Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin-
Sevgili sakdağ,
Sempervivumunuzu atmayın ve dışarda kışlatın bence de. Soğuktan unlu bitler ölecektir ama yumurtaları yaprak aralarında pamukçuk oluşturdukları yerlerde ve saksı toprağında kalır. Bahara kadar fırsat buldukça yaprakları temizlerseniz ve havalar ısınmaya başlamadan da bir kez ilaçlarsanız yeniden çıkamadan unlu bitleri temizleyebilirsiniz.
Echeveria ağacınız görmeyeli ne kadar çok uzamışmış  Köklerinde sorun olmasaydı bile kesmenin vakti gelmiş bana kalırsa. Hatta biraz hasarlı gibi görünen bölgenin de üstünden kesip sapı iyice kısaltsanız daha mı iyi acaba?
Bu arada aranjmanınızın en sağındaki açık renkli sukulentin ismini sorsam?
Selamlar...
|
Sempervivum dışarıda diğer bitkilerden uzakta beklemede Esin Hanım. Son bir şans verdim kendisine.
Echeveria ağacını dediğiniz gibi daha da kısaltmıştım ama havaların soğuması ve yeterince ilgilenemem yüzünden maalasef komple kaybettim. Geriye minicik bir yavru kaldı elimde, ama yakında başka bir tür echeveria ağacımla podyumda olacağız.
Bahsettiğiniz bitkinin ismini yazacağım, isim listemi bulamadım.
