![]() |
2 Eklenti(ler)
Nergisimiz de bugün güzel çiçeğini sergilemeyi lütfetti bizlere... :cool:
Eklenti 597171 Eklenti 597172 ;) |
Sevgili A_NOMAD sizin nergisinizin adı nedir acabaa? Bilmecede kine benziyor ama çok az bir değişiklik var sanki, Sizin nergis kalem etek gibi, Sn. Telatonun nergisi ise kloş etekli:D
Sizi biraz güldüreyim dedim, bu günlerde biraz sanki dugunsunuz gibi. |
Sevgili akçabardak çok teşekkür ederim. Evet biraz durgunluk var ama yavaş yavaş açılıyorum... ;)
Benim nergisim ''Tete a tete'', minyatür bir çeşit. O fotoğraftaki çiçek işaret parmağımın ucu kadar var-yok, telato'nun nergisinin miniği de denebilir. Kokusu yok, normalde çoklu açıyorlar ama benimki ilk çiçeğini tek açtı, arkadan gelen çiçek sapında sanırım 2 tomurcuk var. Sadece 2 çiçek sapı çıkardı, normalde çok kızardım ama ilk çiçekleri diye bu sene ses etmiyorum :p :D |
1 Eklenti(ler)
Ben Mart ortalarında uyandırmayı düşünürken, bu geceki sulu sulu yağmur kaktüslerimin uyandırma sulamasını yapıverdi :D
Eklenti 597243 |
1 Eklenti(ler)
|
Öyle demeyin yaa, ne güzel poz vermişler hanımeli de yeni sürgünler vermiş daha ne olsun.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çünkü en son Kafkas gülümü tomurcuğundan başlayarak her bir çiçeği açtıkça bilumum sayfalarımda paylaştım.:rolleyes: Son halini de çekmiştim, bendeniz görmemişin Kafkas gülü sana gelsin.:) Sevgilerimle... Eklenti 597491 Daha sonra bu mesajı ve fotoğrafı silerim. |
Alıntı:
Sevgili akçabardak, evet hanımeli de uyandı bakalım... Nergislerime bakmaya doyamadığım için bol bol paylaşıyorum, çiçeklenen başka bitkim yok henüz, ben de bunlarla idare ediyorum işte :D :p |
4 Eklenti(ler)
Domateslerimi şaşırttım, fotoğraftaki arkadaş 2.sırada çimlenmişti. Kısmetine en küçük saksı düşmesine rağmen diğerlerine göre daha iyi gelişiyor, hırs mı yaptı bilmem :D
Eklenti 598153 E.milii bücür haliyle tomurcuklanmaya çalışıyor, sevsinler ;) Eklenti 598154 Menekşe yavrucuklarım pek şeker ve kalabalıklar, tek sıkıntı çok yavaş büyüyor oluşları... Eklenti 598155 Güler atlasımın hemen her dalında fotoğraftaki oluşumlardan bolca var. Bakıp bakıp ''tomurcuk mu onlar'' demekten kendimi alamıyorum, şimdilik ne oldukları anlaşılamıyor ama beni heyecanlandırmaya yettikleri ortada :rolleyes: Eklenti 598156 |
2 Eklenti(ler)
Çıtı pıtı ipek çiçeklerimi hem şaşırttım hem de birazcık seyrelttim, saksılardan en kalabalık olanı aşağıda:
Eklenti 598161 Hanımelim bahar filizlerini uzatmaya başladı, o filizlerden pıtır pıtır tomurcuklar fışkıracak inşallah ;) Eklenti 598162 |
Bir haftada üçüncü kez kaktüslerimin üstüne sulu sulu yağmur yağıyor şu an, korkarım bu gidişle kısa süre içinde yüzmeyi öğrenecekler :mad: :D
|
1 Eklenti(ler)
Kışın ortasında kendiliğinden çimleniveren nakkaş sarmaşığım şimdi kocaman oldu. Bu saksı (hanımeli saksısı) sonbahardan beri hiç sulanmadı, o işi yağmur hallediyor :D
Eklenti 598319 |
Ne kadar da çirkinler. :D
|
Biz daha uyandırsak mı endişesi yaşarken bazı kişilerinkiler uyanmış da tomurcuğa durmuş. Yağmur suyu yarasın inşallah. Benim de bir kısmı yağmur
suyuyla tanıştı. |
Teşekkür ederim sevgili loveforlife ;)
Sorma, ben de o erkenden uyanıp tomurcuğa duran kaktüsleri hayretle izliyorum. Biz mi fazla titizleniyoruz acaba? Aslına bakarsan yağmur suyu içmeleri hoşuma gitti ama denk geldikleri yağmurlar yoğun ve kısa aralıklarla olduğu için ister istemez biraz endişelendim işte :rolleyes: Dediğin gibi, inşallah löp löp tomurcuk-pıt pıt çiçek olsun bu yağmur suları kaktüslerimize :D |
:( İyi de ben neden göremiyorum tomurcuklanan kaktüsleri...
|
Alıntı:
Görme de zaten, insan görünce çok kıskanıyor :D |
:D Olsun sevgili A-NOMAD kıskansam da bilirsin maşallah demeden geçmem...
|
5 Eklenti(ler)
Baharın ''geliyorum'' demesiyle heyecandan kıpır kıpır olan kızlarımın güzel fotoğraflarını paylaşmak istiyorum ama nedense bir türlü istediğim/gözümle gördüğüm netlikte fotoğraflar çekemiyorum, bunda cep telefonum ile çekim yapıyor olmamın payı büyük elbette...
Biraz sabredip bekleyebilsem, tomurcuklar biraz büyüse, telefonumla da netliği daha iyi olan fotoğraflar çekebilirdim aslında ama dayanamadım işte :rolleyes: İki gece önce çok şiddetli bir fırtına vardı, sabah uyandığımda Prensesimi (Epiphyllum oxypetalum) yerde yatarken bulduğumda ciddi ciddi elim-ayağım boşaldı. Güler atlas saksısının üstüne doğru yıkılmış, o kocaman saksıyı devirebilecek kadar şiddetli esmiş mübarek... Hemen balkona çıkıp yerden kaldırdım, çok şükür korktuğum kadar hasar almamış. Sadece taze çıkan sürgünlerinin uçları tamamen ezilmişti, mecburen hasarlı kısımları budadım, yaşadığı şoka rağmen keyifli görünüyor maşallah. Eklenti 600613 Güler atlasımda -henüz pek mini mini olsalar da- epey tomurcuk var. Fırtınalı gece o da bir şok yaşadı (üstüne kocaman Prenses devrildi, kolay değil) tomurcuklarını kaybedecek diye çok korktum ama şükür ki onun da keyfi yerinde gibi görünüyor. Güler atlasımdan genel bir görüntü: Eklenti 600614 (Fırtınadan sonra saksıların sağına-soluna onar litrelik su dolu pet şişeler koydum destek olarak, bir kere ağzım yandı malum... Yola bakan ve bol rüzgarlı balkonum zaten ne kadar yıkasam-temizlesem de sürekli pis oluyor, dün gece yine yağmur yağdığı için şu an her zamankinden daha pis durumda :() Tomurcuklu dallardan birine yakından bakalım: Eklenti 600615 Kaktüslerim geçen yaz yaşadıkları güneş yanıklarına rağmen pek canlı görünüyorlar ama şimdilik Cemile (Chamaecereus silvestrii) de Gönül (Echinopsis oxygona) de tomurcuklanmaya başlamadı. Eklenti 600616 Gönül ile aynı saksıdaki beyaz çiçekli yavru echinopsisim ise hiç beklemediğim halde (kendisi henüz pek küçük) bir sürü tomurcuk çıkarıyor, fotoğrafta pek seçilemiyor henüz ama yine de ekliyorum. Eklenti 600617 |
4 Eklenti(ler)
Annemden gelen yavru (annemdeki yetişkin bitkinin dipten verdiği yavru kendisi, köklenmiş çelik değil) Euphorbia milii, minicik olmasına rağmen tomurcuklandı.
Sanırım bana kendini sevdirmeye çalışıyor, itiraf ediyorum amacı buysa başarılı oldu :D Eklenti 600637 Domateslerimden (Red robin) biri fazla hevesli çıktı, hem hızlı gelişti hem de (elbette yine fotoğrafta seçilebilmesi çok zor ama) şimdiden tepe kısmında 3 tane tomurcuk çıkarmış :cool: Eklenti 600641 Hımbıl paskalyam epey yaprak düşürdü, neden rahatsız olduğunu çözemedim ama buna rağmen kendini sıkıp tomurcuklanmaya başladı. Bu çabasını takdir ediyor olsam da yine geçen seneki gibi tek çiçekle sezonu kapatmaya yeltenirse bozuşacağız. Takla yok-yem de yok :D Eklenti 600639 Mini mini ipek çiçeklerimden biri de çabucak abla olmak istiyor, sadece 1-1,5 cm olan boyuna rağmen o da tomurcuklandı ;) (Sağdaki açık renk yapraklı olan) Eklenti 600640 |
3 Eklenti(ler)
Annemden gelen menekşenin kırılan yaprağını çeliklemiştim ve 1,5 ayda yavru vermişti. Şimdi bol bol yavrumuz var, yavaş da olsa büyüyorlar...
Eklenti 600642 Bu başarılı deneyimden sonra cesaretlenerek sevgili eneskrky'den gelmiş olan kocaman menekşemin hasarlı bir yaprağını kesip çeliklemeye karar verdim ama o yaprağı keserken, sağlam yapraklardan biri de kırılıverdi. İki yaprağı da çelikledim, yaklaşık bir ay sonra ikisi de yavruladı ;) Sanırım bahar döneminde daha kolay tutuyorlar... Eklenti 600643 Eklenti 600644 Şimdilik bahar kıpırtılarımız bu kadar, inşallah devamı da gelir ;) |
Sn A_NOMAD, MaşAllah,Red Robin çok güzel gelişmiş,inşAllah meyvelerinide görürsünüz,biraz bol resimleyin zahmet olmassa,
|
Alıntı:
Red robinlerim 3 taneydi ama (annem ve babam evimizi şenlendirmişti bir haftadır, dün gittiler) annem ufaklıkları çok beğenince fidanların birini ona verdim, bende sadece ikisi kaldı. Bu tomurcuklanmış olan küçük saksıda olmasına rağmen, büyük saksıda olan diğer kardeşinden çok daha hızlı gelişiyor. Bu farkın sebebini bilmiyorum ama şikayetçi değilim ;) |
:) Maşallah maşallah sevgili A-NOMAD'ım gelişmeler harikaa, emeklerine sağlık.
:( Tabi ben yine tomurcukları göremedim... |
Alıntı:
Anlaştık mı? ;) |
:) Tamam inşallah; teşekkürler...
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Kaktüsümün tomurcukları (ben tomurcuk olduklarını düşünüyorum ama bakalım ne çıkacak :D) hala fotoğrafta görülebilecek kadar belirginleşmedi, atlastaki tomurcuklar da yavaş büyüdükleri için hemen hemen aynı durumdalar. Onları fotoğraflamadım. Euphorbia milii ilk çiçek sapındaki 2 tomurcuğu yavaş yavaş aralamaya başlamış. Koyu pembe çiçekli annenin yavrusu ama tomurcuklarına bakınca şu an tamamen farklı renkte gibi, tüm gün de güneş altında, tam açıldıklarında rengimiz ancak netleşecek sanırım ;) Sevgili YeniGine için paint ile tomurcukları işaretlediğim fotoğraf: Eklenti 601259 Bu da açılmaya başlamış olan tomurcuklara farklı açıdan bir bakış: Eklenti 601260 İpekçiklerimden tomurcuk çıkaran bücür, yine tomurcuk kısmını paint ile işaretledim, sanırım daha fark edilir halde artık: Eklenti 601261 Tomurcuklanan red robincik, erken davrandığını düşünsem de ilk tomurcukları koparmaya elim varmadı... Benim görebildiğim kadarıyla biri açılmak üzere toplam 3 tomurcuk var, paint ile işaretledim: Eklenti 601262 Eklenti 601263 |
1 Eklenti(ler)
|
Sayın A_NOMAD,Red Robin bende çok büyük bir tutku haline geldi,şuan 9 adet çimlendirebildim,(ilk red robin tecrüben oldugu için çimlendirmede çok sıkıntı çektim),şuan daha minicikler,sizin red robinleri zevkle takip ediyorum,maşAllah.Yalnız büyüme süreleri gerçekten çok yavaş ,nekadar zamanda o boyuta ulaştı sizin red ler..?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yanlış hatırlamıyorsam 3-6 şubat arası tohumlarımın üçü de çimlenmişti, yani yaklaşık birbuçuk aylık oldular artık. Çok yavaş büyüyorlar, bu fotoğraflarını ekleyip durduğum ufaklık diğerine göre daha hızlı gelişiyor üstelik, ona rağmen ancak bu kadar büyüyebildi. Yetişkin halleri de bodur olduğundan olsa gerek :D Az gelişen diğer fidemin fotoğrafını da ekleyeyim sizin için, mesajı yazarken taze taze çektim: Eklenti 601276 (İlk sayfalarda bu tohumları aldığım anaç bitkimin ve meyvelerinin fotoğrafları da var) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025