![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkonlardan görünümler: Sukulent çanağı kışı açık balkonda geçirdi. İçindeki bitkileriden bir bölümü kışın yok oluyor. Bu aralar canlanmaya başladı. Kışa ve susuzluğa dayanıklılıkları ile geçer not alıyorlar benden. ![]() Selenicereus grandiflorus Pinar-del Rio; 2. dalını vererek sevindirdi beni. Çiçek açacağı günler ne zaman gelecek acaba? Daha çok mu bekleyeceğim... ![]() ![]() Caralluma lutae'yı az daha kaybediyordum 2012 kışında. Bir dal kurtarabildim, o zamandan beri çok az gelişme gösterdi. O güzel, sapsarı çiçeğini bir kez görebildim. Arkasında da ''tombiş eller sukulenti'' dediğim sukulent. Latincesini hatırlayamadım, tomentosalı birşeydi... ![]() ![]() Ceropegia sandersonii, nihayet uyandı, sürgün uzatmaya başladı. ![]() Pubicalyx hoyam, bir yaşını doldurdu. Gelişimi çok çok iyi, ondan da çiçek bekliyorum. Beklediğimi bilsin yani... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sedum burritoyu ektiğimden beri saksının içine yatırmıştım, kazara kırılmasın diye. Şimdi aşağı uzattım epey uzamış. ![]() Kaktüs aranjmanım. ![]() Karides çiçeği ve mercan küpelim sukulentlerle gül gibi geçiniyor. Arkada dev ama yavru vermeyen aloeveram görünüyor. ![]() Dikenlerinden ötürü uzaktan su atıp kaçtığım opuntia saksım, Her su atışımda Loveforlife ve Berçin arkadaşlarım sizi anıyorum. ![]() ![]() Genel görünüm, kadrajda hoya carnosa ve selenicereus görünüyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Kırmızı delosperma bu yıl turuncuya döndü nedense. Geçen yıl full güneş altındaydı, bu yıl güneşi biraz daha az alan bir noktada. ![]() Gymnocalycium baldianumxandreium hibridinde de tomurcuklar göründü. E.milliler aynı saksıda, aynı kareye de girdiler. Pembe, kırmızı(mercan desek doğru olur) ve sarı. ![]() Ve lithopslarda son durum, biri dönüşümünü tamamladı. Diğerleri henüz bitmedi. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve sırada kötü haberler... ![]() Bu kış kaybettiğim 2.adeniumum. Kıştan beri süzgün süzgün duruyordu. Tuttum çektim saksıdan, çürümüş. Bir yıllıktı. Sizlere ömür... Kök boyu beni şaşırttı.![]() Ceropegia wodiiyle yıldızımız bir türlü barışmadı. Koca bir saksıdan bir dal kaldı. Onu da komple saksının yüzeyine yaydım, fazladan kök atar belki diye. ![]() Yurtdışı siparişlerimden Lepismium houlletianumu kışın diatomitte köklendirmiştim. Kazara elim çarpınca pet bardağı düşürdüm yere ve kökleri oynadı yerinden. Sonra çürüdü, kesip bu sefer lav taşına koydum. Tekrar köklenme başlamış ama vakit kaybettik. Bitkim iyice zayıflayıp kemik gibi kaldı. Yanındaki arkadışının durumu oldukça iyi. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|