![]() |
|
![]() |
#1021 |
Ağaç Dostu
|
Sağol Sevgili Lusoari. İsmini hep unutuyorum, bu bitkiyi Züleyha Arkadaşım paylaşmıştı benimle 3 yıl önce. Onun sayfasında çiçek açmış resmi var. Çiçek resmine bakıp, ben Gps-282 diye tanımlamıştım, sende bakabilirsin emin olmak için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Tek kelimeyle muhteşem, eline emeğine sağlık sevgili sakdağ gözüm gönlüm açıldı sabah sabah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada kışın edindiğim nadir bulunan stapeliadlardan stapelia glandiflorayı açık balkonda olmasına rağmen fazla sudan çürütmüşüm. 15 cm boyundaydı. Yarısını kesip attım. Çok küçük kaldı, tekrardan tutturabilecek miyim bilmiyorum???? Onunla beraber aldığım diğer türler çok iyi gelişiyordu, bunun büyümemesini cins özelliğine bağlamıştım bu yüzden kökte problem olduğunu düşünmemiştim. Sabah saksıda yamulmuş görünce üzüldüm doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Ağaç Dostu
|
Hem de nasıl kokuyor, bu gece 5 top birden açık. Balkonda mı uyusam yoksa saksıyı mı içeri getirsem diye düşünüyorum... ![]() ![]() ![]() Pubicalyx'ı bekliyorum o klasik carnosadan çok çok daha yoğun ve güzel kokuyor...Bir iki güne o da açacak inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2014
|
sayın sakdag bu geceyi sizin balkonda geçirdim sizinle sanki sohbet halindeydim uzun zamandan beri ilk defa bugün bukadar uzun oturabildim kaktüsleriniz atlaslarınız liptoslarınız leş leriniz hepsi birbirinden güzel beni benden aldı elinize saglık silvertirenizin bir yavrusuda bende sanırım s.durul hanım efendi yollamıştı şuan 3/5 yavrusu oldu yanında 3 ayda normal heralde bendekiler yavru ve siteye foto atamıyorum teknoloji özürlüsüyüm ne kadar okuduysam başaramadım ilaçlarda zaten sersem ediyor ama çiçeklerinizin arasında dolaşmak çok güzeldi hepsinin bol çiçekli olması ve sizi sevindirmesi dilegiyle bir dahaki sefere kaldıgım yeden devam etmek üzere hoşça kalın sevgiler saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Sakdağ küpler harika görünüyor hepside ayrı bir güzel : ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdağ yavruların gelişimleri iyi bence siz ne dersiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Ne kadar güzel bir duygu... Yapılan paylaşımların büyüyüp serpildiğini çiçek açtığını görmek... Teşekkürler arkadaşlar paylaştıklarınız için. ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2015
|
Sn. sakdag, maşallah hepsi çok güzel, hepsi özenle bakılmış türler. Neden bu kadar güzel sayfayı daha önce farketmedim ki ![]() Bir sorum olacaktı, bir çok sayfada görüyorum kaynana topuzları çiçek açıyor, ama hiç tohum yapan kaynana topuzu görmedim, acaba hiç suni tozlama yapmayı düşündünüz mü ? Çiçekleri büyük olduğundan dolayı suni tozlama yapmak kaynana topuzunda kolay olur diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2014
|
sayın sakdag her siteye girdigimde saatlerce yazılanları okuyorum çiçelerinize bakıyorum bugün yine aynı şeyi yaptım evinize konuk oldum ellerinize saglık hepsi birbirinden güzel bilmedigim o kadar şey varmış ki okudukça daha iyi anlıyorum siteye atlas merakım yüzünden girdim ama şu anda sdurul hanımın yolladıklarıyla yaklaşık 15 sukulent ve kaktüsüm oldu birde güler hanımın kırmızı atlası sayenizde sizden onlara daha iyi bir ortam ve bakım yapabiliyorum her yazınızda ayrı bir şey ögreniyorum teşekkür ederim çiçeklerinizi büyük bir hayranlıkla seyrediyorum yarınlarınız bir öncekinden güzel bol çiçekli olsun saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Sn. Sakdag, kaynana topuzunu kışın dışarıda açık havada mı tutuyorsunuz yoksa soğuk kapalı bir mekanda mı? Maşallah Çiçekleri harika... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Suni tozlaşmayı denemiştim ama hiç tohum yapan olmadı maalesef. Sevgili Lusoari arkadaşımızın beyaz kaynana topuzu tohum tutmuştu, hatta tohumlarından bana göndermişti. Hepsi çimlenmişti ancak devamını getiremedim. Öldüler maalesef. Tohumdan kaktüs yetiştirmek bana göre değil, 2 yıl önce ektiğim başka bir tür echinopsisin yavruları ancak çekirdeksiz üzünm tanesi kadarlar. ![]() hiç büyümüyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yer darlığından dolayı sukulent grubu bitkilerimi bayağı azalttım. Çünkü elimdeki tüm bitkiler büyüyüp daha fazla alan kaplıyorlardı. Daha az sukulent, aynı seviyede kaktüs ve mevcut mum çiçekleri çeşitlerimle yolsa devam ediyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kışları havalar eksi derecelere düştüğünde kapalı balkona alıyorum. Ocak ayına kadar açık balkonda duruyor. Kapalı balkon 10 derece civarı oluyor. Bu yıl havaların durumu ne olur bilmiyorum ama hedefim hiç kapalı balkona almamak, bazı kaktüslerim açmadı bu yıl. 10 derecenin de altında soğuklama ihtiyaçları var sanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Ağaç Dostu
|
Sukulent sayımı oldukça azalttım. Hatırası olanlara kıyamam tabi ki de. Sevgili arkadaşım Züleyha'nın taşınırken bana bıraktığı güzel. Sarkmış dallarını budadım sadece. Sedum palmerii... ![]() Viyana'dan gelip birkaç yıldır benimle olan gollumlar. ![]() Bu güzelde nünberg incisi olmalı, mor yapraklar buna işaret ediyor.Ağaçlar net 10.yıl toplantısı hatırası. Kim olduğunu bilmediğim bir üyemizin yapraktan ürettiği bitkiden. ![]() Lithopslardan ölenler oldu bu yıl, sulamayıp (sulayamayıp) sulamayıp birden suya boğunca gittiler maalesef... ![]() Diken güzelim, açmadı bu yılda... Olsun bu güzelliği yeter. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Ağaç Dostu
|
Şu mammillarianın güzelliğine bakar mısınız açan her çiçek tohum yapmış. Renkleri çok hoşuma gitti. ![]() Crassula falcata, anne bitkiyi dağıttım, bu bebişle yola devam ediyoruz. Formu çok güzel, bitkinin karakteristiğini çok iyi yansıtıyor. ![]() Crassula türlerimden.... ![]() Senecio herreanus fonunda sarı orkidemin açıp solan çiçekleri... Bu sene bahardan beri açık balkonda takıldılar, içeri alma zamanları geliyor artık. ![]() Echerveria tops turvy, ve sürü sürü yavrucukları. Anne tomurcukta. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sakdağ öncelik iyi bayramlar diliyorum sukulentlerin hepside harika ben crasula falcatadan birkere edinmiştim ama yaşatamadım. Echerveria tops turvy nasıl yavrulamış öyle birsüre sonra saksı dolup taşacak demekki. Güle güle büyüt hepsinide ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Ağaç Dostu
|
Echeveriayıyı aranjmandan ayırıp yavrular daha iyi gelişsin diye tek başına saksıya aldım Sevgili Günebakan. Zaten bizde bu aranjman yapma, sonra da aşırı büyüyen bitkileri tekrar ayrı saksıya alma işleri hiç bitmez... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Ağaç Dostu
|
Caralluma hesperidum, unlu bitler yüzünden 20 gün önce az daha söküp atacaktım. Sonra tomurcukları farkettim, unlu bitleri tek tek temizledim. Açmayı başardı. 5 kuruş boyutundaki mini çiçekleriyle çok sevimli... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Bittiii... Sevgili sakdağ maşallah maşallah!.. Bir kaktüs sayfasının bu kadar akıcı ve bu kadar renkli olabileceğini hiç düşünmemiştim. Hangi birisini söylesem ki her sayfada 'hıh bunu, hıh bunu da, bu da, bu da çok güzelmiş' diyerek emeklerine, gönlüne sağlık hepsi birbirinden güzeller. Verilen çabanın, emeğin, sevginin, ilginin karşılığını bütün bitkilerin apaçık vermişler. Rastgelsin, daim olsun inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|