agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Vildan Sönmez / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/18243.htm)

Vildan Sönmez 19-09-2010 15:51

2 Eklenti(ler)
Yeni kaktüs almama kararım var ya;
-ucuzsa
-bende olmayan bir türse
-en önemlisi üzerinde tomurcuk varsa dayanamıyorum tabii.
Bunları 10 gün kadar önce Bauhause'dan aldım, 3.90 TL.

günebakan 19-09-2010 17:07

Çok güzeller Vildan hanım'cığım güle güle büyütün.Bauhasede kaktüsler çok uygunlar gerçekten de:)

PlentyPlant 19-09-2010 17:10

Balkonunuzu (ve özellikle sukulentlerinizi) başından beri keyifle izliyorum, Sayın Vildan Dönmez. İstanbul hem iklim, hem de çeşit bulma konusunda çok avantajlı bir yer. Bence "almama" kararınızı biraz askıya alın, atlayıp feribota Yalova Süs Bitkileri Fuarı'na gidin. "Almayacağınız" çok hoş şeylerle karşılacağınızdan eminim. :)

Vildan Sönmez 19-09-2010 18:42

Ben de sizin kaktüslerinizi imrenerek izliyorum doğrusu.

Kışı düşünerek karar alıyoruz da uygulayan kim? İşte görüyorsunuz iki tanem daha oldu ;).
Fuara gitmeyi planlıyorum bir aksilik olmazsa. o hoş şeyler de peşime takılıp gelirler eminim...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 697042)
Balkonunuzu (ve özellikle sukulentlerinizi) başından beri keyifle izliyorum, Sayın Vildan Dönmez. İstanbul hem iklim, hem de çeşit bulma konusunda çok avantajlı bir yer. Bence "almama" kararınızı biraz askıya alın, atlayıp feribota Yalova Süs Bitkileri Fuarı'na gidin. "Almayacağınız" çok hoş şeylerle karşılacağınızdan eminim. :)

Vildan Sönmez 19-09-2010 18:44

Sevgili Günebakan hem güzel, hem uygun fiyatlarda bulabiliyoruz. Hatta bu son ikisi hiç de küçük değiller.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 697041)
Çok güzeller Vildan hanım'cığım güle güle büyütün.Bauhasede kaktüsler çok uygunlar gerçekten de:)

günebakan 19-09-2010 18:46

Evet ben de almıştım birkaç çeşit hala da aklım diğerlerin de:)

Satı Uğurtan 19-09-2010 18:54

Sevgili Vildan hanım, evet çok güzeller sağlıkla büyüt sevgiler.

Ayşe Yıldız 19-09-2010 19:14

Vildan Hanım eşiniz yeter artık heryeri çiçekle doldurdun falan demiyor mu? Ben korkumdan alamıyorum kızıyor bana; taşınırken ya da yaz tatillerinde işkence gibi gidiyoruz bırakacak kimsem olmadığı için yanımda götürüyorum ve her seferinde bidaha alırsan kırar atarım hepsini diyor. ÜZÜLÜYORUM. Bir ışık bulsam hemen alacağım çoğaltacağım ama ikna edemiyorum ne kadar sevdiğime.

Vildan Sönmez 19-09-2010 20:46

Sevgili Ayşe Hanım, bizim evde kaktüs meraklısı olan eşimdi, ben onu engellerdim eskiden. Diğer çiçeklerin gelişmeleri de onun hoşuna gitmeye başladı zamanla. Şimdi birlikte seviniyoruz her açan çiçeğimize.Terasımız küçük sayılmaz ama kışın biraz sıkıntılı oluyor. Tatiller için de bir çözüm bulduk. kapağı delinmiş pet şişeleri dolurup her saksıya irili ufaklı, ters çevirip koyuyoruz. Şimdilik uzun tatil yapamadığımız için idare ediyor.
Üzülmeyin siz de kendi çözümlerinizi bulacaksınız mutlaka.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu (Mesaj 697081)
Vildan Hanım eşiniz yeter artık heryeri çiçekle doldurdun falan demiyor mu? Ben korkumdan alamıyorum kızıyor bana; taşınırken ya da yaz tatillerinde işkence gibi gidiyoruz bırakacak kimsem olmadığı için yanımda götürüyorum ve her seferinde bidaha alırsan kırar atarım hepsini diyor. ÜZÜLÜYORUM. Bir ışık bulsam hemen alacağım çoğaltacağım ama ikna edemiyorum ne kadar sevdiğime.

Vildan Sönmez 19-09-2010 20:50

Sevgili Satı senin kaktüslerin de çok güzel, hele son açan beyaz ve yanındaki saksıdaki echevrıa da gözümden kaçmadı.
Sağol canım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 697078)
Sevgili Vildan hanım, evet çok güzeller sağlıkla büyüt sevgiler.

Vildan Sönmez 25-09-2010 23:20

2 Eklenti(ler)
Ahtapot çiçeklerinde değişim.
Bir haftalık süreçte çiçeklerin göbek kısmı da açılıyor. Acaba bu miniklerde tohum yapıyor mudur ?
19 ve 25 Eylül tarihli iki fotoğraf.

aysahay 25-09-2010 23:22

Çok tatlılar...

Vildan Sönmez 25-09-2010 23:25

2 Eklenti(ler)
433 Nolu mesajda minik çiçekleri görülen Haziran başında çiçekli olarak Sevgili Berduray'ın gönderdiği kaktüsüm iki tane tohum kesesi oluşturdu.

Vildan Sönmez 25-09-2010 23:32

1 Eklenti(ler)
Steplia desmetiana, Daha önce de tomurcuk verdi ama büyütemeden kurudu.. Şimdi üzerinde 3 tane daha var. Bu kez açar inşallah.

furkyt 25-09-2010 23:34

Allah nazarlardan sakınsın.İnşallah gönlünüzden geçtiği gibi büyültürsünüz.Maşallah :p

Vildan Sönmez 25-09-2010 23:39

Hem tatlı hem de bol çiçekli. Fotoğraflara baktım Haziran ortasında ilk çiçeklerini açmış. Eylül ayına gelene kadar dinlendi dinlendi çiçek açtı. Üstelik sayıca da fazla. Farklı ve bereketli bir tür.

defalarca
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysahay (Mesaj 698912)
Çok tatlılar...

Vildan Sönmez 25-09-2010 23:40

Sağolun. Şubat ayında Taner Bey'den almıştım. İlk kez açacak.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkyt (Mesaj 698921)
Allah nazarlardan sakınsın.İnşallah gönlünüzden geçtiği gibi büyültürsünüz.Maşallah :p

furkyt 26-09-2010 00:53

Valla bende sizleri takip ederekten bişeyler yapmaya çalışıcam.Ben bu konuda çok yeniyim.İnşallah ilerde bende sizler gibi bol bol kaktüsüm olucak.Bir o kadar da tecrübem daha yaşım genç,heves ve merakım çok sizler gibi tecrübeli ablalarım abilerim bol sanırsam hedef belli yolum doğru ne dersiniz :p

Ayşe Yıldız 26-09-2010 15:56

Evet doğru yoldasınız Sayın furkyt, durmak yok yola devam:)

furkyt 26-09-2010 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu (Mesaj 699067)
Evet doğru yoldasınız Sayın furkyt, durmak yok yola devam:)

Daha çok almam gereken gerekirse dilenmem gereken kaktüs çeşitleri var:pŞimdi daha yeni üye olduğumdan herkes bana geçici gözüyle bakılıyor forumda(Biraz da herkesin ağzı yandığından dolayı haklılar).Okullarda da olurya yeni öğrenci ilk başlarda dışlanır o misal.:D Ama zorluğu çekmeden iyi şeyler olmaz.Sizlerin konularınızı hep okudum birbirinize kaktüs arajmanları ya da çelikler göndermeniz çok hoş bir dostluk bu.Birbirlerini belki hiç tanımadan ona kanı kaynayarak hediyelerin gönderilmesi.Bu zamanda çıkarı olmadan kimkimseye bi çöp bile vermezken.Ben bu yüzden bu forumu seviyorum.Kimsenin kimseden çıkar beklentisi yok olanlarda zaten tutunamıyorlar.;)

Vildan Sönmez 26-09-2010 16:20

Sevgili Furkan, bir kez başladın ya arkası gelir, bazen kendin alacaksın, bazen paylaşımlarla derken bir bakacaksın çoğalmışlar. Benim forumdan gelen pek çok kaktüsüm oldu, bununy anında ben de gönderdim, hatta Sakarya'ya sözüm var, bir türlü gönderemedim, huzursuzum bu yüzden.(Umarım mesaj yerine gitmiştir)

furkyt 26-09-2010 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 699088)
Sevgili Furkan, bir kez başladın ya arkası gelir, bazen kendin alacaksın, bazen paylaşımlarla derken bir bakacaksın çoğalmışlar. Benim forumdan gelen pek çok kaktüsüm oldu, bununy anında ben de gönderdim, hatta Sakarya'ya sözüm var, bir türlü gönderemedim, huzursuzum bu yüzden.(Umarım mesaj yerine gitmiştir)

Zaten mahalledeki teyzeler(komşular) hepsine söledim.Allah razı olsun severler beni her gittiğiniz evde dedim kaktüs görürseniz isteyin sizde de varsa verin.Bi tane Teyzemde(komşumuz) onda varmış dedi canın sağolsun al hepsini ama daha gidip göremedim kaktüsü daha.:p Zaten oturduğum muhit Kartal/Cevizi alışveriş merkezleri yakın oralarda çok var carrefour,koçtaş v.s buralardan da yavaş yavaş alırım.İstanbul üniversitesinde okuyorum avcılar kampüsünde arada bi en azından haftada bi eminönüne gezmeye gidiyoruz okul zamanı ordan da alırım yeri geldikçe.Metrobüsle sizin ordan da geçiyorum sizin balkona girer ordan da alırım:p

(Bu sözden sonra balkon demirparmakliklarla kapatılmış :p)

Ayşe Yıldız 26-09-2010 16:56

Arkadaşlar kameraları çalıştırın. Arkadaş balkondayken cee yapar resmini foruma koyarızz :)

furkyt 26-09-2010 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu (Mesaj 699107)
Arkadaşlar kameraları çalıştırın. Arkadaş balkondayken cee yapar resmini foruma koyarızz :)

Gülmekten karnıma ağrılar girdi.Fena bi görüntü elde edilirdi.Davetsiz misafir :p

Vildan Sönmez 26-09-2010 23:32

Furkan senin için metrobüsle Avcılar'dan çıktıktan sonra Çekmeceye bakan bir fotoğraf çekip bizim evi işaretliyeceğim. Bulması kolay olsun, yanlışlıkla başka balkonlara girmeyesin çocuğum.;)
O demir parmaklıklar eve ilk taşındığımızda yapıldı, oğlum o zamanlar 9-10 yaşlarındaydı, duvarlar alçak geldi gözümüze.

Ayşe Yıldız 27-09-2010 09:34

Çocuk bahanesiyle kaktüslerinizde korunmaya alınmış oldu. Mazallah :) :) :) balkonlara çıkıp kaktüs çalmak isteyenler olabiliiiirrrrrr. :)

furkyt 27-09-2010 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 699259)
Furkan senin için metrobüsle Avcılar'dan çıktıktan sonra Çekmeceye bakan bir fotoğraf çekip bizim evi işaretliyeceğim. Bulması kolay olsun, yanlışlıkla başka balkonlara girmeyesin çocuğum.;)
O demir parmaklıklar eve ilk taşındığımızda yapıldı, oğlum o zamanlar 9-10 yaşlarındaydı, duvarlar alçak geldi gözümüze.

İşte ablam ya böyle ev sahibine can kurban sırf evi rahat bulim diye işaretliycek allah razı olsun bari evide boşaltın anahtarıda paspasın altına koyun tam olsun:p Malum ben bu kalıp demir parmaklıklardan zor geçerim:p

furkyt 27-09-2010 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu (Mesaj 699309)
Çocuk bahanesiyle kaktüslerinizde korunmaya alınmış oldu. Mazallah :) :) :) balkonlara çıkıp kaktüs çalmak isteyenler olabiliiiirrrrrr. :)

Çalmak demeyelim kaçırmak desek daha doğru olur:p"İstedim vermediler bende kaçırırım" dedim.Birbirimizi deli gibi seviyoruz.:p Hep o kaynananın yüzünden:D

Vildan Sönmez 30-09-2010 19:47

1 Eklenti(ler)
A üçüncü tohum kesesi de geldi derken, dikenlerin arasında 4. de gizliyor kendini..

Fatih 30-09-2010 21:18

En kolay ve sorunsuz çimleniyor bu türün tohumları.Aslında meyvesinin tadına bakmak aklımın ucundan geçmemişti.Bir tanecik tohum va rşimdilik acaba baksam mı ki tadına:))
Kılıç çiçeğim açtığında bakmıştım enfes bir tat:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025