Tohumdan çıkan bu bitkiyi önce kaktüs sanmıştım ama sukulente dönüştü. Ama cinsi nedir bilemedim henüz.
Pencere içinde yaşayanlar. Sağdaki mammillaria surculosa, tomurcukları vardı ama ben daha da çok tomurcuk çıkarır diye bol güneş gören yere alınca, eldeki tomurcukları da küstü. Bu yıl çiçek göremedim. Ama gelişimi çok iyi, 5cm'lik saksıdan 2 yılda 20 cm'lik saksıya yayıldı. Bir kaktüs için dev bir adım bence.
Bunlarda çiçeğini göstermeyenler. Soldaki gymnocalcium 5-6 yıldır bende. Bir kere bile açmadı daha. Güneşe de koydum, kışın soğuklattırdım da fayda etmedi. Sağdaki de echinopsis kermesina, koyu pembe, fuşya echinopsis. Açsaydı da görseydik güzelliğini.
Bunlarda mutfaktan kareler, resimden de belli olacağı üzere. Çaydanlığın içinde orkidenin ne işi var demeyin.
Üçüncü çiçek sapını çıkarınca dengesi kayboldu sarı orkidenin. Belki on kere devrildi, Allah'tan bir şey olmadı diğer çiçekli dalına.Kendisine uygun ağır, seramik saksıda bulamayınca; ancak içi su dolu çaydanlık altında, rahat durabildi. Ben de kendisine verdim gitti çaydanlığı.

Yoğurt kaplarında çiçek yetiştirmezsek olmaz, o kadar uğraşıyorum düzgün saksılara almaya çiçekleri ama illaki kalan oluyor bu kaplarda.