![]() |
2 Eklenti(ler)
steplia desmetiana
|
2 Eklenti(ler)
caralluma lutea
|
Vildan hanım yeni sukkulentleriniz hayırlı olsun. İyi günlerde büyütün...
|
İnşallah Faruk Bey, çocuklar gibi sevinçliyim....
|
Vildan Hanım yavrularınızın çiçeklerinide görün inşallah.Aynı sevinci bundan iki hafta önce bende yaşamıştım.Çok harika bir duygu.Özenli bir paketleme ve özenli bir kargo ile gönderildiklerinden hiçbir sıkıntı olmamıştı.Sadece bir tür yanlış gelmişti başka bir şey olmamıştı.Bildirdiğimde sadece bir ton açığı olduğunu öğrendim:D
Stapelia Desmetiana yerine S. Hirsuta gelmişti.Ancak S. Desmetiana çeliğim vardı umudum ondan yana. |
Güle güle büyütün yeni güzelleri Vildan Hanım. Sukulentleriniz çok güzel. Benim elimde nerdeyse bir şey kalmadı gibi. Toparlamaya başlıyayaım ben de. Zor bastırıyorum kendimi:)
|
Vildan hanım, sukulentleriniz hayırlı olsun güle güle büyütün bayıldım hepisine çok yavru üredir de bizlere de düçer işallah.
|
1 Eklenti(ler)
Tanıtıma devam edelim.
adromischus maculatus |
1 Eklenti(ler)
İnternette çiçekli fotoğrafını çok aradım, bir sap üzerinde gösterişsiz olduğundan hep yaprakları fotoğraflanmış. Ama bu fotoğrafı paylaşmak istedim, doğada mı yoksa bir kaya bahçesinde mi çekilmiş kayalar arasında, çok güzel... .(foto internetten)
|
2 Eklenti(ler)
pelecyphora valdeziana
En fazla 5 cm lik yumrusunda bir tomurcukla geldi. |
Hepside çok güzel sevgili Vildan hanım özellikle sondaki iki tane harika görünüyor güle güle büyütün:)
|
Vildan hanım,
Bunlar Taner beyden son siparişleriniz sanırım. Benimde siparişlerim geçen hafta içinde elime geçti. Ancak sonrasında il dışında oluşum nedeniyle henüz fotoğraflarını çekemedim. Birkaç gün sonra sanırım sayfamda paylaşırım fotoğrafları. Bu arada gittiğim Mersin'den birkaç tane de çelik getirmiştim. Onlarında fotoğrafları eklenecek. |
Evet Sn Skaraca , Taner Bey'den gelenler. Birkaç tane daha var, akşama onları da ekler tamamlarım.
Sizinkileri de merakla bekliyorum. |
2 Eklenti(ler)
caralluma hesperidum
Kadife gibi bordo çiçeklerini bekliyorum. |
2 Eklenti(ler)
orbea varıagata
|
çok güzeller hele adromischus maculatus bayıldım :)
|
2 Eklenti(ler)
huernia boleana
|
Çok güzeller Vildan hanım güle güle büyütün. Benim sukulentlerime ve kaktüslerime nazar değdi galiba. Havalar biraz daha ısınsın diye bekliyorum saksı toprak değişimi yapmak, elden geçirmek için. Ondan sonra yavaş yavaş yeniler ekliyeceğim:)
|
2 Eklenti(ler)
crasula marnierana
Çiçekli fotoğrafını internetten buldum. |
Daha güzelleri sizin olsun Sevim Hanım.
Taner Bey sitesinde saksı değişimi için şöyle diyor: SAKSILAMA : En iyi saksılama zamanı bitkinin istirahat ettiği zamandır. Yani Ocak-Şubat ve biraz da Temmuz-Ağustos. Hiçbir zaman fazla büyük saksıya almayın, bitkiye göre toprak fazla olacağından toprak geç kurur ve kökler zarar görebilir. Saksının dibine küçük çakıl taşları veya kiremit parçası koyarak suyun saksıda kalmamasını sağlayın. Saksıyı tamamen doldurmayın, üstten 0.5-1 cm boşluk kalmalıdır (su payı). http://www.kaktus.web.tr/default.asp...ktus=Bakımları Hakkında Alıntı:
|
Güle güle büyütün Vildan Hanım..
Alıntı:
|
Mustafa Bey, Taner Bey'den gelen sukulentlerimin hepsi de çok sağlıklı ve gelişkin. Bunda sizin desteğinizin etkisi büyük, biliyorum.Çok ama çok teşekkür ederim.
Alıntı:
|
Sayın Vildan Sönmez,
5 sayfayı da keyifle inceledim. Hepsi çok güzeller. Elinize, emeğinize sağlık. Kaktüslere ilgim ve sevgim yoktu, ancak sitedeki kaktüs ve sukulent sergilerine baka baka çok hoşuma gitmeye başladıklarını söyleyebilirim. Bir de koleksiyonculuk gibi merak oluştuğunu gördüm. Çok mutlu oldum. Sizin koleksiyonunuz hem adet ve tür olarak büyümüş, fakat daha önemlisi sizin ilgi ve sevginiz sayesinde hacmen de çok büyümüş. Bu kadar çok ve gür kaktüsün arasında yaşamak kolay olmasa gerek. :-) |
Sayın k dönmez katılıyorum size, koleksiyon yapmak gibi oldu artık. Benim ilgim daha çok sukulenlere yönelik. Çünkü daha çok, daha çabuk gelişiyor ve daha çok ve uzun çiçekleniyorlar.
Şimdilik eve rahatça sığıyoruz, ama Allah korusun başka bir eve sığamayız herhelde... |
Gideceğim zaman yine haberdar ederim. O kadarcık yardımımız olsun artık. Sağolsun Taner abim beni kırmaz. Katkım olduysa ne mutlu bana. Güle güle büyütün.
Alıntı:
|
Bu mesajı okudum, durur muyum ? Siteye yeniden göz attım. Serada bitmiş olan birkaç tane var çok hoşuma giden. Onların dışında seçimlerimi yaptım bile.:)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Minik pelecyphora valdeziana bu gün açmış. İşten eve geldiğimde kapanmıştı. Eşim kaktüs çiçekleri uzun ömürlü olmaz yarın açmazsa diye fotoğraflarını çekmiş. Çiçeği o kadar güzel ki minik gövde görünmez olmuş.
|
Çok hoş kaktüsler almışsınız Sayın Vildan Sönmez. Bir süredir sayfanıza bakamamıştım, çok güzelleşmiş. En son resmini koyduğunuz kaktüsünüzden bende de var ama çiçek açtıramadım henüz. Sizinkinin çiçeğini görünce çok heveslendim. Bu yaz açtıracağım ona.
Hepsini mutlulukla büyütmenizi dilerim. |
Sizin kaktüsleriniz yanında benimkiler acemi işi :)
Zaten bizim evde ilk kaktüssever eşimdi, bana da ondan geçti. Bu arada bu yaz açtıracağım derken sırrını paylaşın benimkilere de elimizden geldiğince uygulayalım. Gerçi, benim için ilk hedef özellikle yeniler için :yaşatmak. Alıntı:
|
Alıntı:
haberimiz olsun sayın mrmusti ,çok güzel ve çok çeşit var taner bey gerçekten kaktüsüstan kurmuş :)siparişlerimizi size bildiririz çok iyi olur |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025