![]() |
|
![]() |
#661 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir de sizinkilerin çiçek renkleri ile bendeki farklı sanırım. Bu bulunduğu ortam, ısı ışık faktöründen midir, cins farklılığı mıdır? Fotoğraf ekleyecektim, tümünü silmişim. Kaktüs sayfamda fotoğraflar mevcut, renk farkı açıkça görülüyor. Sevgiyle... Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Ağaç Dostu
|
Cemo Abla, echeveria ağacın çok güzel olmuş. ![]() Sdurul Abla, sayfanızdan baktım; sizin gözyaşları bitkiniz benim 1 ya da 3 numara ile belirttiğim türlerden biri sanırım. Güneş alma durumlarına göre renk farklılığı oluşmuş. Bitkinizin yapraklarını göremediğim için net bir şey diyemeyeceğim. Bendekiler balkonun tam köşesindeler, nispeten daha az güneş alıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
|
Pek çok sukulent çiçekte, ancak ilk açanlardan biri graptopetalum oldu. Yeni açan çiçeklerinin simetrisi çok güzel... ![]() ![]() ![]() ![]() Pachveria ailesinden olduğunu düşündüğüm, echeveria görünümlü ancak graptopetaluma da benzeyen çok tatlı bir sukulent. Anne bitki kırılmıştı, geriye kalan çubuktan çıkan yavrular. ![]() Rhipsalis elliptica da tomurcuklar epey irileşti, merakla bekliyorum çiçekleri.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Açınca tam bir görsel şölen olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sakdağ, Echeveria ağacına hayran oldum. Cemo Abla'daki gibi malzeme de bol değil ki! Sahip olduğum tek echeverianın yapraklarını yolup yolup atasım geldi ![]() ![]() Rhipsalis ellipticanın çiçeklerini büyük bir merakla bekliyor olacağım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Sevgili Sakdag senecio rowleyanusun bakımı ile ilgili biraz bilgi verir misiniz?Küçük bir çeliğim var ve büzüşüp ölmeye başladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-07-2010
|
hepsi birbirinden güzel maşallah. biryerde okumuştum doğrumu acaba; çiçek açmaları için kışı soğuk biryerde geçirmeleri gerekiyormuş? acaba sizin kaktüsleriniz oda ısısındamı yoksa daha soğuk bir ortamdamı geçiriyorlar kışı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaç Dostu
|
Ben toprağı kurudukça suluyorum. Çeliğinizi toprağa uzatıp, ilk zamanlarda fısfıslayarak sulayın. Gövdeden havai kökler çıkarıp toprağa yapışacaklardır. Direkt güneşten ziyade sabah veya akşam güneşi daha uygun. Eğer bitkiniz köklü olupta büzüştüyse suya ihtiyacı vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Cansuyu_yağmur, evet doğru; kaktüslerin çiçek açması için kışı serin bir ortamda geçirmeleri gerekir.Benim kaktüslerim kapalı balkondalar. Açık balkonda her türlü hava şartına maruz kalan türlerde var. Kapalı balkonunuz yoksa kalorifer yanmayan bir oda da durabilirler. Bulunduğunuz iklim ılımansa açık balkonda da durabilirler.(yağıştan korumak şartıyla) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Sevgili sakdag sukulentlerin harika. Ellerini emegine saglik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaç Dostu
|
Sedum palmerim, sarı kızım, balkona renk verenlerden. ![]() Sempervivum yetiştirmeyi bir türlü başaramıyorum, anne sempervivum da ölünce yavruları açık balkondaki bir saksıya toprağın üzerine öylece bıraktım. Güzel güzel gelişiyorlar. Bir tanede başka saksıda tüylü sempervivum var yanlarına atayım bari... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2 yaşında Cemo Abla, epey büyüdü, çok fazla sayıda tomurcuğu var. Tüm saksıyı çekmemişim, bir ara eklerim. Balkonun genelini çekeyim diyorum ama bir elipsin çeyreği biçimli balkon şeklimden dolayı istediğim genel görüntüyü çekemedim henüz. Şöyle bir fotoğrafı buldum, tümü görünmüyor ama. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Canım arkadaşım, Yine harikalar yartmışsın. şu sempervivum olayını bende beceremedim. Benim balkon içler acısı. Sanırım ben senin yanından hiç ayrılmamalıymışım, beceremiyorum bu çiçek işini artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Sevgili sakdağ, görüntüler muhteşem. Atlas çiçeği Güler hanımın atlasına benzemiş gerçekten. Bayıldım. Ellerinize sağlık. Merak ettiğim geçen yıl , yani bir yıllık iken açmış mıydı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
|
Züleyhacım, lütfen böyle deme. Balkonunun müsait olmamasına bağlıyorum çiçeklerinin hoşnutsuzluğunu. Yoksa buradayken küçük bir cennetti balkonun. Nereye bakacağımı şaşırıyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2012
|
![]() Sn.sakdag sayenizde gözlerim bayram etti. Hepsi de emeklerinizin karşılığını vermiş. Sempervivum konusunda çok tecrübeli sayılmam, sekiz adet sempervivumum var. Bildiğim tek şey soğuk havaları çok seviyorlar. Bol kaktüslü günler… |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Hnd76, balkonun konumundan yetiştiremiyorum galiba, güney cepheli. Konumundan dolayı maviş, küpe çiçeği, clematis, sempervivum gibi bitkiler maalesef pek olamıyor. Yazın saklayacak pek gölge, serin yeri de olmuyor ne yazık ki. Şuna bir bakın, tüylü semper, yavru çıkarıyor galiba; eeee nihayet yani.. Çok sevindim. ![]() ![]() Rhipsalis, aç artık aç... Bugün bir tane çiçeği pıtladı, yarım açılmıştı, bir iki saat bekleyemedim, elimle tamamını açtırdım. Sabırsızlık işte... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili sakdag, oflaya oflaya gezdim bütün sayfalarinizi... Ellerinize emeginize saglik, özellikle Silvestrii'lerinize bayildim bayildim... Ayrica Güler atlasiniza da masallah diyorum o ne sevktir ya Rabbim costukca cosmus darisi bizimkilerin basina... Artik bahar geliyor cicekleriniz daha bir güzellesecekler eminim, bizleri güzelliklerden mahrum etmeyin lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
|
Sıdıka Hanım sormayın; balkonu bu sonbaharda kapattırdım. İlk defa bütün odalar çiçek dolu olmadan huzurlu ![]() Arka balkon tamamen benim, ancak sığışamadık bir türlü. Mecburen budama, azaltma yapıyorum. Ön balkonda da hala değişik çiçekler, ağaçlar, çalı tipleri mevcut. Eşimin okulunun giriş kapısına soğuğa dayanıklı bir sarılıcı arıyorlarmış. Pasiflorayı gönderdim bu sabah. Akşamüstü de morsalkımı ve gül ibrişimi köydeki evin bahçesine götüreceğim. Bakım-sulama beni oldukça yoruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
Alıntı:
Çok tanıdık geliyor , çünkü aynı durumdayım bende , kış gelince facia başlıyor , eşim ve oğlum başlıyorlar mualefete , ama yapıcak bişey yok . Aslında benim annem" büyük çiçekçi ", saksılar say say bitmiyor , neyse ki onun yeri var, kış gelince tavan kata yerleşiyor saksılar ... ama yaşlı ve yoruluyor, bende ona vazgeç artık şu çiçeklerden diyodum , en azından azalt biraz diyodum ,dinlemiyordu elbet , şimdi ona benzemeye başladım bende , anasının kızı dilmi demeye başladılar evdekiler .... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler Sevgili Çörekotu, silvestriilerin bir saksısını geçtiğimiz yaz dağıttım yer sıkışıklığından. Atlasımın gerçekten maşallahı var bu yılda çok çiçek açacak. Baharı coşkuyla bekliyorum ben de, daha çiçeğini göstermeyen nice kaktüsüm var merak ettiğim. Rhipsalisin bugünü: Daha çok çiçek açmış, gözümü alamıyorum. Ama ne yazık ki, haftasonu evde değilim. Şöyle tüm çiçeklerini açmış halini umarım yakalayabilirim. İlk açan çiçek hala açık, çiçekler gece kapanmıyor, aynen açık kalıyor. Sanki biraz kokulu gibi çiçekleri, ama aynı yerde limonda çiçek açtığı için kokular biraz karıştı. Hepsi açınca nötr bir ortamda tekrar koklayacağım çiçeklerini. Kucaklayıp haftasonunda benimle beraber gezdiresim var bu saksıyı ama sarkıcı olduğu için çok zayiat veririz diye korkuyorum. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
sayın sakdag ellerinize ve emeğinize sağlık ne kadar güzel açmışlar, sanki gülüyormuş gibi geldi bana size de öyle hissettirdi mi? Bu altasın beyazı mı yoksa başka çeşit bir kaktüsmü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Bu rhipsalis pek bir tanıdık geldi bana, yoksa bundan aşırmışmıydım ben ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|