![]() |
1 Eklenti(ler)
Sevim Hanım geçen yılki çiçek sapından ekip çoğaltmıştım, hatta bir farklı tür daha var ondan da büyüteyim yollarım.
Alıntı:
|
Vildan hanım tüylü kalanşo nuz çok güzel.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Vildan Hanım benim kalonşo tomentasam böyle ama :confused:
|
Alıntı:
Benim anne çiçeğimin çiçekleri daha açık renk açtı .Pembe gibi . Bana sevgili Satıdan gelmişti .Sanırım seninkiden oradan kardeş çiçeklerimiz var :) |
Çok güzeller.
|
Evet ağaçlar kardeşliği çiçeklerle de devam ediyor. Hatta Satı bana ikinci kez verdi sağolsun. İkisi de yaşıyor ama büyümediler nedense.
Alıntı:
|
Ya işte satıcısı fiyata önem verip kaktüs no1, kaktüs no2 diye büyüklüğü yerine adını yazsa da bizde öğrenseydik. :mad:
Alıntı:
|
Evet çok haklısınız Vildan Hanım, iserseniz bir cotyledon tomentosa ya bakın sanırım sizdeki o diye düşünüyorum
|
|
Bütünüyle bitkiyi görünce kalanşo olduğu anlaşılıyor:)
|
Sevgili vildan hanım,çok teşekkür ederim.
Bunlarda çok güzel. |
2 Eklenti(ler)
Forumda çiçek isimleri konusunda en araştırmacı arkadaşlarımızdan biri bir adres gönderdi. Oradaki fotoğraflara bakınca artık benim sukulentimin adı konusunda sanırım Echevria pulvinata da karar kılacağız. 721 Nolu mesajımdaki benim fotoğrafımı aşağıda netten aldığım fotoğraflarla karşılaştırınca aynısı olduğu belli.
Teşekkürler Güngör Hanım..... http://www.google.com.tr/images?q=Ec...w=1003&bih=590 |
Evet, nihayet sorun çözüldü, bu durumda aileye edinilecek bir tüylü daha katıldı demektir:p
|
Maşallah ne güzelde açarmış boyuna bakmadan.
|
Çiçeği gerçekten çok güzelmiş:)
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Vildan
Bendeki de Echevria pulvinata mı oluyor, yaprakların kızarmış hali ve cicek acışını benzettim de. |
Sevgili Cemo, o kadar çok çeşit var ki. Çiçekleri benziyor ama seninkinin yaprakları daha tombul, benim çiçeğiminkiler ise yoğun tüylü ve içe doğru kıvrık.
|
Bunun çeşitlerini buldukca almalı. Gercekten cok güzel, güle güle büyütün sizinkileri.
|
2 Eklenti(ler)
Temmuz'da Datça dönüşü bir molada saksının dibine düşen yavrulardan birini almıştım. Bu da gözyaşı dediğimiz türden ama farklı. Bu bendeki 3.tür oldu.
|
3 Eklenti(ler)
Echevria pulvinata'mızın çiçeği ancak bu kadar açıyor galiba. Bahara saksısını büyütünce daha çok açacak eminim.
|
Bu resmen poz vermiş :)
Bulamadım yoktu bahause ta .Bana bir yaprak köklendirmek şart oldu artık .Zahmet olacak arkadaşım . |
Vallahi ben de hala bakıyorum, gördüğüm yerde alıcam arkadaşlarıma bölüştürmek için.
Denemek için yaprak ektim zaten köklenir inşallah. |
Alıntı:
|
Eh neyse birşey söylemeye gerek kalmamış;) Kalanşoya baktım hemen bende varmıydı diye. Echeveriaya zaten takılmış durumdayım:o Çok kararsızım sipariş vereceğim. Küçük bütçe olunca insan ençok neyi istediğine karar veremiyor. Hepsini istiyorum yaa deyip bırakıyorum:(
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Plentyplant "Kış mevsimi nedeniyle çiçeklenme yoksa da, güzellikleri de mi yok" . Bir miktar sessizliğe gömülen kaktüs sayfalarını canlandırmak lazım. dedi. Ben de katılıyorum ve ilk olarak ahtapot kaktüsümün yeni dalları:
|
1 Eklenti(ler)
lithops villetii doboeri
Taner Bey'den aldığım ilk iki lithops'u kaybettikten sonra aldığım lithopslar. Eskileri fazla sulamadan kaybedince bu kez daha dikkatliyim.. |
1 Eklenti(ler)
lithops dorethea
Ekim sonlarında almıştım. |
1 Eklenti(ler)
lithops lesliei venteri
Geldiğinde çiçekleri solmuştu. Zarar vermemek için dokunmadım. Kurumuş çiçekler hala üzerinde. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Sedef'le internetten ortak siparişle aldığımız senecıolar, 3 minik saksıyı birleştirdim.
http://www.mineflora.com/ |
1 Eklenti(ler)
Plectranthus, alaca yapraklı, bir tür kalanşo sanırım.
Sedef (Hhatice) İstanbul toplantısında çiçekleri ile buluşacak. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025