![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizin sayfanızda adeniumunuzu gördükten sonra kesinlikle bir yerlerde yanlış yaptığımı anladım Sayın Litoriachloris. Küçük saksıda kalmalarını özellikle tercih ediyordum ama bahara doğru büyük saksılara alacağım. Bu kadar bekledikten sonra çiçek görmeyi çok istiyorum doğrusu. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir bitkiyi çöpe atmayı bugüne kadar hiç düşünmedim. Atanları da kınadım hep. Ama bu unlu bit belası bu güzel sempervivumu çöpe atmayı düşündürüyor bana. Yaprak aralarını saran yüzlerce unlu biti temizlemek mümkün görünmüyor. Diğer bitkiler için tehlike arz ediyor. Onu diğer bitkilerden mükün olduğunca uzaklaştırdım. Ara ara ilaçlama yapıyorum. Kış şartları unlu bitleri kendiliğinden öldürür mü acaba diye son bir şansta vermek istiyorum aslında. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Sevgili arkadaşım bitkini bence çöpe değil dışarı at Gözlemlediğim kadarı ile unlu bitler kışın soğukta aktif olmuyorlar. Bu bitkiyi bütün kış dışarda tutup bahar gelmeden ilaçlama yaparsan bitlerden büyük ihtimal kurtulabilirsin. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkondan bir sukulent aranjmanı,sonbahar renklerine büründüler. ![]() ![]() Echeveria ağacının sonuna geldik maalesef. 9 yıllık echeveria yaz sonunda keyifsiz görünüyordu. Saksıdan çıkardığımda köklerinin iyi durumda olmadığını gördüm. ![]() Sonra aşama aşama kırarak boyunu kısalttım. Şu an kesik yerinin kurumasını bekleyeceğim, tekrar dikmeyi planlıyorum. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|