agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Vildan Sönmez / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/18243.htm)

PlentyPlant 19-02-2010 22:22

Doğrusunu söyleyeyim: Hiçbir sırrım yok. Vitamin yok. Özel toprak yok. Sadece hangi tipinin ne kadar su isteyebileceğine dair tahminde bulunuyorum. Hatta, bazılarına enjektörle su veriyorum fazla kaçırmamak için. Toprağı da torf... Bazılarında da az miktarda kum var. Hepsi bu.

Vildan Sönmez 21-02-2010 18:52

1 Eklenti(ler)
Bu gün 3. gün. Pelecyphora valdeziana sabah açılmaya başlıyor, akşam kapanıyor. Hala diri, birkaç gün daha çiçekli kalacak gibi...

Vildan Sönmez 21-02-2010 18:57

2 Eklenti(ler)
Graptopetalum geçen yıl da açmıştı, bu yıl da ilk çiçekler açmaya başladı. Rengi soluk, çiçekleri sade.

blue39 21-02-2010 20:38

Sn Vildan Sönmez sayfanızı ilgi ile izledim bu ne güzellik ellerinize sağlık. Koleksiyoner gibisiniz sizden öğreneceğimiz çok engin bilgiler var teşekkür ederim.

asumandilek 25-02-2010 16:24

Soluk bile almadım desem yalan olmaz. Tekrar tekrar bakıp, izlemeye doyamıyorum ben bu sayfaları. Vildan hanım elleriniz dert görmesin inşallah. Hepsi çok güzeller maşallah..

Vildan Sönmez 28-02-2010 18:56

Teşekkürler Asuman Hanım, aynı şeyi ben de arkadaşlarımızın sayfalarında yapıyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asumandilek (Mesaj 585707)
Soluk bile almadım desem yalan olmaz. Tekrar tekrar bakıp, izlemeye doyamıyorum ben bu sayfaları. Vildan hanım elleriniz dert görmesin inşallah. Hepsi çok güzeller maşallah..

Vildan Sönmez 28-02-2010 19:01

2 Eklenti(ler)
Sevgili Satı arkadaşımız, eşi ve kızkardeşi, dün akşam üzeri, evimize kısacık ziyaretleri ile bizi sevindirdiler.
Göngör mesaide olduğu için gelemedi. Başka bir gün hepsini tekrar bekliyorum.

Arkadaşlar dün bizim evden hızır geçti desem yeridir. Bu saksıda ve bu bardakta iki kök maviş, bir çok kaktüs ve de sukulent bereketi vardı...

Güngör Salman 28-02-2010 20:17

Sevgili Vildan, Güle güle büyüt hepsini. İlk fırsatta görüşmek üzere sevgiler.

Vildan Sönmez 28-02-2010 20:19

3 Eklenti(ler)
Üç farklı yumru kaktüs....

Vildan Sönmez 28-02-2010 20:22

2 Eklenti(ler)
Benzer türlerin fotoğraflarını birarada yüklüyorum

Vildan Sönmez 28-02-2010 20:25

1 Eklenti(ler)
Bu kaktüs kaynana dili diye bilinen mi ? :):)

Vildan Sönmez 28-02-2010 20:26

1 Eklenti(ler)
Sarı çiçekleri üzerinde sedum...

Vildan Sönmez 28-02-2010 20:30

2 Eklenti(ler)
İşte buna bayıldım. Sanırım sedumlardan biri. Ancak daha narin daha yeşil. Büyüdükçe yoğun bir sarkan sukulentim olacak.
Pek sık görülen bir tür değil snırım. Tekrar teşekkürler, Satı ve Güngör'e...

Vildan Sönmez 28-02-2010 20:32

1 Eklenti(ler)
Bu minik kendi gibi minik bir saksıya ekildi..

Vildan Sönmez 28-02-2010 20:43

1 Eklenti(ler)
Bu gün hediye kaktüslerimi ekerken kar ve soğuklarda içeri aldıklarımı da artık mini seralarına aldım.
Güngör ve Satı sayesinde dokuz yeni kaktüsüm oldu. Diğerleri teras başlığına eklendi.

Satı Uğurtan 28-02-2010 20:45

Sevgili vildan hanım, içgüdülerimin çok güçlü olduğunu birdaha anladım sizi görmeden mükemmel bir insan olduğunuzu anlamıştım doğru karar vermişim, sizi ve ailenizi tanımaktan çok onur duydum, çiçeklerinizi sağlıkla büyütün,en kısa zamanda biz sizi bekliyoruz. Bahçede sizi bekleyen kış sümbülü (bergenia) var,ailenize ve size kucak dolusu sevgiler.

Güngör Salman 28-02-2010 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 587598)
İşte buna bayıldım. Sanırım sedumlardan biri. Ancak daha narin daha yeşil. Büyüdükçe yoğun bir sarkan sukulentim olacak.
Pek sık görülen bir tür değil snırım. Tekrar teşekkürler, Satı ve Güngör'e...

Sedum Sarmentosum.

Vildan Sönmez 28-02-2010 20:54

Satı Hanımcım, Cumartesi görüşürüz diye konuşmuştuk, İstanbul'a çok kısa bir süre için (ve neden geldiğinizi de biliyorum) geldiğiniz halde bana da uğradınız ya çok mutlu oldum. Eşim ve kardeşimle sizleri tanımaktan çok mutlu olduk.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 587607)
Sevgili vildan hanım, içgüdülerimin çok güçlü olduğunu birdaha anladım sizi görmeden mükemmel bir insan olduğunuzu anlamıştım doğru karar vermişim, sizi ve ailenizi tanımaktan çok onur duydum, çiçeklerinizi sağlıkla büyütün,en kısa zamanda biz sizi bekliyoruz. Bahçede sizi bekleyen kış sümbülü (bergenia) var,ailenize ve size kucak dolusu sevgiler.

Satı Uğurtan 28-02-2010 21:07

Sevgili Vildan hanım, bizde sizi tanımaktan çok mutlu olduk, tekrar görüşmek dileğiyle sevgiler.

Vildan Sönmez 28-02-2010 21:24

1 Eklenti(ler)
Hemen nette çiçekli bir fotoğrafını buldum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 587614)
Sedum Sarmentosum.

Güngör Salman 28-02-2010 22:01

Evet bu, biraz büyüsün çok hoş duruyor.

Vildan Sönmez 28-02-2010 22:07

Bıraz büyüyünce uzun balkon saksısında daha çok gelişecek sanki..

Vildan Sönmez 28-02-2010 22:12

1 Eklenti(ler)
Bizler; Satı Güngör, ve Arzu Kasapoğlu bu çiçeğe anne çiçeği diyoruz.
Bu halini gösterdim annem hemen tanıdı. Biliyorum bu çok güzel çiçek açar dedi...
Bununla yeni kaktüs ve sukulentlerimin sayısı 10 oldu.:D:D

Satı Uğurtan 28-02-2010 22:12

Sevgili Vildan hanım,Güngöre uzun balkon saksısına diktim çok güzel oldu.

Satı Uğurtan 28-02-2010 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 587693)
Bizler; Satı Güngör, ve Arzu Kasapoğlu bu çiçeğe anne çiçeği diyoruz.
Bu halini gösterdim annem hemen tanıdı. Biliyorum bu çok güzel çiçek açar dedi...
Bununla yeni kaktüs ve sukulentlerimin sayısı 10 oldu.:D:D

Sevgili Vildan hanım, anne çiçeği senin balkonada çok yakışacak.

Arzu Kasapoğlu 28-02-2010 23:10

Vildan hanım, çok bereketli bir gün geçirmişsiniz :) Çiçeklerinizi güle güle iyi günlerde büyütün. Bizde güzel resimlerinize bakalım.

skaraca 01-03-2010 08:26

Vildan hanım,

Yeni kaktüs ve sukulentleriniz çok güzelmiş. Güngör hanımın verdiğini sandığım çiçekleri üstünde sukulent olarak fotoğrafını yayınladığınız benim sedum palmeri diye sayfamda fotoğraflarını yayınladığım sukulente benziyor. Bende kararsız kalmıştım. Ben aldığımda da üzerinde kurumuş şekilde benzer çiçek sapları vardı. Biraz daha inceleyeyim, sanırım ismi sedum Sarmentosum olarak değiştireceğim sayfamda.

Vildan Sönmez 01-03-2010 09:50

Süleyman Bey, değişiklik yapmayın.
Sedum Sarmentosum 163 nolu mesajda fotoğrafını eklediğim sarkan sedumun adı. Hatta ben internetten çiçekli fotoğrafın ı bulup 170 nolu mesaja ekledim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skaraca (Mesaj 587829)
Vildan hanım,

Yeni kaktüs ve sukulentleriniz çok güzelmiş. Güngör hanımın verdiğini sandığım çiçekleri üstünde sukulent olarak fotoğrafını yayınladığınız benim sedum palmeri diye sayfamda fotoğraflarını yayınladığım sukulente benziyor. Bende kararsız kalmıştım. Ben aldığımda da üzerinde kurumuş şekilde benzer çiçek sapları vardı. Biraz daha inceleyeyim, sanırım ismi sedum Sarmentosum olarak değiştireceğim sayfamda.

günebakan 01-03-2010 10:22

Vildan hanım güzel bir gün geçirmişsiniz. Güzel dostlar ve bir o kadarda güzel hediyeler kazanmışsınız ne mutlu size:)

skaraca 02-03-2010 10:23

Sayın Vildan Sönmez hanımın göndermiş olduğu kaktüs ve sukulentleri bugün aldım. Uzun bir kargo süreci olmuş bazı nedenlerle. Bir kaktüs fire vermiş kargoda. Diğer kaktüs çelikleri iyi durumda. Sukulentler ise kurtulabilir diye düşünüyorum.

Teşekkür ediyorum...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025