![]() |
1 Eklenti(ler)
Sevgili sariefe Gasteria2yı 2007 gibi Mehtap Gürbüz'den aldım, o zaman da satış başlığında Fiyonk Kaktüs yazıyordu. Çok yavaş büyüyor.
Yeni sukulentimi satıcı bir tür buz çiçeği diye satıyordu. İnternette araştırdım adı Mesembryanthemum crystallinum bolca fotoğraf ta var. ( Susmayın, susmak iyi bir şey değil, siz sorun, cevabımız varsa yazarız.) Alıntı:
|
Vildan hanımcım harika. Bu son fotoğraftakine bayıldım. Birde 928 deki sukulente. Güle güle büyütün:)
|
Vildan abla, buz gibi bir şey bu. Yazın sıcaklarında iyi gelir herhalde.
Harikulade güzel.. |
Sevim Hanım son fotoğraf benim 928 deki sukulentimin internette bulduğum hali. Pazarda bir kenarda duruyordu, bir kasadan 2 tanecik kalmış, birini arkadaşıma aldım birini kendime. Bildiğimiz buz çiçeği kadar kolay büyürse çok güzel olacak...
Alıntı:
|
Kardeş ben ilk defa gördüm vallah. Bu netten aldığım fotoda kristaller daha iri, benimki henüz genç bir fide, böyle olursa süper olacak.
Alıntı:
|
Senin elin değsin yeter ablam. Daha güzeli olur.
|
2 Eklenti(ler)
Evet bu gün açtı tomurcuk. Buz çiçeğinden çok Acem halısına benziyor. Yalnız bitkinin kendisi hafif solgun görünüyor. Umarım yol yorgunluğudur.
|
Sukulentiniz ve çiçeğiniz harika Sayın Vildan Sönmez. İlk koyduğunuz gün ne olduğunu anlayamadığım için bekliyordum. Hakikaten billur gibi.
"Susmak iyi değil, siz sorun" sözünüzden cesaret alarak ve araştırdığınızı bilerek sormak istedim: Mesembryanthemum Crystallinum olduğunu belirtmenize rağmen, çiçekli son resminde bir kuşkunuzu belirtmişsiniz. Buz Çiçeği'nin çiçekleri beyaz, bildiğim kadarıyla. Hybrid bir tür veya aynı aileden bir başka sukulent olabilir mi? Ama her ne ise, harika bir bitkiye sahipsiniz. Özenli ellerinizde çok daha güzelleşip gelişeceğinden de zerrece kuşkum yok. |
Off Vildan hanım'cığım gerçekten muhteşem mücevher gibi görünüyor. Güle güle büyüt arkadaşım:)
|
Sizin gibi bir ustanın beğenisi şımarttı mı ne :cool:
Sağolun. Arkadaşımız sustum dediği için öyle dedim, yoksa çok iddialı olduğumdan değil, aman yanlış anlaşılmasın. Biliyorsak söyleriz, ya da araştırırız. Yine araştırırken ağaçlar.net çıktı karşıma. Başlığımız da varmış meğer. Ve Limon arkadaşımız daha önce tohumdan yetiştirmiş. Yaygın olan buz çiçeği pembe çiçekli oluyor yanılmıyorsam. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9189 Alıntı:
|
Hakikaten çok hoş. Pazarda kasanın sonunda kalan iki kökten biri bu.
Dilerim kaybetmem. Alıntı:
|
Haydi, orta yolu bulalım Sayın Vildan Sönmez.:) Benim kastettiğim beyaz çiçekli türe "Mesembryanthemum Crystallinum" diyelim, sizinkine de "Mesembryanthemum Criniflorum..." Çiçek rengi karmaşasından kurtulalım böylece. :)
Not: İltifat için teşekkür ederim ama yüzümü kızartmayın lütfen. Ben "usta" değilim, olabileceğimden de çok kuşkuluyum. Kendi halinde, küçük, mütevazi bir koleksiyon yapmaya ve sürekli daha çok araştırmaya çalışıyorum, hepsi bu. :) |
Bir tür buz çiçeğinin internetten temin edilen fotoğrafındaki çiçek Deniz şakayığına benzemesine karşın sizin açan çiçek pek ona benzemiyor. Ama yine de sizinkide bir başka güzel Vildan hanım. Güle güle büyütünüz.
|
İsimde anlaşırız arkadaşım o kolay da ismini ezberlemem zor, yeter ki yaşasın.
Alıntı:
|
Tanıttığınız bitkilerin doğadaki görüntüleri ve değişik gözlüklerle izlenebilen fotoğraflarınızla başlığınız hepimizinkilerden farklılık gösteriyor. Bu emeklerinizi için teşekkür ederim kendi adıma.
Alıntı:
|
Sağolun sayın skaraca, ben de çiçeğini Bodrum papatyasına benzettim.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
2007 yılında ağaçlarda ilk paylaşımla Antalya'dan Caretta'dan gelen sukulentim minicikti, solda üstte. Şimdi bazı yaprakları 20 cm civarında.
|
1 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk çiçek sapı büyüyemeden soldu. İkincisi ise 3 dallı bir sap üzerinde ilk kez çiçek açtı. Fiyonk kaktüse benziyor.
|
Vildan Hanım " Buz Kraliçenize" hayran oldum.
|
1 Eklenti(ler)
Bu gün akşamüzeri 2. çiçeği kapanırken yakaladım. Ortadaki beyazlık görünmeyince daha renkli duruyor.
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Ekim ayında Taner Bey'den aldığım lithops geldiğinde hafif buruşuktu. Giderek bir yandan kuruyarak buruşma arttı, sonunda kuru bir kabuk kaldı derken altından yeni yapraklar gelmeye başladı.
|
2 Eklenti(ler)
Sade, pastel sarı çiçekler ve bir çok tomurcuk sırada.
|
Çok güzeller. Lithopslardan uzak durmaya çalışırken yeniden doğuş fotograflarını görmek pek de hayırlı olmuyor benim için.:) Sarı açan kaktüsünüzü Mammillaria karwinskiana'ya benzettim. Adını biliyor musunuz Vildan Hanım?
|
Ah bilsem.
Yapı marketlerde satılanlarda hiç isim yazmıyorlar bilirsin, sadece fiyat için büyüklüğüne göre numara koyuyorlar. Bu üç topuz iki ayrı kaktüsle birlikte aranjman olarak minicik bir saksıdaydı. Ayırdıktan sonra tomurcuklandı. |
Alıntı:
|
Vildan Ablam, ismi Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis.
Alıntı:
|
Vildan Hanım, bu mesajdaki euphorbianız ne durumda merak ettim? Yanılmıyorsam adı euphorbia resinifera. Aynı bitkiden bende de var nasıl bir bakım uyguluyorsunuz?
Bendekinin linki: http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=241 |
1 Eklenti(ler)
Bu euphorbiamdan arkadaşlarıma dal ayırırken süt gibi sıvı akmıştı. Birkaç gün sonra da fotoğraftaki gibi çürüdü. Sağlam kısımları temizleyip ektim, kurtardım ama gelişimi durdu.
Akşama Son halini de fotoğraflarım. Yanlış anlaşılmasın paylaşıma devam, ama daha dikkatli olarak |
Vildan Hanım bu hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Yeni fotografları da merakla bekliyorum.
Bozulan bitkilerimizi burada paylaşmanın, sağlıklı olanlardan daha önemli olduğunu düşünüyorum. En azından yaşadığımız tecrübe diğerlerine ders ve örnek olur. Tekrar teşekkürler.:) |
2 Eklenti(ler)
Mayıs'ta bir haftalık yokluğumda aşili tek kaktüsümün alt kısmı kahverengine dönmüş ve çürümüş buldum. Üst kısmı kestim ve kurumaya bıraktım. Bir kaç gün sonra da ektim.
Beklemedeyiz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025