![]() |
1 Eklenti(ler)
Şimdi bu tek yumruk ve tek tomurcuğun nöbeti başladı.
|
Çok güzeller devamını bekleriz.
|
4 Eklenti(ler)
Nöbet kısa sürdü. Akşam üzeri tomurcuk görünümü açacak gibi olunca mutfak balkonuna gözümün önüne aldım, bu gece aça ve kaçırırım diye. Ve az önce çektiğim fotoğraflar..
|
Süper birşey harika:)
|
Tek yumruk oldukça güzel açmış Vildan hanım,
Bende de ona benzer bir tane var. Tomurcuk büyütmeye çalışıyor şimdilik. |
Ah bir de şöyle birkaç gün açık durabilse..
Alıntı:
|
Sayın skaraca çiçek yaprakları iyice belirlenince gözünüzün önünden ayırmayın. Gece geç saatlerde açmaya başlıyor.
Alıntı:
|
Çok güzel açmış vildan hanım.
|
Çok güzel Vildan hanım:) bende de var ona benzer ama hiç tomurcuk belirtisi bile yok.
|
Sevgili Sevim'ler,Sevim4, Sevim.k
Gerçekten çok güzel upuzun bir boynu var, kırılacak sanırsınız. Saksı ile gövde arasına sıkışmış iki tomurcuk daha var ama gelişebilecek mi bilmem. |
Gelişir gelişir Vildan hanım;) Bende melül melül bakarım hani benimkinde niye yok diye:p
|
5 Eklenti(ler)
Bir günlük ömrünü tamamlayan zarif çiçeğim sabah ve öğle saatlerinde...
|
Vildan ablam, formu bozulmak üzere kaktüsün. Bol ışıklı bir yere veya güneş alan bir yere koy. Daha tomurcuklanabilir ve formu düzelir. Zira uzamaya başladığını görüyorum.
|
Mustafa Bey bu kaktusu bana bir komşum geçen yıl verdı, 'öylece duruyor' diye canı sıkılıyormuş.Hemen daha çok güneş alacağı bir yere alayım. Dikkat ettiysen alt kısımlarda da kahverengileşmeler var.
|
1 Eklenti(ler)
Bu fotoğraftaki form değişikliğine en bariz şahit olduğum kaktüs; en az 10 yıllık. Yıllar önce kalın parmak gibi sarkan bir kaktüsüm vardı. Düşürüp kırdığım üç dalı bir top kaktüsle aynı saksıya ekmiştim. Parmak kaktüs kalınlaştı, boğum yaptı ve büyüdü. Bu yıl ilk defa yavrular vermeye başladı.
|
2 Eklenti(ler)
Dün sabah evden çıkarken dört tomurcuklu kaktüsümün bir tanesinin açılmaya başladığını gördüm, bunu kaçırsam da yarın diğerlerine yetişirim dedim.
|
2 Eklenti(ler)
Bu gün döndüğümde dördü birden açmış, kapanmıştı.
|
Kaktüsleriniz çok güzel. Çiçekleri keşke uzun süre kalabilselerdi.Genelde gece açtıları için ben de bir kaç saat seyredip ertesi günü geldiğimde solmuş oluyorlar. Bir kaç kere çiçeğini kesip vazoya koyduğumda oldu.
|
Teşekkürler, kaktüslerim adına. Bazıları gece açıyor, bazıları gündüz ama beklemesi bile güzel. Vazoya koyduğunuz çiçek dayandımı bari, hiç aklıma gelmedi doğrusu.
|
2 Eklenti(ler)
Mammillaria Hidalgensis Dikensiz
İyi ki almışım dediğim bir kaktüs, Haziran ortalarında açmaya başlamıştı, küçücük boyuna bakmadan hala açıyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Saksıya sıkışan tomurcuk için saksı kenarlarını dikkatle kırdım. Baktım aslında 3 tomurcuk geliyor.(7 Ağustos, 15 Ağustos)
|
3 Eklenti(ler)
Akşam güzeli, bu gece açtı. (Çarşamba)
|
3 Eklenti(ler)
Gündüz gözüyle...
|
Gündüz de güzel, gece de güzel. :)
Ben de bir tomurcuk bekliyorum, bugün yarın açacak gibi.:) Vidan Hanım açması için iç mekana mı aldınız? Yoksa sadece izlemek için mi? |
Bu tek top kaktüsü tomurcuklar açacak duruma gelince kapalı mutfak balkonuna aldım, izleyip açışını kaçırmamak için.
Diğer 25 toplu olan da 2.tur çiçeklerinin ilkini dün açt,ı bu akşam üzeri geçmişti. Bu gece da 2 tane açmış. O koca şeyi taşıyamayacağım için ben huzuruna çıkıp takip ediyorum, yarın gündüz fotoğraflarını çekeceğim. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Zenfree'ye
Hani benim çok toplu duygulu kaktüsüm var ya, evvelki gün üzerinde kocaman kurt gibi bir şey gördüm, meğer bir tomurcuk yumrularla dikenler arasına sıkışmış kalmış. yavaşça dikkatle çıkardım. Buruşmuş solmuş gibi duruyordu. Açar mı, açmaz mı ? |
Bence açar. İnşallah açar.:)
|
3 Eklenti(ler)
Dün açtı sapı ezik ve yassılaşmış.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025