![]() |
|
![]() |
#811 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğru isimlendirme Sevgili Musbetcim. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Ağaç Dostu
|
Salınan tomurcuklarıyla bir gecelik gelinden görüntüler... ![]() Tomurcuklara daha yaklaşalım.Hızla büyüyorlar. ![]() ![]() Ya bu güzelliğe ne demeli?Güzel ama kokusu daha doğrusu kokusuzluğu hayal kırıklığı yarattı bende. ![]() ![]() Karman çorman ama güzel bence... ![]() ![]() Ya sana ne oldu? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili Musbet ve Sevgili Sakdag, Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Dediğiniz doğru Sakdag sevinçlerimizi paylaştığımız gibi, sıkıntılarımızı da paylaşıyoruz sayfalarımızda. Oldum olası bir iki tane kaktüs ve sukulentim vardı ama sizlerin saylarını dolaştıkça şundan da olsun, bundan da olsun diye geceleri uykularım kaçıyor. Elimdeki çeşitler çoğalırsa bir gün belki ben de kaktüs ve sukulent sayfası açabilirim. ![]() Eğer bir gün olur da sizler gibi harika insanlarla yüz yüze tanışma fırsatım olursa sizden rica ediyorum o kalanchoei benden saklayın, yoksa bir dal çelik isteyebilirim. ![]() Sağlıcakla kalmanız dileğimle..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan çıkan bu bitkiyi önce kaktüs sanmıştım ama sukulente dönüştü. Ama cinsi nedir bilemedim henüz. ![]() Pencere içinde yaşayanlar. Sağdaki mammillaria surculosa, tomurcukları vardı ama ben daha da çok tomurcuk çıkarır diye bol güneş gören yere alınca, eldeki tomurcukları da küstü. Bu yıl çiçek göremedim. Ama gelişimi çok iyi, 5cm'lik saksıdan 2 yılda 20 cm'lik saksıya yayıldı. Bir kaktüs için dev bir adım bence. ![]() ![]() Bunlarda çiçeğini göstermeyenler. Soldaki gymnocalcium 5-6 yıldır bende. Bir kere bile açmadı daha. Güneşe de koydum, kışın soğuklattırdım da fayda etmedi. Sağdaki de echinopsis kermesina, koyu pembe, fuşya echinopsis. Açsaydı da görseydik güzelliğini. ![]() Bunlarda mutfaktan kareler, resimden de belli olacağı üzere. Çaydanlığın içinde orkidenin ne işi var demeyin. ![]() Üçüncü çiçek sapını çıkarınca dengesi kayboldu sarı orkidenin. Belki on kere devrildi, Allah'tan bir şey olmadı diğer çiçekli dalına.Kendisine uygun ağır, seramik saksıda bulamayınca; ancak içi su dolu çaydanlık altında, rahat durabildi. Ben de kendisine verdim gitti çaydanlığı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Ağaç Dostu
|
Hayır yavru değil Sayın Esin, iyice açıp inceledim, pamukçuk gibi birşey olmuş küfümsü. İki lithopsun kökü ortakmış, diğerine birşey olur mu diye endişeliyim açıkçası. Kökün o taraftaki kısmını topraktan arındırdım biraz. Havalandırarak zararı önler miyim acaba diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Şey , ben doğru adresteyim dimi ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Ağaç Dostu
|
Saksıyı elime aldığımda yana doğru yamulup kopuverdi, lithopsun bu parçası da gitmiş meğer. Kökü çürümüş, yapacak birşey yok. Bundan sonra sulamaya dikkat edeceğiz. ![]() Bu fotoğrafta lithopsun yapraklarının içini ne olduğunu merak edenlere. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Harika ötesi bir çiçek.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Muhteşem.. Açması hep akşam / gece oluyor değil mi Sakdag?? Yani adından anlaşıldıgı gibi ?? Bir de sadece senede 1 dönem (bu zamanlarda) mi açıyor?? Harika imiş.. Kızı da bende hatırlarsanız, annesi gibi güzel bir gelin olması ne kadar sürer acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdag, acilen kıs-kan-dım, butonu istiyorum. ![]() Şaka bir yana elinizden hiç bir bitkinin kaçarı yok, açmamaları mümkün değil. Nazarım değmesin, maşallah diyeyim. ![]() Atlaslardan, hoyalardan, rhipsalislerden sonra bir gecelik gelin, dönüp dolaşıp sayfanıza yeniden gelmeme sebep oluyor. Ne diyelim, sağlıkla seyredin, güzellikleri ve gelişmeleri bizlerle paylaşmayı unutmayın. ![]() Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Of bu ne sevintir eminim sevgili sakdag ben de kiskandim vallahi . masallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Ağaç Dostu
|
Görüntülerdeki iki tomurcuk farklı zamanlarda açacak gibi duruyorlardı. Ama dün gece ikiside aynı anda açmışlar Tarla kuşu hocam. Farkettiğimde gece 12 olmuştu. Küçük saksıyı getiremedim size. ![]() Karşı apartmandan bir arkadaşıma da 2 yıl önce bir yaprak vermiştim. onun çiçeğinde de bir tomurcuk vardı. Hergün fotoğrafını çekiyor, heyecanla açmasını bekliyordu. Onun çiçeği de benim 4 çiçekle aynı gecede açmış. Sabah balkonda solgun çiçeği görünce çok üzülmüş, hayal kırıklığı yaşamış çiçeği kaçırdığı için. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet, akşam karanlığı çökünce açmaya başlıyor, sabaha solgun bir çiçek oluyor Sevgili Seabert74. Açma zamanı eylüle kadar sürebiliyor. Sizin bitikinizde umarım en kısa sürede açar... Güzel kokularını saçar size. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Sdurul Ablacım, bitkimin bu kadar neşeli olmasını hem kapalı balkonu sevmesine hem de bu yıl havaların aşırı nemli gidişine bağlıyorum. Elbette; gündüz kaçırdığım çiçekler olsa da paylaşımlara devam. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Son iki tomurcuğun açmış hallerini de ekleyeyim Sevgili Fatitoo, kıskanmayın sadece biraz sabredin. ![]() Solgun avizeleri aynı şekilde baş aşağı kurutup, kuru çiçek olarak vazoya koymayı düşünüyorum, bakalım nasıl görünecekler. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Harika sevgili sakdag benim gelinimde bu yil yaprak acti acaba ikinci senesinde cicek verirmi, sizin cicek veren yapraklariniz kac yasindalar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 2,5 yaşındaki adeniumlarım; biri diğerinin 2 katı uzunlukta, farklı türler galiba. Yeterince gübre, su ve ışığa rağmen hala açtıramadım. Bu yıl için ümitliyim diyebilirim. 3 tane de 1,5 yaşında adeniumum var, onların gelişimi daha iyi. ![]() Sukulent aranjmanlarının son halleri. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria ağacınızın dümdüz uzayıp sağa sola kıvrılmayışı ne güzel ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Ağaç Dostu
|
Echeverianın sap boyu bir karışı geçti Esin Hanım. Ne güzel yavrularının yurtta geziyor oluşu. ![]() ![]() İsmini sorduğunuz bitki ''Graptosedum franciscobaldi'' ; sizin sayfada ismini yazacaktım aklıma gelmedi o an. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Ağaç Dostu
|
Ay siz çok yaşayın, ismini bilmediğim sukulentim bir tek o kalmıştı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güler hanım'ın atlası, Sakdag'ın Echeveria agacı... Bunlar sitede marka oldu bilesiniz.. ![]() Torunlardan biri de bende , şu an tam seyirlik durumda .. Akşama unutmazsam fotograflayayım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Ağaç Dostu
|
Bir minicik agaccık varmış :)
Sevgili Sakdag... Echeveria torunlarınlarınızdan birinin fotografını gönderiyorum.. Yağmur suyunu çok sevdi bizimki, serpildi, güzelleşti ama 1 haftalık yoklugumda salyangozlarla savaşmış, döndüğümde yaprakları delik delikti.. Şimdilerde toparlanıyoruz.. Sizin geni taşıyor ne de olsa, o yüzden ileride agac olacagını biliyor ve bekliyorum ![]() teşekkürler, sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Ağaç Dostu
|
Bol bol çiçek sapı da vermiş, yerini sevmiş olmalı Sevgili Seabert. Ne iyi ettiniz de paylaştınız resmini bizimle, böyle paylaşımlarda büyüyen bitkileri görmek daha da mutluluk veriyor insana. Dilediğiniz gibi bir ağaç olur tez zamanda inşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|