View Single Post
Eski 21-02-2014, 09:46   #687
Sıdıka
Ağaçsever

Sıdıka's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Sıdıka Hanım sormayın; balkonu bu sonbaharda kapattırdım. İlk defa bütün odalar çiçek dolu olmadan huzurlu bir kış geçiyor. Geçtiğimiz kışlarda hemen hemen her odada çiçek yığınları vardı, pencere içleri dahil. Sığmayanlar balkonda muşambaların altındaydı. Gelen misafirlerin garip bakışları, eşimin bıktım bunlardan diye serzenişleri azaldı nihayet. Gerçi hala tam yerleşemedim kapalı balkona. Mum çiçeği çeşitlerim bir odada, bebek atlaslarım bir odada.

Arka balkon tamamen benim, ancak sığışamadık bir türlü. Mecburen budama, azaltma yapıyorum. Ön balkonda da hala değişik çiçekler, ağaçlar, çalı tipleri mevcut. Eşimin okulunun giriş kapısına soğuğa dayanıklı bir sarılıcı arıyorlarmış. Pasiflorayı gönderdim bu sabah. Akşamüstü de morsalkımı ve gül ibrişimi köydeki evin bahçesine götüreceğim. Bakım-sulama beni oldukça yoruyor.

Çok tanıdık geliyor , çünkü aynı durumdayım bende , kış gelince facia başlıyor , eşim ve oğlum başlıyorlar mualefete , ama yapıcak bişey yok . Aslında benim annem" büyük çiçekçi ", saksılar say say bitmiyor , neyse ki onun yeri var, kış gelince tavan kata yerleşiyor saksılar ... ama yaşlı ve yoruluyor, bende ona vazgeç artık şu çiçeklerden diyodum , en azından azalt biraz diyodum ,dinlemiyordu elbet , şimdi ona benzemeye başladım bende , anasının kızı dilmi demeye başladılar evdekiler ....

Sıdıka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön