View Single Post
Eski 20-04-2014, 20:04   #749
sakdag
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Teşekkür ederim Sevgili Eceyıldız.

Esin Hanım, burritonun çiçeğini çok merak ediyorum ama çiçek açacak gibi durmuyor pek.
Opuntiaların minik dikenlerini hiç sevmiyorum. Battıkları yerde görünmüyorlar ama vicdan azabı gibi sürekli rahatsızlık veriyorlar.

Bence de lithopslar biraz geç kaldılar gibi, kapalı balkonda nem oranı onların istediklerinden biraz fazla sanırım. Bunu farkedip iyice gübeş alacakları cam kenarına yerleştirdim ama bölünme süreci yinede hızlı değil. Açık balkona alsam iyi olacak gibi.
Bölünmelerde bazan, dıştaki lithops içtekini iyice sıkmış gibi görünüyor, o zaman elle müdahale ediyorum doğrusu, çünkü sıkışıklıktan dolayı yeni doğacak lithopsta şekil bozukluğu olsun istemiyorum.
Aslında toprak değişikliği de yapmak istiyorum ama keyifleri bozulur da ölürler diye cesaret edemiyorum. Bu yıl küçük küçük kalacak gibiler, gübre desteği gerek. Bölünmesi tamamlananı bir kez suyla bir kezde sıvı gübreli suyla suladım. Değişimini gözlemleyeceğim.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön