agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Vildan Sönmez / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/18243.htm)

Vildan Sönmez 05-01-2011 17:05

2 Eklenti(ler)
Az çiçek açtılar, ama dayanıklı, hala üzerlerinde..

Can Dostum 05-01-2011 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 736711)
Plectranthus, alaca yapraklı, bir tür kalanşo sanırım.
Sedef (Hhatice) İstanbul toplantısında çiçekleri ile buluşacak.

bundan bende de var;)yaprakları çok güzel kokuyor nane gibi

Ayşe Yıldız 05-01-2011 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 736698)
Sayın Plentyplant "Kış mevsimi nedeniyle çiçeklenme yoksa da, güzellikleri de mi yok" . Bir miktar sessizliğe gömülen kaktüs sayfalarını canlandırmak lazım. dedi. Ben de katılıyorum ve ilk olarak ahtapot kaktüsümün yeni dalları:

Bütün dallarını döktüğüne inanamıyorum.

günebakan 05-01-2011 18:32

Şu gözyaşının çiçeğine bayılıyorum harika görünüyor:)

betito 05-01-2011 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 539877)
Sempervivum

2004 anneler gününde Cumalıkızık'tan aldığım semperviyum uzun süre bu teneke konserve kutusunda kaldı.

Bundan bende de var. Öyle bir kasvetli tomurcuğu vardı ki, sandım kocam çiçek açacak. Açtı çiçeği, "anam bu ne böyle" dedim içimden. Cılız mı cılız bir görünüşlü toz pembe renkli, yaprakları aralıklı bir çiçek açmıştı. Sonra da çiçek açan gövdesi tamamıyla kurudu.

Kuruması normal mi?

PlentyPlant 05-01-2011 19:05

Hah, şimdi oldu Sayın Vildan Sönmez. Neydi o sessizlik öyle? Sayın Mrmusti'nin (bence haklı) patlamasının ardından gelmiş olması biraz dikkatimi çekmişti ama kış mevsiminin yarattığı bir rastlantı da olabilir.
Uzun zamandır "ahtapotunuzu" izliyordum, içim sızlıyordu. Yeni dallar sürmesine ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Tam büyüyünceye kadar üzerinde kalsınlar da, bir daha küstürmeyin onu. :)

Hhatice 05-01-2011 19:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 736711)
Plectranthus, alaca yapraklı, bir tür kalanşo sanırım.
Sedef (Hhatice) İstanbul toplantısında çiçekleri ile buluşacak.

Çok güzelmiş arkadaşım :)

Vildan Sönmez 05-01-2011 23:37

Ayşe Hanım daha önceki yıllarda da alttan birkaç dalı sararıp kuruyordu, bu yıl ilk kez tamamı döküldü.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu (Mesaj 736721)
Bütün dallarını döktüğüne inanamıyorum.

Vildan Sönmez 05-01-2011 23:43

Bunca senede hiç çiçek açmadı. Aslında saymadım kaç yumru oldu. Kimi kurudu, kimi sadece saplarından kurudu, onların uçlarındaki yavruları da bazen isteyenlere verdim, bazen de kendim yeniden ektim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi betito (Mesaj 736773)
Bundan bende de var. Öyle bir kasvetli tomurcuğu vardı ki, sandım kocam çiçek açacak. Açtı çiçeği, "anam bu ne böyle" dedim içimden. Cılız mı cılız bir görünüşlü toz pembe renkli, yaprakları aralıklı bir çiçek açmıştı. Sonra da çiçek açan gövdesi tamamıyla kurudu.

Kuruması normal mi?

Vildan Sönmez 05-01-2011 23:45

Çiçekleri gösterişsiz ama çok dayanıklı, tomurcuk hali de uzun sürüyor sert deri gibi sağlam yomurcukları var.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 736756)
Şu gözyaşının çiçeğine bayılıyorum harika görünüyor:)

Vildan Sönmez 05-01-2011 23:56

Mrmusti'ye hak verdiğimiz yazmıştım ben de, ama sadece öyle denk geldi. Ben Mrmusti ve kaktüslerinin bir süre kendini özletip döneceğine inanıyorum.
Hem kaktüslerim hem de diğer çiçeklerim kış durgunluğuna girdiler.Öyle denk geldi.
Ahtapotum için bende üzüldüm ama kendini kurtardı. Geçmiş yıllarda bir kaç dalını döker ve daha az çiçek açardi. Bu yıl dinlenip dinlenip çiçek açtı ama tüm dallarını döktü. İnşallah bu yenilenme bu yıl çiçeklenmesini ertelemez.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 736780)
Hah, şimdi oldu Sayın Vildan Sönmez. Neydi o sessizlik öyle? Sayın Mrmusti'nin (bence haklı) patlamasının ardından gelmiş olması biraz dikkatimi çekmişti ama kış mevsiminin yarattığı bir rastlantı da olabilir.
Uzun zamandır "ahtapotunuzu" izliyordum, içim sızlıyordu. Yeni dallar sürmesine ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Tam büyüyünceye kadar üzerinde kalsınlar da, bir daha küstürmeyin onu. :)

sevim.K 06-01-2011 10:00

Ahtapota bende sevindim. Cicilerinizde çok güzel Vildan hanım. Senecio rovleyanus ne zamandır aklımdaydı. Görünce alayım artık dedim bende.;)

sevim.K 18-01-2011 12:21

Vildan hanımcım cuma günü yeni kaktüslerimi aldım. Hem ağır bir nezle geçirdiğim için hem de parmağımda derin bir kesik olduğu için fotoğraflarını çekemedim:)

Akşam sukulent siparişi hazırladım. Bugün telefonla görüşüp kesinleştirecektimki almayı istediğim sukulentler geldi;) Çok sevindim, çok mutlu oldum boncukları görünce:) Beklediğimden fazla üstelik. Harika. Aileye bayaa katılım oldu:)

Vildan Sönmez 02-02-2011 22:03

2 Eklenti(ler)
Çiçek yoksa haber de yok değil ya...

7 kasım'da Satı arkadaşımızla katıldığımız Fahri Yardımcı yürüyüşünde aldığımız sukulentler tuttu ağır ağır yayılıyorlar.

Vildan Sönmez 02-02-2011 22:07

1 Eklenti(ler)
Yaz sonunda saksısını düşürüp darmadağın olan bu çiçeğimin en küçük dalını bile ektim, biraz zorlandı ama hepsi de yaşıyor..

Vildan Sönmez 02-02-2011 22:16

1 Eklenti(ler)
235 nolu mesajdaki Vanlı sempervivum canlanıyor. Temmuzda gittiğimde Van'dakilerin de yok olduğunu görünce demek ki zamanı gelince yeşeriyor diye kuruduğunu düşündüğüm saksıya dokunmadım. Yavaş yavaş canlanmaya başlıyor....

Vildan Sönmez 09-02-2011 20:29

2 Eklenti(ler)
Hafta sonu Bauhause ve Koçtaş'ta hiç bir şey almayacakken yapıştırma ve iğne saplama yoluyla katledilen kaktüslerden birkaçını kurtarayım dedim. Bir çok türde görmüştüm ama bunları ilk kez gördüm. Öyle bir saplamışlar ki, yaprağın tamamını delip alttan çıkmış ucu. Yaşar mı bilmem..

Vildan Sönmez 09-02-2011 20:32

2 Eklenti(ler)
Tüylü olanlarda biraz daha kolay, tüyleri biraz traşlayıp o şeyden kurtarabiliyoruz.

sariefe 09-02-2011 23:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 753444)
Hafta sonu Bauhause ve Koçtaş'ta hiç bir şey almayacakken yapıştırma ve iğne saplama yoluyla katledilen kaktüslerden birkaçını kurtarayım dedim....

Sayın Vildan Sönmez, çok iyi niyetlisiniz. Benzer niyetle aynı tepkiyi gösteren başka kaktüs severlerinde olduğunu biliyorum. Fakat niyet ne kadar iyi olursa olsun bu yaklaşımın doğru olmadığını düşünüyorum.

Çünkü, haline acıdığınız bir bitkiyi aldığınızda üreticilere niyetinizi belli edemezseniz niyetiniz kurtarmak bile olsa onlar bunu anlamayıp aynı yanlışı yapmaya devam edebilir hatta daha da abartabilirler. Eğer silikonlanmış iğnelenmiş kaktüsler istemiyorsak onların yakınından bile geçmeyip tezgahta bırakmalıyız ki üreticiler yaptıkları eziyetin kabul görmediğini ya da işe yaramadığını anlasın. Aksi takdirde dediğim gibi onlar kurtarılma ihtiyacı olan yeni bitkileri piyasaya sürmekten vazgeçmeyecekleri gibi kabul gördüğünü düşünüp bu eziyete devam edeceklerdir.

Vildan Sönmez 10-02-2011 07:35

Doğru diyorsunuz arkadaşım.

Vildan Sönmez 12-02-2011 23:08

1 Eklenti(ler)
Olan oldu. Delik yapraklardan biri 6. günde bu hale geldi.

Sevgi Durul 12-02-2011 23:10

Çok üzücü, inşallah yaşar.

Vildan Sönmez 12-02-2011 23:10

1 Eklenti(ler)
Ahtapot kaktüsümde taze kollar.

Vildan Sönmez 12-02-2011 23:12

1 Eklenti(ler)
Kalanşolarımın solan çiçeklerini sürekli koparıyorum.Seyrek de olsa yeni çiçekler açıyor.

Vildan Sönmez 12-02-2011 23:15

3 Eklenti(ler)
Bu sarışın taze ilk kez çiçek açtı..

sariefe 13-02-2011 01:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 754735)
Ahtapot kaktüsümde taze kollar.

İşte bu güzel bir haber. Ne mutlu size ;)

Sevgiler...

Vildan Sönmez 13-02-2011 01:36

Gerçektende güzel haber. Neredeyse her boğumdan kolları ile bayağı büyümüşken geriledi ama kaybetmediğim için şanslı ve mutluyum.:D

sevim4 13-02-2011 09:01

Gözünüz aydın vildan hanım,ahtapot kendine giliyor.
Beyaz kaloş nekadar zarif duruyor.

sevim.K 13-02-2011 09:56

Benimde sarı kalanşomda çiçek var. Diğerlerinin çiçeğini göremedim henüz:mad:

AizoaceaeFAN 13-02-2011 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 754730)
Olan oldu. Delik yapraklardan biri 6. günde bu hale geldi.

Sayın Vildan Sönmez, Pleiospilos'un bile yapraklarına çiçek yapıştıracakları hiç aklıma gelmezdi. Çok yazık, bu bitkiler çok zor yetişen ve büyütmesi de oldukça zor olan bitkiler. İçteki yaprağın çürümesi pekte iyi değil. Dış yaprak olsaydı iki dış yaprağı da koparıp içinden gelenden ayırın diyecektim ama bu halde bitkinin yaşaması çok zor. Çiçek batırılan kısımlardan zararlılar veya mantar girmiş muhtemelen. İlaçlama yaparsanız sağlam olan iç yaprağı kurtarabilirsiniz yoksa dış yaprakların sağlıklı olması bu bitkiyi yaşatmaya yetmez. Bu bitkilerde asıl olan içten gelen yaprağın sağlığıdır. Sürekli içten yaprak vererek çoğaldığından inşaallah kurtarabilirsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025