitkiymiş..

Vildan Sönmez 21-12-2011 22:42

3 Eklenti(ler)
Geçen yıl kocaman bir çiçek açan Tavaresia Barklyi (Grandiflora)'nın kolları aşağıya doğru sarktı önce. Derken kararıp çürüdü. Belki bir parçası olsun kurtulur diye parlaladım, temizleyip kurumaya bıraktım ama sadece iki parçası ekilebilecek haldeydi. Onları ektim, dilerim kurtulur.

geçtiğimiz günlerde

Vildan Sönmez 21-12-2011 22:49

2 Eklenti(ler)
Üç dört yıldır 10-12 santimi geçmeyen, yaprak bile vermeyen Euphorbia milli'nin yanına Datça'dan kardeş getirdim. Belki göre göre büyür.

Vildan Sönmez 21-12-2011 22:51

2 Eklenti(ler)
Günler kısa, akşamları karanlıkta evde oluyorum. Aşkın gözyaşı çiçekleri soluk ve pastel rengini gösterdi. Sabah evden çıkmadan aceleyle çekildi...

cemo 21-12-2011 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 890517)
Geçen yıl kocaman bir çiçek açan Tavaresia Barklyi (Grandiflora)'nın kolları aşağıya doğru sarktı önce. Derken kararıp çürüdü. Belki bir parçası olsun kurtulur diye parlaladım, temizleyip kurumaya bıraktım ama sadece iki parçası ekilebilecek haldeydi. Onları ektim, dilerim kurtulur.

Ben de dün bir kaktüsümü çürümüş görünce, yandaki 2 yavrusunu aldım kurumaya bıraktım. Biri daha sallantıda, yarın sökeceğim bakalım kurtulacak mı.

Ölmelerini görmek üzücü:(

Milli utanırda, büyüyüp çiçeklenir bakarsın.

Aşkın gözyaşıda bol ciceklenmiş, sefanız olsun.

Satı Uğurtan 21-12-2011 23:05

Sevgili Vildan hanım, aşkın gözyaşları nasıl bir güzellik çiçekli halini ilk defa görüyorum çok güzel, umarım benimkilerde açar.

Vildan Sönmez 21-12-2011 23:41

Sevgili Satı, Bu çiçeğim 2007 de minicik bir daldan büyüdü. Olgunlaştıktan sonra her yıl bu zamanlarda açıyor. Bunun daha kırmızı açanından da edindim ama henüz çok küçük...

Darısı Anne çiçeğimize, dilerim bu sefer yetiştirmeyi beceririm. Sana tekrar tekrar teşekkür ederim cancağızım...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 890532)
Sevgili Vildan hanım, aşkın gözyaşları nasıl bir güzellik çiçekli halini ilk defa görüyorum çok güzel, umarım benimkilerde açar.

Satı Uğurtan 22-12-2011 00:07

Sevgili Vildan hanım, çok teşekkürler senin canın sağolsun tekrar gönderirim olmazsa, ben bu yaz aşkın göz yaşlarını bodrumdan getirdim kocaman oldu fakat çiçeğini görmedim daha, sevgiler selamlar.

günebakan 22-12-2011 07:52

Vildan hanım'cığım çürüyen kaktüse üzüldüm ama eminim ektiğin dallar kurtulacaktır. aşkın gözyaşlarının çiçekleri solukta olsa görüntüsü çok güzel hepsinin birlikte açmasına bayıldım.Selamlar:)

selis 22-12-2011 10:36

Vildan Hanım, ben de çiçek bekliyorum, ama görünürde bir şey yok.. Aşkın gözyaşları kaç yıl sonra çiçek açtı? Bir de o saksıda bayağı bir kök var sanırım ;)

Vildan Sönmez 22-12-2011 12:25

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Çiçeğimin Aralık2009 ve 2010 daki halleri, o uzun çiçekli dalı kırdım. Bu yıl açan fotoğraftaki kısa dallar. Çiçekleri geçince gördüğünüz gibi kuru bir hal alıyor, onu kırıp alttan yeni gelenleri güçlendiriyorum. Çok kök var gibi görünmesi o yüzden.
Bu süre içinde küçük gelen saksısını da değiştirdim. Düzensiz olarak zaman zaman kaktüs besini de veriyorum.

Güzin Çakar 22-12-2011 13:37

Vildan Hanım , farklı bir sukulent görüp aramak zorunda kalacağım diye sayfalarınıza korkarak (!) bakıyorum :) Şaka bir yana , çok güzeller ellerinize sağlık. Onları sağlıklı ,çiçek açmış gördüğümde ben de mutlu oluyorum.Kaybettiklerinize de sanki benimkilerden biriymiş gibi üzülüyorum. Zaten çok farklı düşünüyor olsaydık burada olmazdık değil mi? Sevgilerimle...

Vildan Sönmez 22-12-2011 16:05

Dediğiniz gibi arkadaşımızda açan çiçeğe de seviniyoruz. Ben kendi adıma böyle olunca demek ki benimki de çiçek verebilir diye ümitleniyorum. Tabii bazı türler daha zorlu ama olsun.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gçakar (Mesaj 890692)
Vildan Hanım , farklı bir sukulent görüp aramak zorunda kalacağım diye sayfalarınıza korkarak (!) bakıyorum :) Şaka bir yana , çok güzeller ellerinize sağlık. Onları sağlıklı ,çiçek açmış gördüğümde ben de mutlu oluyorum.Kaybettiklerinize de sanki benimkilerden biriymiş gibi üzülüyorum. Zaten çok farklı düşünüyor olsaydık burada olmazdık değil mi? Sevgilerimle...

Güzin Çakar 22-12-2011 17:53

Vildan Hanım ben daha açtırma aşamasına geçemedim. Henüz yaşatma aşamasındayım :)

PlentyPlant 23-12-2011 21:24

"Gözyaşları" tam bir orman gibi görünüyorlar, ne hoş bir görüntü Sayın Vildan Sönmez. Bu arada, Tavaresia'nız için çok üzüldüm. Ama gördüğüm kadarıyla, yeniden üretilebilecek parçalar var. Belki bir antimantar tozu ile köklenme sırasındaki risklerden birini bertaraf edebilirsiniz. Kaybetmemelisiniz onu.

Vildan Sönmez 27-12-2011 23:21

3 Eklenti(ler)
Bu hafta Kıbrıs'ta gördüğüm bu çok hoş sukulentin adını bulabilecekmiyiz bakalım. İlk bakışta tepedeki renkli yaprak çiçek gibi dursa da, çiçekleri sap boyunca minik minik açıyor. Kalanşo ya da crassulalardan bir tür olabilir.

Crassula erosula 'Campfire'

(bettyycim, zenfree)

Vildan Sönmez 27-12-2011 23:27

1 Eklenti(ler)
Bir bahçeye sayısız saksıya, yerlere ekmişlerdi, bir iki dal istedim, küçük bir saksıyı verdi Kıbrıs'lı kardeş...Minyatür telgraf çiçeğine benzese de harika yer örtücü bir sukulent olmalı, yaprakları etli ve dolgun.

Vildan Sönmez 27-12-2011 23:36

1 Eklenti(ler)
Bunun adını bilen mutlaka çıkacaktır, Kalanchoe olabilir mi ?

Kalanchoe marmorata
(bettyycim, mrmusti)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025