![]() |
3 Eklenti(ler)
Bayramınız kutlu olsun,
Her günümüz bayram tadında olsun... |
1 Eklenti(ler)
Bu şekilsiz kaktüsüm de kök benzeri uzantılar çikardı...
|
3 Eklenti(ler)
Haziran 2010 da Berduray arkadaşımızın gönderdiği kaktüsler arasında tombul tek yaprağı ektim. Nisan 2011 de dipten yavru yapmaya başladı. Şimdi o yaprak döküldü, kendidi büyümeye çalışıyor...
|
Çok bekletmiş, ama değmiş bence. Yaprak uçlarındaki kurumalara rağmen çok güzel görünüyor.
|
2 Eklenti(ler)
Hafta sonu Mısır Çarşısı'na şöyle bir baktım. Tabi bende olmayan sukulentlere dayanamadım. Birincisi internette bulduğum adı ile: kalanchoe kewenis
Her yaprağı 3 parçalı. |
2 Eklenti(ler)
Adını sedum olarak aradım bulamadım. Nasıl neresinden sulanır bilemedim.
Bilen var mı? (Varmış, sevgili Zenfree, teşekkürler) Sinocrassula yunnanensis |
Alıntı:
Bana bu çarşının yolları göründü Vildan:)) Bu ne yaa:eek: |
2 Eklenti(ler)
crassula ovata hobbit olabilir mi ?
(Çakma Bonsai;););) ) |
Çiçekçilerin eski bolluğu olmasa da bir şeyler var yinede.
Senin sukulentleri gördükçe de biz Ereğli yolları diyoruz, ne olacak hallerimiz ? Alıntı:
|
Yeni sukulentlerin çok güzelmiş Vildan hanım'cığım güle güle büyüt:)
|
Alıntı:
Ben İst. ve Ank dan almak zorunda kalıyorum hep. Sen şanslısın, yer mi değiştirsek acaba:)) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir tane daha varsa bana ayırtın:)) |
Aşağıda Sayın PlantyPlant'ın bitkisi. Çiçekli hali de var. Çok çok güzel.
http://www.agaclar.net/forum/634753-post301.htm http://www.agaclar.net/forum/711080-post525.htm Bulabilirsem memnuniyetle Sevgili Cemo.:) |
1 Eklenti(ler)
Öncelikle sevgili zenfree harikasın, teşekkürler. Çiçekleri de muhteşemmiş..
3 ya da 4 tane daha vardı, hatta satıcı bilmem yanlış bilmem doğru Ediz Hun getirtiyor bunları dedi. Çiçekçilerin Mısırçarşısı'na bitişik sırası değil de, kafelere bakan tarafındaki bir dükkandan aldım. Veee zenfree, Cemo gülmeyin, eve gelince ilk işim göbeğine saplanmış neredeyse kalem kalınlığındaki tabelayı çıkarmak oldu, bir kenara koydum, yazılar firma etiketidir diye de bakmadım, oradan çürümesinden korkuyorum. Buyrun fotoğrafı... (Ankstel arkadaşımız daha sonra yakın tanıdığı Ediz Bey'in bu işin ticareti ile hiç bir ilgisi olmadığını açıkladı.) Alıntı:
|
Pesss diyorum Vildan. Sen tabelayı cıkart at..sonra düşün bu kimdi diye:)
Gülmek ne yarıldım valla.:D Telefon falan aç kalanı satmasınlar, zenfree ve cemo alacak de. De işte bişeyler:) |
Napam Cemo, çok kızdım canına okumuşlar diye:mad::mad::mad:
Eğer Pazartesi'ye kadar kalırsa Eşim, kardeşiniz gider alır canlarım. (yarın akşam Behlül kaçar Datça'ya ) |
Bu behlül mısırçarşısına gitmeden kaçarsa yandııı:eek::D:eek:
|
Bu arada güzelim Echeveriaları doğrudan renk renk yağlıboya ile boyamışlar. Az pazarlık yaparken, bak dedim bunları bedava versen almam !!!!!!!!!!!
|
Yuhhh yani.. ya boyuyorlar, ya da renkli yapay çiçek takıyorlar. Ticaret için herşeyi yaparlar valla:(
|
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün Vildan Hanım.. Kalanşonuzun yaprak şekli çok değişikmiş gerçekten...
|
Alıntı:
Kaktüslerinde dernek toplantısında değerini bilecek dernek üyelerine hediye eder ancak Oradaki esnaf çok ayıp ediyor bu şekilde satış yapmakla firma ismi biliyormusunuz acaba Bilgilendirme amacı ile yazdım Aldıklarınız çok güzel güle güle büyütün |
Sayın Ankstel, Ediz Hun'un sanatçı kimliği yanında, sahip olduğu diğer değerleri de biliyorum. Sanırım satıcı O'nun adını kaktüssever olarak duymuş, referans gibi kullanıyor. Firma ismi bilmiyorum, küçük bir dükkandı.
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kalanşolardan biri.
Bu yıl geç tomurcuklandı, açması için de biraz bekliyeceğiz... |
2 Eklenti(ler)
Cemo'da coşan sarı çiçekli sedum bende henüz yavru...
Upuzun bir dal uzuyordu kırıp saksısının dibine ektim, yaprak diplerinden filizlendi.... |
Yunnanensis'inizi şimdi gördüm Sayın Vildan Sönmez. Çok sağlıklı görünüyor. Sulama konusu sizin de söylediğiniz gibi sıkıntı yaratabilir. Çünkü, sık yaprakları nedeniyle arada kalan su, özellikle yazın sorun olacaktır. Tabii, unlu bit de. Sulama için 50 cc'lik enjektör kullanmanızı öneririm. Böylece sulama miktarını da kontrol altında tutabilirsiniz. Sağlıkla büyütün.
|
Alıntı:
Benimkisi bahçede dikili olduğundan mı acaba çok hızlı gelişti. Sarmaşık gibi uzadı. Sabah 10 dan gün batımına kadar, güneş alan yerde duruyor. Her filiz metrelerce uzuyor, uzayan daldan yeni filizler veriyor. Şimdi dal uçları sarı çiçeklerle bezeli. Bu kadar hızlı büyüyen sedum görmedim ben. Daha büyük saksıya alsan mı acaba diyorum. |
Bu bahara saksı değiştirmek şart oldu Sevgili Cemo.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim kıaran sedumlarım, hatta tomurcuklanma da başlamış gibi..
|
1 Eklenti(ler)
Mayıs'ta çiçek açan Hawortia yeniden tomurcuk yapmış.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025