agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni16275Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-01-2014, 11:53   #661
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Aşkın gözyaşları çiçeklerinin tomurcukları açtılar. Kapalı balkondaki yer darlığından ötürü, çiçeklenme bittikten sonra bu bitkiye koleksiyonumda yer vermeyeceğim sanırım.
Sizinle aynı fikirdeyim sevgili sakdag, sanırım seneye ben de yetiştirmeyeceğim. Ama her saksıdan fışkıran yavrucuklar ne olacak, hiç bilmiyorum.

Bir de sizinkilerin çiçek renkleri ile bendeki farklı sanırım. Bu bulunduğu ortam, ısı ışık faktöründen midir, cins farklılığı mıdır?

Fotoğraf ekleyecektim, tümünü silmişim. Kaktüs sayfamda fotoğraflar mevcut, renk farkı açıkça görülüyor. Sevgiyle...

Alıntı:

Echeveria ağacım diyeceğim artık ona. 7-8 yıllık, gövdesi uzadı kaldı, bol bol yavru veriyor, yavrular yurdun dört bir köşesine dağılmıştır.
Eklenti 466824
Ayrıca echeveria ağacını çok sevdim, ben bu bitkiyi yaşatmayı bir türlü başaramadım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2014, 10:23   #662
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Cemo Abla, echeveria ağacın çok güzel olmuş.

Sdurul Abla, sayfanızdan baktım; sizin gözyaşları bitkiniz benim 1 ya da 3 numara ile belirttiğim türlerden biri sanırım. Güneş alma durumlarına göre renk farklılığı oluşmuş. Bitkinizin yapraklarını göremediğim için net bir şey diyemeyeceğim. Bendekiler balkonun tam köşesindeler, nispeten daha az güneş alıyorlar.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2014, 11:35   #663
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Pek çok sukulent çiçekte, ancak ilk açanlardan biri graptopetalum oldu. Yeni açan çiçeklerinin simetrisi çok güzel...
Name:  1.jpg
Views: 1488
Size:  54.5 KB
Name:  2.jpg
Views: 1313
Size:  41.8 KBName:  3.jpg
Views: 1373
Size:  19.1 KB

Pachveria ailesinden olduğunu düşündüğüm, echeveria görünümlü ancak graptopetaluma da benzeyen çok tatlı bir sukulent. Anne bitki kırılmıştı, geriye kalan çubuktan çıkan yavrular.
Name:  DSC04311.jpg
Views: 1459
Size:  56.8 KB

Rhipsalis elliptica da tomurcuklar epey irileşti, merakla bekliyorum çiçekleri..
Name:  DSC04307.jpg
Views: 1289
Size:  54.4 KB

Eski 29-01-2014, 14:51   #664
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Açınca tam bir görsel şölen olacak.

sakdag beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2014, 18:07   #665
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Sevgili Sakdağ,

Echeveria ağacına hayran oldum. Cemo Abla'daki gibi malzeme de bol değil ki! Sahip olduğum tek echeverianın yapraklarını yolup yolup atasım geldi
Name:  IMG_4957.jpg
Views: 1301
Size:  33.8 KB
Rhipsalis ellipticanın çiçeklerini büyük bir merakla bekliyor olacağım...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2014, 18:55   #666
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Sevgili Sakdağ,

Echeveria ağacına hayran oldum. Cemo Abla'daki gibi malzeme de bol değil ki! Sahip olduğum tek echeverianın yapraklarını yolup yolup atasım geldi
Teşekkür ederim Loveforlife. Yolma yaprakcıkları lütfen. Bizim yaşlı echeverianın bu kadar sevileceğini tahmin etmiyordum doğrusu, yavaş yavaş popularitesini kaybediyordu gözümde kendisi. Şöyle alıcı gözüyle bir daha inceleyeyim.

Eski 30-01-2014, 09:33   #667
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Tomurcuk olmasına çok sevindim Sayın Mmanager, benim bitkimde de çok sayıda o oluşumlardan var. İlk defa açacak, 2 yıldır bakıyorum kendisine.
Açma mevsimi bu herhalde, tam tanımadığımız için bitkiyi bilemiyoruz. Bir de Vehibe Hanımda var bu bitkiden ona da sormalı bitkisinin durumunu.

Benim bitkimden bir detay:

Eklenti 465156
Aynı oluşumlar benim bitkimdede var bunlar yaprak mı tomurcukmu çözemiyorum daha çok ufak Vehibe hanım vermişti sağolsun merakla bekliyorum bende...

sakdag beğendi.
eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2014, 16:22   #668
Yeni Üye

cink2's Avatar

Giriş Tarihi: 18-09-2012
Alıntı:
çok güzel görünüyor. maşaaallaahh

sakdag ve ıldır beğendi.
cink2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2014, 18:07   #669
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-08-2013
Sevgili Sakdag senecio rowleyanusun bakımı ile ilgili biraz bilgi verir misiniz?Küçük bir çeliğim var ve büzüşüp ölmeye başladı Güneş,sulama vs.çok sevinirim.

Narinkhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2014, 09:53   #670
Ağaçsever

cansuyu_yagmur's Avatar

Giriş Tarihi: 03-07-2010
hepsi birbirinden güzel maşallah. biryerde okumuştum doğrumu acaba; çiçek açmaları için kışı soğuk biryerde geçirmeleri gerekiyormuş?
acaba sizin kaktüsleriniz oda ısısındamı yoksa daha soğuk bir ortamdamı geçiriyorlar kışı?

cansuyu_yagmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2014, 15:38   #671
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Narinkhn Mesajı Göster
Sevgili Sakdag senecio rowleyanusun bakımı ile ilgili biraz bilgi verir misiniz?Küçük bir çeliğim var ve büzüşüp ölmeye başladı Güneş,sulama vs.çok sevinirim.
Ben toprağı kurudukça suluyorum. Çeliğinizi toprağa uzatıp, ilk zamanlarda fısfıslayarak sulayın. Gövdeden havai kökler çıkarıp toprağa yapışacaklardır. Direkt güneşten ziyade sabah veya akşam güneşi daha uygun. Eğer bitkiniz köklü olupta büzüştüyse suya ihtiyacı vardır.

Eski 07-02-2014, 15:41   #672
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cansuyu_yagmur Mesajı Göster
hepsi birbirinden güzel maşallah. biryerde okumuştum doğrumu acaba; çiçek açmaları için kışı soğuk biryerde geçirmeleri gerekiyormuş?
acaba sizin kaktüsleriniz oda ısısındamı yoksa daha soğuk bir ortamdamı geçiriyorlar kışı?
Sayın Cansuyu_yağmur, evet doğru; kaktüslerin çiçek açması için kışı serin bir ortamda geçirmeleri gerekir.Benim kaktüslerim kapalı balkondalar. Açık balkonda her türlü hava şartına maruz kalan türlerde var. Kapalı balkonunuz yoksa kalorifer yanmayan bir oda da durabilirler. Bulunduğunuz iklim ılımansa açık balkonda da durabilirler.(yağıştan korumak şartıyla)

Eski 13-02-2014, 21:30   #673
Ağaç Dostu

musbet's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2011
Sevgili sakdag sukulentlerin harika.
Ellerini emegine saglik.

sakdag beğendi.
musbet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2014, 20:56   #674
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Güler atlasın 1,5 metrelik dalı tomurcuklarla bezeli, arka planda yapraksız ama çiçekli begonvilim de güzel poz vermiş.

Name:  DSC04437.jpg
Views: 1094
Size:  57.9 KB

Eski 17-02-2014, 20:59   #675
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
1.5 mt ha.. şaştım, bayıldım Kaç yaşında?

Begonvil de süper bu arada.

berçin beğendi.
cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2014, 21:04   #676
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Sedum palmerim, sarı kızım, balkona renk verenlerden.
Name:  DSC04457.jpg
Views: 1159
Size:  58.6 KB

Sempervivum yetiştirmeyi bir türlü başaramıyorum, anne sempervivum da ölünce yavruları açık balkondaki bir saksıya toprağın üzerine öylece bıraktım. Güzel güzel gelişiyorlar. Bir tanede başka saksıda tüylü sempervivum var yanlarına atayım bari...
Name:  DSC04455.jpg
Views: 1067
Size:  55.4 KB

züleyha, Maude, cemo ve 21 kişi beğendi.
Eski 17-02-2014, 21:08   #677
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
1.5 mt ha.. şaştım, bayıldım Kaç yaşında?

Begonvil de süper bu arada.

2 yaşında Cemo Abla, epey büyüdü, çok fazla sayıda tomurcuğu var.
Tüm saksıyı çekmemişim, bir ara eklerim. Balkonun genelini çekeyim diyorum ama bir elipsin çeyreği biçimli balkon şeklimden dolayı istediğim genel görüntüyü çekemedim henüz.

Şöyle bir fotoğrafı buldum, tümü görünmüyor ama.
Name:  DSC04230.jpg
Views: 1241
Size:  62.4 KB

Eski 18-02-2014, 00:01   #678
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Canım arkadaşım,

Yine harikalar yartmışsın. şu sempervivum olayını bende beceremedim. Benim balkon içler acısı. Sanırım ben senin yanından hiç ayrılmamalıymışım, beceremiyorum bu çiçek işini artık

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2014, 08:04   #679
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-05-2012
Sevgili sakdağ, görüntüler muhteşem. Atlas çiçeği Güler hanımın atlasına benzemiş gerçekten. Bayıldım. Ellerinize sağlık. Merak ettiğim geçen yıl , yani bir yıllık iken açmış mıydı?

sakdag beğendi.
edelvays58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2014, 08:11   #680
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Sevgili Edelvays58, bir yıllıkken de açmıştı, hem de bol bol. 489 nolu mesajımda fotoğrafı mevcut.

edelvays58 beğendi.
Eski 18-02-2014, 08:15   #681
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züleyha Mesajı Göster
Canım arkadaşım,

Yine harikalar yartmışsın. şu sempervivum olayını bende beceremedim. Benim balkon içler acısı. Sanırım ben senin yanından hiç ayrılmamalıymışım, beceremiyorum bu çiçek işini artık
Züleyhacım, lütfen böyle deme. Balkonunun müsait olmamasına bağlıyorum çiçeklerinin hoşnutsuzluğunu. Yoksa buradayken küçük bir cennetti balkonun. Nereye bakacağımı şaşırıyordum.

berçin ve YeniBON beğendi.
Eski 18-02-2014, 20:03   #682
Ağaç Dostu

hnd76's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2012
Talking

Sn.sakdag sayenizde gözlerim bayram etti. Hepsi de emeklerinizin karşılığını vermiş. Sempervivum konusunda çok tecrübeli sayılmam, sekiz adet sempervivumum var. Bildiğim tek şey soğuk havaları çok seviyorlar. Bol kaktüslü günler…

sakdag ve berçin beğendi.
hnd76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2014, 10:20   #683
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Merhaba Hnd76, balkonun konumundan yetiştiremiyorum galiba, güney cepheli. Konumundan dolayı maviş, küpe çiçeği, clematis, sempervivum gibi bitkiler maalesef pek olamıyor. Yazın saklayacak pek gölge, serin yeri de olmuyor ne yazık ki.
Şuna bir bakın, tüylü semper, yavru çıkarıyor galiba; eeee nihayet yani.. Çok sevindim.
Name:  DSC04509.jpg
Views: 1113
Size:  45.1 KB

Rhipsalis, aç artık aç... Bugün bir tane çiçeği pıtladı, yarım açılmıştı, bir iki saat bekleyemedim, elimle tamamını açtırdım. Sabırsızlık işte... 5 kuruş iriliğinde krem rengi çiçekler, tek tek çok fazla görselliği olmasa da, bir arada açmış halleri çok güzel. Saksının tamamı açınca artık...
Name:  DSC04486.jpg
Views: 1036
Size:  30.6 KBName:  DSC04494.jpg
Views: 1040
Size:  24.4 KB

Eski 20-02-2014, 00:16   #684
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sevgili sakdag, oflaya oflaya gezdim bütün sayfalarinizi... Ellerinize emeginize saglik, özellikle Silvestrii'lerinize bayildim bayildim... Ayrica Güler atlasiniza da masallah diyorum o ne sevktir ya Rabbim costukca cosmus darisi bizimkilerin basina... Artik bahar geliyor cicekleriniz daha bir güzellesecekler eminim, bizleri güzelliklerden mahrum etmeyin lütfen...

sakdag, berçin ve Seabert74 beğendi.
cörekotu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2014, 09:02   #685
Ağaçsever

Sıdıka's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2009
Alıntı:
2 yaşında Cemo Abla, epey büyüdü, çok fazla sayıda tomurcuğu var.
Tüm saksıyı çekmemişim, bir ara eklerim. Balkonun genelini çekeyim diyorum ama bir elipsin çeyreği biçimli balkon şeklimden dolayı istediğim genel görüntüyü çekemedim henüz.

Şöyle bir fotoğrafı buldum, tümü görünmüyor ama.
Eklenti 470128
sn.sakdağ, ne güzel derli toplu balkonunuz var - sanırım kapalı balkon - çiçekler orda olduğuna göre , benim balkon açık , durum böyle olunca çiçekler kışın içeriye alınıyor - sonra da yer sıkıntısı başlıyor , bakalım ne olcak bu işin sonu ...

sakdag beğendi.
Sıdıka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2014, 09:32   #686
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Sıdıka Hanım sormayın; balkonu bu sonbaharda kapattırdım. İlk defa bütün odalar çiçek dolu olmadan huzurlu bir kış geçiyor. Geçtiğimiz kışlarda hemen hemen her odada çiçek yığınları vardı, pencere içleri dahil. Sığmayanlar balkonda muşambaların altındaydı. Gelen misafirlerin garip bakışları, eşimin bıktım bunlardan diye serzenişleri azaldı nihayet. Gerçi hala tam yerleşemedim kapalı balkona. Mum çiçeği çeşitlerim bir odada, bebek atlaslarım bir odada.

Arka balkon tamamen benim, ancak sığışamadık bir türlü. Mecburen budama, azaltma yapıyorum. Ön balkonda da hala değişik çiçekler, ağaçlar, çalı tipleri mevcut. Eşimin okulunun giriş kapısına soğuğa dayanıklı bir sarılıcı arıyorlarmış. Pasiflorayı gönderdim bu sabah. Akşamüstü de morsalkımı ve gül ibrişimi köydeki evin bahçesine götüreceğim. Bakım-sulama beni oldukça yoruyor.

berçin, YeniBON ve efeege beğendi.
Eski 21-02-2014, 09:46   #687
Ağaçsever

Sıdıka's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2009
Alıntı:
Sıdıka Hanım sormayın; balkonu bu sonbaharda kapattırdım. İlk defa bütün odalar çiçek dolu olmadan huzurlu bir kış geçiyor. Geçtiğimiz kışlarda hemen hemen her odada çiçek yığınları vardı, pencere içleri dahil. Sığmayanlar balkonda muşambaların altındaydı. Gelen misafirlerin garip bakışları, eşimin bıktım bunlardan diye serzenişleri azaldı nihayet. Gerçi hala tam yerleşemedim kapalı balkona. Mum çiçeği çeşitlerim bir odada, bebek atlaslarım bir odada.

Arka balkon tamamen benim, ancak sığışamadık bir türlü. Mecburen budama, azaltma yapıyorum. Ön balkonda da hala değişik çiçekler, ağaçlar, çalı tipleri mevcut. Eşimin okulunun giriş kapısına soğuğa dayanıklı bir sarılıcı arıyorlarmış. Pasiflorayı gönderdim bu sabah. Akşamüstü de morsalkımı ve gül ibrişimi köydeki evin bahçesine götüreceğim. Bakım-sulama beni oldukça yoruyor.

Çok tanıdık geliyor , çünkü aynı durumdayım bende , kış gelince facia başlıyor , eşim ve oğlum başlıyorlar mualefete , ama yapıcak bişey yok . Aslında benim annem" büyük çiçekçi ", saksılar say say bitmiyor , neyse ki onun yeri var, kış gelince tavan kata yerleşiyor saksılar ... ama yaşlı ve yoruluyor, bende ona vazgeç artık şu çiçeklerden diyodum , en azından azalt biraz diyodum ,dinlemiyordu elbet , şimdi ona benzemeye başladım bende , anasının kızı dilmi demeye başladılar evdekiler ....

Sıdıka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2014, 11:06   #688
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu Mesajı Göster
Sevgili sakdag, oflaya oflaya gezdim bütün sayfalarinizi... Ellerinize emeginize saglik, özellikle Silvestrii'lerinize bayildim bayildim... Ayrica Güler atlasiniza da masallah diyorum o ne sevktir ya Rabbim costukca cosmus darisi bizimkilerin basina... Artik bahar geliyor cicekleriniz daha bir güzellesecekler eminim, bizleri güzelliklerden mahrum etmeyin lütfen...

Teşekkürler Sevgili Çörekotu, silvestriilerin bir saksısını geçtiğimiz yaz dağıttım yer sıkışıklığından. Atlasımın gerçekten maşallahı var bu yılda çok çiçek açacak. Baharı coşkuyla bekliyorum ben de, daha çiçeğini göstermeyen nice kaktüsüm var merak ettiğim.

Rhipsalisin bugünü: Daha çok çiçek açmış, gözümü alamıyorum. Ama ne yazık ki, haftasonu evde değilim. Şöyle tüm çiçeklerini açmış halini umarım yakalayabilirim. İlk açan çiçek hala açık, çiçekler gece kapanmıyor, aynen açık kalıyor. Sanki biraz kokulu gibi çiçekleri, ama aynı yerde limonda çiçek açtığı için kokular biraz karıştı. Hepsi açınca nötr bir ortamda tekrar koklayacağım çiçeklerini. Kucaklayıp haftasonunda benimle beraber gezdiresim var bu saksıyı ama sarkıcı olduğu için çok zayiat veririz diye korkuyorum.

Name:  DSC04550.jpg
Views: 1850
Size:  63.4 KBName:  DSC04540.jpg
Views: 1552
Size:  47.2 KB

Eski 21-02-2014, 11:47   #689
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2013
sayın sakdag ellerinize ve emeğinize sağlık ne kadar güzel açmışlar, sanki gülüyormuş gibi geldi bana size de öyle hissettirdi mi? Bu altasın beyazı mı yoksa başka çeşit bir kaktüsmü?

sakdag beğendi.
helin-123 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2014, 21:46   #690
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Bu rhipsalis pek bir tanıdık geldi bana, yoksa bundan aşırmışmıydım ben Eğer aşırmadıysam, yakında aşırabilirim )))

sakdag beğendi.
züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025