![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Köyde 2 tane çatlak toprak testi bulmuştum, karınlarını açıp saksı haline getirdim. Biraz zor oldu, hem kırmamaya çalışıp hem yavaş yavaş kırmak... ![]() Şimdilik bitkiler böyle, ancak bir iki aya çok güzel olacak bu aranjman... Toprak saksıları seviyorum. Diğerini daha yapamadım. Altına bir de sacayağı buldum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sedumları görünce yiyesim, lithopsları görünce merhametten ağlayasım geliyor. Sanki yardıma muhtaç sokak çocukları gibi Kalonchoelerin arasında sanki çocuk parkında oturmuş cıvıl cıvıl sesleri dinliyormuş gibi oluyorum. Diğerlerini de yazmayım artık... Sevgili sakdag, bunlar normal şeyler mi![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Beğenileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar, bir de boydan çekeyim güzel atlasımı. 3-3,5 yaşında oldu bitkim. Sağolsun Güler Abla'dan geldiğinden beri durmaksızın büyüdü. Sümeyra Hanım, güneş yanıklarına yapacak hiçbir şey yok maalesef. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili Sakdag bunca güzelin arasında benim gözdem yine Güler atlas oldu. ![]() Acaba bir lithopsta ben mi alsam diyorum, bakabilirmiyim bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Çatlak küp arajmanı harika görünüyor bir süre sonra süper görünecek bence |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tele ann sapsarı rengi ile benim de aldığım atlaslar arasında idi. Umarım rengi sapsarı olur. Sanki farklı bir renk gibi duruyor. Ancak bendeki nedense kurudu. söktüğümde ise dip tarafından yeni bir sürgün vermeye çalıştığını gördüm. Tekrar diktim ama muhtemelen o da kuruyor. Gelen atlaslarımın bir kısmını malesef kaybettim. Geride kalanlarla devam edeceğiz artık. Bence ne olursa olsun büyük saksılara dikmek gerekiyor. Dikmiş olduğum nisbeten küçük saksılarda istedikleri gibi bir gelişim gösteremediler. Güler hanımdan gelen atlaslarım ise oldukça fazla geliştiler. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Muda, sarı mı turuncu mu olacak ya da açmayı başarabilecek mi; merakla bekliyorum. Geçen yıl aldığım atlasların (sanırım 13 çeşit almıştım) bir ya da ikisini kaybettim; geri kalanı yaşıyor. Tabi ki Güler atlas gibi hızla gelişip büyümeseler de durumları iyi şimdilik. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
2011 yılında küçücük bir bitkiyken yetiştirmeye başladığım aloe bitkim ilk kez açıyor. Bu bitki susuz kalınca resimde görüldüğü gibi yapraklarını içe doğru kıvırıyor. Sulayınca düzeliyor. ![]() graptopetalum çiçekleri. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Çatlak küpe bayıldım sevgili Sakdag.. Saksı altındaki ayagı çözemedim yalnız.. Onu nasıl yaptınız ?? Atlasları sizin kadar bizler de merakla bekliyoruz. Hadi hayırlısı ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben yapmadım. Onu da köyden buldum. Bildiğiniz sacayağı.Demirden kaynaklanmış. Biraz paslanmış, folyoyla sarmaladım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler atlas adının sahibi gibi yağmur çamur demeden yoluna devam ediyor demek ki hollandadan gelenin rengini merak ettim inşallah tomurcuğu dökülmez bizde çiçeğini görürüz. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bakalım kısmet. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili sakdag, testi arajmanı süper olmuş.ama güler atlas da ayrı bir güzel. benim de bir atlasım var. yaprakları piramit gibi yaklaşık iki yıllık hiç çiçeğini görmedim.hep açık balkonda çiçek açması için ne yapmalıyım.siz gübre kullanıyor musunuz? sevgiler. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım sizdeki pitaya kaktüsü. Sayfanızı tekrar inceleyeyim. Pitayayı Türkiye'de açtırabilen çok az insan var. Bende de uzun zamandır var ama açtıramadım. Gübre olarak Tekzenden aldığım Çiçekcoşturanın Orkide besinini tüm bitkilere zaman zaman veriyorum. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Atlaslarınız şahane sağlıkla büyütün ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Atlasa bayıldım ben..Harika olmuş sevgili sakdağ. Suhulentlerinize söz bulamıyorum zaten..Hepsi muhteşem.. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah maşallah atlas muhteşem görünüyor ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlar. Atlasın fotoğrafını çekmeye doyamadım. Birkaç tane daha eklemek istiyorum.. ![]() ![]() ![]() Rhipsalis cassutha da çiçeklenenlerden. Mini mini çiçekleriyle çok sevimli. ![]() Çiçekleri solunca minik meyvecikler oluşturacak galiba. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sukulent aşkına tutulmuş olmalısın Sevgili Suz-i Dilara. ![]() Lithopsların sonbahardan ilkbahara kadar susuz geçen hayatı bizde acıma hissi uyandırıyor galiba.Ama bu süre içinde bir damla su hayatlarına mal olabiliyor. Vicdansız olmakta fayda var gibi... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Büyük saksıda beraber yaşayan stapelia variagata ve grandiflora kapalı balkonda unlu bit üretim merkezi haline geldiği için acımasızca budayıp tabiri caizse köklemiştim kışın. Açık balkona aldığımdan beri hızlı bir büyüme sürecine girdi tekrar. Güneşten bronzlaşmış biraz. ![]() Açan kaktüslerden. ![]() Fotoğraf çekerken soldaki kaktüsün kafasını uçuruvermişim. Saksıda yan gelmiş yatarken farkettim arkada. Kendi haline bıraktım köklenir herhalde. ![]() ![]() Ve çok yeni dikilen bebişler... ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2014
|
Kaktüs ve Sukulentler
Iyi aksamlar arkadaslar Tam 1.5 ay oldu diktigim ve hala 5 cm ve hic bir degisiklik yok ama eminim bir adaptasyon donemi geciriyordur ve sonra da bana supriz yapacaktir. Sizinkiler harika gercekten .Benimki bahcede ve cok yanliz kaldi bakalim ne olacak , bende merak ediyorum.. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Bu arada geçen gün çiçekçide yere düşmüş graptopetalum rozeti gördüm. Çiçekçiden rica edince verdi. Eve gelince ucunu verev kesip 1 gün beklettikten sonra Kumlu toprağa diktim. Dün dayanamayıp çıkarttım ki ucu kararmış. Tekrar kestim, bekliyor. Acaba nasıl köklendiririm? Sapın uzunluğu köklenmeyi etkiler mi? Silvestrinize de selam.(Hepsi güzel ama sizin adınızı görünce direkt silvestiniz aklıma geliyor.) |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Silvestrii de mini mini tomurcuklanmalar başladı bile, sanırım 15 mayısta açmış olur çiçekleri. Bu kış saksısından ötürü çok hırpalandı. Defalarca yere kapaklandı. dalları bayağı bir seyreldi kopa kopa. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Atlasına zaten diyecek söz bulamıyorum o kadar güzel ki. Paskalyaların yaşadığına sevindim ablam aslında bakımları çok kolay ama işte bazen bizi üzebiliyorlar. Beyaz paskalyanda yok galiba, en iyisi ben senin için değişik renkteki yılbaşılardan ve beyaz paskalyadan çelik alıp köklendireyim, eğer kabul edersen tabii ki. ![]() Yeni bebişlere de maşallah demeden geçmem mümkün değil, ellerine sağlık. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yılbaşılarla paskalyaları kıyasladığımda paskalyalar daha dayanıklı gibi. Yılbaşıya hayır, beyaz paskalyaya evet diyorum. Bendekilerde tomurcuklar irileşti, pembe, turuncu, iri kırmızı çiçekli açacaklar. Beyaz ve daha farklı renklere hayır diyemem... ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|