agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni16275Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2014, 15:08   #1
Ağaç Dostu

İremsıla's Avatar

Giriş Tarihi: 26-08-2007
Sevgili sakdağ maşallah atlaslarınız hayat dolu.bende diamoit perlit karışımına mum çiçeği ve menekşe yaprakları diktim.balık kılçığı atlası gönderecek bir arkadaşımız sizce diamoitemi ekmeliyim ne dersiniz.sevgilerimle..

İremsıla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 08:34   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Sayın Sakdağ ben de sizin tavsiyenizle bir kaç tane atlası diatomite diktim gelişimi gerçekten daha hızlı .Nasıl olup ta farkedemediğimi anlmıyorum.3 cm lik sürgün vermiş bir tanesi.Bir de şöyle bir şey var en az 2-3 com diatomite gömülmesi gerekiyor.Pardon tavsiyenizle değil görerek tabi. Bir de diatomitte çürüme riski nedir bazen ben acaba çürüyor mu diye diatomitten çıkarıp bakıyorum.Suyunu nasıl ayarlıyorsunuz bigi verebilirmisiniz..Yanlışım varsa düzelteyim. Dün bir şey daha öğrendim atlas çiçeği ithal türleri musluk suyunu hiç sevmiyormuş yağmur suyuyla sulamak gerekirmiş.Bu bilgiyi de sizlerle paylaşayım dedim.Selamlar saygılar...

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 09:09   #3
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Sayın Sakdağ ben de sizin tavsiyenizle bir kaç tane atlası diatomite diktim gelişimi gerçekten daha hızlı .Nasıl olup ta farkedemediğimi anlmıyorum.3 cm lik sürgün vermiş bir tanesi.Bir de şöyle bir şey var en az 2-3 com diatomite gömülmesi gerekiyor.Pardon tavsiyenizle değil görerek tabi. Bir de diatomitte çürüme riski nedir bazen ben acaba çürüyor mu diye diatomitten çıkarıp bakıyorum.Suyunu nasıl ayarlıyorsunuz bigi verebilirmisiniz..Yanlışım varsa düzelteyim. Dün bir şey daha öğrendim atlas çiçeği ithal türleri musluk suyunu hiç sevmiyormuş yağmur suyuyla sulamak gerekirmiş.Bu bilgiyi de sizlerle paylaşayım dedim.Selamlar saygılar...
Sayın Mmanager, evet, çeliği fazla derine gömmeyi tercih ediyorum ben de.
Çürüttüğüm çelik olmadı sanırsam diatomitte, ancak ilk dikimde çeliğin yarasının kapanmış olması çok önemli. Bunu sağlarsanız sorun olmuyor. Suyu diatomit kurudukça veriyorum. Üstten sulama yapıyorum, fazla suyun tabaklarında kalmasına izin vermiyorum. İlk etapta pet bardak yeterli oluyor 15 cmlik bir çelik için. Uzun zaman ıslak kalmıyor, dengeyi sağlıyor.

Yağmur suyuyla ilgili bir şey diyemeyeceğim. Hiç kullanmadım. Lakin direkt çeşmeden doldurduğum suyla da sulamıyorum bitkileri. Her zaman 3-4 tane 5litrelik pet şişede dinlenmiş su bulundurmayı adet edindim. bir veya iki sade suyla sulamaya karşılık bir besinli suyla sulama yapıyorum.

Pet bardaklar şeffaf olduğu için yeşillenme yapıyor bir süre sonra, hoşlanmadığım durumu bu sadece. O da uygun boyda renkli bir dış kapla engellenebilir gerçi. Ama ben uygun dış kap bulamadım. Zaten yakında geri kalanları da saksılara alıcam.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 08:58   #4
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İremsıla Mesajı Göster
Sevgili sakdağ maşallah atlaslarınız hayat dolu.bende diamoit perlit karışımına mum çiçeği ve menekşe yaprakları diktim.balık kılçığı atlası gönderecek bir arkadaşımız sizce diamoitemi ekmeliyim ne dersiniz.sevgilerimle..

Daha hızlı bir büyüme ve çeliğinizin hayatta kalma olasılığını artırmak istiyorsanız diatomite ekin derim. En önemli husus, çeliğin kesik kısmındaki yaranın iyice kapanması. Diatomit ıslak bir ortam olduğu için yara kapanmadan dikerseniz hızla çürütürsünüz. Çeliğin yarasının tamamen kapandığından emin olmak için 1 ay boyunca bir kenarda beklettiğim çelikler oldu.
Balık kılçığı türü için konuşacak olursak, diatomitte daha mutlu olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda toprak ortama diktiğim atlaslar yerinde sayıyorken diatomittekiler çok iyi gelişme gösterdi.

Şunu da belirtmem gerek ki, çift kap yöntemini değil de, tek kap yöntemini kullanın. Diatomitin kurumasına izin verin.

İlk ekerken, pet bardak veya saksıya doldurup ıslattığınız diatomitin saksının altına peçete koyarak saksı deliklerinden fazla suyu emdirin. Diatomiti hafif nem düzeyine düşürün.

Eski 25-03-2014, 08:16   #5
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Senecio crassissimus
Name:  DSC04801.jpg
Views: 1391
Size:  41.6 KB

Sempervivum arachnoideum
Name:  DSC04996.jpg
Views: 1448
Size:  40.7 KB

Eski 30-03-2014, 12:47   #6
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Nihayet kaktüs çiçekleri görmeye başladım.
Stenocactus pentacanthus

Name:  DSC05018.jpg
Views: 1395
Size:  56.8 KBName:  DSC05020.jpg
Views: 1262
Size:  38.6 KB

Name:  DSC05030.jpg
Views: 1330
Size:  55.5 KB

Eski 30-03-2014, 12:54   #7
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

En eski kaktüslerimden,ilk aldığımda 5,5 cmlik minik saksının içini bile doldurmuyordu, ceviz kadardı. Şimdi kocaman oldu. 8-9 yaşında.

Name:  DSC05036.jpg
Views: 1324
Size:  67.8 KB

Name:  DSC05041.jpg
Views: 1294
Size:  57.7 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025