View Single Post
Eski 26-10-2014, 14:27   #862
sakdag
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Sevgili sakdağ, kayıplarının olduğunu söylemene rağmen maşallah diyor ve sevgili SDul'a katılıyorum beğen butonunun yanına alternatif duyguları da belirtecek butonlar konulmalı bence de . Şaka bir yana ilkbaharın coşkusu geçip yaz sıcakları başlayınca kayıplar maalesef kaçınılmaz oluyor. Tabii sıcağın yanında bahsettiğin gibi unlu bitler, kabuklu bitler,Salyangoz, tırtıl ve mevsim bitti... Ağaç echeveria gerçekten ulu bir ağaçtı , benimde kök çürümesi kayıplarım arasında bu yıl, Allah'tan yedeklenmesi kolay sempervivumlar gibi değil. Çok beğendiğim sempervivum saksına gerçekten üzüldüm, ama -Esin- arkadaşımızın tavsiyesi deneyimle sabittir. İlk tecrübem kapalı balkonda ki madagaskar yasemiydi;umudu kesince diğer bitkilere bulaşmasın diye kış ortasında terasa attım bütün yapraklarını döktü, baharda kuruyup öldüğünü düşündüğüm için saksını alacaktım birde baktım yeni filizler çıkıyor... Bu yıl çiçek açmak için çıldırdı adeta, diğeri de gelin teli bitkisi bütün kışı dışarıda geçirenlerden... ne kadar uzattım değil mi? Balkonunda gezmek ne kelime, çöreklenip oturdum aranjmanları bayağı bir seyrettim. Sevgiler...

Unlu bitle mücadele devam ediyor Berçin Hanım, bu nasıl bir zararlıdır kurtulamadım gitti. Kapalı balkonda mum çiçeklerinde hala varlar. Can sıkıcı bir durum. Kış gelmek üzere bazı bitkileri iç mekana almak zorundayım ama iç mekanda daha da çoğalıp artacaktır bu unlu bitler. Bu kış sezonu tüm bitkileri oldukları yerinde bırakıp doğal seleksiyon yaşatacağım galiba.

Bazı sukulentleri açık balkonda bırakacağım bakalım dayanımları nasıl olacak...

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön