![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
4 yıl sonra tohumdan yetişen adeium ilk çiçeğini açacak inşallah. Belli olan tek şey beyaz veya sarı renk olmadığı... Gerçek renk için beklemeye devam. ![]() Sedum palmerinin son hali. ![]() Aloe verada açtı. ![]() Hollandadan aldığım atlaslar çok çok hızlı olmasa istikrarlı şeklide büyümeye devam ediyor. Bakalım bu bahar çiçek görebilecek miyim? ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Yine her zamanki gibi muhteşem balkonun tatlım, bayıldım ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Yaprak yapısı biraz farklı, daha kısa. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2014
|
Sayın sakdag,en son resimdeki yılan kaktüsü çıldırmış olmalı hepside birbirinden güzeller maşallah |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Lepismium'un çiçeklerini ancak bu kadar açık yakalayabildim. İnternetteki görsellerde daha fazla açmış halleri var. Güneş batınca çiçekler kapanıyor. 2-3 günlük ömürleri var çiçeklerin. ![]() ![]() Bu arada bu bitkiye lav taşında bakıyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Ama bu stapelia çok ama çok güzel, bayıldım. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-11-2014
|
Maşallah , maşallah... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2013
|
Balkonunuz her zamanki gibi harika.. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sedum ya da sukulentlerle hic isim olmazdı. Bu basliktaki sayfalara bile girmezdim. Hangi ara sevmeye basladim, sukulent sayfalarını gezip fotografları gördükçe iç gecirmeye basladim bilmiyorum. Sayfanizdaki tum fotograflar harika. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Adeniumda son durum; dördüncü tomurcuk açmak üzere. Arkada kaldığı için görünmüyor. ![]() Soldaki ilk açan eski çiçek, sağdaki dün sabah açmıştı. Renk tonları arasındaki farka dikkat... ![]() 2 saksı adeniumum daha var, onlarda hiç açmadı henüz. ama tomurcuklanma yok şu an... ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Sevgili Sakdağ gözünüz aydın, balık kılçığı atlasınızı çok merak ettim çok zor açılan bir türmüş, çiçeklerini açmış halinin fotoğraflarını bizimle paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2016
|
Alıntı:
bi fotoğraf yükleyecem size zahmet bakın sizin çiçeğe çok benziyor aynı mı değil mi söyleyin türünü bilmiyorum çünkü. Toprakta çürüdü suya bıraktım jöle gibi şeyler akıyor |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
Bu bitki. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Çok teşekkürler yardım etmeseniz çiçek suda çürüyup gidecekti |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
İlk fotoğraftaki tomurcuğu E.Klaus paetz tomurcuğuna benzettim ama yaprak yapısından emin olamadım... Tomurcukları gördükçe biz de heyecanlı bekleyişinize katılıyoruz ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
İyi günler Sayın Sakdağ Kılçık atlasınızın nasıl açtığını merak ediyorum doğrusu.Nasıl açtırdığınızı da bendeki kılçık atlas epey büyük ve gerekli tüm şeyleri yaptığımı düşünüyorum ama nafile..Kabuklu bitler kaktüslerin gelişimine de engel oluyormuş.Bu sorunu çözmek gerek.Bir de sizde selenicereus grandfloriusu merak ediyorum açtı mı. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada bir koşu arka balkona gidip balık kılçığına göz attım. Sanırım açılış bu gece.... Ve şu an başlıyor. Ve kokulu, aşırı kokulu bir tomurcuk bu. Şimdiden kapalı balkon kokmaya başlamış. Bir gecelik gelin çiçeğini andıran bir koku var. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sevgili Mmanager, vallahi nasıl açtırdığımı inanın bilemiyorum. Eşimin sebze serasında kullandığı n-p-k karışımı gübreden verdim mart ayında iki kere. Onun dışında sadece sulayabiliyorum. İş yoğunluğundan eskisi gibi çok ilgilenemiyorum bile. Benim ki de çok genç sayılmaz, 2011 kışında Taner Bey'den çelik satın almıştım. Tomurcuğun rengi henüz belli değilken beyaz mı bordo mu diye kendine sordum, uzun yıllardır kendisinde var olmasına rağmen hiç açmadı, rengini bilmiyorum demişti. Hatta çiçek açınca ona da mail atacağım fotoğraflarından. Bunun dışında Güler atlasımı komple kabuklu bit sardı, çok çok üzülüyorum o da 2011 yılından dev bir saksı ama durumu berbat. Ve her dalında mevcutlar, nasıl birden 2-3 ayda bu hele geldi inanamıyorum. Güler abladan yeniden çelik isteyeceğim sanırım. Güler atlasa sıfırdan başlayacağım. Selenicereus grandiflorus henüz açmadı. Ama bitki yeni uyanıyor, bu sene ne olur bilmiyorum. Biraz daha güneş alan yere çektim. Açarsa paylaşırım. |
|
|
|
![]() |
|
|