agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   A_NOMAD / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/37553.htm)

YeniGine 03-08-2016 23:13

Sevgili A-NOMAD'ım prensesine gerçekten maşallah!..

esemeral 04-08-2016 07:59

Sayın A NOMAD prensesinizin çiçeğinin ihtişamı göz dolduruyor MAŞALLAH. Size de teşekkürler bu muhteşem anı bizlerle paylaşmak için şekilden şekile girmişsiniz.Bol çiçekli günler dilerim.

A_NOMAD 04-08-2016 09:46

1 Eklenti(ler)
Teşekkürler arkadaşlar ;) adettendir, kapanış görüntüsünü de ekleyeyim...

Eklenti 623858

YeniGine 04-08-2016 23:36

:( Yani gelin hanım, gelinliğini çıkarıp askıya astı ve gitti...
Bu çiçeğin kapanışı beni hep hüzünlendirecek sevgili A-NOMAD'ım...

A_NOMAD 04-08-2016 23:45

Beni de YeniGinem, insan hep açık kalsın istiyor... ;)

A_NOMAD 06-08-2016 13:09

5 Eklenti(ler)
Bugün evimizde mavi kelebekler uçmaya başladı, çok sevinçliyim! ;)

Eklenti 624139

Eklenti 624140

Eklenti 624141

Eklenti 624142

Eklenti 624143

;) ;)

sardunya18 06-08-2016 16:55

Ama bu kelebekler çooook güzeller sevgili A_NOMAD insanının içinde kelebekler uçururlar tabi .Adınıza çok sevindim .(keşke benimde olsa );)

Nasıl bulucaz burda mavi kelebek çiçeğini şimdi .Siz bol bol resim atın lütfen .Bu arada prensesin beyazına maşallah diyelim .Bol çiçekli günler

A_NOMAD 06-08-2016 17:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1475278)
...Nasıl bulucaz burda mavi kelebek çiçeğini şimdi...

Beğenileriniz için çok teşekkürler, gerçekten insanın içini mutlulukla dolduruyor bu kelebekler ;)

Bendekileri çelikten yetiştirdim ama yetişkin bitki olarak satış yapan yerler de varmış, isterseniz ilgili sayfaya bir göz atın. (Elbette benimkiler yeterince büyüyüp dallandıklarında çelik paylaşımına açmak isterim ama bunun için daha epey vakit var, yine de paylaşım bölümlerini de takip edin derim)

A_NOMAD 07-08-2016 14:23

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1475278)
...Siz bol bol resim atın lütfen...

Böyle isteğe can kurban, bayılırım :D :D
Bugün yeni kelebekler katıldı aramıza, sayımız sürekli artacağa benziyor ;)

Eklenti 624271

Eklenti 624272

Eklenti 624273

günebakan 07-08-2016 16:40

Harika bir görüntü bu sevgili A- nomad balkonunuzda bir sürü mavi kelebek uçuşuyor:)

Sûz-i Dilârâ 08-08-2016 17:17

Maşallah, çok tatlı görünüyorlar. Bu bitki için "çiçek arsızı" deniyor, gördüğüm kadarıyla üzeri tomurcuk dolu. Şu yaz kuraklığında evine bahar gelmiş. :)

A_NOMAD 08-08-2016 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1475461)
...Bu bitki için "çiçek arsızı" deniyor...

Teşekkür ederim arkadaşım, gerçekten de çiçek açmak için adeta yanıp tutuşuyor maşallah, her gün birkaç çiçek daha ekleniyor :D
Bir de su içmelere doyamıyor, sanırsın akvaryum bitkisi mübarek :rolleyes:

Köklendirme süreci gerçekten bir sabır testiydi ama sevgili Jezebel her fırsatta 'bu çileye değecek göreceksin' diyerek cesaretlendirdi beni ve dediği gibi de oldu işte, bütün sıkıntılara değdi ;)

A_NOMAD 09-08-2016 11:54

3 Eklenti(ler)
Avarelim (Clerodendrum ugandense) kelebek çılgınlığı yaşıyor ve yaşatıyor, bu güzelliğe hayran kalmamak elde değil ;)

Eklenti 624468

Yıldızım (Stapelia grandiflora) tomurcuğunu büyüttü, her an o kocaman ve mis kokulu(!) çiçeğini gösterebilir ;)

Eklenti 624470

Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) ile ilgili hep hayalini kurduğum bir görüntü vardı (en az 3-5 tomurcuk kocaman olmuş her yerinden sallanıyor, uzaktan bakınca bile hemen göze çarpıyorlar), çok şükür o görüntüye kavuştum ;)

Eklenti 624471

Açmaya hazırlanan aslında 4 tomurcuk var şu an ama biri alt yapraklardan birinde olduğu için aynı kareye sığan 3 tomurcuğu fotoğrafladım, inşallah en azından bu üçü aynı anda açar da hayalini kurduğum bir diğer görüntüye de (aynı anda açan ve aynı kareye sığan 3-5 çiçek) kavuşmak kısmet olur... :rolleyes:

Adalet Yağcı 10-08-2016 19:29

Off... Bir mavi kelebeğim bile yok :(

Çok beğendiğim halde hiç heves etmemiştim, soğuk iklim sevmiyor diye.
O zamanlar yaylada yetiştiriyordum tüm bitkilerimi.
Şimdi yayla faslı kapandı, en kısa zamanda bu güzel mavi kelebeği koleksiyonuma katacağım.
Veeee... Boy boy fotoğraflarını çekip A NOMAD'ı kıskandıracağım :p

Şaka tabii ki, çok beğendim, bayıldım, uzuuun ömürlü olsun bol çiçekler versin.

A_NOMAD 10-08-2016 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1475731)
...Boy boy fotoğraflarını çekip A NOMAD'ı kıskandıracağım :p

Şaka tabii ki, çok beğendim, bayıldım, uzuuun ömürlü olsun bol çiçekler versin.

Teşekkür ederim efendim ;)

Boy boy fotoğraf lafı geçmişken, bir süredir aklımda olan bir konuya açıklık getirmek istiyorum.

Sayfamda üst üste aynı bitkilerin hallerine yer veriyor olmam ziyaretçileri sıkıyor olabilir (he sıkılan bir daha bakmayıverir olur-biter o ayrı) ama biz küçük ve konum itibariyle de pek kullanışlı olmayan, sırf 'balkonu var' diyebilmek için yapılmış daracık tek balkonlu bir apartman dairesinde kiracı olarak ikamet etmekteyiz.

Dolayısıyla bu bitkileri yetiştirebiliyor olmam mucize sayılır, onların isteklerini karşılayabilmek için (buradan anlaşılmasa ve daha önce pek dillendirmemiş olsam da) maddi-manevi epey efor sarf ediyorum. Bu nedenle de açılmış tek bir çiçek bile benim için çok büyük bir başarı demek olduğundan fazlasıyla kıymetli oluyor, havai fişek patlatmadığıma şaşmalı :D Öyle mutlu oluyorum ki sanki dünyanın en güzel çiçeğiymiş gibi görünüyor gözüme...

Başlarda çok çeşidim vardı ama zamanla anladım ki olmuyor, bazılarını kaybettim, yaşayanları anneme taşıdım falan derken bir şekilde saksı sayısını en aza indirdim ve yeni bitki edinmemeye karar verdim.

Lafı çok uzattım farkındayım, sonuç olarak elimde gerçekten çok az çeşit var ve bunlar zaten yetiştirmeyi en çok istediğim/en sevdiğim bitkiler, onların da henüz hepsi çiçeklenmeye başlamadı.

Şimdi elimde ne var-ne yok listeleyeyim ki durumum daha iyi anlaşılsın:

1) 3 büyük saksıda yaşayan toplam 11 çeşit atlas (Epiphyllum) ki bunlardan çiçeklenmeye başlamış olan sadece Güler atlas ve bir gecelik gelin. Doğal olarak sadece onların çiçekli hallerini paylaştım/paylaşıyorum, birkaçı ise henüz küçücük birer çelik halinde...

2) Yılbaşı kaktüsü (Schlumbergera) ise çiçeklenme dönemi kış olduğu için bu dönem ona pek yer vermiyorum. Zaten bayram tatili dönüşü çürüme yaşadığı için şu an pek çok köklenmiş çelik halinde darmadağın, kışa da çiçeklenir mi bilmem...

3) Senecio rowleyanus şu ara yaz uykusunda, yani görüntüsünde pek değişiklik yok. Hem o da kışın çiçeklendiğinden hem de görünümü genelde sabit kaldığından seyrek olarak fotoğrafını paylaşabiliyorum.

4) Menekşeler 3 tanesi çiçeklendi, toplamda 5 saksı menekşem vardı ama biri çiçeklenenlerden olmak üzere 2 menekşemi kaybettim. Çiçeklenenlerin fotoğraflarını da haliyle burada paylaştım.

5) Euphorbia milii hiç ilgim olmamasına rağmen annemin emrivakisi neticesinde ailemize katıldı, çiçeklenmek ve büyümek için çok hevesli davranınca da hoşuma gitti ve bir süre onun da fotoğraflarını paylaştım.

6) 2 saksıda toplam 3 çeşit kaktüs (2 çeşit Echinopsis ve 1 Chamaecerus silvestrii) ki bunlardan bu sene sadece beyaz çiçekli Echinopsis çiçeklendi, haliyle onun fotoğraflarını paylaştım. (Aslında bir de Cereus peruvianus monstrosus türü kaktüsüm var ama gerek yılbaşı aşısı denemelerim, gerekse ilgisizliğim yüzünden biraz harap düşmüş vaziyette. Toparlanırsa ayda-yılda bir onun görüntüsünü de paylaşırım elbette)

7) Stapelia grandiflora çiçek açmak üzere, açtığında buralarda onun çiçeğine de yer vereceğim.

8) Hanımeli saksısı diye isimlendirdiğim saksıdaki biri tohumdan yetişmiş olmak üzere toplamda 2 hanımeli ki bu sene ikisinden de verim alamadım, tohumdan yetişmiş olan ve henüz çiçeklenmeye başlamamış olan bir melisa, nakkaş sarmaşığı ve birkaç soğanlı bitki. Soğanlıların çiçeklenme dönemlerinde fotoğraflarını paylaşmıştım, nakkaş sarmaşığı da bol çiçekliyken paylaşılmıştı ama şimdi sıcaklar yüzünden çiçekleri azaldı, o nedenle bu dönem fotoğraflamadım.

9) İpek çiçekleri coşkuyla çiçeklendikleri dönem fotoğraflarını paylaşmıştım ama artık öyle çoşkulu değiller, tek-tük açıyorlar.

10) Çok uzun süre hayalini kurup artık kavuştuğum ve çiçeklenmesiyle çok mutlu olduğum mavi kelebek çiçeği (Clerodendrum ugandense) fotoğraflarını paylaşıyor olmam da çok yadırganmaz sanırım...

Evet, elimdeki bütün bitkiler bunlar. Yani hepsi birden çiçeklense bile paylaşabileceğim görüntülerin maksimum çeşit sayısı bu kadar. Ben de isterdim çok daha elverişli bir evde yaşayıp çok daha çeşitli bitkiler yetiştirmeyi ama imkanlarım bu kadarına müsaade ediyor, ben de buna şükredip hepsinden keyif almaya çalışıyorum.

Yani herkes kadar kocaman ve rengarenk bir dünyam yok, ben de bu küçücük dünyamda mutluyum ;)

sardunya18 10-08-2016 22:13

İlahi A_NOMAD üşenmemiş bir sayfa yazı yazmışsınız .Çiçek resimleriniz olmasa bile bu güzel anlatımla takip edilirsiniz .Ben öyle düşünüyorum .

Hem hep paylaşın efendim mavi kelebek ten güzeli mi var Sevgiler

YeniGine 10-08-2016 23:52

1 Eklenti(ler)
Sevgili A-NOMAD daha önce de; o küçücük balkonda bu kadar çeşit nasıl yetiştirebiliyorsun, takdir ediyorum seni demiş idim. Maşallah!..

Eklenti 624649

Hostam çiçek açacak inşallah. Fotoğraflarken aklıma sen geldin; 'Sanki A-NOMAD'ın bir gecelikgelini çiçek açacak.' Yani o edayla fotoğrafladım...

A_NOMAD 11-08-2016 00:24

Sevgili sardunya18 ve sevgili YeniGine teşekkür ederim beğenileriniz için :rolleyes:

YeniGinem ne güzel tomurcuklar onlar öyle, benim gibi bir tomurcuk delisine uygun fotoğraf olmuş :D açıldıklarında mis gibi kokularını da paylaşabilsen keşke... ;)

YeniGine 11-08-2016 00:30

:) Teşekkür ediyorum, benim pek çiçek koklama alışkanlığım yok, ama inşallah açsın senin için koklayacağım...

A_NOMAD 11-08-2016 00:43

Eşime ''YeniGine'nin çiçek koklama alışkanlığı yokmuş'' dedim, şaşkınlıktan ağzı bir karış açık kaldı :D :D ''Çiçek açar da koklanmaz mı hiç?'' diyor, bizim gibi afrika menekşelerinden bile koku duyabilmek için çaba sarf eden insanlara bu durum tuhaf geliyor tabii ki :D

YeniGine 11-08-2016 01:34

:D :D Çok güldüüüm. Valla yok öyle bir alışkanlığım. Şöyle kokladığım sümbül, leylak ağaçlar.nete üye olduğumdan beri nergis, domatesin yaprakları, kadifenin yaprakları valla sanırım o kadar.

Selma_321 11-08-2016 08:07

Inanın bende çok güldüm bu samimi itiraflara tepkilere...bende itiraf edeyim bari bende burdan alıştım çiçek koklamaya önceden en fazla reyhan ,gül,nane ve kadife çiçeği koklardım...şimdilerde kokulu çiçeklere heves eder oldum bura sayesinde...ki burnum koku alma sorunlu.(((
Ayrıca sevgili nomad o kadar işimin gücümün arasında mavi kelebek çiçeklerini seyretmek kısaca her fırsat bulduğumda ağaçlar nete girip özellikle üyelerin bahçe -balkon ve teraslarını seyretmek bana hem güç hem keyif hem de moral veriyor.Ne diyeyim iyi ki varsınız.Lütfen sıkılmadan defalarca resimlerinizi paylaşın emin olun biz seyirciler hiç sıkılmıyor aksine büyük keyif alıyoruz.Sevgilerimle

A_NOMAD 11-08-2016 12:09

2 Eklenti(ler)
Selma_321 beğeniniz için teşekkür ederim.
Aramızda bu kadar çok 'çiçek koklama meraksızı' olduğunu bilmiyordum, sizler için ayrı bir başlık mı açsak ne yapsak? :D

Bu sabah uyku arasında Yıldızın (Stapelia grandiflora) burada da bahsettiğim çiçeğini açmaya başladığını gördüm ve sözümona kalkıp bir fotoğrafını çektim, uyku sersemi biraz kötü bir çekim olmuş ama maalesef bu halini gösteren tek fotoğraf bu:

Eklenti 624679

Uyandıktan sonra çiçek haliyle iyice açılıp kıvrılmıştı, bir de bu halini fotoğrafladım:

Eklenti 624680

Güneş arkadan geldiği için de fotoğraflar pek kötü oldu ama üşendim işte alıp başka yerde poz verdirtmeye :D Bu arada sıcağın da etkisinden midir bilmem ama bu sene daha yoğun kokuyor sanki, burnumun direği darmadağın :D

Yıldız bu sene çiçek konusunda pek hevesli değil, çok yer değişikliği yaşadı belki o yüzdendir ama bu açılan ilk tomurcuğuydu. Görebildiğim kadarıyla arkadan gelen şimdilik sadece bir tomurcuk daha var, o kadar...

Sabihas 11-08-2016 12:40

güleç yüzlü, zengin yürekli kadın A_Nomad, dilerim bir bahçen veya kocaman teraslı bir evin olur.. yine sen başkaları için değil yalnızca kendin için, sevdiklerin için güzel bitkiler yetiştirirsin.

Sevgi Durul 11-08-2016 12:48

Sevgili A_NOMAD, hiç kafana takma, ne yapalım elimizde olanları paylaşacağız tabii ki de. Bir ara ben de çok takardım hep aynı şeyleri paylaşıyorum diye ama bahçe için örnek verecek olursam, bu sene ceviz paylaştım seneye cevizleri kesip armut dikip mi paylaşacağım?:rolleyes:

Mesajlarında forumda bahçe kalmadı, her yer domates biber diyenler, kendileri domates paylaşmaya başladı.:rolleyes: Onun bunun domates, biber, patlıcanına laf söylemeye ne gerek var ki?

Sayfalarımıza sevmeyen gelmez ya da gelir, ayak izi bırakmaz. Gelen gelmeyen, beğenen beğenmeyen, herkes sağ ve sağlıklı olsun. Her şeyin başı sağlık, sağlık olmayınca hiç bir şey olmuyor biliyorsun. Paylaşıma devam.

Bu mis kokulu yıldızı benim için de kokla diyecektim ama kalsın, koklama.:dilli::dilli: Sevgiyle...

A_NOMAD 11-08-2016 13:48

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sabihas (Mesaj 1475821)
güleç yüzlü, zengin yürekli kadın A_Nomad, dilerim bir bahçen veya kocaman teraslı bir evin olur.. yine sen başkaları için değil yalnızca kendin için, sevdiklerin için güzel bitkiler yetiştirirsin.

Kocaman bir amin diyorum sevgili Sabihas, çok teşekkür ederim bu güzel mesajınız için, mutlu oldum ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1475823)
Sevgili A_NOMAD, hiç kafana takma, ne yapalım elimizde olanları paylaşacağız tabii ki de...

...Bu mis kokulu yıldızı benim için de kokla diyecektim ama kalsın, koklama...

Haklısın ablam, teşekkür ederim.
Aman o Yıldız hanfendisi hatır için bile koklanabilecek gibi değil gerçekten
:D :D :D

Ben yine fırsatı bulmuşken mavi kelebeğimin son halini paylaşayım. Seyrine doyamıyorum, darısı olmayanların başına... ;)

Eklenti 624683

Eklenti 624684

Prensesim inşallah bu güzel tomurcukların hepsini aynı gece açar ;)

Eklenti 624685

Selma_321 11-08-2016 15:30

Aramızda bu kadar çok 'çiçek koklama meraksızı' olduğunu bilmiyordum, sizler için ayrı bir başlık mı açsak ne yapsak? :D
Alınma sırası bende sanırım:p .Yanlış anlatmış ya da yanlış anlaşılmışım ....burnum kokulara karşı epey duyarsız ben ancak o dediğim çiçeklerin kokusunu net alıyorum birde kimyonun ...neyin kokusunu ne zaman alacağım belli olmuyor ben bile kestiremiyorum...bu yüzden unutup ramazanda çok yemek yakmışlığım vardır:D emin olun koku almak bir nimet:rolleyes:

A_NOMAD 11-08-2016 15:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1475833)
...Alınma sırası bende sanırım. Yanlış anlatmış ya da yanlış anlaşılmışım... burnum kokulara karşı epey duyarsız ben ancak o dediğim çiçeklerin kokusunu net alıyorum birde kimyonun...

Heh tam da alınacak şeyi bulmuşsunuz (Bu arada başka alınan mı vardı? Varsa gözden kaçırmış olmalıyım, kusuruma bakmasın lütfen) tebrik ederim :D

Ben demek ki mevzuyu tam anlamamışım. Sevgili YeniGine çiçekleri koklamanın aklına bile gelmediğini söylediğinden sizi de aynı şekilde değerlendirerek espri konusu yaptım özür dilerim...

Koku almayla ilgili sorununuz için bir KBB uzmanına danışabilirsiniz, tedavi edilebilen bir durum bu, hayatın kokularından mahrum kalmayın efendim :rolleyes:

Selma_321 11-08-2016 17:24

Sevgili nomad özür dileyecek birşey yok emin olun.Alınganlık dediğim genel anlamda size karşı olan birşey değil zaman zaman forumlarda rasladığım birşey...koku konusuna gelince malesef bir çare bulunamadı.Ağaçlar.netten düştüm koku sevdasına.)))Mesela benimde bir fulum(arap yaseminim) oldu aile etrafım mis gibi kokuyor derken ben resmen burnumu gömüyorum içine(oda soluyor tabi.((((..)
Lütfen kırma amaçlı yazmadım ben paylaşımlardan çokkk memnunum..sevgiyle kalın.ha ayrıca üzdüysem eğer ben özür dilerim

A_NOMAD 11-08-2016 17:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1475840)
...Mesela benimde bir fulum(arap yaseminim) oldu aile etrafım mis gibi kokuyor derken ben resmen burnumu gömüyorum içine(oda soluyor tabi.((((..)...

Ah kıyamam, sizin haliniz de zormuş gerçekten, o kokuları duyabilmenizi isterdim :(
(Kırılma-alınma falan yok, ben farkında olmadan tıbbi durumunuzla ilgili şaka yaptığıma üzüldüm sadece ama sizin de çok alınmadığınızı görünce rahatladım hemen :D)

Hele bir gecelik gelin kokusunu keşke duyabilseniz... ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025