![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafı gördüm önce, amma tesadüf derken mesajını gördüm. Bilmem aynı saksıya ekmek iyi mi, ben bu yıl ayırmak istedim daha rahat büyüsün diye. Kökler öyle birbirine karışmış ki ayıramayıp sadece saksıyı büyüttüm. Bu arada silvestrin yürek yakan cinsten yani ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Gymnocalycium Vatteri Daha 2 gün önce bir şeyi yoktu kaktüsümün. Renginde bir tuhaflık sezdim, kahverengileşmeler vardı. ![]() Hemen saksısını boşalttım, çürüme mi var dedim ama kökünü iyice yıkadım, sağlam. Kaktüsün gövdesinde yumuşama, içine çökmede yok. Anlamadım ki ne oluyor bu kaktüse. Tam da tomurcuk çıkarmaya niyetleniyordu. ![]() Sadece merkezdeki dikenleri sallanıyor. Sanki içten içe bir şeyler oluyor kaktüse. Bu durumda ne yapmalıyım bilemedim. Bir şeyler olduğu kesin. Kesmeli miyim acaba? ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Maalesef sağlam yeri kalmamıştı, zaten 2 gün içinde kuruyunca de kabuktan başka bir şey kalmadı elimde. Gymno. Vatteri artık yok. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün ziyaretime gelen arkadaşım kapıdan girmeden önce bir torba kaktüs uzattı. Çok güzel bir süpriz oldu bana. Çok sevindim...Üstelik ben de olmayan türlerdi. ![]() ![]() Ancak üzücü tarafı hepsinde silikonla yapışmış çiçekler vardı. ![]() Bütün gün yapay çiçeklerinden ayırmaya çalıştım. Parmaklarım diken dolu hala. Top kaktüslere hiç bir zarar vermeden ayırmayı başardım, ancak sütun kaktüsler de çok zorlandım. Silikonu tam büyüme noktalarına sıkmışlardı. Birini biraz zedeledim, öbürü de az kaldı silikonun altından çürüyecekmiş zaten. ![]() ![]() (Bu silikon çıkarma işlemim sırasında onları oraya sıkan kişilere ''en derin sevgilerimi göndermeyi !!!'' ihmal etmedim tabi...) ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Biraz da aşı çalıştım... ![]() Bir yılbaşı ![]() Bir yılbaşı daha .............................................Bir atlas, ![]() Genel görünüm; önceden yaptığım 2 yılbaşı, 1 opuntia microdays vardı; şimdi 2 yılbaşı, bir atlas, bir de enine kesilmiş silvestrii denedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Yürüyüş yaparken, mahallemizdeki insanların bahçelerini de incelemeyi ihmal etmem. Bir iki sene önce içinde kaktüs bölümü olan bir bahçe görmüştüm. Yolum düştükçe kaktüslere bakıpta geçerdim. Ama sahiplerini bir türlü göremezdim. 2-3 gün önce bahçenin sahiplerini bahçede çalışırlarken gördüm ilk kez. Kendimi tanıtıp kaktüslerini çok beğendiğimi ve izinleri olursa bahçelerine girip yakından incelemek istediğimi söyledim. Bahçe sahipleri emekli karı koca; buyur ettiler bahçeye. (En son 15 gün önce geçmiştim o sokaktan, çiçekten yıkılıyordu kaktüsleri... ) 100 çeşite yakın kaktüsüm olduğunu söylediğim de çok şaşırdılar. Nereden temin ettiğim, nasıl baktığım; kışın ne yaptığım gibi konularda sohbet ettik. Kaktüslerini inceledim, hepsi çok bakımlı ve büyüklerdi. Ortalama on yıllıkmış hepsi de. Çeşit bulamadıklarından; yavruları ayırarak çoğaltıyorlarmış. İstediğim kaktüsten alabileceğimi söylediler. Tabi hemen ben de olmayan bir çeşidi buldum, hediye ettiler. Çok sevindim. Kaktüs kardeşliği kuruldu... ![]() Birkaç fotoğrafta çektim... ![]() Echinopsislerin yavrularını ayırdıkları için hepsi kocaman kocamandı. ![]() Kaktüs masası... Çok güzel görünüyordu.. ![]() Ve benim minik hediye kaktüsüm... (Cylindropuntia imbricata) ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bazen sayfam olduğunu unutuyorum , bir gecelik gelinim açtı. İlgili sayfada resimledim ancak kendi sayfamda da olmalı fotoğrafları. Dün öğlen 12'de ''ben açıyorum''un sinyalleri verildi, tomurcuk ucu patladı. Gün batımına kadar bir arpa boyu yol aldı. Akşam 20'den sonra hızla açmaya başladı, 21.30 gibi açmasını tamamladı. Aslında videoya çekilebilir, güzel bir seyir olur. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Kokusu yoğun, her kokladığımda nasıl tanımlarım diye düşündüm. Biraz çiçek, biraz deniz ve bir parça da limon galiba. Ferahlık veren bir koku. Bu kokudan parfüm olsa çok satar bence. ![]() Tohum oluşturabilir belki diye, fırçayla yapay tozlaşma yapmayı ihmal etmedim tabi... Gece 3'te uyanıp baktım, solmaya başlamış, sabahsa iyice solmuş; daha doğrusu bütün taç yapraklarını toplayıp tomurcuk konumuna gelmiş yeniden. Bu haliyle kurutacağım. Renk geçişleri harika, dış yüzeyi kızıl, ,içe doğru sarı-krem ve beyaza dönüyor. Bu gelinimin ilk çiçeği, kendisiyle ilk tanışmamız, anlatacaklarım çok bu yüzden. Selisçim sen geldin aklma '' İlk çiçekler bu kadar pohpohlanmayı hakeder değil mi? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün tam bir sonbahar sabahı var, güneş bulutların ardında,soğuk ve sis kaplı ortalık; buna rağmen birileri geceleyin çiçek kollarını açmış hayata... ![]() ![]() ![]() Pek kaktüste tomurcuk çıkmış yeniden, bazıları açtı; bazıları yolda. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Farklı çeşitler bulamıyorum artık, bu ikisini yeni aldım.Gymnom bir tane var ama o kadar güzel açıyor ki, bir tane daha olsun istedim. Diğeri mammillaria ama alt türünü henüz araştıramadım. Farklı bir tür diye sevinçle aldım ama silikonlu çiçeği vardı, silikonun tam göbeğine sıkıldığını farketmemişim alırken. Zorla çıkardım, biraz dikeni koptu ama sorun oluşturmayacak. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Havaların serinlemesiyle, bütün yaz öylece duran Senecio herreanus büyümeye başladı, bir tane de tomurcuk vermiş. Yeni farkettim, açmış mı açacak mı bilemedim. ![]() ![]() Sedum joy, geçen sene bir daldı, bu sene çoğaldı. Şimdi tam zamanı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Echinopsisimin 13 no'lu ve son çiçeği, artık seneye görüşeceğiz. ![]() Çiçeğinin içinde arı yakaladım, resmen polen denizinde yüzüyordu; daha doğrusu yüzmeyi bilmeyen biri gibi debelenip duruyordu. Her yeri sapsarı polen oldu. Sonra uçtu gitti. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
(Bu bitkimin adını nihayet buldum... Graptosedum francesco baldi...)![]() Yine arka taraftaki açık yeşil, tek rozet halinde duranın adını da bir türlü belirleyemedim. Echeveria mı, graptopetulum türü mü, hala araştırıyorum. Düzenleyen sakdag : 15-11-2013 saat 09:53 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkonda herşey güllük gülistanlık... değilmiş... Çiçekleri geçen sedum joy'u tohum oluşturur belki diye bekletiyordum, bu bitleri nerden sardı bu kadar. Derhal bitkiden koparıp uzaklaştırdım çiçek başaklarını. ![]() Bitki bitleriyle uğraşırken aynı bitkinin yaprağının birinde bir tuhaflık gözüme çarptı, Yaprağın arka kısmında örümcek yuva yapmış sandım önce. Bitkiyi inceleyince 5-6 yaprağın balon gibi şişmiş olduğunu farkettim. Çok ilginç geldi bana, neden oluştuğuyla ilgili bir fikrim yok açıkçası. Onları da bitkiden uzaklaştırdım. Merak edip birini patlattım, ama bir sonuca varamadım. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgi sieboldii... ![]() Bu çiçeğin eşit uzunlukta dallar çıkarıp açması gerekmiyor muydu? Olsun böyle de çok güzel bence...![]() Balkonumun kadrolu arıları var, bunu farkettim. Cinsi nedir bilemiyorum ama bal arısı renginde, bal arısının çeyreği kadar büyüklükte ve saksıların içindeki toprakta yaşıyorlar ve 4 taneler... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bu mesajı beğenmişim ama bir şeyi kaçırmışım. O minik çelik mi bu, Sevgi sieboldii? Eğer öyleyse inanamıyorum deyip, bazı sorularım olacak. ![]() Lipthos harika açmış bu arada, ellerine sağlık. Echeverialar da öyle. Bakalım ben cemo echeverialarda, nasıl bir başarı sağlayacağım? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Annemin kaktüslerinden (ya da benim yedek kaktüslerim mi diyelim ) bir bölümü... ![]() Echeverialar çok güzel olmuş, üstelik altları yavru dolmuş, biraz daha seçilsinler, nihayet hayalimdeki duvar panosu projesini yapabileceğim sanırım... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimki öldü de ![]() Aşkın gözyaşları açmadı mı daha? |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Beğenileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar... ![]() Ve yılbaşılar... Nihayet yenilerine kavuştum... Heh heh he... Çok güzeller... ![]() ![]() Şu tomurcukların şirinliğine bakın... ![]() ![]() Ve bu da tomurcuk mu, yaprak mı olacağına karar verememiş, ikisi de olmuş... Kanatlı tomurcuk... ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Aşkın göz yaşları ilk çiçeğini açtı, yığınla tomurcuk var, umarım şöyle salkım gibi açmış bir pozunu yakalayabilirim... ![]() Bir kaktüs, açmaya yeltenmiş ama güneş olmayınca açamadı şöyle kocaman... ![]() ![]() Sukulentler... Echeveria çeşidi, ektiğim de mini mini bir yavruydu, findık kadardı. Bir yıl da çok yol katetti... ![]() Gri-yeşil yıldızlar... ![]() ![]() Bu crassula da çok minikti, yazın gelişme gösteremedi, havaların serinlemesiyle kendine gelenlerden... ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Koleksiyonuna yeni katılanlar ne alemde sevgili sakdağ? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...4683-image.jpg Sevgili sakdag, bu resimdeki sarkan sedum'dan var mı sende? Hatırlayamadım da. |
|
|
|
![]() |
|
|