Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager
Sayın Sakdağ ben de sizin tavsiyenizle bir kaç tane atlası diatomite diktim gelişimi gerçekten daha hızlı .Nasıl olup ta farkedemediğimi anlmıyorum.3 cm lik sürgün vermiş bir tanesi.Bir de şöyle bir şey var en az 2-3 com diatomite gömülmesi gerekiyor.Pardon tavsiyenizle değil görerek tabi. Bir de diatomitte çürüme riski nedir bazen ben acaba çürüyor mu diye diatomitten çıkarıp bakıyorum.Suyunu nasıl ayarlıyorsunuz bigi verebilirmisiniz..Yanlışım varsa düzelteyim. Dün bir şey daha öğrendim atlas çiçeği ithal türleri musluk suyunu hiç sevmiyormuş yağmur suyuyla sulamak gerekirmiş.Bu bilgiyi de sizlerle paylaşayım dedim.Selamlar saygılar...
|
Sayın Mmanager, evet, çeliği fazla derine gömmeyi tercih ediyorum ben de.
Çürüttüğüm çelik olmadı sanırsam diatomitte, ancak ilk dikimde çeliğin yarasının kapanmış olması çok önemli. Bunu sağlarsanız sorun olmuyor. Suyu diatomit kurudukça veriyorum. Üstten sulama yapıyorum, fazla suyun tabaklarında kalmasına izin vermiyorum. İlk etapta pet bardak yeterli oluyor 15 cmlik bir çelik için. Uzun zaman ıslak kalmıyor, dengeyi sağlıyor.
Yağmur suyuyla ilgili bir şey diyemeyeceğim. Hiç kullanmadım. Lakin direkt çeşmeden doldurduğum suyla da sulamıyorum bitkileri. Her zaman 3-4 tane 5litrelik pet şişede dinlenmiş su bulundurmayı adet edindim. bir veya iki sade suyla sulamaya karşılık bir besinli suyla sulama yapıyorum.
Pet bardaklar şeffaf olduğu için yeşillenme yapıyor bir süre sonra, hoşlanmadığım durumu bu sadece. O da uygun boyda renkli bir dış kapla engellenebilir gerçi. Ama ben uygun dış kap bulamadım. Zaten yakında geri kalanları da saksılara alıcam.