agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Vildan Sönmez / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/18243.htm)

zenfree 20-08-2011 01:09

Çok cefakar.:( Adı Orhan Baba kaktüsü olsun.;)
Ne kadar muhteşem bir kaktüs.

Vildan Hanım bu arada sizi de kutlamak lazım. Çok dikkatlisiniz. Siz özen gösterince o da güzellikleri sergiliyor tabi.

Vildan Sönmez 20-08-2011 01:31

Doğru vallahi. Orhan Baba filmleri gibi acıklı bir öyküsü var.Yağmurlarda karlarda sokaklardan geldi. Bak çiçekleri bile ne güçlüklere göğüs geriyor.

sevim.K 20-08-2011 07:07

Benimkide Orhan baba oldu bu sene:( Kalachoelerle başlayan unlu bit mücadelem ara ara diğer bitkilerde de görmem nedeniyle yaz başından beri devam ediyor:mad:.

Her yıl üşenmeden çiçeklenen echinopsisimde unlu bit mücadelesinden yoruldu sanırım. Bu yıl henüz tomurcuk göremedim.

Vildan Sönmez 28-08-2011 23:32

2 Eklenti(ler)
Sempervivum çiçekleri kurudu. Dalı kesmeye kıyamadım. Derken altlarda yeni çiçekler açtı..

zenfree 08-09-2011 14:04

Çok ilginç doğrusu. Bendeki de üzerinde kurudu kopartamadım. Belki tohum tutar diye düşündüm. Ama tohuma benzer bir oluşum göremedim.

Vildan Sönmez 22-09-2011 21:15

1 Eklenti(ler)
Zafer Bey'in gönderdiği tek dal kraliçem. Büyüdü gelişti. Çiçek açma sırasını bekliyorum.

Vildan Sönmez 22-09-2011 21:16

3 Eklenti(ler)
Bu günlerde çiçekli tek sukulent Autum Joy...

gülsu 26-09-2011 11:19

Sn Vildan Sönmez kaktüsler ve suklulentler çok güzeller. Sizin kaktüs ve suklulentleri görünce beni bu konuda bir merak sardı. Şimdilerde 7-8 çeşit benimde kaktüs ve suklulentim var ama daha da çoğaltmayı düşünüyorum. En son resimdeki suklulentten benimde var. Komşum hediye etmişti. Kendi bahçe sayfamdan adını bilen varsa yazsın demiştim. Aynısını sayın cemo ablanın bahçesinde gördüm ve adını öğrendim sedum joy çiçeğinin kokusu çok güzel. Sanırım kışın kaybolup baharda tekrar çıkıyorlar. Size çiçeklerinizle ve sevdiklerinizle güzel günler diliyorum.

Vildan Sönmez 26-09-2011 11:27

Sevgili Gülsu, güzel günler hepimizin olsun.
İşte gördüğün gibi bahçeli evde oturmayınca, teras balkon idare ediyoruz. Senin bahçendeki asterlere de ben bayıldım, hele taze fasulyeler mis gibi geldi gözüme.
Autum joy, yerde ekili sanırım. Çiçeklenmesi bitince sapını dipten kır, aynı yerden birkaç dal yapacak. (Ezilmesin diye de koruma altına alırsın etrafını)
Bendeki çok yaşlı ama hala yeni sürgünler veriyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülsu (Mesaj 863229)
Sn Vildan Sönmez kaktüsler ve suklulentler çok güzeller. Sizin kaktüs ve suklulentleri görünce beni bu konuda bir merak sardı. Şimdilerde 7-8 çeşit benimde kaktüs ve suklulentim var ama daha da çoğaltmayı düşünüyorum. En son resimdeki suklulentten benimde var. Komşum hediye etmişti. Kendi bahçe sayfamdan adını bilen varsa yazsın demiştim. Aynısını sayın cemo ablanın bahçesinde gördüm ve adını öğrendim sedum joy çiçeğinin kokusu çok güzel. Sanırım kışın kaybolup baharda tekrar çıkıyorlar. Size çiçeklerinizle ve sevdiklerinizle güzel günler diliyorum.

jineop 26-09-2011 12:36

Sevgili Vildan Abla,
kaktüsleriniz çoşmuş, ellerinize sağlık. 10 yıldır olan , şekil değiştirmeye başlayan kaktüsünüz ne renk açıyor ?

gülsu 26-09-2011 13:32

sn Vildan Sönmez siz o küçük dediğin terasta bir dünya yaratmışsınız. Bahçeniz olsa neler yaparsınız acaba düşünemiyorum bile. Fasulyeleri yetiştirdik dondurucuya yerleştirdik. O güzel kokusunu kışında tatmak istedik. Buyrun beraber yiyelim. Dahasıda var dondurucuda süt mısırlarımızda çok var ha...:) Bahçedeki sebzeleri dondurucuya yerleştirmekten neredeyse taze sebze yiyemeyecek duruma geldim. Hoşçakalın

Vildan Sönmez 26-09-2011 21:47

2 Eklenti(ler)
Bu kaktüsüm yıllardır gövdeyi büyüttü.Hatta kendi ağırlığını taşıyamayıp çatladı. Çatlayan yeri tersten destekledim, tekrar kaynadı. Bu yıl gelişme gösterdi, ilk defa taç gibi çepeçevrebir çok yumru verdi, şimdi de onlar büyüyor.
Hiç çİçek açmadı, ben de sabırla bekliyorum.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 863258)
Sevgili Vildan Abla,
kaktüsleriniz çoşmuş, ellerinize sağlık. 10 yıldır olan , şekil değiştirmeye başlayan kaktüsünüz ne renk açıyor ?

Vildan Sönmez 26-09-2011 21:49

Ne iyi yapmışsınız, elinize sağlık, afiyet olsun...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülsu (Mesaj 863275)
Fasulyeleri yetiştirdik dondurucuya yerleştirdik. O güzel kokusunu kışında tatmak istedik. Buyrun beraber yiyelim. Dahasıda var dondurucuda süt mısırlarımızda çok var ha...:) Bahçedeki sebzeleri dondurucuya yerleştirmekten neredeyse taze sebze yiyemeyecek duruma geldim. Hoşçakalın

Vildan Sönmez 26-09-2011 21:52

2 Eklenti(ler)
Bir kaç çeşit kalanşo dan biri, toprağın hemem üzerinden saçak kök yapmış.
Toprak ilavesinden önce çekilmiş fotoğrafları...

Vildan Sönmez 04-10-2011 22:29

3 Eklenti(ler)
Ekim ayını çiçekle karşılıyoruz. Dün akşam açtı, sabah fotoğrafları, akşam eve geldiğimde buruşmuştu...

Satı Uğurtan 04-10-2011 23:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 866356)
Ekim ayını çiçekle karşılıyoruz. Dün akşam açtı, sabah fotoğrafları, akşam eve geldiğimde buruşmuştu...

Sevgili Vildan hanım bu nasıl bir güzellik, çiçek yapısına bayıldım çok güzel sevgiler saygılar.

jineop 05-10-2011 05:14

Bu güzellik insanı 10 yıl sabırla beklettirir. inşallah 10 yıllık özlem bu sene son bulur.

sevim.K 05-10-2011 06:09

Bu yıl çiçek açmadı benimki merak içinde bıraktı ha açtı ha açacak derken.

Vildan hanımcım kaktüsleriniz çok güzel yine, bakımlı, çiçekli. Biz duraklama devrindeyiz bir süredir hala toparlıyamadık. Stapeliadslar yüzümüzü güldürdü bol bol:))

Vildan Sönmez 05-10-2011 07:41

Satı Hanım'cım, bu güzelliğin bir kaç güncük dayandığını düşünün,harika olurdu.

Sevim Hanım mesajların seyrekliğine bakarsanız benimkiler de duraklamada aslında.Hatta kayıplarım da var maalesef. Steplialara gelince bu türden birkaç tane var ama beni sevmiyor bu çiçek, tomurcuk yapıyor açmadan dalında kuruyor.

Sevgili lir, ben de Stepliaları sabırla bekliyorum....

zenfree 05-10-2011 09:34

Çok güzel açmış. Sonbaharda bu güzelliği görmek çok keyifli. Bendeki iki echinopsisde de tomurcuk var. Çok yavaş gelişiyor. Tomurcuklar dökülmeden açacak mı diye merak ediyorum.

Vildan Sönmez 05-10-2011 20:50

1 Eklenti(ler)
Sevgili zenfree sıcaklık düştüğü için olabilir benimki de ağır gelişti ve ilk açanlar kadar iri değil. Ama olsu yine de güzel. Ayrıca bir yandan da iki minik yumru büyütüyor kolay değil.

Vildan Sönmez 05-10-2011 20:55

2 Eklenti(ler)
Autumn Joylar hala çiçekli, akşam son ışıklarda.....

Satı Uğurtan 05-10-2011 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 866661)
Autumn Joylar hala çiçekli, akşam son ışıklarda.....

Çiçekleri parlak ve yoğun, yapraklar oldukça bakımlı görünüyor sağlıkla tadını çıkarın çok güzeller sevgiler.

nuray topcu 05-10-2011 22:51

Vildan sönmez,sayfanızı merakla ve zevkle gezdim.Kafamda bir sürü yavru topladım.Bravo.hepsi çok güzel.

Vildan Sönmez 13-10-2011 20:03

1 Eklenti(ler)
Her yıl Kasım'da çiçek açar.

Vildan Sönmez 13-10-2011 20:05

1 Eklenti(ler)
Bu yıl gelişmesini sürdürdü, şimdilik tomurcuk belirtisi yok, beklemedeyiz.:rolleyes:

jineop 13-10-2011 20:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 869598)
Bu yıl gelişmesini sürdürdü, şimdilik tomurcuk belirtisi yok, beklemedeyiz.:rolleyes:

Sabır sabır :p

PlentyPlant 14-10-2011 21:17

Büyüdükçe formu bozulan veya tuhaf kavislerle form geliştiren bir tür. Tabii güneş miktarı ve yönüne bağlı olarak. Belirli aralıklara budama veya başka bir yöntemle tazeleme yapıyor musunuz Sayın Vildan Sönmez? (Benimki ile başa çıkamayıp, yavru yapraklarından taze bir bitki üretmekte karar kıldım.)

Vildan Sönmez 14-10-2011 21:47

2 Eklenti(ler)
Bu kalanşonun birkaç çeşidine sahibim. Birtanesi dediğiniz gibi birkaç kıvrım yaptı, ona dokunmuyorum çok ilginç bir şekil aldı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 869932)
Büyüdükçe formu bozulan veya tuhaf kavislerle form geliştiren bir tür. Tabii güneş miktarı ve yönüne bağlı olarak. Belirli aralıklara budama veya başka bir yöntemle tazeleme yapıyor musunuz Sayın Vildan Sönmez? (Benimki ile başa çıkamayıp, yavru yapraklarından taze bir bitki üretmekte karar kıldım.)

Vildan Sönmez 14-10-2011 21:50

2 Eklenti(ler)
1077 nolu mesajdaki, bu saksıdakinin yaprak kıvrımlarında düzensiz ve seyrek yavru veriyor. Fotoğraftaki dalların tepesinden çiçek açıyor. Çiçekleri açıp geçtikten sonra tepesini kesince yaprak dipleri sürgün veriyor. Ben dipten budayıp yeni sürgünlerin büyümesini sağlıyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025