![]() |
1 Eklenti(ler)
Annemin yıllardır tazeleyıp konu komşuya dağıttığı bir kalanşosu var kırılan bir dalını suya koymuş, köklendirmiş. Ben de dayanamadım, kalk gidelim yaptım.
|
2 Eklenti(ler)
Yeterince köklenmiş, hemen ektim, çiçekleri minyatür güllere benziyor.
|
1 Eklenti(ler)
Şarışın kalanşomun da keyfi yerinde.
|
Vildan hanımcım öyle çiçeklimi diktiniz yoksa o minicik boyuyla öyle güzel çiçeklendimi dikildikten sonra:eek:
|
"Ahtapot"unuza çok sevindim Vildan Hanım. Başından beri güzelliğini, ardından duraklayıp çöküşünü izledikçe içim sızlıyordu.
Aynı duyguyu çiçek saplanan kaktüs ve mesemb türlerinde de hissediyorum. Ama sadece kendi adıma kızabiliyorum. Biz ne kadar söylersek söyleyelim, marketler bundan vazgeçmeyecekler ve üreticiler de marketlerin talebi doğrultusunda böyle gönderecekler. Çünkü "biz" az'ız. Ezici çoğunluk kaktüsleri sevmediği için, o rengarenk halleri için alıyorlar. Yurtiçi ve yurtdışı seralarda aramaktan başka, çok fazla yapılacak birşey yok. |
Sevim Hanım , çiçekli ve tomurcuklu bir dal kırılmış, annem de suda köklendirmiş. Ben bu gün ektim.
Alıntı:
|
Sayın PlentyPlant,ahtapotum hem 4-5 yıldır bende olduğundan hem uzun süre çiçekli olduğundan hem de alışveriş yaptığım hiç bir yerde satıldığını görmediğimden benim için özel çiçeklerimden. İlk kez dallarını tamamen döktü.
Çiçek saplı kaktüsleri genellikle kaktüsseverler değil de bir kaktüs alayım bari diyenler alıyor. Çalıştığım şirkette bir arkadaşım, radyasyon iddiası üzerine aldı ve bu sahte çiçeklerin çoğaldığını iddia etti, sahte olduğuna zor inandırdım. Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Geçen hafta tüylü, puslu yapraklarına dayanamayıp Bauhause'dan aldığım yeni konuk...
|
2 Eklenti(ler)
Aynı ailden olmalı iki farklı sukulent, Bunlar da yeni :o
|
1 Eklenti(ler)
Eminönü'de yapma çiçek yapıştırılanlar özenle tezgahlara sıralanmış.
Ben kıyıda köşede duranlara bakıyorum, satıcı şaşırıyor, bu garibim kaça diyorum, abla ver 3 Lira yeter deyince almadan olmuyor. Son 3 yeni bende olmayan türlerden... |
Güle güle büyütün yeni güzellerinizi Vildan hanım.Böyle elimizde olmayan türleri çiçek yapıştırmadan getirselerde bizlerde alsak ama nerde,heryerde olan türlerin üzerlerine yapıştırıyorlar şapka dır çiçektir iki kaş iki göz daha güzel olduğunu sanıyorlar bitkiye verdikleri eziyetin farkında bile değiller.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Vildan
Autum joy (ismi doğru yazdım umarım:o) Yeni filizler cıkarmaya başlamış. Brokoliye benziyorlar:p Sayende kurtardım bu bitkiyi. Öldü diye atabilirdim, verdiğin bilgiler olamasaydı. Cok teşekkür ederim |
Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla 9 dal geliyor. Çiçekleri öyle güzel ki Eylül'ü beklemeye değiyor de ğil mi Cemo'cum ?
(Ben de beklemeyi beceremeyip bu çiçeği bana veren yengemin kulaklarını çınlatayım bari) |
Gercekten 9 dalmış, saydım şimdi:)
Ben gecen eylülde yoktum, cicek acmış halini göremedim diye cok üzülmüştüm. Bu yıl eylülde bir yere gitmek yok. Gidilirse de joy da benimle gelir.:)) |
merhaba
1 Eklenti(ler)
Ablamın Ankara dan annemin mezarından koparıp getirdiği bitkiyi evde suda bekleterek köklendirdim.Sedum Rubrotinctum türünden olduğunu öğrendim(bunun içinde yardımları için arkadaşlara tekrar teşekkür ederim).
Ama yalnış birşey yaparak elimdeki köklenen sedumu öldürmek istemiyorum.Kısacası evde onu büyütebilir miyim? Maalesef balkonum da yok Ayrıca yuvarlak bir saksıya mı dikmeli yoksa daha geniş dikdörtgen bir saksıya mı? Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.... |
2 Eklenti(ler)
Merhaba Gül hanım. Sanırım bu fotoğraftaki türden. Hazır köklenmiş, hiç beklemeyin, hemen ekin.Köşeli ya da yuvarlak saksı farketmez, siz seçin. Sarı sarı da çiçekler açacak....
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için hemen ekeceğim
|
1 Eklenti(ler)
Mustafa Bey Bauhause'a yeni kaktüsler gelecek dedi ya dayanamadım gittim.En çok gelen Meksikalıya benzetilmiş olanlar ve yapma çiçekli olanlardı. Yapma çiçeklilerden seçmeye çalışan bir anne kızın aklını çeldim, bakın gerçek tomurcuklular var seneye de açar diye, tabii sırf örnek osun diye ;););) ben de 5 tane aldım.
(Etiketli olan daha önce Taner Bey'den alındı) |
2 Eklenti(ler)
Şimdi sabah akşam bu tomurcukların açmasını bekliyeceğiz...
Herbirinde 2 şer tane var |
1 Eklenti(ler)
Astrophytum gillerden bu minik tombiğin az benzeri vardı bende.
|
2 Eklenti(ler)
Karşıdan top kaktüs gibi görünüyor ama değil.
|
2 Eklenti(ler)
Sonuncusu önceden de vardı ama öyle çok tomurcukluydu ki almadan olmaz....
|
Maşallah Vildan hanım'cığım bütün çiçeklileri toplamışsınız:) Güle güle büyütün
|
Güle güle büyütün Vildan hanımcım yeni kaktüsler çok güzel:)
|
Vildan ablam, Crassula spring time almamışsın herhalde, çok güzel çiçekleri var. Tavsiye ederim. Sera resimlerini yükleyince orada ismiyle beraber çiçekli halini görebilirsin.
|
Vildan Hanım yeni kaktüsleriniz ve sukulentlerinizi güle güle yetiştirin, çok güzeller. Tomurcukların açmasını beklemek çok keyifli, ben de sizinle birlikte izlemedeyim. Sevgiler.
|
2 Eklenti(ler)
Tomurcuklardan biri bu gün açılmış, akşam geldiğimde yarı kapalıydı. Yarın belki bu kadar da göremem diye fotoğrafını çektim. Yaprakları koyu renk çizgili.
|
Vildan hanım bu ne güzel böyle maşallah.
|
Maşallah tomurcuklar, çiçekler hepsi birbirinden güzel... Baharla birlikte daha da şenlensinler inşallah...
|
3 Eklenti(ler)
Sabah iki fotoğraf çektim, üçüncüyü de eşim öğle üzeri çekmiş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025