![]() |
3 Eklenti(ler)
Ama teselli için iri yomurcuklu sarı kaktüsüm açtı.
Notocactus mammulosus (mrmustı) |
Sayın Vildan Sönmez çiçeklere bayıldım ikisi aynı anda açmış, sapsarılar ayrıca kaktüsüde benim çok beğendiklerimden bir tanesi.
|
Sayın Vildan Sönmez, bazen teselliler gerçekleşmesini istediğiniz şeyden daha fazla mutlu ediyor insanı. Bu kaktüs çiçekleri de öyle görünüyor. Tebrik ederim sarı çiçekler çok güzel, çekiminizde bir o kadar başarılı.
|
Sarı açanlar oldukça güzelmiş. Hem şekil, hem renk olarak canlı bir albenisi var.
Güzelliklerini sergilemeye, bizlerde izlemeye devam edelim. |
Çok güzel açmış, İsmi Notocactus mammulosus.
Alıntı:
|
Harkulade.
|
Maşallah! Sayın Vildan Sönmez kaktüsünüzün çiçekleri çok güzel açmış. Ne mutlu size...
|
Sağolun, ayrıca iki farklı mammilarya olabilir tomurcuk yapıyor, beklemedeyiz.
|
Muhteşem... Ellerinize sağlık Vildan Hanım.
|
1 Eklenti(ler)
Hani benim evlatlık top kaktüsüm var ya, yanılmıyorsam tomurcuk yapmaya başladı. (binbir güçlükle, tek bir top düşürmeden saksısını değiştirmişrim aylar önce)
Aldığım yerde yıllarca bahçede yağmurun karın altındaydı. Şimdi terasta açıkta ama üstü kapalı. Dış tarafa yağmurun altına çıkarsam bozulur mu diye korkuyorum. Ne dersiniz ? |
Beni ağlatan kaktüs bu.:) Azmine hayran kalmıştım. Bence o kadar cefadan sonra şımartılmaya ihtiyacı vardır.:)
|
Yağmur iyi gelir biraz şımartın.
Çok güzel bir tür.Bendede var ama bu kadar çoşkulu değil.Kaktüsler arasında çiçeği en güzel olan tür bence.Kimileri kokulu bile oluyor |
Unutur muyum, hadi ben söylemeyeyim demiştim.;);)
Saksıyı değiştirirken şaşa kaldım, öyle köklenmiş ki, adeta toprağı yemiş bitirmiş. Eldiven vız geldi, tutabilmek için kalın gazete katları yaptım. Alıntı:
|
Ben de öyle düşünüyorum ama bir yandan da minicik çiçek oluşumları zarar görür mü diye korkuyorum.
Ayrıca sizin kaktüsünüz de zamanla böyle olur, bu benim gibi yaşlı biraz..:) Alıntı:
|
Çok güzeller,büyük bir maşallah hepsine ;) ;)
|
Sarı çiçek açan kaktüsüüzün adı neydi Vildan Hanım? Çok hoşuma gitti çiçek rengi ve yapısı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Vildan hanım sarı kaktüsünüz çok güzel maşallah...
|
Ayşe Hanım, sağolsun Zenfree adını yazınca sonradan düzeltmeyle adını ekledim.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
7. Yıl toplantısında Furkan mı Sarıefe mi son anda minik bir çelik vermişti. Uçlarında kıpırtılar var yeni yaprak çıkacak diyordum ki,. Günebakan da kendininkini ekleyince tomurcuk olduğunu düşünmeye başladım. İnşallah açar da seviniriz.
Bu arada Cemo'nun turuncusu hala direniyor. :) |
Bence de onlar çiçek tohumurcuğu Vildan hanım'cığım:)
|
Vildan Hanım, Cemonun turuncusu dediğiniz toplantıda çekilişte çıkan, küçük çiçekler açan , çok beğendiğimiz için kırma dediğimiz halde uçlarını kırıp kırıp bizlere çelik verdiği mi? Eğer oysa bendeki 2 minicik yaprağın uçlarında da bir sürü çiçek tomurcuğu görünüyor.
|
Alıntı:
|
Serkan Bey, balkonun korumalı bir yerinde mi, yoksa yağmur alan açık bir yerde mi tutuyorsunuz ?
Alıntı:
|
Evet o, benim payıma da bir yaprak düşmüştü. inşallah tutar..
Çiçek arsızı gibi oluyorum diye çekindim o zaman ama şimdi, bir saksıya tek tek yapraklar ekip getirmişlerdi son ana kadar da kimse almamıştı, onu almadığıma bile pişman oldum.:o:o:o:o:o:o:o Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bu aralar çiçek yok, tomurcuklarımız geliyor.
Ama Datça'da güzelliğine dayanamayıp aldığım sukulent, yaprakları alacalı kırmızı, üzeri su damlası benzeri sanki kristal gibi parlıyor. Bir de pembe tomurcuk var üzerinde. |
2 Eklenti(ler)
Fiyonk kaktüsün nisan ortası açmaya başlayan sade çiçekleri hala diri ve canlı.
|
Vildan Hanım sukulentiniz çok ilginç. Adını biliyor musunuz? Gerçekten sukulent mi? Çiçeğinin nasıl olacağını merak ettim. Fiyonk kaktüste güzel çiçeklenmiş. Bu isim sizin gasteriaya taktığınız bir isim midir? Daha önce duymamıştım. Çok mu soru sordum :D Sustum.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025