![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sevgili sakdag çok güzel bir çiçeği varmış... maşallah, şimdi ben de heyecanlandım benim kılçığım da böyle açacak mı acaba. Kaç yaşında olduğunu öğrenebilirmiyim, benim kılçığım daha bir yaşında... ayrıca kokulu olması da çok hoşuma gitti, iyi seyirler dilerim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Akçabardak Ablacım, bitki dörtbuçuk yaşında. Kokusu muhteşem, çok yoğun. geçen yıl 7 tane birden bir gecelik tomurcuğum aynı anda açmıştı. Bunun bir çiçeği 7 tane bir gecelik gelin kadar yoğun. Balık kılçığının 2 çeşidi var biri bu açık pembe bordomsu, diğeri de sarımtırak beyaz renklisi. ikisi de çok güzel. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Şimdi daha da çok meraklandım benim kılçığım ne renk çıkacak acaba, gerçekten muhteşem. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Bu ne güzellik maşallah İlk çiçek gelmiş sonunda gözünüz aydın, kısmetse seneye daha çok çiçeklenecektir. Size zahmet benim için şöyle derin bir nefesle koklayıverin ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Finale bayıldım sevgili sakdag. O ne güzel çiçek öyle... Maşallah... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili sakdag, balık kılçığına bayıldım. çok güzel, harika çiçeğini görünce ben de kılçığımın ne zaman çiçek açacak diye merak etmeye başladım. benim saksıda iki değişik yerlerden alınma kılçık var. inşallah her iki renk de çıkar diye dua ediyorum. ,bu yıl çok güzel dallanıp budaklandı tabi kısmet. bir de çok güzel kokusu olduğunu belirtiniz ya,bir o kadar da sabırsızlandım. ama beklemekten başka çarem yok. size keyifli seyirler diliyorum. sevgiler.![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Balık kılçığı muhteşemmiş sevgili Sakdağ beklemeye değiyor yani ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Beğenileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar... Finalin sonunu da anlatayım. Ertesi sabah uyandım, balkona baktım hemen. Ne kokudan eser kalmış ne de çiçekten.. Buruşmuş kalmış. Yani ömrü bir gecelikmiş bu güzelliğin. Rüya gibiydi... Açtı... ve soldu... ![]() Başka bir güzellik, Echinopsis sahnede... ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
sevgili sakdağ bu atlas mı tek gecelik gelin mi? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkondan haberler... *Güler atlasımı kabuklu bitler bir anda komple sardı, temizlenen dallarda tekrar çoğaldılar ve çok çok üzülerekte olsa diğer bitkilerimi korumak adına atmak zorunda kaldım çöpe, bir çiçeksever için çok zor bir tercih ama yapacak hiçbir şey kalmadı. Çiçek yedeklemeyi sevmediğim için cezasını da kendim çekiyorum. Dev bir saksım varken şimdi bir çeliğim bile yok, GÜler Abla'dan tekrardan temin edeceğim. Sıfırdan başlayacağız maalesef. *Echinopsis cajamarca'nın tomurcuğu hiç büyümüyordu meğerse kurumuş kalmış, koptu gitti sonra, bu aralar e.kermesina da bir tomurcuk var bakalım akibeti ne olacak? Bunlar kötü haberlerdi, şimdi iyi haberlere geçelim.... Paraşütler balkona indirme harekatı yapıyor, bir sürü bir sürü tomurcuk var, çiçekleri limon çiçeği kokulu bu kadar çok olunca bayağı bir koku oluyor... ![]() Tavandan bir kare... Yine bir tek tomurcuk vakası, bir gecelik gelinin tomurcuğu epey büyüdü, gözüm üstünde... ![]() Hoya carnosa bu aralar çok güzel, geceleri çok güzel kokuyor...Diğer hoyalarda yeni yeni uyanıyor. ![]() Orkidelerde en coşkulu zamanlarını yaşıyor, dalları kendi haline bıraktım aşağı aşağı sarktılar, beş kg'lık su şişelerinden yaptığım saksıları devrildi devrilecek... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Bu çiçek bolluğunda bir gecelik gelin gerçekten ayıp etmiş ama bence devamı gelecektir ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sakdag ellerine sağlık bütün bitkilerin birbirinden sağlıklı ve güzel gözüküyor. Özellikle Balıkkılçığı'nın rengi harika. Bendeki beyaz tür çok hoş kokuyor. Bordoda koku var mı merak ettim. Bir Gecelik Gelin'i ben açtırmayı başaramadım. Senin ve diğer arkadaşların fotoğrafları ile avunup mutlu oluyorum. Bu arada bu sene silvestrii nazlanmış anlaşılan, her sene çiçekleri coşar neredeyse gövde gözükmezdi. Silvestrii deyince aklıma gelen ilk isim Sakdag oluyor. Ellerine emeğine sağlık, hepsi birbirinden harika... |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Silvestrii bu yıl toplu halde açmadı, şöyle bir kıpkırmızı görüntü yakalayamadım ancak daha az çiçekle açma periyodu uzundu. Toplu halde açtığında 15 günde bir şey kalmıyordu, bu sefer bir ay boyunca az çiçekli idare ettik. Halbuki bu yıl her zamankinden daha soğuk geçti -15leri gördü... Bitki bayağı yaşlandı, bundan kaynaklı da olabilir bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Setiechinopsis mirabilisin tohumdan çıkıp, bir tanecik olarak yola devam eden yavrucuğu. Anne bitki duruyor ama çiçek açmadı; bu yılda. Bakalım yavru ne zaman açacak? ![]() 2 tane lithopsum kalmıştı, biri daha fazla sudan çürütmüşüm. Geriye sadece bu kaldı... ![]() Epiphyllum crhysocardium'un kocaman yeni filizleri, enlemesine çok genişler... Çiçek açmasını hala beklediklerimden ![]() ![]() Sedum palmerinin yaz hali... ![]() Bu da açmasını hala beklediklerimden... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Crassula falcata'nın güzel kırmızı çiçekleri olduğunu okumuştum, henüz açmadı. Ama böyle de güzel... bu arada sol taraftaki saksıda müge çiçeği var, şubat ayında topraktan bir parmak kadar çıktılar, ne yaptıysam bir milim bile büyümediler. Fikri olan var mı, ne yapmalıyım? Bazı çiçekler olmuyor, acaba onlara da kaktüs muamelesi mi yapıyorum acaba diye düşünmüyor değilim... ![]() ![]() Güler atlas sil baştan, yeni çeliklerimi diktim. Bakalım yıllar sonra kocaman bir saksı yapabilecek miyim? ![]() Echinopsis kermesina mini mini tomurcuğu hala duruyor üzerinde... İlk kez açacak, merakla bekliyorum. Ama dökecek diye de çok korkuyorum.... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zavallıcık sağından solundan deli bağlanır gibi![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2016
|
sayfalarınızı tek tek incelediğim çiçek sevginzi çok güzel |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetişen Setiechinopsis mirabilis harika Sakdag, ne kadar sürede bu kadar boylandı? Lithopslarla maalesef aram hiç iyi değil. Öldürmemek için edinmediğim türlerden. Epiphyllum crhysocardium umarım yakında çiçek verir çok sağlıklı ve canlı gözüküyor. Hepsi çok güzeller. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Setiechinopsis iki yıl oldu sanıyorum, çok fazla büyümüyor. Aslında tohumdan yetiştirmeye sabrım yok ama bayağı bir dayanıklı çıktı bu yavrucuk. Lithopslarla 2011 yılında tanıştım o zamandan bu zamana gayet iyi devam ettim ama çalışıyor olmamdan kaynaklı düzensiz sulama periyodlarıma dayanamadılar tabi... E.crhysocardiumun çiçeğini de hevesle bekliyorum, sanıyorum Türkiye'de tek tomurcuk Sevgili Jezebel'in bitkisindeki tomurcuktu, o da rüzgardan kopmuştu. Bu bitkiden Ege Üniversitesi'nin seralarında devasa boyutta olanı vardı, resmen ağaç olmuş. O bile hiç açmamış ve açma girişiminde de bulunmamıştı. Bundan biri iki yıl önce gitmiştim. Şimdilik çiçek açması ütopik gibi duruyor... Kısmet bakalım... |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Suzi Dilaracım, o kaktüsün görünmeyen ama vicdan azabı gibi hiç huzur vermeyip sürekli acı veren dikenlerinden çektiğimi bir ben bir Allah bilir. Mecburen bağladım, gelip geçerken ben ve eşimi sürekli ısırdı.... Aslında çok daha büyüktü budayıp dağıttım... Bu kadarını yeterli buluyorum... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Sakdağ Setiechinopsis mirabilisin baktım da çiçeğine hayran olduklarımdan birisiymiş umarım en kısa sürede çiçek açar ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba, havalar çok sıcak... Balkondan bir iki fotoğraf ekleyelim. Adenium ikinci tur açtı. Bu sefer rengi böyle oldu. Düz koyu pembe. ![]() echinopsis vefalı kaktüsüm... bol bol açıyor. ![]() Sevgili Lusoari bak burada kim var. Çilek kaktüsüm, tomurcuklu şuan.. Tomurcuklar açılacak mı açılmayacak mı merak içindeyim. [ATTACH]624713[/ATTACH Echeveria tops turvy çiçeği.. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Maşallah Epiphyllum crhysocardium a bayıldım bu nasıl güzel bir tür. Adenium a ise aşık oldum sanki, bir tanecikte ben bulabilirsem iyi olacak. ![]() Çilek kaktüsün çiçeklerini açık halini ben hiç görmedim hatta şimdikte bahçeye çıktım baktım yok hala çilek gibi duruyorlar, onun ben hiç yakalayamadım ama inşallah sen yakalarsın ve bol bol resim çekersin bende çok merak ediyorum. ![]() Sevgili Sakdag sana ve bitkilerine tekrardan koskocaman MAŞALLAH, harikasınız. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|