![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Züleyha, resimdeki sukulentten bir kök var bende. Bir aranjmanın kenarına iliştirmiştim. ![]() ![]() Yeni üyelerimiz de adaptasyon sürecinde, henüz fotoğraflayamadım. Bu aralar, balkon karmakarışık, kimi içeri taşınıyor, kimi naylonla yaptığım basit seranın altına konuyor, kimi de açıkta kalacak. En iyisi görmeye gel, en kısa zamanda. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Sevgili Sakdag, demek bu güzel Chamaecereus silvestrii nin yazin cosmasinin sirri kisin disarda birakmak mis ve ikincisi de ilgilenmemek.... oda ilgi görsün diye demek costukca cosuyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2 saksı silvestriim var İncii hanım, geçtiğimiz sezonun çiçek açmış halleri de böyleydi... Google'de görsellerde chamaecereus silvestrii aradığınızda bile benim prenseslerim çıkıyor karşınıza... ![]() ![]() Kesinlikle soğuk alacak, 2009 yılında birini iç mekanda tutmuştum kışın, şaka gibi ama bir tane bile açmamıştı o sene. http://www.agaclar.net/forum/kaktus/2504-4.htm (109 ve 111. mesajlar) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1066371-post4.htm Umarım nice yıllar bol bol çiçeklenir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç yeni güzelle tanışalım mı? Ne dersiniz? Hoş... Fotoğraf çekicem diye biraz önce orkidemin saksısı devrildi ve yere düşürdüm... Allah'tan hiçbir şey olmadı, ne çiçekleri ne yaprakları zarar görmemiş. Crassula argentea gollum ya da hobbit........... Crassula argentea Finger jade. ![]() ![]() Crassula ovata variegata. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Senecio hereianus, üretim aşamasında şuan. Saksıdan sarkıtmak yerine, saksının içine yatırdım dalları. Toprağa değen yerlerinde köklenmesini bekliyorum. Şöyle dolu dolu saksıdan saran bir görünüme sahip olmasını planlıyorum... Ortasında da bir kalanşo çeşidi var, köküne kadar çürümüştü ama yeşilleniyor bakalım... ![]() ![]() Ceropegia woodii, yine saksıdan sarkan ama yoğun bir görünüme kavuşmasını ümit ediyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Kış güneşinin zararları... Evim güney cepheli olduğu için, güneş bazen zarar veriyor, geçen gün pencere içindeki bitkim bir günde bu hale gelmiş. Gözlerime inanamadım. ![]() Alacalı yapraklı crassulamın güneşten gövdesi yanmış, bir günde bütün yapraklarını döktü, yaprakları üretim için toprağa bıraktım daha sonra ama onlarda güneşten zarar görmüşler; geriye birkaç yaprak sağlam kaldı... Gövdede öldü.Umarım üretmeyi başarırım yeniden. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Paskalyalar; bir bölümü açtı, bir kısmı tomurcuk büyütüyor, bir kısmında da tomurcuklar yeni göründü. Bu tamamen güneşe olan konumlarıyla ilgili... ![]() Birbuçuk-iki yıldır tek yapraktan üretmeye çalıştığım paskalyalar... Beyaz renk bulmam lazım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Pelecyphora valdenziana, sezonun ilk çiçekli kaktüsü, kaktüsler arasında baharın müjdecisi diyebiliriz. Bol güneşi görünce açtı nihayet. Fındık kadar gövdesiyle, üşenmeyip çiçekte açarmış... ![]() ![]() ![]() ![]() Kocakafa kaktüsüm, 5 aydır süreki çiçekli... ![]() Graptopetalum bende çiçekteyim diyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Ünal kaktüsten edindiğim yeni bitkilerim. Orada istediğim gibi güzel toprak saksılarda satılıyordu. Yer darlığından hemen üçünü beşini bir araya getirip ektim. ![]() Düzenleyen sakdag : 03-10-2013 saat 14:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
On gündür evde değildim, tatile giderken bitkilerini ne yapacağını bilemiyor insan. Sulamasan olmuyor, kaktüs ve sukulentler 5 güne kadar bir problem çıkarmıyor ama süre uzun olunca komşumdan rica ettim sulaması için. İkisi atlas olmak üzere 5-6 çeşit kaktus ve sukulentim fazla sudan çürümüş ama yapacak bir şey yok. Bu kadar saksıyı sulamayı kabul etmesi bile benim için çok büyük bir yardım. Geldiğim de bitkilerimi büyümüş ve değişmiş gördüm; çok hoşuma gittiler. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene epey bol çiçekli bendeki Sayın Sonerordo, merak etmeyin sizinki de açar... Çiçekleri de epey dayanıklı, uzun süre açılıp kapanıyorlar... En son 8 çiçek birden açınca dışarı atmak zorunda kaldım. Fazla koku alerjimi arttırıyor. ![]() Güncel hali... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Chamaecereus silvestrii şov başladı... İlk çiçekler açıldı. Silvestrii NO:1 : bu yıl daha çok sürgüne çalıştırdı kendini, saksı görünmüyor artık. Hala çok tomurcuk var, merak etmeyin... Süper görüntüler verecek yine... ![]() Silvestrii NO:2 : Çiçeklenme başlangıç için çok iyi... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Echinopsis subdenata da sezonu açtı. Kocaman borazanı ile gramafona benzemiyor mu? Peynir kutusunda kaldı garibim, çiçeğinin güzelliğini bu bile gölgeyeleyemese de daha güzel bir saksıyı haketti. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Yeni almış olduğum kaktüsüm de fazla sulamadan etkilenenlerden, saksıyı elime aldığımda sallandığını farkettim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Gymnocalycium mihanovichii de bu yıl çok çiçek açanlardan. ![]() Balkonda, saksıların içindeki toprakta yaşayan bu minik arıları seviyorum. Kırmızı delosperma çiçeğinin içindeki polen denizinde resmen yüzüyordu. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Tavana ulaşmasına çok az kalan bir gecelik gelinin kolunu kesmeyi düşünüyordum bir süredir. 2,5 metre olduğundan bir desteğe ihtiyaç duymadan dik duramıyordu. Bugün o cesareti gösterip yaklaşık bir metreden kestim. Umarım kesilen parçayı köklendirebilirim. Bu yıl açık balkona çıkarmadım bitkimi, yine de 5 tane tomurcuk oluşumu gösterdi. Ancak evde olamadığım zamanlardaki sulama düzensizliğimden dolayı 4'ü kurudu. Geriye bir tane kaldı, ondan umutluyum. En azından geçen yıl ki gibi bir çiçeği koklamak nasip olur inşallah. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|