![]() |
Hepsini seviyorum ama pek şekilsiz büyüyorlar. Bir çare bulacağım ben bunlara. :)
|
Bende kalanşoları seviyorum ama beni çok zorlayan bitkiler kalanşolar.
Unlu biti çok seviyorlar veya unlu bitler kalanşoları seviyor. Ne zaman kalanşo büyüttüysem unlu bit mücadelesinden yoruldum. Yaz boyu yine uğraştırdılar. Ne yapsam yayılmalarını engelliyemiyorum:mad::(:( |
2 Eklenti(ler)
Bakın bundaki şekil bozukluğu da yapraklarda. Ortada bir grup yaprak daha güçlü ancak aşağı doğru sarkık ve iç içe sıkışık bir durumda.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sevim Hanım bu yıl unlu bit olmadı ama yine de kaybettiğim kaktüs ve sukulentler var.
Alıntı:
|
Geçen kış benimde böyle olmuştu aynı üstteki gibi. Orta kısmından kök çürümesi olmuş gibi gitmişti. Bu yıl bir astrophiytumumu kaybettim. Sanki içi boşalmıştı. Her ikisininde sebebini anlayamadım.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Hhatice'nin verdiği minicik sukulent büyüdü, saksı değiştirmek istiyor.
|
Hay Allah bunun adını arıyorum ne zamandır Vildan abla. Sanırım sen de bilmiyorsun. Ne edeceğiz :) Bu arada maşallah elinde ne varsa gelen serpilip güzelleşiyor. Ben de gelecem o terasa. Ektireceğim kendimi bir saksının dibine. :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Hemen kontrol ettim. Doğru görünüyor. Sadece benimki tek filiz henüz. Çiçek açmış haline de bayıldım, inşallah o günleri de görürüz...
Alıntı:
|
Senecio barbertonicus " himalaya " Teşekkürler Lir... :) Vildan abla sana da, senin bu arkadaşa sahip olmanı sağlayan Hatice anneme de aynı zamanda. :)
|
Alıntı:
|
1085.mesajdaki 2.resimde Euphorbia Enopla bende de var sizdeki kurumuş bendeki kuruyanlardan kalanlarda saksı toprak değişimi yaptım ama hala süngerimsi halde bekliyor oysa çok güzel gelişiyordu.
|
Taner Bey'den almıştım. Susuzluktan kuruduğunu düşünmüyorum, fazla sulamadan çürümeye de benzemiyor. Aklıma gelen sebep ısı değişikliği olabilir. Grldikten sonra uzun süre klimalı ortamda (soğukta) kaldı. Sonra eve getirdim güneşte sıcakta kaldı. Bilmiyorum sebep hangisi ama giden gitti:(:(
Alıntı:
|
kaktüsüm var bir tane ama ve türünü biliyorum ne de başka bişeyini? geçen kış elime geçmişti daha yeni bir sene oluyor ufacık kaktüsüm yaklaşık 2 cm kadar uzadı. benim merak ettiğim kaktüslerin çiçek açıp açmadığı. sizin veya bu konuyu okuyanların bilgisi varsa cevap verebilirler mi? kısacası kaktüsüm çiçek açacak mı diye beklemeye devam edeyim mi lütfen bilgi.
|
Kaktüs ve sukulentlerimzi tanıttığımız başlıklara göz atarsanız nasıl güzel çiçekler açtığını göreceksiniz. Bazen yılda bir kez, sadece bir gün dayanan çiçekleri görebilmek için sabırla ve heyecanla bekliyoruz.
Büyük ihtimalle sizin kaktüsünüz de açacaktır. |
1 Eklenti(ler)
Bu yaşlı kaktüsüm bir ara şekil yapıp spiral dönmüş, sonra tekrar düzelmiş..
|
2 Eklenti(ler)
Çiçekleri çok benziyor ama yeşil yaprakları farklı. Biri ince uzun biri etli yapraklı.
|
2 Eklenti(ler)
Bauhausa gidip kaktüs almadan dönülmez. Kırık saksısında alt tarafı hafif kahverengi olmuş bu kaktüs dikkatimi çekti. Toprağın üstünde birkaç kök benzeri uzantı vardı. Onları da toprağın altında kalacak şekilde saksısını değiştirdim. Top kaktüs değil, kaynana dili benzeri yassı ama oldukça tombul.
Dikenleri de renkli. Kaktüs satıcıları numaralandırırken birde isim yazsalar keşke.. |
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüs de saksısından çıkmış vaziyetteydı. Dikenleri siyah ve kendisi de koyu renk.
|
1 Eklenti(ler)
Berduray arkadaşımızdan Haziran 2010 da gelen senecio dalları tuttu ve en güzel haline geldi..
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sevgili Güngör. Hemen internette baktım, Tunilla ailesinden çok güzel çiçek fotoğrafları var.
|
2 Eklenti(ler)
Crassula perforata 'Giant Form'
Önce güzelce büyüdü, derken buruşup kurumaya başladı. Ben de yeşil yerlerinden kırıp tekrar ektim. canlanıyor gibi. |
1 Eklenti(ler)
Berduray arkadaşımızdan gelen (Haziran 2010) minicik parça crassula ise üç dal verdi. Yuvada üç yavru kuşa benziyor bence...
|
4 Eklenti(ler)
Nasıl olsa kolay büyümüyorlar, yerden kazanmak için biraraya ektiğim top kaktüslerden....
|
3 Eklenti(ler)
Bu aile fotoğrafının ortasındaki Haworthia (yanılmıyorsam) bu yıl güzel bir çiçek açtıktan sonra ilk yavrusu da geldi....
|
1 Eklenti(ler)
Bir yavru da Taner Bey'den son aldıklarımdan Tacitus bellus'ta.
Buruşuyor diye endişelenirken dipten bir yavru yaptı. |
Alıntı:
Top kaktüsleri beraber dikmek yer acısından oldukca kazanç sağlıyor. Ben kaktüsleri bebek küvetine ve balık kasalarına diktim.;) |
Toplu halde fotografa bayıldım.:)
Tacitus bellus'ta ki gelişmeyi okuyunca soluğu bendekinin başında aldım. Sanırım yakın zamanlarda almıştık. Bir heyecanla yapraklarını kaldırdım. İki yavru da bendekinde var. Dediğiniz gibi buruşuk ve durgun görüntüsü vardı. Çok büyük sürpriz oldu. Teşekkürler Vildan Hanım, sayenizde farkettim. |
1 Eklenti(ler)
Bu kalanşomun adı Burhan Amca. Allah uzun ömürler versin.
Sayısız ve oldukça uzun kök benzeri uzantılar verdi, oysa ben çiçek bekliyorum |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025